Kaynanam ile sorunlar?

Bir süredir içimde büyüyen bir şeyi paylaşmak istiyorum. Eşimle uzun zamandır evliyiz ve ben elimden geldiğince ailesine saygılı davranmaya çalıştım. Ama yaşadığım bazı olaylar beni derinden kırdı.

Her şey eşimin ailesinin dolap satışıyla ilgili bir konuda babasıyla büyük bir tartışma yaşamasıyla başladı. Eşim çok kırıldı, ailesiyle özellikle de babasıyla arası bozuldu. Bu süreçte annesi de bizim tarafımızı tutmak yerine bizi tamamen dışladı. Eşimle uzun süre konuşmadılar. Ben bu küslüğün bitmesi için elimden geleni yaptım. Hatta iki kez eşimin annesinin yanına barışmak için gittim ama yüzüme bile bakmadı. Sonra da bize haber vermeden evlerinden gizlice taşındılar.

Geçtiğimiz günlerde, eşimin annesi ona bir mesaj atmış ve ben de tesadüfen o mesajı gördüm. Mesajda anneme “çakal” demişti. Biz eşimi dolduruşa getirmişiz. Bu beni o kadar derinden yaraladı ki anlatamam. Annem bugüne kadar sadece iyi niyetle yaklaştı. Oğlunu seven, eşine saygısı olan bir anne bunu nasıl söyler? Bu nasıl bir üslup?

Beni de annemi de bu olayda suçlamaları gerçekten haksızlık. Oysa ben eşimin annesiyle iyi geçinmeye, ailesini bir araya getirmeye çalışan kişiydim. Şimdi artık ne annemin ne de benim adımın ağızlarına alınmasını istemiyorum. Yazdığı sözlerden sonra kendisine hakkımı da helal etmiyorum. Bir de kendisinin de kızı var. Bir gün empati kurabileceğini umuyorum ama şu an sadece kırgınım.

Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben mi fazla alınganım yoksa bu kadarına da sabredilmez mİ

Kaynanam ile sorunlar?
Cevapla