Aslında 2018'de üniversiteye yerleştim, ama bölümümü ailemin zoruyla seçmiştim ve derslerimde çok zorlandığım için okulumu bitiremedim; 2022'de azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım. Geçen sene ise memleketime dönmeyip üniversite okuduğum şehirde tekrardan Yks'ye hazırlandım, sınava girdim ve bu kez kendi isteğimle Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik yazdım. Dönem başından vize haftasına kadar aralıksız bir şekilde not tuttum, sınıfta düzenli olarak ders çalışan sayılı öğrencilerden biriydim, ama babamla her konuşmamızda bana " Bir an önce okulunu bitir, artık millet sorduğunda " Ömer hâlâ üniversite okuyor " demeye utanıyoruz " diyordu, haftaiçi eşek gibi çalıştığım için haftasonunu da gezerek vs. kendi isteğime göre geçireyim diye düşünüp öyle yapıyordum. Bir keresinde haftasonu babam bana " Bugün ders çalıştın mı? " diye sordu, ben de " Haftasonu çalışmıyorum " dedim, o da " Öyle şey mi olurmuş? " dedi, sonra " Bir an önce okulunu bitir, artık millet sorduğunda utanıp bir şey diyemiyoruz. " dedi. Oysaki bizim akrabalarımızdan da şu ana kadar adam akıll okuyup iş sahibi olan hiç kimse yok. Ben de babama " Sanki kendileri bir b. k olmuşlar da bana mı laf ediyorlar? " dedim, o da " Sen kendine bak, başkalarına değil " dedi. Öyle olunca ben de tam vize haftasında ders çalışmayı bıraktım.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sana bir sey soracağım. İstediğim üniversite ve bölüm ixin ben de bir karar aldım ve sınava tekrardan calisiyorum.
Sence yaşım geç mi tekrardan uni icin?
Hayır, ama seninle benim aramda TAM 4 YAŞ var.
Yani sen henüz yolun başında sayılırsın. Benim yaşıtlarım ise üniversite bitirip evleniyor, birkaç yıla kadar çocuklarını kucaklarına alırlar; ben ise ailem yüzünden hâlâ üniversite okuyup milletin gözünde " Boş boş geziyor " olurum...
sağ ol. Önemli olan senin istediğin meslegi istediğin hayat sartlarında yapabilmen. Aşağıdaki yorumları okudum. Babanla konuşmayı azalt. Babanı takma. Hatta ek gelir bir yerden elde edebiliyorsan part time iße girerek öz güvenini de yükseltebilirsin. Derslerine odaklan cunku iyi veya kötü olacak tek sey sana olacak. Kimseyi takma. Yolun uzun
Teşekkür ederim.
ne demek. Ben teşekkür ederim.
Küçük Ömer gibi davranmayı bırak artık. Sen yetişkinsin.😅
Allah aşkına, soyadımdan dolayı dalga geçmeyi bırakıp doğru düzgün yorumlar yapın... 😂
Aferin sana
Yani sence haksız mıyım?
Ders calismayi birakmanin faydasi kime yani simdi, ne alaka, cok sacma
Şu anda bu durumda olmamın en büyük sorumlusu onlar, çünkü Yks'ye ilk girişimde hedefime ulaşmış olmama rağmen hiç istemediğim bir bölüm tercih ettirdiler. Sonrasında zorlandığımı söyleyip başka bir bölüme yatay geçiş yapmak istedim, ama onlar benim bu isteğime şiddetle karşı çıktılar.
Çünkü yıldım. Allah'ın 1 tane kulundan bana moral verip beni motive etmesini bekliyorum, ama maalesef hiç kimse de öyle bir şey yapmıyor...
ve en çok da babamdan, annemden ve dedemden öyle bir şey bekliyorum.
Yahu onu anladik, tamam. Kendin icin en iyisini yapmissin, cesaretin ve kararliligin icin tebrik ederim. Ama sinavlarina calismamak butun bu cabalarinin cope gitmesi demek, bunu goremiyor musun
Görebiliyorum, ama şu ana kadar aralıksız bir şekilde not tuttum. Yani tüm ders notlarım hazır. Aslında çalışabilirim, ama babamla neredeyse her akşam konuşuyoruz ve neredeyse her konuşmamızda da o konuya değinip moralimi bozuyor.
Sanki ben bu durumdan çok memnunum zannediyor...
Kaldığım yurtta çalışan bir kız benim yaşlarımda, gittiğim birçok markette, restaurantta benim yaşıtlarım veya benden daha küçük çocuklar çalışıyor ve ben ise tamamıyla ailemin yüzünden hâlâ bir baltaya sap olamadım. Olmak istiyorum ve bunun için de mücadele ediyorum, ama onların bu tutumu karşısında içimden hiçbir şey yapmayıp tamamen gezip dolaşıp keyif yapmak geliyor...
Ben 27 yasindayim, atanamadim, yuksek lisansa basladim bitiremedim, ozel okullarda calistim ama sartlari zordu ve ben kpss calisacagim deyip isten ayrildim. Gecen seneden beri evdeyim, kpss calismaya calisiyorum. Mal gibiyim, bir dikili agacim yok, kimseye bi katkim yok, babam para verirse parma var yoksa yok. Evlenmiyorum da. Ne yapayim simdi mesela, sen bana ne onerirsin, birakayim mi kpss calismayi senin gibi ben de
Canim gezip dolasip keyif yapmak istiyor demek. Cik gez kardesim, yasitlarin isini gucunu eline alip catir catir para ezerken de oturup aglarsin artik
Esek kadar adamsin hala annem ne der babam ne der diyorsun. Anneler babalar her zaman konusur, hep konusur, onlar asla susmaz. Onlarin lafina bakacaksan surekli ohoo gecmis olsun sana
Sana diyeyim boyle ailesinden ayei bir birey olamayan erkege de bakmazlar ha, kadinlar oyle tipleri sevmez. Sana ailene saygisizlik yap demiyorum. Sana ne diyorlarsa he de gec, sen kendi bildigini yap
Sen beni yanlış anladın. Ben hiç ders çalışmayıp tamamen gezmek, dolaşmak istemiyorum; ama verimli çalışmak için bazı sosyal aktivitelerin de yapılması gerektiğine inanıyorum.
Babam ise benden hiçbir şey yapmayıp robot gibi sadece ders çalışmamı bekliyor. Hatta mümkün olsa bana " Okulunu yarın bitir, mezun ol " der.
Ayrıca eşek kadarım, ama ailemin gözünde nedense hep küçük, nasihatlere muhtaç biriyim. Bir insan ne kadar büyüse de ailesinin gözünde hep küçük kalırmış, öyle diyorlar...
Ayrıca benim evlenmek, düzen kurmak gibi bir hayalim de yok. Parası olan erkeğe kızlar her halükarda bakar ve çok şükür, babamın parası var.
Evlenmek icin demedim ki ben kizlar bakmaz diye😄 Sana bir kizin paran icin bakmasina okaysen diyecek bir sey yok. Bi de babamin parasi var demis😄 Neyse, bastan asagi celiski dolusun, o yuzden daha fazla yormayacagim kendimi aciklama yapmaya calisarak hatta seni engelleyecegim bu sorulari bir daha gormemek icin, vakit kaybi
Evlenmek için demediysen ne için " Kızlar öyle erkeklere bakmaz " dedin?
Yani öyle söylenince insanın aklına ilk olarak evlilik geliyor.
Haksız mıyım?
Cevap yazar mısın?
Burada soru sorarken sizin isteklerinize göre mi soru soracağım? Aklıma ne takılırsa onu soruyorum, ama ne sorsam biri çıkıp bir laf ediyor. İstemiyorsanız hiç yorum yapmadan geçin...