Hayırdır kızı getirip götürmüyorsun bayramlarda arayıp sormuyorsun diyecekms
Ama bende demedimm bu defa. Şimdi bunun yaptığı yanlış canimi çok sıkıyor
Ben eşimin ailesiyle 1 yıldır konuşmuyorum.
Eskiden bayramlarda ilk onlara giderdik sonra bizimkilere.
Eşime sırf ben onun ailesine gidip gelmiyorum diye benim ailem hiçbir sorun yaşamadığı halde ailemle bayramlaşmaya gelmiyor kendin git diyor.
Sizcw haklı mı
Cevap
3Cevap
Senin eşinin ailesi ile neden konuşmadığın önemli asıl meseleyi yazmamışsın
Çok uzun olacağı için yazmamıştım.
Çocuğum oraya gidip gelmek istemiyordu babaannesinin ona iyi davranmadığını söylemişti ben de genelde eşimle beraber gönderirdim.
4 yaşındaydı
Sonra çocuk bana bunları anlatınca ben de bundan sonra seni ben götürüp getireceğim dedim.
Bunlar da bana düşman oldular bunca zamandır oğlumuz getirip götürüyordu sen de getir götür o da getirip götürsün dedi ben de hayır çocuğu bir süre ben getirip götüreceğim dedim annesi de madem öyle bir daha benim evime gelip gitme dedi ablası da buna destek oldu kayınpederi aradım ve o da hiçbir şey yapmadı onlara destek oldu kısacası ben ellerinden kovdular sen de gelme çocuğunda gelmesin dediler.
Sonuçta amaç torununu görmek senin götürmeni neden istememiş olabilirler
Şimdi düşünüyorum eğer çocuğa kötü davranıyorlarsa da neden görmek istiyorlardı
Yani çocuğa işte kızalım falan bunu tamamıyla annesinden soyutlayalım gibi bir düşünce de olabilir bilmiyorum.
Sen de haklı bir bakış açısındasın ama 4 yıldır gelip gidiyordu bir şey demedi de bu niye bir anda böyle ben getirip götüreceğim demeye başladı gibi düşünceler oluşmuş olabilir. İnan ki benim amacım onlardan koparmak olsaydı kendimle götürmezdim ziyarete
Sen götürdüğün süre de eşin de gelip gidiyor muydu?
Oğlumu göndermiyor gibi de algıladılarsa kötü olmuştur
Hayır hayır ben zaten bu kararı aldım üzerinden bir ay geçmedi çocuğu götürdüm ilk seferinde bana böyle davrandılar.
Oğulları zaten çocuğumuzdan önce de her gün gider geliyor de ama tabii çocuğunu da götürdüğü için onlarla ekstra zaman geçirirdi ve daha iyi avuçlarına giriyordu.
Gerçi şu anda avuçlarında bize hayatı zindan ediyor
Anladım anlattıklarına göre sen haklısın eşinin böyle yapması da çok kötü her şekilde yanında olması gerekirdi kısacası haklısın ama çözüm yolu göremiyorum bazı adamlar böyle düzelmez
Yemin ediyorum ben de çözüm yolu göremiyorum hani şunu yaparsam çözüm olur diyebilsem zaten buraya yazmzdm
Kim haklı diye sormuşsun zaten dediğim gibi sen haklısın çözüm yolu olarak da ya ilerde aranızda barışma olur ya da hep sınırını koy
Yani ömür boyu onlarla kalacağız diye bir şey yok ama.
Amacım tamamıyla çocuğumu korumak
Tatlıya bağlarsanız çocukla sen ara sıra gider gelirsin ilerde
Ömür boyu onlarla kalacağız diye bişey yok derken ne demek istedin tam anlamadım
Ha yok yani ömür boyu küs kalacağız diye bir şey yok ki
Ama gerçekten her barışma gibi bir durum olursa yine çocuğu yalnız ya da kocamla tek göndermem lazım
Zoruma giden ne biliyor musun şu an ailemi hiçbir suçu yok
Hayır işte bende diyorum ki ara sıra eşin götürsün ara sıra sen tek hiç gönderme
İlerde barışma olursa da zaten senin götürmene de artık bişey diyeceklerini sanmam
Derlerse de yine aynı şeyler başa sarar
Zoruna giden şeyi anlıyorum durduk yere ailenle de istemeden aranın açılması kötü tabi umarım düzeltirsiniz yarın annen gelince ufaktan konuşsun bakalım
İşte canım arkadaşım zaten eşim tek götürdüğü için bunları yaşadı çocuğum
Tek götürürdü oraya bırakırdı çarşıya falan giderdi bana da sen evde işlerini halledersin falan derdi kafanı dinlersin vesaire aklım hep çocukta kalırdı ama bana daha fazla zaman kalırdı.
Ben de sonuçta zarar gelmez derdim ta ki kadın çocuğumu annene bir şey anlatma senin kulağını çekerim falan gibi tehditlere başlayana kadar
Ailemin herhangi bir suçu yok ki
Onlar da işi yok olmuş olsa onun gidip gelmeme durumunu anlardım.
Hatta aralarını yumuşatmak için elimden geleni yapardım aileme de bir sınır çizerdim böyle yapıyorsunuz adam benden uzaklaşıyor sizden uzaklaşıyor derdim.
Ama bunlar erkek tarafı ya o yüzden Nasıl olsa bize bir şey olmaz olan kıza ve çocuğun olur bize ne der kafasında olduğu için Ramazan'da bile çocukların iki kere çağırdılar iftara beni çağırmadılar.
Babannesi sonuçta zarar vermek isteyeceğini sanmam da galiba amaç sana karşı doldurmak kendi tarafına çekmek
Anladım bütün olay eşinde bitiyor severek mi evlendin merak ettim
Evet kuzum tamamıyla fikirleri buydu çünkü zaten bekar 40 yaşında bir görümcem var kaynana zaten çocuğa yemek yedirmeyi ilgilenme gibi konularda pasifti kız bu tarz durumlarla ilgilenirdi çocuk öğlen gider daha akşam 7 8'e kadar kalırdı bazi zamanlar.
Amaçları oğlunu ve torununu tamamıyla kendine çekmek beni de sürekli dışlamak çocuk onları yakın olunca yarın öbür gün beni kolay bir şekilde kapı dışarı edebilmek
Yemin ederim ben bu olayı bir türlü uyanamadım hatta nasıl olsa babaannesi halası bunlar Çocuk onlara da gitsin gelsin zaten benimle yatılı olarak birkaç gün ailemin evine geliyor onların da sevgisini alsın bunların da sevgisini alsın sevgi ile büyüyen bir çocuk olsun dedim ya onu dedim demez olaydım çocuğun şu son özellikle son bir yıldır yaşadığı sevgisizlik saygısızlık çatışma ortamı o kadar yıpratıcı ki..,
Yok canım benim görücü usulü...
Amaçları anneye karşı doldurmaksa o çocuk zaten o ortamda sevgi görmez yani ne kötü kaynana görümceler var ya anlamıyorum yani seni neden düşman gibi görüyor gibiler ne alıp veremedikleri var mesela
İnan ben de bilmiyorum..
Benim onlara gitmem neden onları rahatsız ettim onu da bilmiyorum hatta onlara o gün beni kovduklarında da ben de size gelip gitmek istiyorum sizin çocuğunuzun sizi görmek istiyorum ben de sıkılıyorum evde siz benim ailemsiniz gibi güzel kelimeler de kullanmıştım ister kabul edin ister kabul etmeyin gelip gitmeye devam edeceğim annem babam ve kardeşimsiniz hepinizi sevmiştim hepinizi seviyorum demiştim...
Evliliğinin görücü usulü olmasına da üzüldüm🥹
Dediğim gibi her şey eşinde bitiyor o laf etse ailesi bu kadar üste çıkamaz
Ben hâlâ çözemedim seni neden bu kadar sevmediklerini evlenmenizi istemiyorlar mıydı acaba
Anladığım kadarıyla iyi birisin bi zararın dokunmadıysa neden sevmesinler insan sevmiyorsa bile kötü davranmaz gelinsin sonuçta
Eğer senin suçun yoksa ve karakterleri böyleyse durum çok kötü ömür boyu çekilmez bunlar
Bilmiyorum aslında bana normal gibi gelmiyorlardı ama yine de hani bunlar da böyle bir aile dedim
Belki de beklentilerini karşılamadım
Beklentilerini ne açıdan karşılayamamış olabilirsin
Bilmiyorum ki gerçekten.
Kendi halimdeydim.
Çok sık gidip gelmezdim bu sadece başka aklıma hiçbir şey gelmiyor
Yani karşıma geçip sen bize hürmet etmedin saygısızlık ettin diyemezler.
Ha bu arada kadın bana bir daha evime gelme dediğinde sen zaten çocuğu da kendi ailene karşı sevdiriyorsun senin aileni seviyor sen bizi sevmiyorsun gibi şeyler söylediler.
Kızı da sen bizim eve de gelmiyorsun ablama da gelip gitmiyorsun bizi de sevmiyorsun dedi.
Annesi de çocuğu götürüyorsun hep kendi ailene onları sevdiriyorsun dedi.
Senin bu kaynana görümce çekilmez Allah kolaylık versin ne deyim böylelerini en iyisi umursamamak görmezden gelmek
Sen kendi ailene git gelen onlar gelip gitsin ara sıra sonuçta senin de ailen var küçük görüp ezmeye çalışmasınlar asla izin verme sınırını koru sana laf ederlerse sen de laf et böylesine ama umursama
İşte bir yıldır gidip gelmiyorum ki.
Sana diyorum ya sadece yaptıkları kıskançlık ha kayınpeder de aynısı
Kocam da onlara destek olucna onlarin ekmeğine yağ sürünce ben çok yıpranıyorum
Seni soyutlamıyorum taksiye binip gidebilirsin diyor
Ailenin ev size uzak mı mesafe ne kadar
15 km köyde ama sadece taksi ya da otomobil gider. Bizim otomobil blyok
Eşin gelmiyorsa gelmesin yakınımış da sen çocuğunla git ara sıra arayı açma
Gidiyorum kuzum da insan eksik hissediyor suçları yok oysa. Mahçup hissediyorum
Zaten taşınacaklsr galiba... Uzak bjr şehre senede bir gelseler görürüm artık
Bu duruma senin adına üzüldüm umarım her şey iyi olur üzme kendini canını da sıkma kaynanan gibi insanlara ben buralardayım konuşmak istersen vs. yazz
Kuzum ne bilim ailemi çok seviyorum gitsinler zaten çünkü köyde şartlar zor. Ama eşim ailesini seçiyor ya çok zoruma gidiyor Allah'ım görsün ne diyim inan bı senedir keyifleri Gr azalmadi. bu ay kaynana ve görümcr kapımın önündeki parka gelip oturup gidiyorlar amaçları ne bilmiyorum.
Aranızdaki küslük ne zamandır var
Ailesiyle bir sene olacak tam
Bence büyük ayıp ediliyor ama aile olmak bazen gereğini yakmaktır ikiniz de suçlusunuz
Kardeşim sen yukarıda arkadaşa neden benim onlara gidip gelmediğimi okuyup öğrenebilirsin
Farketmez. Evlenmek 2 kişi arasında olmaz. Bu böyle devam ederse evli kalabilecek misiniz bu huzursuzlukla.
Sen bak bu siteye girmeye başlamışsın bile evli halinle
Ben burada herhangi bir arayışta değilim
Gerçekten okudun mu benim küslük sebebimi
Çok saldırgan birisin
Konu ne olursa olsun bu kadar saldırganlık sana zarar verir haklı bile olsan….. bence ağır başlı ol
Buna nasıl vardın hızlı cevap veregm için mi
Mesajın resmen bağırır gibi ordan vardım…
İnan kendimi artık açık açık ifade edemiyorum ve bu kadar kısa net kelimeler
Kullanarak belki bir yardımcı olabilir diye düşündüm ama saldırgan biri değilim uzunuyorum ama okumuş olsaydın haksızdı uğradığımı da görürdü
Sırf bu güzel cümlelerin için okuyacağım
Umarım okursun ve gerçekten aklı başında yorumlara çok ihtiyacım var...
Bir yandan ailem benim ailem olduğunu ona da göstersin sahipsizmiş gibi göstermesin diyorum.
Bir yandan da ya ailem konsursa ve bu da saygısızlık yaparsa
Diye çekincelerim var... Hakkımda hangisi iyi ve doğru bunu bilmiyorum
Çocuk herşeydir okudum ve hak verdim
Ben de bu yüzden yani onları göstermeyeceğim de demedim kısacası size ve oğlunuza güvenmiyorum ben getirip götüreceğim diye bir imaj çizdim onlar da bunu reddettiler madem oğlumuz getirip götürmeyecek sen de getirip götürme çocuğunsa gelmesin dediker
Kusura bakma bende sen gibi davranırım karşı tarafa haklısın
Açıkçası öfke ile kalktılar ama zararlı oturmadılar oğulları onlara daha çok düşkün oldu daha çok onları el üstünde tutar ve bizleri Ezer oldu
Ama bayramlarda sen ayrı eşin ayrı bayağı bir garip… annen işin içine girince geçmiş olsun
Yani annem artık bardağı taştı demek ki
Önce aile….
Beyin yanlış yapıyor
Annen haklı ama bence ikiniz çözün bu işi
Sonrasiz iyi olursunuz aileler küs kalır
Annem eve de birkaç kere geldi kocam eskisi gibi sıcak değildi yanımıza gel çay içtik onu da yapmadı.
Zaten boya gelen giden yok ki Bir de ölü evi gibi dedi.
Ben de ben kimseye kapıyı kapatmadım gelmiyorlarsa senden dolayı gelmiyorlar dedim.
O da gayet iyi gelip yiyip içip gidiyorlar dedi.
Ben de hürmetin yok ki dedim
Bugün de bana diyor ki madem hürmetleri yok hiç gelmezlerdi dedi.
Geçen gün annem geldi gel bir çay içelim dedik ona da gelmedin dedim yorgundum dedi.
Yalan söylüyor keyfi olarak gelmedi
Üzüldüm iç huzur çok önemli :)
Umarım hallolur çocukta var
Bu mu hepsi 😔
Nasıl bir öneri sunayım ki seni gaza mı getireyim
Kaç gel o adamı bırak çok mutlu olacağız katlanma sen kıymetini bil diyip gazlayayım mı 😂😂😂
Seni sakinleştiriyorum ki mevzu daha kötü bir hal almaya çok meyilli
Ne yapayım ki
Napacaksın boşanacak mısın
Senxe
Mutsuz gördüm seni ama çocuk var iyi düşün bence
Bilemedim 🙄🙄🙄
Evet çocuk avr
Eklemese beni yazıym
Sürekli yorum mu yapacağız zor oluyor
Kimsin
Açtım tkp at :)
Gerk yok özele. burada.
Peki 👍🏻
Gerek yoksa
Sohbetimiz kesildi bak
Ne güzel yazacaktım 🙄🙄😂
Yok kardeşim konuşacak bisye uok
Tamam agresif hatun kızma
Yoksa başını ağrıtmam 🙄
Agresiflik değil
Belliii :)
Dayak yiyordum sakinleştirir güzel güzel konuşmasam 😂😂😂
Altı üstü yorum zor oluyor yazıyım dedim
Yok alakası yok ben sakin cevap verdim
Tamam sen haklısın bişey demedim
🙄🙄😂
Nerelisin
Evliliğin nasıl gidiyor
Görüldüğü gibi :(
Haklı. Müslümanca değil
Nesi haklı anlamadım
Sadece eşin için onun ailesine saygılı olmalısın.
Saygılıydım kardeşim sen eğer aşağıdaki arkadaşa yazdım yorum okursan öğrenirsin
Durum farklı. Sana ve çocuğuna saygısızlık var. Elin bu konuda ne düşünüyor
Onları tamamıyla savunuyor savunmamış olsa o da set çekerdi.
Anladımda hikayeyi ondan dinlemek gerek ya da belirgin bir sebebi olmalı
Sana söyledim ya kardeşim gerçek sebebini
Anladım hocam. Kocan da akılcı değil.
Sende eşini farklı şekilde cezalandir
ee ama sende gitmiyormuşsun neyine alevlendin
İyi de onun benim aileme sorunu yoktu ki
ee ama ailesi genel olarak sen konuşmazsan o da konuşmaz
Kuzum İnan ki ben böyle bir durum oluşturmadım bak aşağıda birini yazmışım sebebini
okudu hayatım o zmn çok iyi yapmışsın eşinle konuş o zmn iyice birde yaşın kaç
Konuştum yani bilmiyorum ki değişen bir şey olmadı bana karışmayın siz gidin diyor
ah hayatım empati kuramıyorumki ama yapacak bişi yok o zmn yüzünde hep ilgisizlik olsun seninde uğraşmayıver onunla
Üzülüyorum tabii ki.
Ailemi hiç anlatmadım dedim.
Ama annemler falan eve gelince de bu bu onlara ilgisiz.
Hatta kaç kavgada onlara küfür etti.
durumda.
Açıkçası annem yarın gelip sitem etse kızsa saygısızlık yapabilir Ya da hiçbir ders almaz diye düşünüyorum
ah erkekler hepsi mi aynı olur sende tehdit et onu boşanırım falan de ya da ilişkiniz sevgisiz kalmış yenilenin biraz güzel bir dille iltifatlarla konuşun bu konuyu ya da eşin manipülatif biri midir
Çok manipülatif biridir.
İnan ki zaten çok yıprandık sevgi saygı bir şey kalmadı.
O tarz bir tehdit de bulunsam tanm hadi bay bay diyecek
ah ah manipülatif adam birde hayatım tek diyeceğim boşanmak ve eğer onu parasına muhtaçsan çok kötü çalışıyorsan ne ala kendine bak
Çalışmıyorum maalesef
ah güzelim bu çok kötü bence çalış eşin istemiyorsa inadına git çalış ona muhtaç kalma yaşın kaçtı birde
Yok zaten oldukça cimri.
Çalışmaya karşıda degil
çalış o zmn ve birde neden yaşını vermiyorsuuuuunn hahhaha
Dikkatinden Kati kız 29
çok genççsinn maşallllahh
Sen
20
Kız bu yaşta bu olgunluk
sağolunn erken olgunlaştık diyelim
İyi mi kötü mü sence
erken olgunlaşmak mı
Evet yani seni erken olgunlaştıran şartlar iyi miydi kötü müydü
kötüydü ailemden dolayı erken olgunlaştım yaptıkları baskıdan dolayı ve resmen evde küçük çocuk değilde onlar yokken evin annesi olmak gibi düşün ve bi takımdan çok iyi çünkü insanları anlayabiliyorsun yardımcı olabiliyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu tür durumlar gerçekten yıpratıcı olabiliyor 😔 İki tarafl ı da düşününce kimsenin tamamen haklı ya da haksız olduğunu söylemek zor. Aslında herkes kendince kırgın ve haklı hissediyor olabilir. Eşin de kendi ailesini önemsiyor ve senin tutumun onları etkiliyor olabilir. Ama senin de hislerin önemli. Bayramlar, aile bağlarını güçlendirmek için bir fırsat ama zorla da kimse mutlu olamıyor. Bence ikiniz açıkça ve yargılamadan konuşursanız ortak bir yol bulmak daha kolay olur 💜 Bu durumda kimseyi tamamen haksız görmek yerine, empati yapmak ilişkine daha çok katkı sağlar 🌱
Annem yarın bize gelip ona kızacakmış.
Hayırdır kızı getirip götürmüyorsun bayramlarda arayıp sormuyorsun diyecek
Annemin bu tepkisi biraz baskıcı olmuş 😟 Eşin de muhtemelen bu konudan sıkılmış olabilir. Arada kalmak zor gerçekten! Bazen aile büyükleri çok karışabiliyor, seni anlıyorum. Her şeye rağmen nazik kalmaya çalışmak işe yarıyor 💚 Sen elinden geleni yapınca iç huzurun olur!