"Hiçkimsenin sevgisine inanmadığım için beni yargılama baba sevgiye inanmamayı bana öğreten sensin" demiş biri

"Hiçkimsenin sevgisine inanmadığım için beni yargılama baba sevgiye inanmamayı bana öğreten sensin" demiş biri

Aile, insanın dünyayla ilk temas noktasıdır. Henüz kelimeleri tanımadan, davranışları izleyerek anlamlandırırız. Bir çocuk, annesinin başkalarına gösterdiği merhamette iyiliği; babasının öfkesinde ya da sabrında ise kötülüğü ya da ondan uzak durmanın gerekliliğini sezinler. Davranış, sadece bir refleks değil; bir öğreti, bir modeldir. İşte bu yüzden çocuk, ailesinin bir aynasıdır. Aynı zamanda ayna, sadece yansıtmakla kalmaz, büyütür de. Küçük bir ihmal, çocuğun kalbinde koca bir kırgınlığa dönüşebilir; küçük bir sevgi gösterisi ise bir ömür boyu ışık olabilir...
İlk olarak aile içinde öğreniriz ancak bu daha sonra çevre ile tamamlanır ya da yeni versiyon kazanır. Yani bir huyu aileden alırsınız başta ancak sizin düşünceniz onunla uyuyorsa aynısı kalır ancak uyuşmuyorsa daha sonra çevreden gördüğünüz ile bir yapı kurarsınız. Yani iradeniz sizi her zaman yöneten şeydir. Bunu yapısı da sizin elinizdedir. İsterseniz hayatta kötü düşüncelere veya iyi düşüncelere sahip olabilirsiniz. Hayat doğumdan ölüme her zaman sınavlara tabidir.
İyilik ve kötülüğün öğrenilmesinde ailenin etkisi: %60
Çevre, arkadaşlar, okul, toplumun etkisi: %25
Kişisel deneyimler, bilinçli seçimler ve yaşam tecrübeleri: %15
Tabii bu oranlar kişiden kişiye değişebilir, ama genel olarak temel değerler ailede atılır
Yaaaa tam ben de buna benzer bir soru hazırlamıştım yaaa ben midıllı olucam yaa bana ne bana ne
https://www.youtube.com/embed/lAI80ugTI04😂😂😂şu şekil herkese banane diyesim var
Çok ricalar efendim🌸
😄😄
Ne kadar dokunaklı bir söz 😔. Gerçekten de iyilik ya da kötülük gibi duyguları en çok ailede görerek öğreniyoruz. Sevgiye güvenmek ya da güvenmemek de bunun bir parçası. Bazen aileden tam anlamıyla ilgi ve güven alamadığında iç dünyanda “sevgi gerçek değil” diye bir inanç oluşabiliyor ama değiştirilemez değil 🌸. Sen yine de kendine ve çevrendeki güzel şeylere şans vermeye devam et, emin ol sevgiyi hissetmek mümkün. Yalnız değilsin ve bu duyguların çok anlaşılabilir 💙.
Cevap
14Cevap
evet olabilir dışarıdan da öğreniriz
Ailenin içinde sadece büyürüz ama nasıl büyüdüğümüz ya da bizi nasıl büyütukleri önemlidir. Bu bizim kişiliğimizi ortaya çıkarır..
Ama asıl iyiliği, kötülüğü ancak ve ancak yeni 🆕 insanlar tanıyarak, hata yaparak, deneyim elde ederek, insanların gercek yüzlerini görerek ya da üzülerek anlarız ve sonra ona göre artık hareket ederiz ve mümkün olduğunca az hata yaparız ya da yapmaya çalışırız..
Evet.
Ailemden iyiliği ve kötülüğü öğrendim.
İnsanlardan da her kötülüğün iyilik, her iyiliğin kötülük olabileceğini öğrendim.
İyilik ve kötülük içi doldurulduğu zaman anlam ifade eden kavramlar.
Hayır, tamamen değil.
Fazla iyi niyetle yetiştim zamanla çevrem arkadaş bildiğim insanlar çeşitli ortamlardan gördüğüm kadarıyla kötülüğün daha baskın olduğunu anladım. Tercihen iyi ama temkinliyiz.
Zemini aile hazırlar ama aileden çok hayatımıza sonradan giren insanlardan öğreniriz teoride neyin ne olduğunu.
Sadece aile değil çevreden de görürsün daha doğrusu en çok neredeysen her şeyi orada görürsün
Eğitim ailede başlar ama süreç içinde de öğreniliyor
İnsan kendiliğinden öğrenir bu hep böyledir
İyiliği ve kötülüğü sorgulayarak bilmeli insanın kendisi. Öğretilen doğru olamayabilir her zaman
Hiç ailesi olmayanlar da var bu hayatta. Alakası yok yani
Aile önemli evet bir çocuğun mutluluğu başarısı bir çok şeyi aileden kaynaklanır aileden gelir
Evet çünkü çocukluğumuzda ebeveynlerimizin hareketlerine bakarak hareket ederiz ve bu günki kişiliğimiz onların aynadan yansımasıdır bana göre
Tabiki her şey aileden başlıyor
icinde ne varsa disinda o sekillenir
Yok sokaklarda, caddelerde öğrendim
İş hayatında öğrendiğim şeylerdi
Evet hepsini sevdiklerimiz öğretiyor.
aileden sevgi kesinlikle
Hayır hayatın içinde öğreniriz.
Evet
Sonradan dışardan öğrendim
Bence evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?