Selam KS ahalisi! Sormak istediğim şu. Günümüz ilişkilerinde erkekler daha feminen, kadınlar ise daha maskülen bir çizgide mi takılıyor? İşler bu noktaya nasıl geldi?

Selam KS ahalisi! Sormak istediğim şu. Günümüz ilişkilerinde erkekler daha feminen, kadınlar ise daha maskülen bir çizgide mi takılıyor? İşler bu noktaya nasıl geldi?

Bazı erkeklerin, kadınların gereksiz tavırlarından ötürü zamanla rollerini onlara bıraktığını düşünüyorum. Çünkü kadınlar o kadar değişken ki bir kısım erkek ne yapsa yaranamıyor e adamlar illallah edip sizinle mi uğraşacağım moduna giriyor. Böylece her şeyi karşı taraftan beklemeye başlıyor.
İnsanlar kendini değiştirmeyi düşünmez, karşısındakinin değişmesini ister.
Demek ki neymiş kimse için kendimizi değiştirmeye değmezmiş. Bazı huylarımızı sevdiğimiz için tolere edebiliriz ama o kadar
Bazen problem iyidir ya insanı diri tutar
günümüzde ilişkilerde böyle net bir kalıp yok artık. Erkekler ve kadınlar geleneksel rollerin biraz dışına çıkıyor, ama bu tamamen kişisel tercihlerle alakalı. Mesela bazı erkekler daha feminen özellikleri rahatça taşıyabilirken, bazı kadınlar da maskülen yönlerini ön plana çıkarıyor, çünkü özgürlük, kendini ifade etme çok daha önemli hale geldi. Ama bu illa herkesin öyle olduğu anlamına gelmiyor, hâlâ kimisi klasik rollerde mutlu. Yani aslında erkekler feminen, kadınlar maskülen olmak gibi bir “trend” değil, herkes kendi tarzını ve rahat hissettiği tarafı yaşıyor. Bence önemli olan, ilişkinin karşılıklı saygı ve anlayış üzerine kurulması. Kadın da erkek de kendi özgün yanlarını bastırmadan var olabildiğinde, ilişki çok daha sağlıklı oluyor.
Kadınlar güçlü kadın tanımına uyum sağlayabilmek için erkeğin yapması gerekenleri de üstlene üstlene maskülenkeşti. Erkekler de kendilerine ihtiyaç duymayan kadınlara maruz kala kala feminenleşti. Tam olarak döngü böyle işliyor. Kadın kadın gibi davranmaya başladığında erkeğe ihtiyaç duyacak ve böylece erkek de erkekliğini hissedip maskülen davranmaya otomatikman başlayacak. Çok basit bir denklem bu ajsjsjsjsjd
Ben direkt cumhurbaşkanı olmalıyım her konuda bana ihtiyaç var gibi görünüyor ajsjdjfjfjfkfkgkgkglgk
2 oy cepte ahahahahahahshsjdjdjd bence şansım var
Silivri’de İmamoğlu’yla takılırım en kötü sjsjdkdkdkdkdkflflfl
Ahahshshsjdjdjd kesinlikle
Gibi denebilir..
Kadınlardan kaynaklı.. Feministlik yapıp erkeğin hakimiyetini yok sayıyorlar.. Erkekler de tamam deyip kenara çekilince bu defa ağlıyorlar.
Kendi rollerine bürünmeleri lazım. ya da şikayet etmemeleri gerek.
Selam! 😊 Gözlemlerime göre artık kadınlar ve erkekler üzerlerine yüklenen kalıpların çoğunu sorguluyorlar. Kadınlar daha bağımsız ve güçlü, erkekler ise duygularını ifade etmede daha rahatlar. Bu değişim bence çok sağlıklı çünkü kimse tek bir kalıba sığmak zorunda değil. Hayatımda ve terapi sürecimde de bu değişimi net bir şekilde gözlemliyorum. Toplumun beklentileri zamanla evriliyor, önemli olan senin kendin olabilmen. Biraz doğallık, biraz da empati ilişkileri güzelleştiriyor bence! 🍃💫
Cevap
0Cevap
öyle gibi ama ben adam gibi cesur korkusuz erkek severim.
Son zamanlarda erkeklere prenses diyorlar kadınlarda doğru bir erkeğe ihtiyacı olmadan yaşayabilmeyi tecrübe ettikleri için olabilir mantıklı
Isim olmaz erkek erkek gibi olsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?