Yeni bir işe girdim ama iş yerindeki herkes benden 10 yaş küçük ve küçük bir alanda sürekli onlarlayım o. kadar sıkıldım ki yaşıtlarım nerede bilmiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
11 ay30 yaşının üstünde biri olarak gerçekten hayat daha bi kafada oturmuş oluyor. Gençler gibi keyfine birseyler yapmak saçma geliyor. Daha çok faydası olmayan şeyler boş geliyor. Bi de bi zaman sonra kimse çekilmiyor. En iyisi yalnızlık geliyor. Hareketli olanlara bakmayın siz ortamların eğlenceli olduğunu düşünürler ama milletin iş gormelik ya da idare etmelik insanları olurlar. Kafa yapısı olarak sadece şimdi bi tane daha evim olsa çok iyi olurdu. Kimsenin sormadığı ya da arada gidip kendime çay kahve keyfi yaptığım bi yer mükemmel olurdu. Bi yaştan sonra çocuk bile insana gereksiz geliyor. Ben kendi hayatımdan sorumluyum ve kimsenin lafları ile zaten hareket etmiyorum ve etmicem. Bi yaştan sonra aile bile bayramdan bayrama olur kafasına geliyor diyenler vardı ama haklilarmis, kimseyi aramıyor insalar. Sadece param olsun ve istediklerimi yapayım kafasında olunuyor. Zaten bi zaman sonra çalışmakta saçma geliyor. Aylık benim giderim maaş dışımda 10 bin tl yeter. O zaman çok çalışmaya ne gerek var?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ayMaalesef iş ortamında yaş farkı büyük dezavantaj. Ama mutlak herşeyin çözümü var başıma gelmiş biri olarak söylüyorum şahsım adına kimse laf söz etmediği sürece geri kalanın ne yapıp ettiğini umursamam herkes kendi ekmeğini kazanırken kimsenin bi başkasını yönetme zorunluluğu yok ona dair sorumluluklar almak zorunda da değil ve iş ortamında arkadaş dost arama.
00 Yorumla
11 ayGörünen köy kılavuz istemez: Kadın ister zengin ister fakir olsun, bekar veya dul fark etmez, evli değilse 30 yaşından sonra zor bir hayat yaşar. Erkeklerde ise durum farklıdır; bekar ya da evli olmasına bakılmaksızın, bir erkeğin hayatı ancak fakirse 30 yaşından sonra zorlaşır.
00 Yorumla
11 ayBence 30 yaş üstü hayatın zorlukları olduğu bir gerçek. Ancak bu zorluklar, bireyin kendini daha iyi tanıması, önceliklerini belirlemesi ve hayatına daha bilinçli bir yön vermesi için birer fırsat olabilir. Önemli olan, bu dönemi bir kriz olarak değil, bir geçiş ve olgunlaşma süreci olarak görmek ve gerektiğinde profesyonel destek almaktan çekinmemektir. Gençlik yıllarında kurulan hayallerle mevcut durum arasındaki farklar, hayal kırıklığına ve tatminsizliğe yol açabilir. Arkadaşlık ilişkileri değişebilir, bazı arkadaşlar evlenip çocuk sahibi olurken, bazıları kariyer odaklı olmaya devam edebilir. Bu da sosyal çevrede farklılaşmalara ve yalnızlık hissine neden olabilir. Özellikle kadınlar için, evlilik ve çocuk sahibi olma konusunda çevresel ve kişisel baskılar artabilir. "Geç kalmışlık" hissi yaşanabilir. Erkeklerde de bu konularda sorumluluk alma ve beklentileri karşılama kaygısı görülebilir.
01 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, seni çok iyi anlıyorum. Yeni bir işe başlamak, hele ki çevrendekiler senden daha gençse, zorlayıcı olabilir. Ama unutma ki her yaşın güzel yanları var ve aradaki yaş farkı köprü kurulamayacak kadar geniş değil. 🌻 Onlarla farklı deneyimlerinizi paylaşmak, onları ve seni zenginleştirebilir. Öncelikle, samimi bir şekilde iletişim kurmaya çalış. Onların ilgi alanlarını öğrenmek ve kendi deneyimlerini paylaşmak güzel bir başlangıç olabilir. 🌸 Yaşıtlarınla da iş dışında sosyalleşmek için fırsatlar yaratabilirsin. Unutma, herkesin kalbi genç! Zamanla daha rahat hissedeceksin. 🍀
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
119Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. 30 yaş üstü hayat biraz daha sessiz, biraz daha derinleşmiş bir yorgunluk gibi… Gençliğin toyluğu geçiyor, hayallerin yerini gerçekler, sabırsızlığın yerini kabullenmişlik alıyor. Eskisi gibi düşüp kalkmak kolay olmuyor; çünkü artık hem ruhun hem bedenin daha ağır sorumluluklar taşıyor. İnsan kendinden daha fazlasını düşünmeye başlıyor, kaygılar değişiyor, dostluklar seyrekleşiyor. Ama bir yanıyla da olgunluk geliyor, neyi hak ettiğini, neye değer verip neye vermeyeceğini daha iyi biliyorsun. Yani evet, zorlaşıyor ama daha anlamlı hale de geliyor.
13 Yorumla- 11 ay
O kadar haklı bir yorum ki tam benim içimden geçenleri söylediniz
11 ayÇok zorlayıcı değildir, olgunluk gösterirsiniz küçüklerinize
Ben 13 yaşlarında çalışmaya giderken en genç olanı benden 5 yaş büyüktü diğerleri evli barklı kimseler idi...
O günlerdeki yalnızlığımı ve içimde yaşadığımı unutamıyorum.
Belki de haklısın her yaşın kendince zorlukları vardır10 Yorumla
11 ay34 yaş büyük bir yaş değil. Eğer siz de kendinizi yaşlı diyorsanız biz ne diyelim! Bence endişeniz yersiz. Ordaki personele bir büyükleri gibi değil de onlardan biri gibi davranın. Onlar nezaketen size büyükleri gibi davransa da siz bunu kendinizi yaşlı hissetmek için sebep yapmayın.
İyi düşünün. İnsanlar kendilerini hissettikleri yaştadır. Siz de kendinizi genç düşünün..00 Yorumla
11 ayGençliğin iş hayatında bir avantajı oluyor bu doğru. Ayrıca 30 yaş üstü hayatın en ağır gelmeye başladığı zamanlar olabilir. Bu sadece işle ilgili değil, aile büyüklerinin kaybı, evlilik, çoluk çocuk yetiştirmek, ev - araba almak vs. Yani sorumluluklar artıyor, omuzlarda daha büyük yükler görülüyor.
00 Yorumla
11 ayZor değil aslında ama garip. Artık olgunlastiginin fazlasıyla farkına varıyorsun. Çoğu şey artık sana normal geliyor. Eskisi gibi her şeye heves etmiyorsun. Çoğu zaman hatta her zaman artık realist hayaller kuruyorsun. Cok ucmuyorsun. Vs...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
11 ayben şuna benzettim yanlışsa kusura bakmayın, aynı sınıfı iki tekrar yapan öğrenci gibi , diğerlerinden büyük ve daha olgun düşünceye sahipsiniz, onlara hem ablalık hemde dostluk yapabilirsiniz, tecrübe tecrübedir :)
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 599 cevap paylaştı.
11 ayKısmen kafa olgunlasiyor ardından insanlar daha çekilme oluyor sabır olayın azalıyor vakit hızlı akiyormua gibi hissediyorsun yaşın orta olgun seviyesinde olduğunu farkediyorsun, aslında belkide hayatın en güzel yılları 30 lu yaşlar
00 Yorumla Beni yasitlarim bile kesmiyo çünkü tek dertleri evlilik çocuk siyaset gez toz eğlen vs daha ciddi şeyler konuşmaya ihtiyacım var ve etrafımdaki yasitlarim hiç o kafalarda degil
016 Yorumla- 11 ay
Of. o kadar benzer ki
Ama emin ol Z kuşağı daha da beter - 11 ay
Daha ciddi şeyler ne mesela evlilikten ciddi ne varki
- 11 ay
@alttantire19 bilmiyorum bunların hepsini yapmış olsam bile tatmin olabileceğimi düşünmüyorum ben kendi içsel dönüşümüm deneyimlerim sürekli yeni şeyler öğrenmem, kendimi ve evreni varoluşu keşfetmenin insan için daha tatmin edici bir şey olduğunu düşünüyorum
- 11 ay
Olabilir ama milletin geçim derdinden böyle şeyleri konuşmaya bile vakti yok
- 11 ay
@alttantire19 bunu bahane etmek saçma çoğu sanatçı felsefeci bilim adamı zor şartlar altında bu sorgulayan beyinlerle insanlığın yararına çalışmış bizim gibi bunca fakirliğin içinde gidipte evlenip 10cocuk yapıp dugunude kredi ile yapmamış fakiriz geçim derdi diyoruz ama hiç biseyden de geri kalmiyoruz
- 11 ay
Bilemiyorum ama kolay olanı seçiyoruz herzaman zor geliyo senin anlattıkların
- 11 ay
@alttantire19 bunun adi maalesef koyun gelip koyun gitmek hayatı sorgulamamak kısacası hiç düşünmemek
- 11 ay
Jojo dayı pazarlamacılık mı yapcan ne sanatı bu sermaye mi lazım
- 11 ay
@alttantire19 işin içinde biraz pazarlamacık var dahi adamsın 👊🙏
- 11 ay
@jojo27bu konularda 6 hislerim kuvvetlidir sermayen var mı pazarlamak için
- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
11 ayHep gençler içinde olduğumuz için kendimizi yaşlı hissediyoruz bazen sanırım bende 40ustu nerede diyebilirm 30lu yaşla bile genç
20 Yorumla
11 ayAslında zor değil 30a kadar göreceğini görmüş güleceğine gülmüş ahlayacağına aglamışssın olacak olayları önceden tahmin edebiliyor şaşırmıyor hatta biliyordum zaten böyle olacağını diyorsun bu da eskisi kadar beklenti adrenalin yapmıyor hayat heyecanını düşürüyor senin yapacağın ruh eşini bulup elini ayagını çekmek 🥰
00 YorumlaHayır. Çok şükür yediğim önümde, yemediğim arkamda. İstediğimi yapıyor, istediğim ülkeye gidiyor, doğanın istediğim bir yerinde de kampımı yapıyorum. Her şey çok güzel ve daha da güzel olacak.
00 Yorumlaİnanın ki bazen Yaş farkı bazen kişilik farkı ona göre çok öne geçiyor. Hani insanın karakteri olgun değilse kendinden 20yaş büyük olan, çocuksu olur da parasıdır saygı gören, kimisi ruhu gençtir, en olabildiğince uyumlu dur, yanında herkes huzurlu dur. Yani kendinize olumsuz bakmayın, üç geçer, beş geçer, herkes yerini düzenini bılur diyeyim şimdiden hayırlı, huzurlu günler dilerim saygılar... 🙋♀️😉😏
00 Yorumla
11 ayHa ha ha ha. Bu duyguyu ben senden çok yaşıyorum. Üniversitede kütüphane de sabaha kadar ders çalıştım. Sabah eve dönerken kızları gördüm. Düşündüm. Bir zamanlar parasız culsuzdum. Şimdi ise maaş gelse bir kahve içecek parası olmayan erkektim. Kızın birisine baka kaldım. Sonra dedim ki? Herkes birisini bulmuş. Zamanım geçmiş. Bitmişim. Sessizce deliler gibi özlemler içinde eve geldim zoruma gitti. Zaman geçince her şey bitiyor. Ölüm istiyor insan. Tatlı geliyor Ölüm.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
11 ayZor olan sadece yaşama ihtimali olupta , imkansızlara müsait olanların varlığını kabul etmek.
Hayat görüldüğü kadar zor değil.
İnsan sayılanların uydurması.00 Yorumla
11 aySelamlar bende çocuklarla uğraşıyorum gına geldi anlarım seni bizim yaşıtlar hepsi çocuklu evdeler :D
10 Yorumla
11 ayYani bunun için bi 3 senem var ama insanlar artık senden daha olgun davranmanı bekliyor Buda zor kılıyor bence
10 Yorumla
11 ayOlgunlaşmışsan evet zordur benim arkadaşlarımda benden hep 4,5 yaş küçük ama uyum sağlayabiliyorum iyi anlaşıyoruz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
11 aygençler sürekli zorbalıyor değil mi? sanki genç olmak kalıcı bir meziyetmiş gibi :)))
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayat hep zor… ama ilerledikçe daha da zorlaştığı kesin… 🥹
21 Yorumla- 11 ay
Her gün bir öncekinden daha zor olur... Hz. Muhammed
6 ay30 yaşın bir ağırlığı var. Benim çalıştığım yerde de aynı şekilde ama mesafeli bir şekilde onların yaşına indiğinde hayat keyifli oluyor ☺️
00 Yorumla
11 ay20li yaşlar daha güzel çoğu kişi için. Ben 20li yaşları hiç ederek yaşadığım icin 30larda hayatım daha güzel daha mutluyum
00 Yorumla
11 ayÇalıştığın ortam bu yaş aralığına denk gelmiş yapacak pek bir şey yok. Değişebilirsen işini değiş yoksa alış ortama
00 YorumlaZor oluyor genç jenerasyon ile çalışması bazılarının kafa gerçekten cok yukarda veya gereksiz gevezelikleri tripleri alışmak zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
11 ayHayat her yaşta zor ya da her yaşta kolay. Sen kolay olanda ya da zor olanda kendin için bir şeyler yap. Öylesi daha çekilir hale getiriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayİşin ne ki? Küçüklerle aynı ortamda olmak cidden çok boğucu oluyor, bi de yılışıkça abla diye hitap etmeleri daha sinir bozucu, sanki ailesinden biriyiz, şu bizim insanlar bi türlü insanlara ismiyle hitap etmeyi beceremediler gitti
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bir zorluğu yok senden küçük olmaları bir engel ya da sorun değil. Alıştıkca seversin ve birbirinize ayak uydurur sunuz
00 Yorumla
11 ayBende bir işe girdim 8 gün oldu fabrika müdürü benden 2 yaş küçük ama ben tecrübem ve bilgimle ondan daha fazla maaş alıyorum 😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. Yaşıtların senden on sene önce o. İse başladılar, şimdiye kadar terfi aldılar başka yerlere geçtiler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayKamudayım 4 senedir çalışıyorum kendi isteğim üzerine farklı birime geçtim benden eğitim olarak ve kıdem olarak çok alt seviyede insanlarla çalışmaya başladım inan bende o kadar sıkıldım ki anlatamam.
00 Yorumla
11 ayOrası iş yeri, arkadaş veya yaşıtın olması gerekmiyor
04 Yorumla- 11 ay
Evet ama şöyle düşün g. t gibi bir yerdesin. Tependeler. Ben zaten iş yerinde arkadaş edinilmesine karsiyim. İş odaklı bir insanım
- 11 ay
G. t gibi yer derken?
- 11 ay
Küçücuk
- 11 ay
Değişik benzetmelerin var
11 ayBen hiç takılmıyorum bile her yaşın bir güzelliği var buna mı odaklansan acaba?
10 Yorumla
11 ayGirdiğiniz Işe de bağlı. bugün birçok sektörde 19 24 vs yaşlarda gençler çalışıyor artık.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
11 ayNe güzel işte genç insanlarla calisiyosun bunun nesi kötü ki?
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. 0 yaştan en uzun yaşa kadar zor vallahi hayat.
10 Yorumla
11 ayHaha evet ya ben de öyle sıkılıyorum küçüklerle. Kafa dengi olmayınca zor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 aybenim eski iş yerinde 10 yaş küçük diğerleri 10 yaş büyüktü. Yaşıtım yoktu. Zor işin
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 489 cevap paylaştı. Evet bütün hepsi senden küçük hem yaşıtın hem de kafa dengin yok
00 Yorumla
11 ayHayır 30 yaş daha genç ve tam olgunlaşma yaşları hiçbir şey için geç değil..
00 YorumlaBen 30 yaş üstü olarak hep tek çalışacak işler peşindeyim
00 YorumlaDaha zor denilmez, yaşın büyüdükçe daha temkinli oluyorsun
00 YorumlaHayır. Aslında tecrübe çok iyi bişey. Tecrübe seni rahatlatıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 ayEvet 30 yaş üstü için hayat gerçekten zor. Sanki onlar hiç büyümeyeceklermiş gibi.
00 Yorumla Niye zor olsun. 10 yaş küçük insanlarla da güzel vakit geçirebilirsin. Sana zor gelen ne?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı. duzelir zmaanla iş ne
00 Yorumla
11 ay90-99 arası doğanlar neyse de diğerleri pek bize göre değil o yüzden zorlanmak gayet doğal.
00 YorumlaBenim iş yeri de en düşük yaş 45 bı küçük ben
00 Yorumla
11 ayHayat bazen bazı insanlardan nefret eder üstüne üstüne gider hiç bir zaman sevmediği şey sabır
01 YorumlaO senin attıgın temellere bağlı ne kadar sağlam temel attıysan o kadar kolay gecer senin için
00 Yorumla
11 ayİlginç bir deneyim ve mecburi bir mahkumiyete hapsolmak gibi..
00 Yorumla
11 aybi gun herkes yok olup gidecek. hic var olmamis gibi olacagiz. cok kafaya takmayin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
11 ayBulunduğun ortamdan Zevk almaya bakacaksın mecbur
00 Yorumla
11 ay11 senem var daha ama ölmezsem eninde sonunda olacam
00 Yorumla
11 ayZor değil bizim kuşağın z kuşağı ile düşünce yapımız pek uymuyor ondan kaynaklanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayKadınlar erkeklerden zeki olduğu için ve kadın olmanın avantajını iyi kullandıkları için her yaşta kadınlar için her şey daha kolay, erkekler saftirik gibi kalıyor kadınların yanında
00 Yorumlakişiden kişiye değişebilen bir durum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 11 ay20 yaşındakilerle anlaşmak zor mu ki ben guzel anlaşıyorum ya
00 Yorumla
11 ayBen daha kötüyüm küçük hanım seni iyi anlıyorum bu konuda.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Gerçekten zor, hele senden küçükler üstün oluyorsa daha da zor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
11 ayHerşeyi zamana birak zamanla alışırsın acele etme sabret
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Benim için zor 36 yaşındayım hâlâ bir işim yok hiç iş hayatım olmadan yaşlanıyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (101)
Devamını Gör(146)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem