Görücü üsülü evlilik çok saçma değil mi?

Yani eskiden öyleydi ama artık sadece böyle biri var düşünür müsün diyorlar ki bunu arkadaşlar bile yapıyor ama bende pek sevmem yani nasipte varsa zaten denk gelirsin görürsün hoşlanırsın falan
Çok kapalı yazmışsın anlayamadım, görücü üsülünün yanlış olduğunu mu doğru olsuğunu mu ima ettin şimdi?
Oladabilir olmayadabilir eskidendi zorlama falan artık böyle biri var bir görüş diyorlar sadece
Ben sadece şu eve gelip mal bakar gibi bakmalarına sinir oluyorum
Biriyle tanışmak konuşmak uzun sürer ve amaç belli değil ve dini açıdan uygun olmuyor aslında erkek/kız arkadaş veya sevgili zinaya gidebiliyor. Görücü usulü daha mantıklı direkt amaç evlilik olduğu için. O yüzden bence daha mantıklı.
Bir diğer saçma olan kısmıda direkt evlenmek zaten, kişiyi tanımadan etmeden direkt yuvaları birleştiriyorsun belki o kişi sen evlendikten sonra yarın öbür gün hırsız çıkacak, sapık çıkacak manyak çıkacak, gaspçı çıkacak, organ mafyası çıkacak, terörist çıkacak nerden bileceksin?
Amaç evlilik olsunda. Tanıma süreci uzun olabilir ki. Amaç her zaman önemli. Benim konuştuğum kişi evlilik istemiyor belki gönül eğlendirmek istiyor. O zaman ben zarara düşerim
Cevap
3Cevap
Yani zorla evlendirilmeye karşıyım ama görücü usulünde bir mantık var eğer doğru şekilde işlendiyse çiftler çoknuyumlu oluyor. Örneğin seni iyi tanıyan bir tanıdığın o kızı da iyi tanıyor ve huyu huyuma suyu suyuna olduğunu düşünüyor yakıştırıyor yanimsizi ve bir araya getirip tanıştırıyor. Gerisi size kalmış. İşte sana görücü usulü...
Görücü üsülü evlenipte mutlu olabilen bir çift tanımadım daha henüz
Görücü usulü evliliklerde boşanma oranı kendin bulup evlendiğin evlilikte daha az
Değil gibi gördüğüm kadarıyla
İstatistiklere göre görücü usulü evlilikler daha başarılı
Hangi istatik?
Kaynak sunabilir misin bana
Buyur Harvard Üniversitesi araştırması
www.haberturk.com/.../607729-gorucu-usulu-evlilik-daha-uzun-suruyor
Ama bu resmi bir kaynak değil ki. Bir haber sitesi, insanları kandırabilir. Ha bekli doğrudur bilemem ama emin olamayız, yalancı gazeteler çok.
Yahu araştırma sonuçlarını yayınlıyor siyasi haber mi yapıyor niye bu konuda yalan haber yapsınlar. orada araştırmaya yapan bilim insanının adı bile yazıyor.
bana da saçma geliyor
Demi bence insan ömrünün kalanını geçirebileceği kişiyi kendi seçmeli
sana katılıyorum çocuk :)
Sağol benden 1 yaş küçük abla :)
a aaa hiç böyle oldu mu şimdi ahhahahha
Ya sen niye bu kadar tatliş konuşuyorsun jfjdhxgzhzb çok masumsun kıyamam :D
hele şuna bakın lenn yavaş gel ne masumu her an içimdeki canavar çıkabilir
Bilmem bana öyle geldi pp'nin etkisinden heralde mxjxhxhhc
yüksek ihtimalle ahhhahahah
En İyi Cevap