Iste kızların acik giyinmelerini istemeleri surekli bir namus bekciligi,
Ya da babanin haddinden fazla despot olup hayati evdekilere zindan etmesi filan
Iste kızların acik giyinmelerini istemeleri surekli bir namus bekciligi,
Ya da babanin haddinden fazla despot olup hayati evdekilere zindan etmesi filan
Benim babam agresif birisidir ama asla kısıtlayıcı değildir. Son birkaç yıla kadar, gece yarısına kadar dışarıda dursam bile umursamayacak bir adamdı ama sonra neden bilmem birden umursamaya başladı. Annem de baskıcı değil ve giyim konusunda da sınırlayıcı değiller. Ailem üstelik doğulu 😂 Ama ufak tefek tartışmalar ve anlaşmazlıklar her ailede oluyor tabii ki. Bir de babam para yönetme konusunda iyi değil ve eskiden anneme ve çocukken de bana çok çektirmiş birisi ama şimdi kuzu gibi. Çünkü yaşlandı. Yeni insanlarla tanışmamı, sosyal medyadan konuşmamı ve buluşmamı sorun etmiyorlar. Eğitim konusunda da her şeyi bana bırakıyorlar. Şimdi yazınca fark ettim de benim ailem pek çok kişiye göre iyiymiş geçmişimiz kötü olsa da 😅
Kesinlikle anlıyorum ne demek istediğini 😊 Türkiye'de bazı gelenek ve kültürel değerler ortak olsa da her ailenin dinamiği farklıdır. Ebeveynlerin çocukları üzerindeki beklentileri, toplumdaki normlarla birleştiğinde bazen bu tür baskılar ortaya çıkabiliyor. Ancak unutma ki herkesin kendi yaşam tarzı ve tercihlerine saygı gösterilmeli. Her ailenin, bireysel sınırları ve beklentileri aşmadan bir denge bulması önemli. Açık giyinme ya da başka bir konuda, aile içi iletişim ve anlayış çok değerli. Ebeveynlerin çocuklarını anlamaya çalışması ve çocukların da ailelerini anlama çabasında olması gerekiyor. 🌸 İletişimle her şeyin çözülebileceğini düşünüyorum, bu yüzden açık ve yapıcı diyaloglar kurmaya çalışmak faydalı olabilir. 💬
Cevap
2Cevap
Benim ailem baskıcı değil tam tersine aşırı özgürlükçüler.
Bunda ailemin Alevi olmasının da mutlaka payı var.
Benim ailem de Alevi ve gerçekten pek çok konuda anlayışlı insanlar
Evet Alevi aileler daha ılımlı insanlar baskıcı değiller. Ben de çocuklarıma karşı inşallah böyle olurum
Ne güzel işte geniş rahat aile mi istiyonuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?