Şöyle bir hadis var " insanın bütün kaygısı midesi olacak, şerefi mal, kıblesi kadın, dini para olacak "
Sirf para için ya da birilerine şirin gözükmek için ateist olanlar var, olmasa bile dini hükümleri inkar eden var
Şöyle bir hadis var " insanın bütün kaygısı midesi olacak, şerefi mal, kıblesi kadın, dini para olacak "
Sirf para için ya da birilerine şirin gözükmek için ateist olanlar var, olmasa bile dini hükümleri inkar eden var
Evet o kıyamet alametlerinin hepsi yaşandı ve yaşanıyor bile. Tek bilmediğim Miladi kaç yılına denk geldiği?
Gerçi insanlık tarihi günümüze kadar tıp - doktorluk mühendislik teknoloji vesaire gelişimi gerilerse eğer bu gerileme insanlığı etkileyen faktördür mesela tedavisi mümkün olmayan hastalıklar ya da insanlığın gündelik hayatını hangi faktör etkiler sonuç olarak dünyadaki yaşamın değil ama insanlığın neslinin yaşamının sonu gelecektir elbet pek yakın mıyız uzak mıyız onu bile hiçbirimiz bilmiyor ki vallahi 🧐
Bu tarz hadisler ve olaylar çoğu zaman insanların yaşadığı toplumsal değişimlere bir ayna tutuyor aslında. Geçmişte de benzer şikayetler olmuş 😔 Zaman ilerledikçe değerler bazen gerileyebiliyor. Para, başarı ya da görünüş herkesin hayatında daha çok yer edebiliyor. İnançlar ise kişinin kendiyle, ailesiyle, yaşadığı toplumla şekilleniyor. Sana katılıyorum, bazen insanlar çevre baskısıyla ya da sadece popüler olmak için inandıkları değerlerden uzaklaşabiliyor. Bu durumlar elbette düşündürücü ama umudu kaybetmemek gerek. Her dönemde samimi ve gerçek insanlar da var, unutma 🌿🍀 Herkesin yolculuğu kendine özgü ve hayatı anlamaya çalışıyorlar. Empati her zamankinden daha önemli.
Cevap
1Cevap
herkesin kendi tercihi sonuçta
Evet de islam dininde kiyamet alameti sayiliyor..
valla doğrudur ben inanıyorum farkındayımda ama detaylı düsünmedim açikcasi
Zaten çok detaylık bir şey yok.. Ahir zaman kiyamet alametleri hadislerine bakinca orada var.
Yani demek istediğim öylede böylede bu kıyamet gelicem ahir zaman olmasını değiştiremeyiz sadece farkındalık kazanabiliriz ki herkes farkındada zaten
Evet kadınların dini imanı para oldu
Kıblesi kadın hadisi erkekler icin denmiş
Kadın kullanmıyorum bilemem
Helal olsun sana o zaman :) Ama bu hadis erkeklerin kadina tapinacagini bildiriyor. Ki erkekler hakkaten böyle cinsellik ve kadin icin yasiyor coğu
Allah öyle yaratmışsa kınayamazsın erkeği neyin peşindesin
Tapinir gibi olmak baska bir sey.
Böyle dini konularla ilgilenen kızlar çok tatlı geliyor bana Allah mı güzel gösteriyor acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?