Hakkı var mıdır?

Arkadaşlar annem ben ergenlikten beri bana zulmetti hep , beni disladi psikolojimi bozdu okuluma engel oldu herseyi denedi , muskasiydi başka bir sesiydi, hepsini denedi diğer kız kardeşlerime ezdirdi dövdü kapılara koydu sığınma evlerine gitmek zorunda kaldım, istemediğim bölümü okumak zorunda kaldım, hayatımı mahvetti çalıştım babamla ayrıldı çalıştım eve baktım, herseyini çektim, ayrı ev tuttum besledim yanında oldum defalarca dövdü evden gitmek zorunda kaldım psikolojimi bozdu bundan ötürü yanlış insanlarla tanıştım, hayatımı mahvetti, en sonunda kardeşimin düğününü yaptı üstümden sonra beni kardeşlerimle dövüp sokağa atti beş parasız, simdi bana diyor ki hakkımı helal etmiyorum, vs vs, beni hor gördü gelen taliplerimi geri gönderdi, Yaşım 29 oldu hala evlenemedim, arkadaşlarımla aramı bozdu vs , şimdi bendeki hakkı nedir? Ben hakkımı helal etmiyorum onun yüzünden borca battım psikolojim bozuldu savunmasız kaldım hayatim berbat oldu , her gün dua ediyorum hakkım helal değil diye , ayrı eve çıkmak zorunda kaldım, tek başına yasamak zorunda kaldım, ara sıra rüyama giriyor , ben hep diyorum hakkımı helal etmiyorum diye bana çok çektirdiler namaz kılan birisiyim namazliklarimi bile çöpe attilar. Ben hakkımı helal etmediğim için bendeki veballeri nedir?
Hakkı var mıdır?