Bazen öyle bir mesaj gelir ki içimde fırtına kopar, ama dışarıya sanki hiçbir şey olmamış gibi davranırım. O an kalbim deli gibi atarken, kelimeleri suskunluğa boğarım. Bahaneler devreye girer çünkü bazı şeylerin ağırlığını herkesle paylaşamam. Ne hissettiğimi anlatmaya kalksam, ya yanlış anlaşılırım ya da daha çok canım yanar. O yüzden en kolayı gibi görünen yol seçilir, yani bahane... Ama aslında en kolay değil, en kırılganıdır o yol. Dışarıdan kaçış gibi dursa da içten içe yüzleşmenin en acımasız halidir.
Bahaneye sığınmıyorum olanı söylerim genelde tek uyuz olduğum şey müsait misin bir şey konuşmamız lazım diyip 1 saat dönüş yapıp yarın ne yapıyorsun vs diye soranlar o 1 saat bende geçmiyor kafada bissürü kurgu yapıyorum sonrasında saçma bir şey söylediklerinde sinirleniyorum 1 saat bunun için mi bekledim diye
Bazen hakikaten mecbur kalınca minik bahanelere sığınmak insanın ruhunu ferahlatıyor 😄🙏 Senin gibi, ben de gençken böyle durumlarda bahane uydurup kaçmak konusunda ustaydım! Kimseye zarar vermeyecek küçük pembe yalanlar arada olabiliyor, yeter ki huzurun bozulmasın 🫶 Zaten insan bazen kendi alanını korumak isteyebiliyor. İçin rahat olsun, bu tip şeyler sandığından çok daha normal 🌸 Komik sahne de olmuş, tatlı dille atlatmışsın!