Sizce, kadın nedir?

Aşağıda çeşitli filozof ve inançlara göre kadının tanımını verdim. Buna göre kadın nedir?

Nietzsche: '“Kadına gidiyorsan kırbacı unutma!” (Böyle Buyurdu Zerdüşt adlı eseri)

Aristo: “Kadın, doğası gereği eksiktir; erkek formdur, kadın maddedir.” - “Kadın, doğası gereği erkeğe hizmet etmek için yaratılmıştır.” (De Generatione Animalium adlı eseri)

Platon: "Kadınlar, ruh bakımından daha zayıftır” (Timaeus ve Kanunlar adlı eserleri)

Augustinus (Hristiyan Aziz): “Kadın, erkeğe yardımcı olması için yaratılmıştır. Ruhsal olarak ikincildir.” (Confessiones adlı eseri)

Thomas Aquinas (Hristiyan filozof) : “Kadın, doğanın bir hatasıdır.” (Putperestlere Karşı Teoloji adlı eseri)

Arthur Schopenhauer: “Kadınlar dürüstlükten uzaktır, mantıktan yoksundur.” - “Kadın, erkek için bir eğlence ve üreme aracıdır.” (Parerga und Paralipomena adlı eseri).

Kant : "Kadınlar mantıklı düşünmede erkeklerden geridir" (Kritik der reinen Vernunft adlı eseri)

Darwin: “Erkek, icat etme, akıl yürütme, hayal gücü ve entelektüel alanlarda kadından daha ileri görünmektedir.” (The Descent of Man adlı eseri)

Hz. Muahammed (İslam Peygamberi) : "“Cennet annelerin ayakları altındadır".

İbn Sina : "Kadınların gelişimi için eğitim gereklidir."

El-Farabi: "Kadınlar üzerilerine düşen görevler konusunda eğitilmelidir."

Gazali: "Kadınlar doğası gereği erkeğe bağımlı olduğunu düşünmektedir ancak aile ve toplum içindeki rollerini yerine getirmeleri için eğitilmelidir."

Mevlana: "Kadın ilahi güzelliğin ve aşkın sembolüdür."

İbn Hazm "Kadın toplum içinde hak ettiği yeri henüz bulamamıştır."

Sizin tercihiniz hangi medeniyet?

Güncellemeler
11 ay
Bu soruya neden kimse cevap vermedi? Beklemediğiniz yerden mi vurdum? Yoksa beyniniz sadece belinizin altında olduğu için mi ilgilenmediniz?
Sizce, kadın nedir?