• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Yaş ilerledikçe evlenmek neden daha zor oluyor?

Oylesinebiriih
Oylesinebiriih Takip Et
Xper 5 Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
111
Yapay Zekaya Sor
Yaş ilerledikçe evlenmek neden daha zor oluyor?
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • KaanRahul
    KaanRahul Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 93%
    11 ay

Eylülde 34 olacağım. Ülkeler gezmeye, kamplar yapmaya, dağ evime çekilip kitap okumaya, kedilerimle vakit geçirmeye, sahilde oturmaya, etrafımda çok insan tutmamaya o kadar alıştım ki, biri gelip hayatıma girerse bunları alt üst edecekmiş gibi düşünüyorum. Benimki bu yüzden.

Ek olarak, 20-26 yaş arasında kan deli akıyor, insanın çok kriteri olmuyor. Fakat 30'dan sonra insanın düşünceleri, yaşam döngüsü ve birinde aradığı kriterler artıyor. Böyle olunca da evlenmek çok zorlaşıyor.

Bende bu ikisi de var.

3
    1 Yorumla
    • tahakosolgu
      tahakosolgu
      11 ay

Özgürlük baldan tatlıdır abi kim ne derse desin.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• core2duo
    core2duo Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı.

Bu doğru, çünkü 18 yaşındaki delilik azalıyor deli kanılılık. canımızn birşeyler istemesi ama ne olursa olsun modundan çıkıyoruz. Bu sefer seçici oluyoruz. ama erkek 35-40 tan sonra kendisi kı seçmeye başlıyor neden çünkü 35 yaşına kadar kızlar erkek seçiyor ama 35 ten sonra erkek kızları seçmeye başlıyor ,18lik selülitsiz kız vücudu yerini selülitler ve artık makyajla gençleşen ya da siyah çizgili giyip kilolarını gösteremeye çalışan hale geliyor. Artık anlıyorsun Doğuştan gelen tazelik geri gidiyor erkek için bu süre daha uzun. olmuş meyveleri toplamaya başlıyorsun , istersen evleniyorsun. isterse taylanda moldıvaya ukraynaya vietnama gidiyorsun paran varsa tabiki.
    Diğer taraftan yeni trend Z kuşağı madem sen guzelsin ben onu satın almam mantığı kiralarım. seninle işim bitince yenisiyle değiştirirm mantığı başladı artık bunu kadınlarda fark ediyor erkekler evlenmiyor. Eskiden mantıklı olan evlilik mantıksız gorunuyor. Kadın evleirken ailesinide evlendiriyor damat o aileyebakmak zorunda kalıyor yani kadını aldın da ailesi ne iş. çıkarı olmayan evlilik olmuyor o yuzden kiralama metodu daha yaygın. Şimdi kızlar evlenmek istesede erkek istemiyor. Kızların evde kalma sorunu evlenmeme Nasılsa annemin babamdan maaaş alırım yatarım ölene kadar. Bitti o 2008 den sonraki hiçbir kız yetim maaşı alamıyacak herkes çalışmak ve gess ödemek zorunda kalacak yani sağlık sigortasını. Şu an gorunmuyor ama 2008 doğumlu kızlar mecbur çalışmak ve evlenmek zorunda kalacak kanunu değiştiler şimdi hava hoş yaşı buyuklere ev kızıyım. 2008 den sonra herkes erkekelr gibi kendinden mesul hale geliyor. Evlenmek istemeyen kızlarken yasalar evden çıkarıyor sen evde çok yattın ya evlen ya da çalış ev kız olayı yok diyor devlet.

1
    0 Yorumla
  • EmirhanLina
    EmirhanLina Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    11 ay

Yaşım 23 iken evlendim bence bu yaşlar seçemiyorsun karşıdakini ve 1 yılın sonunda boşanma aşamasındayım pişmanım evlendiğine tavsiyem 29 30 dur burada da çocuk faktörü devreye girebilir geç olacak çocuğunla aranda yaş farkı çok fazla olacak bakabilecek misin vesaire gibi düşünceler olabilir fakat en iyisi budur emin olabilirsiniz ve bence bir evliliği aşırı derecede düşünüp karar vermeniz gerek karşı tarafın ailesini bile didik didik etmeniz gerekli özellikle Türk iseniz bence Kürt ile evlenilmemeli benim gibi ben sevdim ah aşık oldum bende ırkçılık yok tarzı dersen buyur gör bakalım sonu ne oluyor çünkü sen bir Rus ile bir japonu evlendir bakalım cinsel açıdan nasıl olacak sende cinsel değil fakat her açıdan bozulup psikolojim altüst olacak çok baglilardir birbirlerine ailecilerdir bublara dikkat edilmesi gerektir senin evinin içine karışınca artık ipi yakalayamazsın abilerini eşten daha iyi ve daha büyük görürler eş ne kadar emek verirse sanki ona abisi veriyor gibi görürler eşten önce abi gelir kayınvalide den önce anne gelir bunlar karşı tarafa hayatta aidiyet hissetmezler ve yaşı küçük olanı aldıysan benim gibi 21 yaşında birini ve aklı 5 yaşında olan birisini o zaman sıçtın sıva bence uğraşma avucunu açmakla direk sıva özellikle ağrı benim seçtiğim burası ve van ve muş bu üçü acayip tehlikelidir 29 30 yaşında bunları ayırt edebilirsin fakat 23 ve daha küçük evlenirsen cahilliğine yenilirsin bu yüzden çocuk faktörü yaşını çokta dert etmemek gerek bu durumlara bakılınca

0
    0 Yorumla
  • DeSoLaTeMAN7
    DeSoLaTeMAN7 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    11 ay

Bence en can alıcı sebep hayatından geriye pek bir şeyin kalmadığını anlamak yani düşünsene geldin 30-35 yaşına diyelim onca zaman tek tabanca yaşamış kendine göre bir düzen kurmuşsun o yaştan sonra evlenmek kurduğun düzeni bozmak demek hele bide çocuk falan yapsan kafan kaldırmayacak o alıştığın yalnızlığın rahatlığı bozulacak o andan sonra zaten evlilik insana bir alışveriş mağazasında görüp alsam mı almasam mı diye kararsız kaldığı çokta önemli olmayan bir ürün haline dönüşüyor heveste kalmıyor tabii çok gençken heves ediyorsun bir eşim olsa acaba babalık annelik duygusu nasıldır bla bla ama belli yaştan sonra heveste kalmıyor e zaten baktığında pek bir seçenekte kalmamış oluyor akranların en iyi ihtimalle bir evlilik yaşayıp boşanmış insanlar oluyorlar ikinci ellere kalıyorsun yani ne gereği var diyorsun sonra ben böyle iyim diyorsun bir bakiyorsun o 35 te 50 olmuş al sana bekar öldün mutlu sonn

2
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
11 ay
  • Bu çok sık karşılaştığımız bir durum aslında. 😊 Yaş ilerledikçe hayata dair beklentilerimiz, önceliklerimiz ve karakterimiz daha oturmuş oluyor. Bu da hem kendimiz için hem karşımızdaki için bir eşiği geçmeyi zorlaştırıyor. Daha seçici oluyor, zaten sahip olduğumuz düzene uygun biri arıyoruz. Toplumsal baskılar da bu durumu daha fazla etkiliyor maalesef. "Şu yaşa geldin, neden hâlâ evlenmedin?" gibi söylemler insanı biraz yıpratabiliyor. Ama inan bana, doğru insanı bulduğun zaman hiçbir yaşın önemi kalmıyor. ❤️ Kendine yüklenme, her şey olması gerektiği zamanda olur. 😉

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

27

Cevap

50

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    11 ay

Kadınlarınki belli erkeklere güvenmedikleri için. Erkekler de fazlasını bekledikleri için ve bulamadıkları için evlenmiyor diye düşünüyorum. Her erkek moron değil sadece güzelliği için bir kadına kul köle olan erkek basit bir erkektir. Bazı erkekler sapyoseksüel ya zeka diyor başka bir şey demiyor istiyor ki kadın her sözüyle vursun tokatlasın 😂 işte matematiği de olsun felsefesi de olsun öyle cümleler kursun ki vovvv kadındaki zekaya bak dedirten kadınları arıyor bazı erkekler. Mesela benim eski erkek arkadaşım sapyoseksüeldi bana durup dururken geometri sorusu atıyordu bi çözüyordum far gören tavşan gibi kalıyordu nasıl buldun falan 😂😂 Böyle insanları sürekli şaşırtman lazım onunla tatmin oluyor zor ama imkansız değil

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    11 ay

Evlilik merakı bitmiyor bu sitenin🤣 ama cevap şu. Çünkü yaş ilerledikçe aklınız başımıza geliyor ve evliliğin berbat bir şey olduğunu anlıyorsun. Meşhur bir söz var bununla ilgili hepiniz bilirsiniz, gençken (yaşınız küçükken) evlenin yoksa daha sonra aklınız başınıza gelir ve evlenmezsiniz. 😉 Yani diyor ki yaşınız küçükken aptl olduğunuz için evlilik merakınız oluyor o zaman evlendiniz evlendiniz sonra aklınız başınıza gelir aptllik gider evlenmezsiniz

3
    0 Yorumla
  • TavsanxBisküvi
    TavsanxBisküvi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    11 ay

Yaş ilerledikçe iki cinsiyette de duygu azalması oluyor. Artık daha fazla mantığınla hareket ediyor, bir ilişki de senin için en önemli şeyleri göz önünde bulunduruyorsun. Küçük yaştayken "değiştiririm" umuduyla, duygularına anlık iyi gelen kişiyi seçerken, zamanla yalnızca kriterine uyan kişiyi istiyorsun.
    Yaşı da yaşına denk isteyince, karşındaki de senin gibi oluyor. Bu sebeple mantık ağır basınca da evlenmek zorlaşıyor.

1
    0 Yorumla
  • Acayipim
    Acayipim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45 , eic 100%
    11 ay

Yaş ilerledikçe fazla akıllanıyorsun da ondan, mesela ben bunu sevmiştim eyvah eyvah çok çirkin olmuş diyorsun ve diğeri bunu da beğenmiştim bunun da durumu kötüye gitmiş. Sonra aramaktasın çoğu evlenmiş aile kurmuşlar ve sen bekarlığın ile oturmuşun köşeye ve ümidin yavaş yavaş soluyor

1
    0 Yorumla
  • tahakosolgu
    tahakosolgu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 80%
    11 ay

İnsan gençken daha duygusal oluyor erkekler özellikle. Erkek gençken kendine daha çok güveniyor aileye bakabilme açısından o yüzden nolcak evlenelim çocuğu veren allah rızkınıda verir diye bakıyor. Ancak büyüyünce benim yaşıma gelince işe başlayınca öyle olmuyor.

1
    0 Yorumla
  • Silhouettee
    Silhouettee Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    11 ay

Aslında zorlaşmıyor daha dikkatli olmaya başlıyorsunuz. Bunun diğer tarafı ise gençlikte daha çok kriterleriniz varken bu kriterler yavaş yavaş azalmaya başlıyor ve daha mantıklı Düşünüp daha sevgiye odaklı bakmaya başlıyorsunuz ve bir ilişki bulmak ileriki yaşlarda daha kolay oluyor. Gençler birbirlerini kolay kolay beğenmez çünkü :)

1
    0 Yorumla
  • 06romeo
    06romeo Takip Et
    Master Yaş: 60 , eic 98%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Çünkü tecrübelerinle, yaşanmışlıklarınla daha seçici oluyorsun. Üstelik geçen zaman sana yalnızlığı ve kendi kendine yetmeyi de öğretmiş oluyor. Daha önce reddettiklerinle veya beğenmediğin seçenekler hep aklında olduğundan hep daha iyisinin daha güzelinin arayışında oluyorsun. Yani git gide zorlaşıyor, üstelik yaş da ilerliyor. Tüm bunlara bir de her geçen gün ağırlaşan ekonomik olumsuzluklar eklenince haliyle evlenmek de zorlaşıyor.

1
    0 Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 94%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.

Konunun temeli kişinin kendini tanıyor olması , ne istediği konusunda şüphesinin olmaması ve buna bağlı olarak heyecan aramıyor olması.
    En önemlisi ise bakmaktan ziyade görebiliyor olması.
    Asıl konu bundan sonra başlıyor karşına gelip müsait olan kim.

1
    0 Yorumla
  • Blacksıla
    Blacksıla Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    11 ay

Bir süre sonra yalnızlığa alışıyorsun tabiki seçeneklerin de azalıyor hep çürük çarık tipler kaliyor sağlam ayakkabi kalmıyor geçen banada bir arkadaşım tam senlik kiz var dedi kız dediği de 31 yasinda yaninda da cocuk eee neymiş aile olacakmışız sen ne iş yapiyon ben çalışmıyorum doğum izni almistim birde cocuguna mi bakacam senin yani hiç evlenme daha iyi 30 dan sonra bende zaten 30 a kadar bekar kalırsam çok extrem durum olmazsa büyük ihtimal bekar olecez

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    3 ay

22 yaşındaki kadınla dünyayı gezersin, anı biriktirirsin.

30 yaşındaki kadınla mobilyacı gezersin, borç biriktirirsin.

Biri macera arar, diğeri "kurtarıcı" bir koca.

Erkeklerin anlamadığı matematik şu:

Yaş ilerledikçe 'macera' yerini 'paniğe' bırakır.

Özgürlüğünü seven takvime iyi baksın.

Ajandası olmayan kadın, en tehlikesiz kadındır.

O yüzden kadınların zamanı kısıtlı, yangından mal kaçırır gibi bir an önce evlenmek isterler. Çünkü biyolojik saatleri alarm verir.

Erkeklerin ise aceleye getirecek bir zaman kısıtlaması yoktur.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    11 ay

Kadınlar için 28 geçtim i çocuk oyuncağı çünkü kaybedicek hiç bir şeyin yok... 30 gelmiş erkek için ise her şeyi kaybedebilir. Gençliğinin emeğini kaybedebilir. Düzenini işini çevresini... Kadın da bir risk yok tam tersine evlenmeyenlere aptal deniliyor.

1
    0 Yorumla
  • isimsizbilen
    isimsizbilen Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.

İnsan eğriyi doğuruyor anlıyor, evlenen bakıyor nasıl geçinemediklerini görüyor be gözü korkuyor. Bir yandan da seçici olup kriterlerine tam uyan birini istiyor. Bence 30dan sonra daha net ve hedefe yakın güzel evlilikler yapılıyor.

2
    0 Yorumla
  • Feyzaaff
    Feyzaaff Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 99%
    11 ay

Daha seçici oluyorsun. 18 yaşındaki gibi bir gülüşe vurulmuyorsun. Evliliğin sorumluluğunun farkında olduğun için " bu insanla evlilik olur mu" diye soruyor insan. (Ben de sanki 50 yaşındaymışım gibi hahshdjdk)

1
    2 Yorumla
    • kaldımsehirlerde
      kaldımsehirlerde
      11 ay

25 önemli bi dönüm noktası ama

Yorumla
    • Feyzaaff
      Feyzaaff
      11 ay

Benim için öyle oldu

Yorumla
  • Grbryrb
    Grbryrb Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 92%
    11 ay

En önemlisi eski enerjin olmuyor.

Ne istediğini daha iyi biliyorsun.

Detaycı ve mantıklı düşünüyorsun

Kör kütük aşık olmuyorsun mesela

2
    0 Yorumla
  • aklımdadelısorular12
    aklımdadelısorular12 Takip Et
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 700 cevap paylaştı.

Daha çok insan tanıyorsun. Daha çok hikaye ogreniyorsun. Çok yara alacağını bildiğin için kriterlerin artıyor, korkun ve kaygın artıyor sonra evlenemiyorsun.

2
    0 Yorumla
  • Bilmemekgüzelşey
    Bilmemekgüzelşey Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29 , eic 100%
    11 ay

Çünkü yaşıt erkekler evlenmiş oluyor genelde. Kendinden 1 yaşta olsa küçükle olmaz diye bakıyorsun. Sana kalıyor diğer yaş gurubu. Onlarlada kuşak farkınız oluyor derken beğenemiyorsunnn😂😂

1
    0 Yorumla
  • Salçalıkalça
    Salçalıkalça Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 97%
    11 ay

Yaş ilerledikçe hormonal seviye düşer ve aşk dediğimiz hormonal duygu etkisi korelir bu sebeple beğenme hissimiz zayıflar doğal seçilim zaten yaşlı genetiği koreltmeye yönelik gelişmiştir

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Mantıksal bakıyorsun hayata , daha seçici bakiyorsun kendini daha çok tanımış oluyorsun ne istediğinden emin oluyorsun çünkü...

2
    0 Yorumla
  • kızıl_yıldız
    kızıl_yıldız Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 100%
    11 ay

Seçici oluyoruz çünkü.
    Yalnızlık konforuna alışıp elediklerimizi elekten geçirdikçe üstte kalanlar da taştan ibaret kalıyor..

2
    0 Yorumla
  • Cebeufuk
    Cebeufuk Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 92%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 532 cevap paylaştı.

Sanırm aileler istememeye başlıyor, cocuk sorun oluyor, insanlar yanlızşığa alışıypr yeni biri külfet gelşyor

1
    0 Yorumla
  • çoktaumurumda
    çoktaumurumda Takip Et
    Master Yaş: 56 , eic 98%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Armutun sapı üzümün çöpü derken hop hayat bitmiş gitmiş ince eleyip sık dokumak iyidir de işte sonu bu biçim

1
    0 Yorumla
  • Neşeli_kızım
    Neşeli_kızım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 102%
    11 ay

Çünkü kişinin ruhu olgunlaştıkça ve düşünceleri değiştikçe seçicilik daha fazla oluyor. Heyecanda zamanla azalıyor.

1
    0 Yorumla
  • forrestman
    forrestman Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45 , eic 100%
    11 ay

eee kriter değişmeye başlıyor göz açılıyor, ne istediğin yavaş yavaş netlesiyor ama sonunda da yapılmayacak bir hata da yaplıyor :)

1
    0 Yorumla
  • Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    11 ay

Daha seçici olduğumuzdan, bekarlığın verdiği rahatlık ve özgürlük, çevremizdeki evli kimselerin çektikleri 😅

1
    0 Yorumla
  • DeaconnFrost
    DeaconnFrost Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    11 ay

Kurumuş oluyosun çünkü. Hayatn enerjin, erkeklere göre erken bitiyo, kimse başına bi gulyabani, bi enerji sömürücü almak istemez.

1
    0 Yorumla
  • multiplexer
    multiplexer Takip Et
    Bilge Yaş: 38 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 341 cevap paylaştı.

Yas ilerledikce herkes patatese donuyor cunku. Turkiyede kotu beslenmekten 30 yasinda yamuluyor insanlar.

1
    0 Yorumla
  • dsmgulu
    dsmgulu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    11 ay

Akıl başa geldikçe kriterler artıyor. Çocukken veya gençken duygular daha ön planda oluyor ancak zamanla mantık devreye giriyor

1
    0 Yorumla
  • Malikalgan001tlgrm
    Malikalgan001tlgrm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı.

Neden öyle diyon ki ama haklısın insan seçici oluyor

1
    0 Yorumla
  • jezeyKP
    jezeyKP Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 100%
    11 ay

Hem yaşına hemde beklentilerine göre birini bulmak zorlaştığı için

1
    0 Yorumla
  • FiyodorPavloviç
    FiyodorPavloviç Takip Et
    Guru Yaş: 49 , eic 100%
    11 ay

Doğruların farkına varıyorsun. Memlekette doğru yok her şey yamuk.

1
    0 Yorumla
  • 26102001
    26102001 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    11 ay

Bilmiyorum ki genç birini istiyorlar sanırım

1
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.

Zor olmuyor ama sadece bakış açın değişiyor. Yine istediğini buluyorsun.

1
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    Mentor Yaş: 34 , eic 52%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.

Yalnızlık kaliteli ise evlilik istemek insanlar için angarya gibi düşünülüuor

1
    0 Yorumla
  • atmc123
    atmc123 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.

Çünkü insan seçiçi oluyor.. ki zaten devir artık dah da kötü.. kimin ne olduğu belli değil..

1
    0 Yorumla
  • Gercegimsanri
    Gercegimsanri Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 88%
    11 ay

Gençken daha çok duygularla yaş aldıkça mantık ile hareket edildiği için

1
    0 Yorumla
  • jokeeface
    jokeeface Takip Et
    Yoda Yaş: 106 , eic 100%
    11 ay

Yaş ilerledikçe zekânı kullanmaya başlıyorsun çünkü

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    11 ay

Birkaç yıl önceki duygu düşüncelerle şimdiki bir olmuyo ve yaş aldıkça insanda seçicilik de artıyo

2
    0 Yorumla
  • Thalia27
    Thalia27 Takip Et
    Master Yaş: 43
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

çünkü insanlara olan güven kalmadı çalışan yok artık eskisi gibi evlilik sorumluluk istiyor sorumluluk sahibi insan yok artık

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    11 ay

yaşam, düşünce tarzı tamamen oturunca insan o düzenin dışına çıkmak istemiyor olabilir.

1
    0 Yorumla
  • thepesimist
    thepesimist Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 843 cevap paylaştı.

Evliliğe uygun yaştakiler azalmıyor ama bekar olanlar azalıyor çünkü 😅

0
    0 Yorumla
  • Şanzimentlerderneği
    Şanzimentlerderneği Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    11 ay

Daha seçici olmak anlaminda mi öyleyse bu iyi bir sey

0
    0 Yorumla
  • BʟᴇᴜNᴏʀᴅ
    BʟᴇᴜNᴏʀᴅ Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 100%
    11 ay

aslında hdaha kolay ama erkekler genç tercih ettikleriiçin öyle oluyo...

0
    0 Yorumla
  • heiwaomotomeru
    heiwaomotomeru Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 104%
    11 ay

Genç ve bakire bir çıtır ilgi çekici geliyor.

0
    0 Yorumla
  • isteGeldikGidoyoruz
    isteGeldikGidoyoruz Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    11 ay

Gerek yok. Olup gidelim işte. Geldim gidiyoruz. 40 dan sonra ben zaten sonlandırmak istiyorum. Yaş 35 nem kaldi

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    11 ay

Sevgili, eş seçimini iyi yapmıyoruz. Dış görünüşe önem veriyoruz, maddiyata önem veriyoruz. Efendi, doğru düzgün ailede büyüyen tipleri kendimizden soğutuyoruz sonra da yalnız kalıyoruz..

2
    0 Yorumla
  • Gelişmeyeniyetettim
    Gelişmeyeniyetettim Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    11 ay

Evlilik bana nedense çok sıkıcı birşeymiş gibi geliyor ama hiç aşık da olmadım ileri de bu fikrim değişir diye de düşünüyorum karşına çıkan karaktere görüntüye bağlı.

0
    0 Yorumla
  • MarllboroRed m
    MarllboroRed Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.

Çünkü zorlaşıyor hersey

1
    0 Yorumla
  • infiniterelationship
    infiniterelationship Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 69%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.

Düşünceler, istekler ve yalnız yaşamaya alışmak.

1
    0 Yorumla
  • Justice000002
    Justice000002 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı.

Alışkanlıklar değişmesi zor

1
    0 Yorumla
  • Brk9494
    Brk9494 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 98%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.

Herkeste değil ama bazı kişilerde düşünce değişir

1
    0 Yorumla
  • zeynep3000
    zeynep3000 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 98%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.

Kararsız oluyor insan

1
    0 Yorumla
  • Kampçı_
    Kampçı_ Takip Et
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 939 cevap paylaştı.

Heves kalmıyor

1
    0 Yorumla
  • cemcemilay
    cemcemilay Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 100%
    11 ay

cünkü daha cok secici oluyoruz cok normal

1
    0 Yorumla
  • Vyslytn
    Vyslytn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 101%
    11 ay

Daha aklın başında oluyor ve seçiyorsun

1
    0 Yorumla
  • SєкαиSS
    SєкαиSS Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 91%
    11 ay

çok seçici oluyorsun o nedenle

1
    0 Yorumla
  • Taylant34
    Taylant34 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 100%
    11 ay

Yani o an istediğiniz kişi yok

1
    0 Yorumla
  • gizemlikız4444
    gizemlikız4444 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

İyiler kapılmış oluyor

1
    0 Yorumla
  • FeshiMüna
    FeshiMüna Takip Et
    Guru Yaş: 110 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Kızlarla ne zaman bir araya gelsek konumuz bu 😏

1
    0 Yorumla
  • Magic190530
    Magic190530 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    11 ay
    Aile & Toplum konusunda 417 cevap paylaştı.

Nasip nasip er ya da geç hepsi olacak İnşAllah

1
    0 Yorumla
  • _AbdullahÇELİK_
    _AbdullahÇELİK_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 97%
    11 ay

Kriterlerin oluşuyor zorlaşıyor

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yaş ilerledikçe evlenmek neden daha zor oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Yaş geçince evlenmek daha da mı zor oluyor? 18 cevap verildi
Yaşlandıkça evlenmek zor mu oluyor? 26 cevap verildi
Yaş ilerledikçe evlilik kararı almak zorlaşıyor mu? 7 cevap verildi
30'lu yaşlarda evlenmek daha mı zor? 48 cevap verildi
Bi yaştan sonra evlenmek zor mu? 30 cevap verildi
25 yaşından sonra evlilik daha mı zor oluyor? 2 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Müslüman biri kiliseye gidip Allah'a dua edebilir mi 💒 🤲?
  • En son kimin elini tuttun, en son kimin elini tutarken duygulandın?
  • Büstiyer ya da crop denilen şeyler sadece sevgiliye giyilmesi gerekmiyor mu 🤔🤔?
  • Sizin de tamamen gereksiz ama acayip iyi olduğunuz saçma bir yeteneğiniz var mı?
  • Duş jeli alırken vazgeçemediğiniz favori marka ve ürün hangisi?
  • Kadınlarda yaş ilerlese de güzelliğini kaybetmeyen bölge hangisidir?
  • Gerçekten kim daha çok aldatır, erkekler mi kadınlar mı ve psikiyatristler ne diyor?
  • Sizce günün en güzel yemek öğünü hangisi ve neden kahvaltı, öğle ya da akşam?
  • Dedikodu yapıyor musunuz?
  • Hafta sonu planınız var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨