Eşiniz hep sizin tarafınızda mı olmalı?

Ben hakliyken benim tarafımda olması kolay... Ama ben de insanım kendime göre haklı, dışarıdan bakılınca haksız görünebilirim. Ama her insanın bir haklılık payı vardır. Eşimin de bunu görmesini isterim. Başkalarıyla olan anlaşmazlıklarda da kendi aramızda olan anlaşmazlıklarda da... Işyerinde arkadaşım kendi eşini anlattı, ben eşimin bu huyunu çok seviyorum bana hakliysam hak verir, haksizsam da haksız olduğumu söyler dedi. Bir insan eşinde böyle bir huy neden sever ki? Herhangi bir insan da bunu yapabilir senin için. Eşinin herhangi bir insan olmaması gerekiyor zaten. Ben hakliysam da haksizsam da eşimin benim tarafımda olmasını isterim, çünkü insanım, haksız da olabilirim. Eşimin haksız olduğumda da bana destek olabilmesini isterim ve tercih ederim. Olması gereken budur... Siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Ortada bir çatışma anlaşmazlık tartışma varsa iki tarafın da kendince haklı sebepleri vardır. Karşı taraf sen haksizsin diye üstüne gelirken eşinin de yanında değil karşında olması çok yalnızlastirici bir durum. Umarım karşınızda değil yanınızda olabilecek biriyle evlenirsiniz. Bazıları cevaplarda eşim absürt bir şey yapmazsa haddini bilirse kavga çıkarmazsa desteklerim diyenler oldu. Sen zaten haddini bil diyeceğin biriyle evlenmemelisin yani. Evlilikte en başta saygı olmalı.
Güncellemeler
1 yıl
Eşiniz kavga çıkartacak vs biriyse siz de oylesiniz demektir. Neden öyle bir insanla evlendiginizi sorgulamalisiniz yani. Akşam yatağa kiminle giriyorsan hayat arkadaşım dediginden yana olman gerektiğini düşünüyorum hayatta. Baktın diğer tarafın argümanları daha haklı, ya da senin önyargı süzgecine göre haklı güçlü olanın tarafını tutuyorsun demektir. Eşinin eli zayıfsa onu tutup beraber güçlü olmayı tercih ederim ben. Akşam eve gelince konuşursun. Ama elalemin yanında eşinin yanında olmak gerek
Eşiniz hep sizin tarafınızda mı olmalı?