Ders çalışmamakta haksız mıyım?

Ben ortaokuldan beri abim benim gereksiz bir masraf olduğumu söylerdi. Sürekli bir işte çalışmamı isterdi annemde abimi çok sevdiği için haklısın oğlum derdi bir şey demezdi (babam yok ayrılar resmi boşanma yok ortada görüşmüyiruz) okuldan bir şey istenince sözlü ve fiziksel şiddet görüyordum. Daha sonra bu siddetler yersiz yere olmaya başladı. C*nasıl saldirayada uğradım i*thr etmeyi pek çok kez düşündüm. Derslerime hiç odaklanamadim daha sonra kendim calişmadim. Şimdi de annem obp kötü üniversiteye gitmicem diye bana kızıyor. Abimle iki sene önce küstüler. Sebebide sağlık ocağının annemi regl takibi için araması ile oldu. Annem duştaydi ben açtım konuştum sonra abim duydu kim o dedi anlattım öyle şey mi olurmuş evli değilmiş annem neden aranmış. Sorma abim aradı sağlık ocağını (yalan söylediğimi düşünüyor çünkü) gerçek mi bu takip falan dedi gerçek denilince abim anneme sen evli değilsin niye bu şeyi kontrol etsinler kimden hamile kalıcan sen şey mi oldun ben askere gidince falan dedi öyle kavga ettiler. Daha sonra annem çok üzüldü rahatsızlandı erstesi gün ise gidemedi abimin haberi yoktu evde olduğundan. O yüzden ikimiz varmisiz gibi davrandı (şiddet tcz falan gibi şeyler işte) annemde tabi ben seslere uyandı gördü ve anca o an inandı bana. Hep abime iftira attgimi sanardi söyleyince fzksel şidd*t uygulandı kızardı bana. Ben senelerce böyle bir ortamda yaşadım nasıl ders çalışabilirim ki. Ödev yapsam okulda dinlemiyorsun dersleri evde çalışıyorsun dimi derlerdi okul denilen şeyden aşırı uzaklardi kizarlardi ödevdir ders çalışmaktır hepsine kizarlardi evde yapmamın nedenini okulda tembellik olduğunu düşünürlerdi. Arkadaşlarımda dalga geçiyor obp'im ile. Anlatamıyorum onlara bu şeyleri. Evde biraz sorun olurdu calisamadim dedim en sonunda güldüler en fazla ne olucak dört seneni mı etkilicek dediler annemde abimle bir yıldır görüşmüyor bu arada kus olduğu halde yine eve alırdı yine s"ddt görurdum. Cidden ben mi abartıyorum bu olayları tembel miyim diye düşünmeye başladim
Ders çalışmamakta haksız mıyım?