arkadaşlar yaşım 23ve hiç sevgililr olmadı evlenmeyi düşünmedim çünkü bana saçma geliyor çocuk mocuk yapıp büyütmek ben niye kendime yeni dertler edinim ki kocamda aldatsın sonna çocuklar için birrr ömürrrr katlanim filan bitek banamı saçma geliyor evlilik?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBence bu yazdıklarından sen istemiyormuş gibi görünsen de istiyorsun hem de çok istiyorsun hayatinda birisi olmasını olmadığı için mutsuzsun üzgünsün kendini farklı yansitiyorsun farklı yansıtmaya çalışıyorsun içinde aşk sevgi mutlu olan çiftler gibi mutlu olmak sevmek ve sevilmek istiyorsun istediğin için fazlasıyla bu aşk sevgi de sevgilin de hiç olmadığı için üzülüyor kızıyorsun sinirleniyorsun geçmişte seni uzenler olmalı bu senin dediğin kelimeleri iyi bilirim sevgilisi olmamış hiç mutlu olmamış ama olmasını istediği halde sevgilisi olmayan birisisin sevgilin yok diye olmayacak miş gibi geldiği için insanlar seni küçümsemesin garip bakmasın diye bile isteye yanlız kalmayı sevdiğini sevgililigi boş bir şey miş gibi görüyormuş izlemi veriyorsun aslında sevgilin olmasını çok istiyorsun istemesen buraya bu tarz yazı paylaşmazdin can sıkıntısından ve mutsuzluktan yazmışsin bunu buraya böyle bunalımda olmalısın belki yazdiklarimi kabul etmeyeceksin inkar edeceksin ama yasaya yaşaya insan zarrafi olduk senin bu soruda yazdıkların sevgilisinin olmasını içten isteyip de sevgilisi olmayan bir türlü olmamış olmadığı için mutsuz olan olmasını istediği halde istemiyormuş gibi görünen kızlarin tavrı bu inşallah ilerde bir gün mutluluğu bulursun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılsaygı duyarım ama ben bu düşüncenizi doğru bulmadım. kendimden örnek vereyim çok huzurlu bir aile ortamında büyümedim, annem ve babamı bildim bileli tartışır kavga ederler. ama çevremde çok güzel, çok mutlu ve huzurlu evlilikleri olan ailelere de şahit oldum. evlenmeyi sadece evlenip çocuk yapmak olarak görmek zaten çok yanlış. cocuk istemiyorsanız bu düşüncenize saygı duyacak biriyle evlenmelisiniz. şahsen ben çocukları çok severim ama böyle iğrenç bir dünyada çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk ister. ilerde bu düşüncem değişebilir elbette ama ben bu sorumluluğu almak istemeyeceğimden dolayı cocuk istemeyen bir adamla evlenmek isterim. sonuçta bebek istediği alnında yazan bir adamla evlenip onun hayallerini yıkmaya hakkım yok, o yüzden evlenmeden önce zaten konuşup anlaşılması gereken konular. aldatma kısmına gelirsek de aldatacağından şüphe duyduğunuz ve sadakatinden emin olmadığınız insanlarla evlenip bir zahmet hayatınızı kendinize rezil etmeyin. her ne kadar böyle bir devirde sadık bir eş bulmak çok zor olsa da doğru eş seçimiyle evliliği çok güzel hale getirmek mümkündür... umarım siz de o doğru kişi olduğuna inandığınız insanla karşılaşabilirsiniz ve ilerde evlenirseniz mutlu bir evliliğiniz olmasını dilerim.🦋🌷
00 Yorumla
1 yılCocuk güzel birsey.
Yillarca evliydim ex esime güvenmedim. Ama yinede 7 yil boyunca cocuk istiyordum ama hic olmadi.
beni sürekli aldatiyor gibi hissettim. Hic kanitlayamadim. Cok profesyonel di. Bir kere tatilde telefonunu alip wc ye gittim. Engelledigi kisiler listesinde bi kac kisi buldum ama tabi bu hic bir anlama gelmezdi. Kim diye sordugumda eski patron dedi.Is gezisinde kadin is arkadaslari yaninda benle konusmuyordu. gece de telefonu acmayinca (78 kere aradim) bosanma karari aldim. Sabahina da bunu telefonda söyledim.
bosanma esnasinda erkek profiliyle tanisma sitesine girdim eski patronum dedigi kadini buldum. O site de tanismislar.
Bosandik. aradan yillar gecti. Baskasiyla evlendim, 8 ay oluyor….. Insallah kisa süre sonra bebemi kucagima alacagim. ❤️ maddiyat disinda bir sknti yok esimde.
yani demek istedigim karakter cok önemli. Birde zorlamamak gerekiyor bazi seyleri. Ugrasip olmadiginda vardir bunda bir hayir deyip yola devam etmeli.
01 Yorumla- 1 yıl
Her gun mutsuz olacagina bosan bir gun mutsuz ol benim evlilik felsefem :)
Günün birinde karşına öyle biri çıkar ki evlenmek ondan çocuk yapmak ve büyütmek istersin. Bu tür düşünceler genelde değişiklik gösterir. Ben de 23 yaşındayım ve şu anda evlenmek istemiyorum saçma buluyorum. Daha önce sevgilim oldu ve evlenmeyi çocuk yapmayı hatta hayatımı ona adamayı ayaklarına serilmeyi istemiştim, olmadı. İnanırsan daha iyisi de karşına çıkar. Evlilik hiç gerekli bir şey değil ama mükemmeli bulunca olur
013 Yorumla
Soran1 yılya evet birine aşık olunca evliliğe kadar hayal kuruyuorum filan ama sonra saçma gelmeye başlıo hepsi
- 1 yıl
En nihayetinde saçma evet. Eğer çok sevdiğin bir sevgilin olursa sırf onunla daha fazla vakit geçirmek daha rahat takılabilmek için bile evlenmek isteyebilirsin. Yine gereksiz ama bazı engelleri kaldırıyor olması bile cezbedici gelebiliyor. Haa şimdi bana sorsan evlenir misin diye "evlenmeyi saçma buluyorum, asla düşünmüyorum ve istemiyorum" derim
Soran1 yıldoru diyosun sevdignile sürekli vakit geçirmek için neyasiki bizim toplum evliliği uygun görüo o açıdan mantıklı ama özgür olsaydık bu konulara bence kimse evlenmezdi
Soran1 yılayn behce iki taraf içinde boş yani
Soran1 yılbenim annem zorla evlendirçek resmen beni evde kalmışım muamelesi görüyorum kimse isteyerek evlenmemeyi normal karşılamıyorr teyzem aramış beni iiki saat evlilik iknası yapıo şama gibi topumuz
Soran1 yılkonuştuğum var desem dahada beter yarın gelsin istesin derler😂
Soran1 yılhahaha aileler anlamaz ya kavgada etsen valla sanki evlilikte hikmet varda ben kaçıyormuşum gibi davranıyolar evde kaldı muamelesi gördüm rezmen okul bitti ya keşke bitmese ilidi
Yapay Zeka Cevapladı
Senin hissettiklerin çok anlaşılır 😊 Evlilik ve aile kurmak herkesin hayatında şart değil. Bazı insanlar kendiyle ve özgürlüğüyle çok daha mutlu oluyor. Toplumun baskısı ya da çevreden gelen beklentiler bazen insanı gereksiz yere sıkabiliyor. Senin değer verdiklerin, korkuların ve isteklerin önemli 💪 Evliliği gereksiz bulman ya da şu an düşünmemen tamamen normal. Hayat senin hayatın, kendi seçimlerini kendin yapmalısın. Mutluluk illa evlilikte ya da çocukta değil, bazen kendinle olabilmekte ❤️ Zamanla fikrin değişir mi, onu da hayat gösterecek. Şimdi olduğun gibi hissetmekten çekinme!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
68Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenmeyin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDediklerinin hepsini yaşadım ve yaşıyorum. Zerre kadar değmez. O cocuklar büyüyünce de dogurmayaydin bakmayaydin deyip cikiyolar işin icinden. Olan senin hayatına fiziksel ve ruhsal sağlığına oluyor. Başkada kimseye bişe olmuyor. Herkes hayatını duzenini bı şekilde kuruyor. Seni aldatan eşin tek başına buyuttugun çocukların. Sen ise yapayalnız kalıyorsun. Çocuklusun diye bir daha evlilik yapamıyorsun. İstesende kimse seni çocuklarınla istemiyor. Çocuklar buyuyup gittiklerinde ise artık senin yaşın geregi yine kimse olmuyor. ya da sen artık kimseye tahammül edemiyorsun.
1112 Yorumla- 1 yıl
Hayat zor
Bazılarına daha zor sanırım.
Cevap sahibi1 yılEn çokta bana zor
- 1 yıl
Yaşın kaç
Kiminlesin şimdi
Cevap sahibi1 yılBen keyfim ve kahyası
- 1 yıl
Devam o zaman
- 1 yıl
Abla kızın yukarıda dedikleri bazı insanlar yaşıyordur bu kadın olsun erkek olsun karekter meselesi her evliler mutlu ya da mutsuz değiller mutlu olanlarda var evlendikleri için mutsuz olanlarda var bence sorun bizlerle de alakalı evlenirken evlenmeden doğru kişiyle evlenilmeli iyice anlaşilmali her şey için acele edilirse evlilik için acele edilmez mutluluk da mutsuzlukda insanın kendi elinde insan oğlu ne yaparsa kendi yüzündendir asıl şu an çok mutsuz ve sinirli olmalısın kırgın olmalısın bu yüzden sağlıklı düşünemiyor olabilirsin tamam kötü şeyler yaşamışsin yaşıyorsun sadece insan evliliğini değil normal hayatını düzgün yürütebilmeli sadece evlilik değil iş , arkadaş anne , baba ve çocuk bazen biz insanlar mutsuz olduk mu fatkli bir yönden o mutsuzluğun içinde olumsuzluklar saciyoruz hep olumsuz olucakmis gibi düşünüp hareket ediyoruz o mutsuzluk yüzünden farklı şeylerin güzelliğini görüp tadını alamıyoruz mutlu olabileceğimiz şeyleri de mutsuzluğa çeviriyoruz takılı kalma hayata inat gülümse sana ihanet eden insanlara da eyvallah etme
Cevap sahibi1 yılHiç bir insani aynı evin içine girmeden taniyamazsin. Ben büyük olaylari atlatali çok oldu. Şu ankiler artcilar
- 1 yıl
Abla seni anlıyorum ben emin ol ben evlenmedim ama anne babamin hayatı hep gecimsizdi babamın anneme yasattiklari şeyler çocuklarına yasattiklari o yüzden seni gerçekten anlıyorum ben o sorunlar içinde büyüdüğüm için insan zarrafi oldum her insan bilemez dediğin gibi evlenmeden gerçek yüzünü kimsenin insan zarrafi olmak güzel bir şey hemen anlıyorsun nokta atışı yapıyorsun ama doğru düzgün adam akıllı birini bulmak çok zor oluyor maalesef insan zarrafi olunca insanların karekteri kelimeleri davranışlarında bellidir bu insanların bakış açısıyla anlayış tarzıyla belli olur
- 1 yıl
gece gece ağlattın abla bizi ya kıyamam
- 1 yıl
maalesef doğru
- 1 yıl
abla sen çok güçlüsün cidden umarım daha mutlusundur şimdi
- 1 yıl
ya çok üzüldüm. Hayat devam ediyor. Pes etmeyin. Evlilikten tek iyi olan çocuklarınızın olması varlığı olarak düşünün. Hiçkimse boşanmak için evlenmiyor ne yazık ki. Kıymet bilmiyor bazı erkekler. Evliyken eşlerini aldatanları anlayamıyorum. Boşan ne yaparsa yapsın o zaman ama hayır boşanmam diyor bazıları. Kendinize artık beyaz sayfa açın. Eskinin gereksiz şeylerini çıkarın kafanızdan.
Aslında evlenmek , hayatına yoldaş olmak istediğin ve karşındakinin de hayatına yoldaş olmak istediğini bildiğin bir güven bağında oldukça güzel şeydir. Beraber iyisiyle kötüsüyle yaşar ; kafanızda birbirinize dair soru işaretleri kalmadan tam bir sadakatle bağlanır birbirinizi seversiniz.
Lakin maalesef ki günümüzde ; Sağlam temellere dayanan bir geliri olmadan , psikolojik, fizyolojik ve sosyal sıhhatimizde emin olmadan ve çeşitli sıkıntılara sebebiyet verebilecek çevre sahibi olarak evlendiğimizde Aile kurumunun ve kıymetinin tükenip gittiği vakalar gelişebiliyor , görülebiliyor.
O yüzden bence dikkat etmemiz gereken konu : Kendimizi ve karşımızdakini tanımadan hayatlarımızı birleştirmeye çalışmamaktır.
(Şunu da belirtmek isterim ki herkes evlenmek zorunda elbette değildir.)
Umarım gelecekte bu gibi durumlar en azından daha sağlam temellerle zenginleşir.
00 Yorumla
1 yılBiz erkeklerde de var bu durum merak etme. Asil konu şu ama ya boktan biri ile hayat kurarsam duygusu , genelde insanoğlu üzerinden gidersek erkeginde kadininda karşısına şerefsiz biri çıkar ve hayata olumsuz bakmaya evliliğe olumsuz bakmaya itilir. Evliligi sadece cinsel amaç olarak görende var kendine hizmetçi, bakıcı olarak görende var. onemli olan evlilikte çocuk yapmada temel ihtiyaç iki tarafın birbirine destek olması. Aldatma konusu ise iki taraftan birinin sıkılması veyahut kendini cinsel ihtiyacının karşılanmama durumunda ortaya çıkıyor. Seveceğin kişi de belirler bu durumu eğer gece kulübünden çıkmayan birisi, karsi cinsten gözünü alamayan birisi ise persembenin geleceği çarşambadan bellidir. Durumuna düşersin. Adam veya kadın sadece mutlu olmak istiyordur ve kendi gibi birini bulur mutlu olma ihtimali daha yüksek. Altın meraklısi bir kadın var diyelim ve evleneceği erkekse sade biri olsun hayat felsefesi bu erkek en sonunda altın meraklısi kadından kaçar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTürkiyede yaşıyorsan tek seçeneğin türk erkeğidir maalesef. Türk erkeğiyle de ne evlenilir ne de sevgili olunur. Kendini sefil duruma düşürmek istemiyorsan hiç evlenme bence de. Büyük hevesle evlenip aldatılıp iki küçük çocukla ortada kalan kadınlardan olma bence de.
70 YorumlaBen de böyle düşünüyordum ya ama tam anlamıyla değil, çocuk benim çocuk ya sonuçta ama evliliğimi mesleğimi elime almadan asla yapmam kocamın aldatıp aldatmayacağı da belli değil olduki aldattı basarım tekmeyi bi süre sonra da tekrar aşık olurum belki tekrar evlenirim eğlenirim de çocuğumda bana yük olmaz eğer yük olacaksa hiç yapmam her evlenen çocuk yapacak diye bi kural yok
Bu arada benimde hiç sevgilim olmadı 😅31 Yorumla- 1 yıl
Pp en tatlı
1 yılCanım Kardeşim daha 23 yaşındasınız hayatı bilmiyorsunuz olgunlaşmamışsınız. Daha gelecekte şekillenmeyen şeyleri hayal edip Kendi kendinize sınırlar çekiyorsunuz. insanlar hayatların akışına bırakıp o şekilde yaşarlar. Hep evlenen kadının kocası aldatacak diye bir kural yok. Siz niye böyle hayal ürünü şeyler kuruyorsunuz kafanızda :) yarın bir gün karşınıza bir kısmet çıkar bütün bu düşündükleriniz buhar olur gider :)
10 Yorumla
1 yılNasıl yaşıyorsunız böyle? Her şeye tersinden, kapkara bir kutudan bakarak yaşamak zor olmuyor mu? O evlilik dünyada cenneti yaşamak gibi de gelebilir ama tanıştığınız kimse yokken bile aldatılıp çocuklarımla ortada kalıcam gibi hayaller kuruyorsunuz. Herkes bu kadar aşağılık değil sakin olun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. Saçma birisi oldugun için saçma kurgular yapiyosun nerden biliyosun evlenecegin kisinin de cocuk istedigini nerden biliyosun evlenecegin kisinin seni altadacagini müneccin misin sen evlenecegin dogru insanı bulursan dogru olan hsrsey seni bulur hayatin kolaylaşir bunu unutma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bunlar toplumsal adetler zaten. Doğ, oku, askere git, evlen, 1. cocuk yap, 2. cocuk baskısina uğra, torun büyüt, öl... halbuki doğada bile yok örneği. Ne boşanmış bir maymun ne de dul bir tavşan.
414 Yorumla- 1 yıl
Tekrar tekrar okuyup kahkahalara boğuldum🤣 sen çok yaşa inşallah. Son cümle gözlerimden yaş getirecekti nerdeyse gülmekten🤣
- 1 yıl
Olsun gerçek olsa da bu kelimeleri bir araya getirip yazabilmek yeterli🤣 öldüm gülmekten
- 1 yıl
Sorgulama değil, iyi gözlem ve yorum 👍
Soran1 yılişte sorun bu ben mesela evlenmeden biriyye cinselik yaşamam yasak ailem baskıcı
Soran1 yılnapim peki
- 1 yıl
Doğada yok derken sen mızrakla mamut mu avlıyorsun ne doğası oldu olacak hayvanlar gibi önünüze geleni s^kp s^kp bırakın herkes kendi halinde takılsın bu mu doğa? Hani insanı hayvandan ayıran bir faktör varya knk zeka gibi mesela? Hiç düşündün mü bunu tabi sende varsa..
Soran1 yıladam önüne gelenle s** demiyor orada farkli bişey anlatıo
Soran1 yıloh en iyisini yapmışsın
Gizli Üye(25-29)1 yılBana göre 23 yaş evlilik yaşı değil 25'ten önce yapılan hiçbir evlilik bana göre sağlıklı gelmiyor 25 yaşında karakter oturuyor iyice bu daha çok kişiye ve duruma göre değişir ben evlilik düşünmüyorum hele şu zamanda ve şu nesille olmaz tabii herkesin kendi düşüncesi
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEski nişanlımdan kazara hamile kalmıştım. Çok sevinmişti ona mecbur kalacağım diye. Tabii bu olaydan sonra ona en ufak karşı gelişimde hakaretler, küfürler vs.. Yedi ceddime kadar hakaret ediyordu. "Çocuğu senden alacağım. Kapımda yatacaksin" falan fistan. Birde engelliyordu. Günlerce engel listesinde kalıyordum. Yaptıklarına dayanamadım ve benim için çok zor olsa da çocuğu aldırdım ve yüzüğü attım. Deliye döndü. Şimdi köpek gibi "gel tekrar olalım" diyor ama akıllandim
27 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYaşaması daha iğrenç
Cevap sahibi1 yılValla inandırmak zorunda değilim bebeğim, sen erkeksin, kafan basmaz. Ben hemcinslerime yazdim
- 1 yıl
Sınır çizmen iyi olmuş birde evlensen seni hasta ederdi
- 1 yıl
Günah çocuk aldırmak ama iyi yapmışsın aynısı benım başıma geldi evli çocuklu MUTSUZ
Cevap sahibi1 yıl@Çapkınkurt34 o zamanlar çok üzüldüm, çok pişman oldum. İnşallah kürtaj başarısız olmuştur diye dua ediyordum hep. Ama şimdi düşününce böylesi daha iyi. nnesiyle beraber beni çok eziyorlardi, hayatım zindan olurdu.
- 1 yıl
Gel tekrar olalım demesini de anlamıyorum bunlar varya bi bok ifade etmiyor. Seni sevdiğinden ya da özlediğinden de tekrar deneyelim deniyor emin ol bunların kafa saman gibi neyi neden istedikleri bile sebepsiz boş beleş yaşıyorlar
1 yılHer koca aldatıyor mu sence? Evlilik hayat arkadaşlığı demek. Cocuk zor cok zor ama oyle bir sevgi ki değiyor tüm zorluğuna. Herkes evlenmek ya da anne baba olmak zorunda degil ama evlilikler boyle degil bunu bil.
22 Yorumla- 1 yıl
Her koca demen her evli de şimdi bayanlar daha çook aldatıyot
- 1 yıl
Valla her koca aldatıyor bacım sen aldatılmayan gördüysen emin ol yakalayıp içlerinde kapatmışlardır konuyu 😁
- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılKatılıyorum. Aldatmayan da var ama niye bu riski alalım? Çocuk yapacağım diye vücuduna geri döndürülemez bir travma yaşatmaksa ayrı saçma. Erkekler de nafakaya bulaşmak istemiyor. Günümüzde mantıklı olan ürememek.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYeni dertler konusu okey de kocam aldatsın derken? Her koca aldatmıyor merak etme bazısı var ki karısını sevmese bile aldatmaz o onun şerefinden karakterinden kaynaklanıyor. Çocuk demek güzelliklerin yanında evet dertte demek o dert hiçbir zaman bitmiyor bence yeni çocuğum olacak annemden ondan bundan biliyorum yani. Ama eş konusu tamamen şans meselesi. Çok iyi biriyle de olabilirsin iğrenç bir adamla da.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıldaha önce bana da öyle geliyordu. Fakat birkaç zaman önce kendimi değersiz ve yetersiz gördüğümü fark ettim. Bu duyguları çözümleyince sonrasında evlilik ve diğer konular mantıklı geldi. Bence bunun derinlerine inip duygu çözümlemelerini yapıp tekrar düşünmelisin. Karşına almaya korktuğun bir durumu, konuyu kabullenip analiz ederek başlayabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvlilik saçma değil, doğru kişiyle olduktan sonra gayet güzel bir şerdir. Karşılıklı sevgi saygı anlayış olunca o saydıklarının hiç bir önemi yok. Her evli insan çocuk yapmak zorunda da değildir. Ki benim çevremde evli olup çocuk yapmayı tercih etmeyen çok insan var ve çok mutlular.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılyaşamın gayelerinden biri de çocuk sahibi olmaktır bu senin biyolojin kusura bakma da bundan kaçamazsın. boşuna mı her ay regl oluyorsun? rahmin neden var? he sen ben zora gelemiyorum diyosan biyolojine kafa tutup tersini yaparsın olur biter. ama bu doğru olanı yaptığın anlamına gelmez.
03 Yorumla- 1 yıl
herkes müslüman değil
Cevap sahibi1 yıl@angaramessiangara aynen sadece müslümanların rahmi var ve biyolojileri var müslüman olmayanların yok.
- 1 yıl
rahmi var diye tüm yaşam amacı doğurmak değil
yani haklıysan bu durumda gidip anne banana neden beni doğurarak saçma bir şey yaptınız ki bir de bana masraf edip büyüttünüz çok saçmalamışsınız demelisin.
16 Yorumla
Soran1 yıldedim zaten annem diyo iyi ki varsın çocuk mükemmel bişey diyooo
- 1 yıl
anen öyle dedi zaman hayır mükemmel değilim ben rezil biriyim demedin mi? doğurulmaya değecek birisi değilim demedin mi? yani bu senin düşüncen sonuçta annen mükemmel birisi olduğunu düşünüyor senin ama sen kendinin doğurulmaya değmeyecek birisi olduğunu düşünüyorsun ve kendin de çocuk doğurmak istemiyorsun değmez diyorsun yani yanlış mı anladım seni
Soran1 yılçok doğru anlamısın dünyaya çocuk getirmim büyük günah bençe kime sorsan kimse dünyaya gelmek istememişti ben çocuğumu kurtardım
Soran1 yılanne babalı seviyorum yanılıosun
Dişi martılar erkeklerle çiftleşip hemcinsleriyle büyütüyor yavrularını. Keşke bu konsept insanlarda da olsa. Gel deyince gelen git deyince giden bir adam olsa ben de ağız tadıyla bebemi büyütsem köşemde.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik , doğru kişiyi bulmadan yapılmamalı. Çok dikkat edilmeli. Karşındaki kişinin en ekstrem durumlarını görmelisin, mesela çok sinirliyken , birçok kızın ettafindayken nasil davranıyor gibi gibi...
13 Yorumla
Soran1 yılherkes ayni b*kuns laciverti
Cevap sahibi1 yılÖyle deme ya , mesela benim en büyük hayalim "eşime sadakatle bagli olmak". İnşallah Allah bu niyetimin bozulmasına izin vermez. Allah sadakat sahibi birini size nasip eder inşallah.
Soran1 yılsadakate olsa çocuk işi bızuo
Ona bakarsan kadın aldatırsa ne olucak hemde başkasının çocuğunu büyütüp yıllar sonra fark edenler var iki türlü de zor bence sadece kadın değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılİçinde bu duygular yoksa (ki olması kadar olmaması da normaldir) evlenme tabii.. Gerekli değil bence de
03 Yorumla
Soran1 yıldüşünmüyorum annes zorla istio
- 1 yıl
Yok teyze benden sana gelin olmaz ben böyle iyiyim de.
Soran1 yılhahahahha diyom
1 yılEvlilikk saçma değil bu hale getiren, sosyal. medya internet ortamı dışardaki ahlaksız erkek ve kızlar yarı çıplak gezen utanmaz kızlar Yahudilerin büyük projesi müslümanları ahlaksizlastirmaya çalışıyorlar ne edep kaldı ne haya türlü türlü uygulamalar var görüntülü sohbet hatları tinder filan yani insanı saptiravak bir sürü şey var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik değil ilişki bile saçma gelmeye başladı bana son zamanlarda birisiyle birlikte oluyorsun güvenip çocuk falan yapıyorsun zamanını veriyorsun ama adamın seni aldatmayacağını bir güvencesi yok
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılSenin kafa evlilik müessesesinin ağırlığını taşımaya müsait değil. Çizgini bozmadan devam et hayatına...
04 Yorumla
Soran1 yılben objektif. bakıyorum çahil olsam evlenirim
- 1 yıl
Annen cahil olduğu için mi evlenmiş
Sor bakalım ona zeka küpü
Soran1 yılcehaleten 10çoçuk doğuruyolar
- 1 yıl
Evet evet herkes cahil
Bir sen aydınlanmışsın
1 yılEvlilik evet öyle bir hal aldı ki artık doğru olumlu bir birliktelik olması için , tüm baskılardan dış etkenlerden yalıtılmış bir hareket olarak yapılırsa bir anlamı olabilir. Taraflar gerçekten bir araya gelmezse mutlu olamayacağını düşünmeli ancak öyle.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeyince dert sahibi olmayacağını mı düşünüyorsun?
Burası dünya. Burada herkesin bir derdi var.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAşkım o ne ki bende 26 yaşındayım hiç sevgilim olmadı çünkü kimseyi sevemiyorum ve kendimi kimse için üzmek istemiyorum açıkçası yok aşk acısı yok şu yok bu hiç uğraşamam böyle daha iyiyim 😂
13 Yorumla
Soran1 yılayy en iyisi valla
Kusura bakmasinda kimse erkek efendi olunca kadın zıvanadan çıkıyor kadın düzgün olunca erkek bunun ortası yokmu
15 Yorumla- 1 yıl
İşte o yüzden de ayrılığı uzatmamak gerek, ben çok çabaladım karşı taraf gitmesine rağmen ama istemedi hani diyorlar ya çabalayan erkek ayrı olsa bile sürekli yazsın falan onu yaptım yinede olmadı, bende benim değerimi anlamasını beklicem eğer olurda anlarsa yavaş yavaş affedicem ha dönmezse hiç benim olmamış demektir :)
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. haklisin.. bu ihtimallerin hepsi olasi.. ancak sen biraz sosyalles aplamm cok ekran basinda kalma
00 Yorumla
1 yılCok karamsarsin. Cok mutlu evliliklerde var. İyi secim yapmalisin. Harika coxuklarda var, cok iyi egitmelisin.
00 YorumlaValla öyle şanssız evlilikse evet pişman olan çok mutlu olan %10 diyebilirim Allah iyi insanlar çıkartsın karşına
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYalnız yaşlanmak seni zorlamazsa evlenme her insan evlenecek diye bişey yok bazıları bekar daha mutludur ben mesela yalnızlığı hiç sevmem bi de insanın duygusal ve cinsel ihtiyacı oluyor tabi bunlar da önemli değilse sal gitsin
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKişinin karakterine göre değişir yani
Partnerinle alakalı olgun düşünceli akıllı sahip çıkan birisi ise evlilik muazzam olur (aranıyor dkkdksjsjsjsh)
00 Yorumla
1 yılİçin yanmaya başladığı zaman istersin ilerde evlenmek😁
02 Yorumla
Soran1 yılyanıyo zaten halediyom elimle
- 1 yıl
Elin yetmez bi süre sonra 😄
1 yılSana ecliliğin böyle bir şey olduğunu öğretmeleri daha kötü
10 Yorumla
1 yılhayir sacma degil qayet jnormal ve guzel bisey dogru kisiyi secemeyenler pisman olur
10 Yorumla
1 yılYani sevdiğin ile olunca bunlar dert olarak görünmez ama o da eminim ki bize denk gelmez
10 Yorumla
1 yılBen de 23 yaşındayım. Keşke zamanında senin gibi düşünseydim de evliliğimin 7. Ayında aldatılıp şiddet görmemin ardından boşanma yoluna girmek zorunda kalmazdım
27 Yorumla
Soran1 yılçok zor şeyler yaşamısın gerçekten aldatılmak zaten🥹dünyanın en zor şeyi severekmi. evlenmiştin
- 1 yıl
Görücü usulü evlendik gerçekten sevildiğime inandırmıştı
Soran1 yılyaa inandırırlar valla bak benide çocuk baya ilgili hediye mediye sonra bi baktım benden cinselik olarak bişeyyer istio vermedim bukadar hediyeyi boşamı aldım karakteri birden değişti o tanıdığım insan değildi gerçek yüzlerini göstermezler
- 1 yıl
Asla göstermezler taki akıllı olduğunu gösterene dek
Soran1 yılişte saf sanıyolar bizi çocugunuz filan yoksa gerçekten ayrıl gitsin balık baştan kokar
- 1 yıl
Çok şükür çocuk yok
Soran1 yıloh iyi iyi zararın neresinden dönersn kardır gerçekten çocuk olsaydı daha kötü
1 yılAnnen ile baban da aynı şeyi düşünseler sen dünyaya gelemezdin.
00 YorumlaBoşanan çiftleri görünce böyle düşünmeniz çok normal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılHerkes evlenmek zorunda değil elbette ama herkes aldatacak diye bir şey de yok
00 Yorumla
1 yılkadınlar için mantıklı bir şey değil bence türkiyede en azından
01 Yorumla- 1 yıl
duygusal düşünmezsek
1 yılEvet, sen şimdiden başla.. kişmeye, anca ödeşirsin..
00 Yorumla
1 yılevet bütün millet g*eri z*ekalı olduğu için evleniyor sen bayağı akıllıymışsın evlenme sakın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAy ısımı yaşadım daha 2 yıllık evliyken. Şu zamanda düzgün erkek çok az var o da bize denk gelmez. Bana gelmedi en azından. Şimdiki aklım olsa evlenen bile çocuk yapmazdım
00 Yorumlaaynı sını erkekler de düşünüuoer artık aldatma çocuk büyütmenin maliyeti geçim derdi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı.
1 yılBaşta güzel sonrasi saçma ve çile ama eşin iyiyse bı sekilde gidiyor.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı. Yaşamasını bilene saçma değil, anlaşabildiğin kişi olursa eğer, ömrüne ömür katarsın
00 YorumlaEvlilik yanlış kişiyle yapılırsa ziyan, doğru kişiyle yapılırsa cennet olur
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYerden göğe haklısın bu millette su kadarcik akıl yok
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik zaten herkese göre değil, bu zamanda zaten her şey ayrı dert..
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkektir aldatır onların geninde var mecbur görmezden geliyoruz. Cocuk buyutmekte çok güzel bir şey. Sirf çocuk için evlenilir yani
15 Yorumla- 1 yıl
Ben Endonezyalı kız arkadaşım var onu aldatmak istememe rağmen aldatamıyorum çünkü onun güçlü duruşu beni ona çekiyor
- 1 yıl
Ayrıca ben sevdiğim kızdan önce annesiyle tanıştım ve annesi tanıştırdı kızıyla beni
- 1 yıl
Bence kadınlar güçlü durursa hiçbir erkek onu aldatamaz.. Çünkü kadın güçlendikçe erkek birey ona bağlanır.. ekonomik özgürlüğü olan biri olması ve annesinin arabasını kullanan biri kendisi ve trafikte bile güçlü
Gizli Üye(18-24)1 yılKocanda sırf bedenin eskisi gibi değil diye aldatır halbuki onun soyu için mahvettin bedenini. Birde üstüne onun soyuna bakarsın büyütürsün. Senin bakmana vücudu mahvetmene rağmen onun soyadını alıyor birde
48 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Nergis_69 gerçekten öyle kadınların tek beklentisi ilgi sevgi duygusal ihtiyaç ama erkekler ne bunu verebiliyor ne de düzgün geçindirebiliyor kadın evlenmese daha iyi en azından kafası rahat olur.
Cevap sahibi1 yıl@Nergis_69 birazcık ilgi sevgi bile veremiyorlar erkeklerde duygu yok. Oysa kadından giden çok fazla şey var en önemlisi bedeninin güzelliği mahvoluyor adamın birisi için başka birinide kolay kolay bulamıyor artık
Cevap sahibi1 yıl@Nergis_69 ekonomik bağımsızlık olsa da değişen bir şey yok doğurmadan önceki vücut gelmiyor
Cevap sahibi1 yıl@Nergis_69 yurtdışından taşıyıcı anne tutmak daha mantıklı
Cevap sahibi1 yıl@Nergis_69 😄😄
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKoca gitse bile çocukları sayesinde kadın hayata tutunuyor bi şekilde ama olan cocuklara oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBanada cok saçma geliyor ve bende 23 yaşindayım hic sevgilim olmadı bana sevgililikde boş geliyor hersey boş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir işin varsa tabiki yapma çocuk evlenme genelde kızlar yapacak bir kariyeri olmadığı için evleniyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılVallaha al benden de o kadar
O yüzden bekarlık sultanlık00 Yorumla 22 yaşındayım benimde hiç sevgilim olmadı o işlere de hiç ilgim olmadı ama platonik oldum onu sevmeyi seviyor gibiydim ama tanisam soğurdum belki insanlara güvenmiyorum ve anlaşmak çok zor en iyisi yalnızlık diyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Çocuk büyütme, kocanın aldatması hep yeni dertler edinme! Evlilik saçma değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler