Bir insan kaç yaşına kadar bir şeyleri başarabilir ve sahibi olabilir?

Sağlık varsa zor değil. İş hayatından örnek vereyim. 34 yaşında bir adam geldi sıfırdan iş öğrettik 1 sene sonra yurtdışına gitti öğtettiğimiz iş alanında. Ve aslında insanın istemesine bağlı. Zorunda hissetmiyor, isteyerek yapıyorsa ve sağlığı da yerindeyse zor olan bir şey yok. Ha elbette uçuk kaçık hayallerden bahsetmiyorum. Oturduğu yerden şirket sahibi olamaz, dünyayı gezemez, para pul malk mülk sahibi olamaz. Ömür, sağlığı yeterse yavaş yavaş her şey olur.
İnanç/sağlık/imkan dahilinde her şey mümkün
Bu kimin fikri acaba yani bir yanlışlık olmalı öyle bir şey yok bence 18 ila 28 yaş arası insanlar özellikle erkekler ergen diye düşünüyorum ben asıl otuzundan sonra bazı şeylere başlayabilirsin daha olgun düşüncelere sahip olabilirsin hem kariyer hem evlilik hem özel hayat yani her şey otuzundan sonra daha bir güzel oluyor
Eskiler 30 yaşına kadar ev araba evlilik gibi şeyleri bitirmiş oluyorlarmıs.
Bahane bunların hepsi. İnsanlar tembelliklerine bu şekilde kılıf buluyorlar. Şu an tezimi hazırlıyorum, gelecek yıl içinde bu bitecek doktoraya başlayacağım ve yaşım bana engel olmuyor. Demek ki olay yaş da değil, bir şeyi gerçekten isteyip istememekte.
İnanmak başarmanın yarısı kesinlikle
Yaş sadece rakamdan ibaret, ne yapabileceklerinle ne de yaptıklarınla alakası yok. Yaşın kaç olursa olsun, istedikten sonra her işi başarabilirsin. 💁♀️
Directid by pelinsu.. mottomuz budur
Ama vazgeçtim ya, sen 30 yaşına kadar yaptın yaptın, yapamadın bir daha zor ponçiik Aliiiş 💁♀️
Ben yaptım ki pelinsu ev araba iş güç her şey tamam.
Pelinsu yazan parmaklarıııınn.. incinmesin ponçikk şey 😒 “genelde çevremden duyuyorum” derken neyi kastettin sen o zaman çok bilmiş
Ponçik değilim bikere pelinsu 😏
Eskiler hep öyle diyor dost meclisinde konuşulurken
Aaa geçen bi yorumda kendin ne kadar ponçik olduğundan bahsediyordun 😅
Ciks böyle tadı olmuyor ya😕 hep ben yeniyorum 😌 ponçiğim tabi
Neyin tadı ya Adama bak :D uğraşma benimle Aliişş illa zıvanadan çık fiyorsun 🧐
diyorsun* telefonu fırlatacam ya 🤦♀️
Fiyirma fiyirma famam fidaha fuğraşmam..
Hahaha deli mi ne 😀
Yazacaklarım yazılınca beğeni koymadan geçemedim, nezaketsiz olmamıştır umarım
@DeliDivaneBiri teşekkür ederim 🙈✌️
@Sosyetic_SheqiiL rica ederim 🥰
Teşekkürler Soran kişi 😃
Cevap
52Cevap
İçinde istek ve başarma azmi olduktan sonra 30 değil 60 yaşında da birçok şeyi başarabilir insan. Onu diyenler halt etmiş bence.
Yaşadığımız sürece bir mücadele içindeyiz. Ben oldum tamamım başardım evet budur ya diyebilecek bir Allahın kulu var mı ben de bunu çok merak ediyorum açıkçası. Son nefesimize kadar istediğimiz her şeyi başarma potansiyeline sahibiz. Bunun bir zaman kavramı yoktur.
Tamamen altı bece de
Zordur ama başaramaz diye bir şey de yok. İnsanlar yaşadıkları hayatı istedikleri gibi yönetemeyebiliyorlar ya da bazı fırsatları kaçırmak durumunda kalıyorlar. Ancak buna rağmen inandığım bir şey var ki gerçekten isteyen bir insan 20’sinde yapamadığı şeyi 30’unda hatta belki 40’ında bile yapar. Birçok hikaye duyuyoruz bu tarz konularla ilgili. İnsan yaşadığı süreç içerisinde her zaman aktif bir hedefe sahip olmalı bence ve bu yüzden de yaşa çok bakmıyor bu tarz olaylar.
Güzel yorum
Yaş ile alakası yok hele bir de çevre diyorsa 30 yaşından sonra bir şey yapamaz diye yapılacak her şey 30 yaşından sonra yapılır yaş ile değil bazı şeyler tamamen cesaret ve kafa ile alakalı Her şeyi yaşa bağlamak çok büyük saçmalık bence sonuçta 20 yaşında olup çok güzel şeyler başarmış olanlar 30 yaşında olup bir çöp sahibi olamayan insanlar var yaşa alakalı değil bazı
Hayır, 30 yaş daha çok genç bir yaş. Azim ve hırs oldukça her şeyi başarmak mümkün.
Ben aynı şeyi 40 yaş için duymuştum. 40 yaşına kadar adam olmayandan hiç bir şey olmaz diye.
adam olmamakla yasamak ayri bisey. aslinda doğru da diyosunuz.30 yaşından sonra yaşanılan her şey ilik ilik işliyor insana
30 yaş bence okadarda abartılacak kadar benden geçti yaşı olamaz. Aksine birşeyleri daha iyi idrak edebilmen açısından yeteri kadar olgunluğa ulaşmak gibi bir şey.
Aslında bu birazda gezip görmek ve yaşadıklarından çıkardığın hayat derslerine ilişkin bir konu olgunlaşma mevzusu.
30 yaşında olupta cahilide bayağı var yani yok değil.
Hayattan ne beklediğin, ne istediğine göre değişir.
Mesela hiç sigortası olmamış biri sigortasını başlatıp emekliliğe adım atabilir. İş yeri açabilir ve daha bir sürü şeyde sayılır.
Vücut fonksyonları yerinde olduğu sürece ne zaman istenirse her şey yapılır.
Hayır zor değil diye düşünüyorum ama 30 yaş sendromu var sanırım yani ben 25 yaşındayım beş yıl sonra 30 basacağım diye biraz korkmuyor değilim psikolojik bir şey sanırım ne kadar yaşıycağımı bilmiyorum ama yolu yarıladık
❣︎ (• ◡•) ❣︎
Başarma konusunda da bence insanlar her yaşta başarıya ulaşabilirler bazıları başarıyı evlenmek ve çok para kazanmak olarak görüyor ama asıl başarı kariyer ekonomik özgürlük iyi bir eğitim bunları başardın mı 40 yaşında da olsan fark etmiyor ❥
Hevesin var mı? Ondan haber ver.. hevesin varsa bir şeyler için yaşın pekte önemi yok!
45-50 yaşında 2 üniversite bitirenler var.. içinle, yaşama sevincinle alakalı biraz bu durumlar.
İstemek başaramanın yarısıysa önce istemek lazım
Ben sahip olmak istediklerimi başardım zati. Böyle bir genel algı var sorayım dedim
Aslında yaşla alakasi yok çoğu şeyin. Kafada bitiyor bence. Yaparım diyorsa insan, yapabileceğine inanıyorsa başarır.
Bu sadece bir algı.
İnsan yeter ki istesin her yaşta her şeyi başarabilir. Yaşla ilgili sınırlar çizmek doğru değil.
30 yaşından sonra ne oluyormuş? elimizi eteğimizi nasılsa başardım ben, şimdi yaslan geriye seyret yapmayacağız sanırım. Emek ömür boyu sürer birini yaparken sıradaki gelir.
Hiç bitmez diyorsun yani
Tolstoy 67 ydi sanırım, bisiklet sürmeyi öğrenmiş. Sen istersen her şeyi başarabilirsin. Çünkü insan isterse ne yapar eder yapmanın bir yolunu bulur, istemiyorsa da bahane bulur. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. 🚲💪
Millet 70 yaşından sonra bile neleri başarıyor. Bu bir bahane bence.30 olduk diye salalım gitsin o zaman. Hiçbir şey için uğraşmayalım.
Gel bir de çarp 😂
Çarparım tembellik yapmayın 😃
Lafıgüzaf, alakası bile yok. Bu tamamen kişinin kendisine bağlı böyle saçma bir sınır yok halt yemişler herkesi kendileri gibi sanıyorlar :)
Kesinlikle, ama eskiler öyle baz alıyormuş
Ben aslında zamane gençliğini kastetmiştim :) Ama yanlış da söylüyorlar diyemeyiz tamamen erken yaşta evlilikler daha mutlu ve özenilesi oluyor bu su götürmez bir gerçek çünkü herkes ilk bir şeyler hissetiği ile evleniyordu şimdi ise herkes yalan dolan aşklar yaşayarak aklını başına devşirmesi epey zaman alıyor pişmanlık yaşıyor ve umutsuzluğa kapılıyor dolayısıyla güvendikleri kişi olmadığı için bir yerden sonra kendilerine değer verdikleri kişiye gönlünü kaptırıyor evlenince yine mutsuzluk sonra boşanma... Bu böyle tekerrür ediyor aslında herkes içten içe biliyor ne varsa eskilerde olduğunu sadece nefsine hakim olamayıp sabretmeyi bilmiyor çorap değiştirir gibi kız/erkek arkadaş değiştiriyor mantık hep devre dışı sevgi erkenden tüketilirse olacağı bu şaşmamak gerek. Bu bahsettiklerim de sorundaki ana temayı zaten destekler nitelikte :)
Verilen fırsatlara, özgürlüklere göre değişir. Eğer 30 yasında artık elini masaya vurabildiği bir yaşsa neden olmasın 🙄😂
20 yaşından beri vuruyorum
Bence zor değildir ama bu zamana kadar hicbir sey basaramadim düşüncesine girerse kişi kendi icin zorlastirir isleri
Eskiler öyle dermiş ne kadar doğru bilmiyorum
Kafada bitiyor her şey bir seyler icin cabalarsan azmedersen yaparsin ama is benden gecti dersen bisi yapamazsın
Yani genç iken yapmak daha iyidir ama 30dan sonra olmaz diye de bir şey yok ama şöyle bir gerçek var ki 20 li yaşlarda bi ticarete atıldın diyelim ve zarar ettin top attın, bunu düzeltmek için zamanın çok olacak ama o yaşlarda artık çok sorumluluk sahibi olacaksın
Maddi anlamda 38’inden sonra büyük başarı sağladım çok şükür.
Başarının en zaman, nereden geleceğini bileniyoruz.
Önemli olan düşlemek, istemek, plan yapmak, risk almak, cesur olmak, girişmek.
“ Beşikten mezara kadar ilim öğrenin “ der Hz. Peygamber.
İhtiyarlık döneminde kitap çıkarsak bile başarıdır..
O nedenle 30’undsn sonra diye başarının zorluğu diye bir şeye kapılıp kendimizi sınırlandırmamak gerekir bence 🍀
Sana sadece şunu söylemek istiyorum, çevrendeki insanları değiştir. Ya da onlarla daha az ileşime geç. Çünkü bu insanlar kurt gibi meyvenin içine girip onu içerden içerden çürütürler.
Asıl insan 30'dan sonra bir şeyleri başarır. Çünkü o zamana kadar bir tecrübe birikintisi oluşmuştur. Önemli olan içindeki heyecanı diri tutmak ve eyleme geçmek.
Evlilik sadece… Onun dışında 30 yaş sonrası hayatı, insanları anlayıp en ufak şeyden keyif almaya başladığun dönem… Aklın başında olunca evlilik de düşünmüyorsun, o yüzden 30 yaşına kadar evlenin. Sonra yaşamaya başlıyorsunuz çünkü☺️
ölene kadar vardır zamanın birşeyleri başarmak için
Başarmak için imkan mı lazım inanç mı 😄
Bence imkan
30 yaşından sonra parayı bulan insan daha çok. 30 dan sonra hayatı daha iyi kavrayıp, öğrendiğin için. Yönelimler daha net oluyor. Al sat olabilir, değerlendirme olabilir. Para bir şekilde dönüyor.
Bence zor değil ama olsa da bir şeyi değiştirmez, imkansız değil sonuçta. Sağlık ve imkan olduğu sürece insan istediği yaşta istediği şeyi başarabilir.
Elbette zor olabilir belki ama insanın isteyince yapamayacağı şey yoktur bence.
Kesinlikle poncikov
Onlara ne? Ben 30 yaşında şehir ve hayat degistirdim daha önce yapmadığım işler yaptım. Basit işlerdi 34 yaşında memur oldum. Gayet de rahatım kime ne yahu?
33 yaşından sonra ikinci üniversite olarak ingilizce ögretmenliğini kazanıp dil sınavında ilk 100 e girip üzerine doktora yapıp yrd doc olan tanıyorum.
Her yaşın güzelliği ayrıdır, başarı kabiliyeti de farklıdır. O yüzden yaşa bağlamak doğru değil diye düşünüyorum, önemli olan ne istediğini bilmek , doğru zaman ve mekan. :)
Bende insanın aklı 30 dan sonra başına geliyor 🤭 diye düşünüyorum :)
Kendimden biliyorum desem fena olmaz :)
Bence istek, azim ve sağlık varsaaa
30' veya 40 ' yaşın bi önemi yok 🤷🏻♀️
O lafi diyenler sanki 30 yaşından sonra deneyim mi kazanmış... erkeğin kariyer olarak özellikle 40 yasindan sonra en verimli oldugu zamanlardir.. simdi genclerin sıkıntı yasadigini gormekle birlikte nedense hepsi 30 dan once zengin olunur gibi bir seye inanıyor.. anne babadan varlik gelmiyorsa bunu yapanlar çok az...
Saçma. 60 ından sonra bile başaranlar var. Önemli olan neyi istediğini bilmek ve bu yolda uzun vade çabalamak
30 yaş ne ki allah aşkına. başarmanın yaşı olmaz. adam 65 yaşında icaat buluyor bir şeyleri başarıyor yeter ki sen iste gerisi hikaye
Asıl 30 dan sonra ne olacaksa olur zira ergenliğin cehaleti atılmış ama hala daha tecrübeli ve gençsindir
Hep yaş olarak 30 yaşı yapıştırıyorlar bir şeylere. Böyle bir algı var maalesef, oysaki çok genç bir yaş...
Hayatımda böyle bir laf duymadım çok saçma haha Sanki tembellik yüzünden hiçbir şey yapmayan ve buna bahane bulmak isteyenlerin lafı gibi.
Onlar başaramamıştır başkalarının da denememesini ister ve engeller.. klasik insan
birşeyleri başarmanın yaşla alakası olduğunu düşünmüyorum içinde birşeyleri yapacak heves, öz güven ve hırs olduktan sonra 100. yaşında da olsan çok güzel şeyler meydana getirebilirsin önemli olan istemek :)
Sen avrupada mı yaşıyorsun 30 yaş demişler bu ülkede 30 yaşında kim iş bulur hayatımız sınav olmuş 25 26 yaşına kadar okuyoruz sonra kpss belası o nasıl bir çevre değiştir o çevreyi adamlar emekli yaşına gelmiş ne araba ne ev sahibi olabilmiş bu 0lkede yoksulluk açlık sınırı dayız
yapıcağın şeye kararlıysan yaşın kaç olursa olsun yaparsın
Hiç sanmıyorum. 30 undan sonra spacex e giren abimiz vardı.
Bence bu bir algı, insanlar her yaşında çabaladıktan sonra her şeyi başarabilir.
Başarmanın yaşı yoktur bence, kaç yaşında olursan ol hedefe emin adımlarla ilerlemen icap ediyor
Genç yaşlarda başarmak günümüzde zor maalesef. 30'dan sonra başarmak daha olası :)
30 yaşından sonra parayı bulan insan daha çok. 30 dan sonra hayatı daha iyi kavrayıp, öğrendiğin için. Yönelimler daha net oluyor. Al sat olabilir, değerlendirme olabilir. Para bir şekilde dönüyor.
Alakası yok fakat artık tadın kaçıyor. Gençliğinin en güzel yıllarını buhran içinde geçirmişken iraden zayıfladığı için her şey daha da zorlaşıyor.
Asla bir çoğu yüzde 90 ı 30, dan sonra zengin olmuştur , bende 30, dan sonra çok zengin olacağımı düşünüyorum
30 yaşından sonra bu ülkede bir baltaya sap olmak istiyorsan tıp okuyacaksın. diğer türlü ömür boyu köle hayatı yaşarsın.
Çok geç bir zaman değil. Mesela ben 29 yaşındayım. İleride zamanla gerçekleştireceğim çok fazla planım var. Yani sağlığın ve gücün olduğu müddetçe bir şeyleri mutlaka yapabilirsin
Bir çok büyük insan 50 yaşından sonra başarmış bir şeyleri ama umarım sende erken olur.
30 yaşından sonra da kolaydir. Çoğu insan yani milyoner sonradan oluyor
büyük başarı elde etmiş kişileri incelersek çoğu ileriki yaşlarda bunu elde etti
Buna inanmıyorum,30 yaştan sonrası şeyler muhtemelen beden gücüyle yapılacak işlerin minik minik azalmasından kaynaklı oluşudur.
Bana göre zor değil ama sendeki durum ( evlilik , maddiyat, zaman vb) ve isteklere bağlı birazda.
Ölene kadar devam. 30 ne ki. Böyle kalıplaşmış pohtan düşünceler çok pohtan. Gerçekten.
Asil hayat 30 dab sonra başlıyor
30 dan sonra useniryorlarmis
Bilemem ben hala gunde 10 km kosabiliyorum
Hayır kesinlikle zor değildir yeterki kendine güven ve inan umudunuzu asla kaybetmeyin her yaşın güzellği vardır ve zorluğu başaracağına inanmalısın hayat ne kadar zor olursa olsun asla pes etmemelisin!
Ne kadar sacma,80 yaşında üni okuyan insanlar var demek ki yaşın hiçbir önemi yok. o yanan mum ışığı her yasta insanin icindedir , yapilir
Zordur ama imkansız değildir
isteyen kişi ister 60 yaşında olsun yine başarır
30 yaşından sonra biseyler basariyorsun
30 mantıklı gerisi zor olması haklılık payı doğru.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?