Sizce ders çalışmayı bırakmakta haksız mıyım?

Aslında 2018'de üniversiteye yerleştim, ama bölümümü ailemin zoruyla seçmiştim ve derslerimde çok zorlandığım için okulumu bitiremedim; 2022'de azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım. Geçen sene ise memleketime dönmeyip üniversite okuduğum şehirde tekrardan Yks'ye hazırlandım, sınava girdim ve bu kez kendi isteğimle Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik yazdım. Dönem başından vize haftasına kadar aralıksız bir şekilde not tuttum, sınıfta düzenli olarak ders çalışan sayılı öğrencilerden biriydim, ama babamla her konuşmamızda bana " Bir an önce okulunu bitir, artık millet sorduğunda " Ömer hâlâ üniversite okuyor " demeye utanıyoruz " diyordu, haftaiçi eşek gibi çalıştığım için haftasonunu da gezerek vs. kendi isteğime göre geçireyim diye düşünüp öyle yapıyordum. Bir keresinde haftasonu babam bana " Bugün ders çalıştın mı? " diye sordu, ben de " Haftasonu çalışmıyorum " dedim, o da " Öyle şey mi olurmuş? " dedi, sonra " Bir an önce okulunu bitir, artık millet sorduğunda utanıp bir şey diyemiyoruz. " dedi. Oysaki bizim akrabalarımızdan da şu ana kadar adam akıll okuyup iş sahibi olan hiç kimse yok. Ben de babama " Sanki kendileri bir b. k olmuşlar da bana mı laf ediyorlar? " dedim, o da " Sen kendine bak, başkalarına değil " dedi. Öyle olunca ben de tam vize haftasında ders çalışmayı bıraktım.
Sizce ders çalışmayı bırakmakta haksız mıyım?