Sen Boşu Boşuna Yaşıyorsun Denilen Kişi Belki de Biziz…
Koskoca bir ömür gelip geçti... geriye dönüp baktığım da elimde Koskoca bir “hiç” kadı. Diyenler neden ve ne için derler?
Oysa "hiç koca bir hiç" her şey "Boşu boşuna geçti gitti" dememek için; bir beden, bir can, bir akıl vardı ama bin türlü yol vardı…
Ama kaç yoldan, ne kadar yürüyüp bir şeylere ulaşmaya çalıştık?
Mahzuni Şerif'in dizelerinde yankılanan o içli haykırış aslında hepimize bir soru yöneltiyor!
"Bu hayatı gerçekten yaşıyor muyuz, yoksa yalnızca tüketiyor muyuz?"
İsa'nın mucizesi, Musa'nın asası, Süleyman'ın saltanatı… Ne oldu hepsine? Güç, bilgi, kudret… Hepsi gelip geçti. Ve Mahzuni diyor ki; Aradığın isteyip beklediğin Umut ettiğin O “Saltanata da boşu boşuna…”
Her şeyin bir gün gelecek bitecek ve senin gözünü büyüleyen ne varsa zamanı geldiğinde büyüsü yok olup gidecek ve sen de geriye bakıp sadece “ne kazandım ise ne yaşadım ise hepsi boşu boşuna" demek istemiyorsan içini doldurmalısın cebini, evini değil.
Yağmur damla damla düşer toprağa… “Yağmur yağar boşu boşuna.” Bu boşu boşuna yaşanan yaşamlar yüzünden Yağan Yağmurlar da " boşu, boşuna oldu" Peki neden her şey boşu boşuna bir hale geldi? kim, neden, niçin ve nasıl getirdi?
Kimi zaman başarıyı yalnızca para, şöhret, mevki zannederiz. Oysa insanı yaşanmış kılan, yaşanabilir kılan şey; başkalarının hayatına dokunuşudur.
Bir çocuğun gözyaşını silmek, yaşlı bir elin yalnızlığına ortak olmak, bir yüreğin yükünü hafifletmek… İşte gerçek yaşam budur.
Mahzuni en sonunda “Bir Mahzuni Şerif oldum, yaşamışım boşu boşuna” diyerek kendini bile sorguluyor. Bu, bir pişmanlık değil aslında; bir uyarı, bir farkındalık çağrısı…
Mahzuni gibi bizde kendimize bir soralım. Ne cevaplar buluruz?
Hayatımız sadece nefes alıp vermekten mi ibaret?
Bizimde amacımız toprak üzerinde kalıcı olamayan yer tutamakta mıdır?
Boşu boşuna mı yaşıyoruz?
Boşu boşuna yaşadım demeyeceğin hayat nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer