- Aile & Toplum konusunda 846 cevap paylaştı.
1 yılNe mutlu ki Müslüman değilim, şeriata gelene kadar uymanız gereken çok fazla kural var. Kız olarak okul okudunuz, yetmedi erkekli okullarda karma okudunuz. Bakkala markete tek başınıza gittiniz, erkeklere sesinizi duyurdunuz, yüzünüzü gösterdiniz, erkek çalışanlar ile para alışverişi yaptınız bakın daha bikini ile denize girmeye gelmeden çoktaaan öldürüldünüz. Sevgiliniz varmış nikahsız vs gelmedim oralara, şeriat olsa ilk gebertilecek olanlar kadınlar yani uyandırayım. Kadın değil muhtar, apartman yöneticiliği dahi yapamaz peygamberinizin sahih hadisi var kadına yöneticilik vermeyin diye. Heee bide evlenince dua edin kocanız birilerinin karısını öldürmesin yoksa o birileri de kısas olarak sizi öldürüverir. Gerçi kumalarınızdan biri de olabilir bilemeyiz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Şeriat Allah'ın kuralları/kanunları. Müslüman şeriatsız olmaz. Şeriat istenmemesi zannederim şeriatın ile yönetilen ve yanlış uygulanmasından olabilir (yani bildiğim bu yanlış biliyor da olabilirim). Tabi bunun yanı sıra işine geleni alıp işine gelmeyeni bırakarak şeriat uygulanmaz. Şeriat bir bütündür, Kur'an-ı kerim bir bütündür. İşime geleni alayım, yok öyle. Hep söylenen bir ayet olan (kırpılan, eğilip, bükülen ve tamamı alınmayan) 4 kadın ile evlenebilirsin de bunlardan biri. Dine nasıl muhalif davransam diye kırparak işe nasıl geliyorsa öyle alınıyor, anlatılıyor.
"Nisa suresi 3. ayete dayandırılan nikâh hükümlerine göre bir erkeğin gücü yetiyorsa ve eşlerine karşı adaletli davranacaksa; birden fazla 2 veya 3 veya 4 kadınla evlenebileceğine izin verilmekle birlikte, 'bir erkeğin tek kadınla evlenmesinin onun için daha hayırlı olacağı tavsiye edilmiştir'."
Hakikatleri işimize geldiği gibi eğip bükerek insanların hakikate mesafe ile yaklaşmasını sağlarız. Dinimize zarar verebiliriz. Doğru ne ise nasıl ise olduğu gibi uygulamalıyız. Unutmayın ki kul hata yapabilir Ancak islam' a kulun hatası yüklenmez.
Bir de şeriatı tüm olarak değiştirmeden alırsak ve uygularsak bizim için iyi ve doğru olur.
Mesela osmanlıda padişaha dava açabiliyordun. Şeriata yönelik yargılanıyordu ve davada "padişahlık" ünvanı sıfatı yoktu. Herkes gibi kuldu.
Şimdi herhangi bir millet vekiline sen yanlış yaptın diye dava aç açabiliyorsan ya da kazanmaya çalış kazanabilirsen.
18 Yorumla
Hem millet şeriatin ne olduğunu bilmiyor hemde siyasi bir oyun bu.
Müslümanım ama Mustafa Kemal i seviyorum diyen var, şeriata karşı olanı var, ibadet etmeyeni var, ahlaksızı var, tonla şey var00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu konu çok hassas ve her insanın kendini ifade etme şekli farklı olabiliyor 🍀 İnançların pratiğe dökülüşü kişisel ve toplumdan topluma değişebiliyor. Din ve hukuk kavramları bazen çakışabiliyor. Sen nasıl hissediyorsan başka biri de kendi yaşantısından, yetiştiği ortamdan kaynaklı farklı düşünebilir 🙏 Kimseyi tek bir kalıba sığdırmak bazen gerçekten haksızlık olabiliyor. Başkasının inancını sorgulamak yerine birbirimizi anlamaya çalışmak daha sağlıklı geliyor 💚 Sonuçta din kişinin kendiyle ve inancıyla ilgili bir konu. Empati yapınca daha rahat paylaşımlar sağlayabiliyoruz 🌸
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
1 yılŞeriat islam hukuku demektir. Müslüman biri şeriatçıdır. Şeriat aynı zamanda , Allahın insanlara gönderdiği , tüm hak dinlerin ortak adıdır. Müslümanım ama şeriatçı değilim diyenler hırsızın eli kesilir , zina eden recm yani taşlanarak öldürülür , dinden dönenler yani mürtedler öldürülür ve benzeri şeyler yüzünden şeriatçı değilim diyorlar. Bir de buna işid , deaş , el kaide , hizbullah gibi terör örgütlerinin kılıçla kafa kesme , silahlı suikast , canlı bomba gibi eylemleri , otel de insanları diri diri yakma , taliban ya da bazı rejimlerin iran ve suudi arabistan da ki yok kadınlar araba kullanamaz , yok ahlak polisi falan tüm bunlar islamofofiyi maalesef hortlatıyor. İstanbu lda ya da Ankara da istiklal caddesi ve kızılay da kamera şakası ya da sosyal deney için bolca sakal uzatıp , sarık ve cübbe giyip bir anda ALLAHU EKBER deyip bağrırıp elimde ki elbise poşetini atayım , canlı intihar bombacısı sanmasalar ben de hiçbir şey bilmiyorum. Algı meselesi.
10 Yorumla
1 yılBir soruya eğer öfkeyle ters ifadeyle geliyorsa biri bu açıköa soruda eleştirilen şey bende var demektir. Soru absürt ya da edep sınırlarına aykırı değilse. O yüzden onları çok takma bence. Çünkü yok oraya git yok şuraya git diyenler de, sanane diyenler de bu sorguladığın kesimden.
Bence sebebi iman ve inanç eksikliği. Nasıl ki tesettür her müslümana farznolmasına rağmen bazı kadınların nefsine zor geldiği için erteliyor şeriati de benzer bir kulvarda görüyor olabilirler. Doğru mu? Hayır, olması gereken mi? Hayır. Şeriat Allah'ın kanunları demek.
00 Yorumla
1 yılHer musluman seriati kabul etmek zorunda degil. G0tten uydurulmus fetvalarla insanlari kandiriyorlar. Gercek seriat var mı dersen? yok. Musluman olsam bile seriati kabul etmem. Afganistanda seriat oldugunu biliyorsunuz. Yoneticilerden birinin kizi avrupada okurken. Afganistanda olan kiz cocuklari okuyamiyor.
48 Yorumla- 1 yıl
@uskskdks Ozaman o diger ülkelerde şeriat yoksa biz neyi tartisiyoruz? Gerçek seriati savunuyorsan oyle dunya yok. seriati kesinlikle kabul etmiyorum. Peki medreselerde egitim gormus osmanli neden hala ayakta degil? Okul okumak ayri, medrese cok ayri bir dunya. Okulla medresiyi bir tutuyorsan git biraz arastirma yap.
- 1 yıl
Okul demek medrese demekti o zaman. Okul okumak ayrı medrese ayrı diyor abicim sen okul kelimesinin Göktürkler’de Asya Hun’da olduğunu mu sanıyorsun. Azıcık araştırın ya. İnsanların eğitim aldığı kurumların isimleri zaman içinde değişmiştir osmanlıda okul diye bir kelime yoktu medrese denirdi. Git Osmanlı medreselerinde ne eğitim verdiklerini araştır ya. Bilip bilmeden yaşıyorsunuz şuraya. Medresede matematik geometri fizik astronomi dersleri verilirdi. Okul ayrı medrese ayrı dünya değil Allahım ya. Okulun eski adı medrese zaten bir tutuyorsun diyor sen araştırma yap kafana göre kulaktan duyuyorsun yazıyorsun şuraya. Sen şeriatı kesinlikle kabul etmiyorsun Müslümsan dinden çıktın zaten.
- 1 yıl
@uskskdks Sen allah misin ki? Benim müslüman olup olmadigi mi söylüyorsun? Bu düşüncelerle hala sorgulamadan düşünmeden benimseyenlerdensiniz. Medrese konusunda katiliyorum sana söylediklerin dogru olabilir. Peki osmanlı zamaninda verilen medreselerde egitim bilim insani çıkardı mı sana? Bir zamanlar bilim doguda iken neden batıya kaydı? Düşün bakalım insanları ne degiştirdi? Bahsettigin şeriat insanlari cahil birakti. Bahsettigin seriat insanlari sucsuz ve masum yere öldürdü... Bahsettigin seriatin içine allahin hukumleri degil. İnsan üçkagitlari karisti. Farkhunda Malikzada bu ismi iyi araştır. O savundugun şeriat böyle birsey. Madem bu kadar seriatcisin seytanin icat ettigi birseyi nasil kullaniyorsun? Madem bu kadar muslamansin insanlari neden dinine gore yargiliyorsun? Madem bu kadar muslumansin neden 7-24 allaha ibadet etmiyorsun. Tabi seninde isine gelmiyor boylesi daha kolay klavye arkasindan seriat savunmak kolaydir. Unutma hukuk bu topraklardan cikti... Sende hukukun olmadigi yerde seriati cok kolay savunursun.
- 1 yıl
Ataların osmanlıda mı yoksa abdde mi yaşıyordu bilmiyorum ama İngiltere’deki din senin atalarını aç bıraktı suçsuz haksız yere öldürdü. Osmanlıda hiçbir insan suçsuz yere öldürülmedi aç bırakanda şeriat değil Allah’ın kanunlarını reddeden kafir olur bu kadar basit. İşinize gelmez tabi Allah’ın kanunları kapanan kadınlar olacak kiminle zina yapacaksınız evlenmek zorunda kalacaksınız diye bu korku
- 1 yıl
@Uskskdks boş yapma kaybol...
1 yılÇünkü günümüzde siyaset dini kirletir
Allah rahmet eylesin başbuğumuz ne demişti:
"Biz ne gericiyiz ne de din düşmanıyız. Din, Allah ile kul arasındadır. Laiklik, din düşmanlığı değildir. Biz, dinin siyasete alet edilmesine karşıyız."
— Alparslan Türkeş22 Yorumla
Soran1 yılLaiklik çok önemli tabii ki, ama laikliği dinsizlik sanan çok insan var maalesef.
Aile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı. Ülkenin çoğunluğu kendini Müslüman zanneden putperest, istedikleri kadar kendilerini İslam'a nispet etsinler, ibadetlerini yapsınlar. Şeriat=Kur'an, karşı çıktığın an amellerin çöp oluyor.
Onlara: “Allah'ın indirdiğine uyun.” denildiğinde: “Hayır, biz atalarımızdan gördüklerimize uyarız.” derler. Peki, ama ataları bir şey düşünmeyen, doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı? (Bakara/179)
20 YorumlaAslinda hersey şeriat ile de bitmiyor mesela kuran der ki tagutu inkar etmeden iman etmiş olmazsınız der ilk önce inkar sonra iman diyor dikkat et şeriat gelse güzel mi olur harika olur simdi şeriat istiyorsan Arabistana git diye yazan kudurmuş kopekler yazar kudurmayin sakın olun yeriniz de oturun sizden once biz vardık zten rahatsız olan Almanya İsviçre gibi yerlere gidebilir 😎😎
228 YorumlaŞöyleki kuranda ki gibi bir şeriati çoğu Müslümanin savunduğunu görüyorum ama insanlar şeriat adi altinda kendi dinlerini kurallarini koyucaklari için herkesin içinden geçicekler bu da çok bariz belli bir şey o yüzden kimse şeriat istemiyor. Haklılar da zaten.
10 YorumlaŞeriatı istiyirsan ne işin var böyle özgür bir sistemde şeriat dedigin kadına kölelik demek bak bakim kuran da geciyor mu? Simdi usulca hesabını sil yüzünü kapat perdelerini çek eşin olmadsn dışarı çıkma telefonu at
27 Yorumla
Soran1 yıl"Şeriatı istiyirsan ne işin var böyle özgür bir sistemde şeriat dedigin kadına kölelik demek bak bakim kuran da geciyor mu?"
Şeriat istediğimi ifade etmedim, nasıl uydurdun bunu? Kuranda geçmiyorsa bikaç müslüman ülke neden şeriatla yönetiliyor?
"Günümüzde şeriatla yönetilen veya kısmen şeriatla yönetilen ülkeler arasında Afganistan, Brunei, İran, Moritanya, Pakistan, Suudi Arabistan, Umman ve Yemen yer almaktadır."
Soran1 yılNiye gideyim, bana ne? Basit bi soruyu neden yanlış anladın onu merak ediyorum.
Şeriat uygulayabilecek kapasitede insan yok çünkü. Şeriatı sadece Hz Muhammed SAV uygulayabilir hakkıyla. Dünyanın hiçbir yerinde Şeriat hakkıyla uygulanamaz. Ayrıca demokratik düzen ve halkın kendini yönetmesi daha iyi seçenek bütün sistemleri incelediginde
13 Yorumla
Soran1 yılO zaman şeriat ütopik düşünce mi olmuş oluyor? Kimse şeriatı uygulayamıyorsa/uygulayamayacaksa o zaman sürekli dillendirmenin de bi anlamı yok değil mi?
- 1 yıl
Bana göre ütopik. Devlet yöneten tiplere baksana hepsi üç kağıtçı. Allahin kanunlarini bunlar mı yönetecek? Imkansiz geliyor bana. Adı şeriat olur ama yönetimi şeriata benzemez. Ortadoguda seriatla yönetilen çok ülke var ordaki kaos dünyanın neresinde var gidip bakmak lazim insanlara da hayvan gibi muamele yapılıyor hele kadınlara. Şeriat bu mu?
Soran1 yılPeki sence şeriat nedir? Şeriatı nasıl açıklarsın? Şeriat neden mükemmel bi şekilde uygulanmıyor?
Sen sünni misin. Bu ülke laiklik ile yönetiliyor. Ama bu ülkede kimse inancına karışılmıyor ki. Bak afganistan'a bak. Orada kadınları zorla kapatıyorlar. İnsanların özgürlüğüne karışıyorlar. İşte bu kafirlik ve dinsizliktir. Ama sen laik bir ülkede yaşıyorsun. Bu ülkede isteyen istediği şekilde dinini yaşayabiliyor. İsteyen başını açabiliyor , isteyen başını kapatıyor. İsteyen istediği şekilde yaşıyor.
14 Yorumla- 1 yıl
Karışmıyor mu gerçekten kapalılara? Sekülerler başta olmasa da kapalılara laf atıyor karışıyor. onların zihniyeti rahatlığı için şeriatı istemiyorlar aynı zamanda kapalı görünce rahatsızlanıyorlar sandığın kadar özgür değiller daha geçen kadının biri neden kapalısın diye psikolojik baskı yaptı kapalı bayana. Ülke de sekülerlerde saygı duymuyor kapalılarda. Kapalı bir kadına Muğla’da çeşmede kafede oturmalarına izin vermezler başını açmadan giremezler. Özgürlük sadece açlıklara var bu ülkede
1 yılmüslüman şeriata karşı gelemez gelen müslüman olamaz islam ahkamını ya topyekün kabul edersin ya da birini red etsen bile kafir olursun
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılŞeriata değil din tüccarlarının elinde şere dönüşmüş sisteme karşılar.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı. Doğru ama şeriate bağlı bir ülke olamayız bizim fitratimiza aykiri
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılKimse kimsenin müslümanlığını sorgulayacak seviyede değil bence.
Buna sende dahilsin..00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Aynen bağnaz bir ülkede canının istediğini, sevmediğini öldürtüp şeriata yani allahın yasasına uyduk demeyecek liderler hiiiiiçççç olmaz
00 Yorumla
1 yılçünkü şeriatla yönetilen ülkelerin ne hâlde yönetildiğinin farkındayım ve bir kadın olarak özgürlük ve hoşgörü içinde, kendilerini kadınlardan üst gören erkeklerin ahlak kuralları dayatılmadan yaşamak istiyorum
00 YorumlaŞeriatı insanlar kafa kesmek vs cahiliye gibi tanımlarla anlıyorlar bilmediğinden yoksa Allah'ın hükümlerini bilmeden bir insan neden karşı çıksın ki genel olarak cahilliginden bilmedigindendir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİran, afganistan, Yemen gibi ülkelere git neden karşı çıktıklarını anlarsın
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@mAlperen orada çarşafsız gezen fakir biri oldu mu kırbaç yiyor bu sadece bir tanesi daha neler var neler kendini Allah sanıyor oradakiler
Gizli Üye(36-45)1 yılİslamda şeriat yoktur çünkü şeyh yoktur tarikat yoktur kuran vardır orada da şeriat yazmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 694 cevap paylaştı.
1 yılOnu anlaycak kafa yok bunlarda
00 Yorumla aslinda musluman olmadigi icin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı.
1 yılla ne müslümanı mal hepsi onların
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılşeriatı uygulayacak kadar düzgün birisi yok çünkü
13 Yorumla
Soran1 yılO kadar şeriatla yönetilen ülke var ve hiçbiri şeriatı uygulayacak kadar düzgün değil mi yani? Madem şeriatı uygulayacak kadar düzgün biri yok o zaman şeriat ütopik bi düşünce mi oluyor?
Cevap sahibi1 yıldediğim şeyden bunu mu çıkardın
Soran1 yılEvet bunu çıkardım, neyi çıkaracaktım başka? Bu şeriat neymiş ki böyle hiç düzgün uygulayan/uygulayacak birisi yok? Demek ki şeriat iyi bi sistem değil ki uygulayacak kadar düzgün birisi de yok.
Gizli Üye(30-35)1 yılsen islama. bagli degilmisin
00 Yorumla
1 yılMusluman degilim ama seriati destekliyorum
210 Yorumla- 1 yıl
@AsilVenom beraber mi
- 1 yıl
@AsilVenom tamam kelimei sehadet getir
- 1 yıl
Cahillik. Aklı olan müslüman olamaz
00 Yorumla
1 yılYanlış bulduğu için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCahillik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMüslümanım ama Afgan şeriatı istemiyorum.
00 YorumlaMantıksız
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne