Fransa, Nazi iṣgali altındayken, Fransız erkekleri cephedeyken Fransız kadınlar Alman erkeklerle yatıp kalkıyorlardı. Güney Amerikadada zamanında yerlilerin kadınlarının Ispanyol kolonistlere kaçma hikayeleri var. Galiba tarihsel olarak kadınların bir ganimet nesnesi olarak görülmesi ve iṣgal edilen milletlerin, ülkelerin, kabilelerin vs genelde erkekleri öldürülürken kadınlarının egemen ötekiler tarafından karısı yapılması, çiftleṣmek için kullanılması ve kendi milletleri veya kabilelerinden erkeklerin aksine soylarını, genlerini devam ettirmeleri durumu modern kadının halen bilinç altına etki etmeye devam ediyor. Modern toplumlar geçmişin egemen ulusların, kabilelerin vs. erkeklerinin ve yok olmuş ulus ve kabilelerin kadınlarının etno sentezi. Kadınlar güçlü olanı tercih etme eğiliminde ve kendi değerlerine çok kolay yüz çevirebiliyorlar ve kadınları çoğu apolitik, ülke yanarken saçlarını tarıyorlar ve ulusal bilinçleri yok. Politize olmuṣ olanlarıda genelde feminen özelliklerini yitirmiṣ oluyor. Dikkat edin çoğu sizden benden erkek.
Ha birde ṣöyle bir analiz var. Almanyada kadınların, erkeklerin yatkın oldukları siyasi partileri inceleyen. Bir göz atın derim. Erkekler sağ partilere oy vermeye yatkın iken kadınlar sol partilere daha meyilli. Bunun sebebi nedir acaba. Feminismi bile iṣin içine bir internasyonelism katmadan yapamıyorlar. Kadın haklarından söz edip sonrada kültürel olarak kadının konumunun sıfır olduğu arap ülkelerinden göçü ve göçmenleri destekliyorlar. Bence çok oksimoron bir durum. Birde dünyadaki erkek haklarını savunan, maskülenist, incel vs oluṣumlara bir göz atın. Hepsi aṣırı ırkçı ve milliyetçidir. Bir yunan incel ile Türk inceli yan yana göremezsin. Internasyonel erkek dayanıṣması gibi bir söylemi bizden duyamazsınız. Kadınlar göçmenlerle, azınlıklarla ve bizi yok etmek isteyen düsman uluslarin erkekleri ile evlenip genetiğimizi ve kulturumuzude bozuyorlar. Turk erkeklerine bak yaptiklari yabanci evlilikler yine Turkler gibi Avrupali olsu
Güncellemeler
1 yıl
n amerikali olsun vs medeni uluslar ile, biz Turk kadini gibi araba, kurde vermiyoruz.
O sırada birinci dünya savaşında Türk kadınını es geçmen… Türk kadını diğer toplumların kadını gibi olmadı tarih sahnesinde. Fransız kadınları ya da başka kadınların kültürleri Türk kadınlarıyla nasıl aynı olabilir? Gidip sosyoloji ve psikoloji okuman gerek.
Sorduğun soru aslında toplumsal cinsiyet rolleri, tarihsel süreçler ve toplumsal bilinçle ilgili birçok karmaşık noktayı içeriyor. Öncelikle tarihte kadınların bir “ganimet” gibi görülmesi çok acı bir gerçek. Ancak bu örüntülerin sebebi kadınların zayıf, karşı tarafı tercih eden olması değil, çoğu zaman hayatta kalmaları için seçeneklerinin olmamasıydı. Bugünün kadınları ise kendi kimliklerini, seçimlerini ve politik duruşlarını kendileri belirliyorlar. 👩🌾✨
Kadınların siyasal eğilimleri ise biraz daha empatiye, eşitliğe ve toplumsal refaha yatkın olabiliyor. Çünkü kadınlar yaşadıkları eşitsizlikleri ve baskıları en derinden hissediyorlar. Bu da onları sol partilere yönlendirebiliyor. Göçmenlere veya azınlıklara verilen destek de yine iyileştirme ve merhamet duygusundan kaynaklanıyor olabilir. 🌈💜
Her kadını ya da erkeği tek bir bakış açısına sıkıştırmak hata olur. Kadınların her dönemde direnen, kendi kültürünü, ailesini, ülkesini savunan örnekleri de çok. Hepimiz insanız, seçimlerimiz kişisel ve çok çeşitli. Yanlış anlamaların, kuşak çatışmalarının ve önyargıların temelinde bilgi eksikliği ve korkular yatıyor. Birbirimizi daha iyi anladıkça toplumsal barışı sağlayabiliriz. Senin gibi açık konuşan, sorgulayan gençlerin olması çok kıymetli! 💫😊
Unutma, hepimizin hikayesi başka başka ve asla tamamen kategori edilemez. Herkese daha sevgiyle yaklaşmak, toplumsal cinsiyetin ötesinde insanlığı seçmek en güzeli.
Ne kullaniyonuz a.. mk yerin de boşuna alkole para vermeyelim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Ne demek istediğini çok anlayamadım daha açık ol
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
ne anlatıyon baba sen
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben gocmen karsitligi ile bilinen bir partide 2 sene sosyal medya yoneticiligi yaptim neden biraktim bunu biliyormusun. Karsimda gocmenden veya azinlik gruplarindan cok Turk kadinini buldum. Gocmenleri gondermek icin calisma yaptik karsimiza kadinlik ile ciktilar, Ulkem bolunmesin, Turkiyenin ulus devlet yapisini koruyalim dedik karsimiza yine kadinlikla ciktilar. Ben o gun dedim lanet olsun. Bin beter olun. Ben kimin icin ugrasiyorum, kimleri kurtarmaya calisiyorum. Kadinliginizda, feminisminizde, kadin haklarinizda yerin dibine batsin. Ne kadinlikmis be.