Aşağıda çeşitli filozof ve inançlara göre kadının tanımını verdim. Buna göre kadın nedir?
Nietzsche: '“Kadına gidiyorsan kırbacı unutma!” (Böyle Buyurdu Zerdüşt adlı eseri)
Aristo: “Kadın, doğası gereği eksiktir; erkek formdur, kadın maddedir.” - “Kadın, doğası gereği erkeğe hizmet etmek için yaratılmıştır.” (De Generatione Animalium adlı eseri)
Platon: "Kadınlar, ruh bakımından daha zayıftır” (Timaeus ve Kanunlar adlı eserleri)
Augustinus (Hristiyan Aziz): “Kadın, erkeğe yardımcı olması için yaratılmıştır. Ruhsal olarak ikincildir.” (Confessiones adlı eseri)
Thomas Aquinas (Hristiyan filozof) : “Kadın, doğanın bir hatasıdır.” (Putperestlere Karşı Teoloji adlı eseri)
Arthur Schopenhauer: “Kadınlar dürüstlükten uzaktır, mantıktan yoksundur.” - “Kadın, erkek için bir eğlence ve üreme aracıdır.” (Parerga und Paralipomena adlı eseri).
Kant : "Kadınlar mantıklı düşünmede erkeklerden geridir" (Kritik der reinen Vernunft adlı eseri)
Darwin: “Erkek, icat etme, akıl yürütme, hayal gücü ve entelektüel alanlarda kadından daha ileri görünmektedir.” (The Descent of Man adlı eseri)
Hz. Muahammed (İslam Peygamberi) : "“Cennet annelerin ayakları altındadır".
İbn Sina : "Kadınların gelişimi için eğitim gereklidir."
El-Farabi: "Kadınlar üzerilerine düşen görevler konusunda eğitilmelidir."
Gazali: "Kadınlar doğası gereği erkeğe bağımlı olduğunu düşünmektedir ancak aile ve toplum içindeki rollerini yerine getirmeleri için eğitilmelidir."
Mevlana: "Kadın ilahi güzelliğin ve aşkın sembolüdür."
İbn Hazm "Kadın toplum içinde hak ettiği yeri henüz bulamamıştır."
Sizin tercihiniz hangi medeniyet?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar