Bitmek bilmeyen ev işleri mi, ilgisiz bir eş mi?
Naçizane fikrim; evlilik bir kadının intiharıdır💁♀️

Bitmek bilmeyen ev işleri mi, ilgisiz bir eş mi?
Naçizane fikrim; evlilik bir kadının intiharıdır💁♀️
Kapak fotoğrafındaki kadın ne kadar güzel gülmüş öyle yahu. O bakışı , gülüşü ne hojtur öyle ☺️ neyse soruna gelirsek
Kadın hep toplar !! Sabah kalktığında önce şöyle bir etrafı toplar. Sonra bir başına hazırladığı kahvaltı sofrasına tek tek çağırıp ev halkını toplar. Tabi birde karınları doyduktan sonra çil yavrusu gibi ortalıktan kaybolan ev halkının geride bıraktığı sofrayı toplar. Herkes gider o evi toplar, sonra aynanın karşısına geçip işten güçten helak olmuş saçını toplar. Çayını demler, kekini yapar ve sevdiği arkadaşlarını bir araya toplar. Mahallede bir günde ne olmuş ne bitmişse bilirkişiden bayağı bir bilgi toplar. Çocukların yaptığı yanlışları babaya duyurmadan derleyip toplar. Bazen de duygusallaşır öpüp koklamak için evlatlarını kanadının altına toplar. Çoğu zaman dalar uzaklara, eskiyi düşünür; geçmişi ve hala geçmemiş olan yaralarını, acılarını toplar. Ne olursa olsun güçlü olmak zorundadır, ne kadar üzülse de ağlasa da en sonunda da kırılan kalbini yine kendisi toplar..
Kapak fotosunu KS koymuş😪
Bir kadını evlilikte en çok yıpratan şeyler genellikle tek bir faktörden ziyade, birkaç etkenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. İşte kadınları evlilikte en çok yoran başlıca konular:
Sorumlulukların Dengesiz Paylaşımı
Kadınların evlilikte en çok yorulduğu noktalardan biri, eşlerinin sorumluluk duygusunu yeterince paylaşmamasıdır. Ev işleri, çocuk bakımı, sosyal ilişkilerin yürütülmesi gibi alanlarda tüm yükün kadının omuzlarına binmesi, zamanla büyük bir tükenmişliğe yol açar. Sürekli hatırlatıcı olmak, organize eden ve düşünen kişi olmak, kadını fiziksel ve zihinsel olarak yıpratır.
Duygusal ve Zihinsel Yük
Kadınlar genellikle evlilikte duygusal iş yükünü de üstlenirler. Bu, eşin veya çocukların duygusal ihtiyaçlarını karşılama, ilişkilerdeki gerilimi giderme, herkesin iyiliğini düşünme gibi görünmez ama yoğun çabaları içerir. Eşin bu alandaki duyarsızlığı veya katkıda bulunmaması, kadının kendini yalnız ve anlaşılmamış hissetmesine neden olur.
İletişim Eksikliği ve Anlaşılmama
Evlilikte iletişimin kesilmesi, sorunların konuşulmaması veya sürekli küslüklerin yaşanması kadını derinden etkiler. Kendini ifade edememe, düşüncelerinin ve duygularının eş tarafından önemsenmemesi, zamanla hayal kırıklığına ve öfkeye dönüşür. Empati eksikliği ve karşılıklı anlayışın olmaması, evliliğin yorgun bir hale gelmesine yol açar
Ev işleri bir şekilde halloluyor da ilgisiz eş en büyük etken sanırım.
Ev işleri eğer eşiyle arası iyiyse kadının gözüne görünmez. Çevremde gördüğüm en yaygın sorun erkeğin " sabahtan akşama kadar evdesin deyip eşinin yaptigi işleri küçümsemesi" halbuki kadın sabahtan akşama 50 çeşit iş yapar. bir temizlikçi bir bulaşıkçı bir sevgili bir anne kaç çeşit role bürünür. Kadınlar emeğini ve varlığını küçümseyen eşten ve çevresel baskıdan yorulur. Onun dışında eşiyle arası iyi olan kadına dağı kaldor altını üstünü süpür odunlarla da yemek yap desen gözüne gözükmez. Çünkü sevildiğini takdir edildiğini varlığının değerini bilen bir eşe sahip olduğunu bilir. Elinden gelen çabayı gösterir. Yapamayınca mahcup hisseder ama bilir ki eşi onu bir iş yapmadı diye elestirmez. Gel hanım otur yanıma der. Her erkek adam olamadığı için her kadın kadın olamıyor bu ülkede. Sevgi saygı anlayış olunca evlilik dünyanın cennet bahçesi
Kesinlikle katılıyorum :)
Doğru insanla evlilik hayatı uzatır, net söylüyorum. Açık konuşayım ailemden gördüğüm merhametten fazlasını eşimden görüyorum. İş beklentisi yoktur yemek beklentisi yoktur. Ben elimden geleni yaparım ama yapamadığımda da asla laf söylemez. Kendi zaten yardımcı olur. Hastaysam yorgunsam hiçbir işe el sürdürmez. Kabul edelim evet ev sorumluluğu yorucu hele de çalışıyorsan ama hayatındaki insan hayatı kolaylaştırıyorsa evlilik müthiş olay. Her sabah öpe koklaya uyanmak da işin hediyesi. Ben yıllardır sabah huysuz uyanıyordum, kazın ayağı öyle değilmiş😅
Ne mutlu size :) herkes sizin kadar şanslı olmuyor😪
Umarım herkesin gönlünce olur🌸
🙏
Önemli olan ne evlılıkde tavsiye versene
Evlenirken paraya pula değil karaktere bakılmalı. Aç kalmayacak kadar para olsa yeter. Bir de aileler sanılandan daha çok önemli. Amaan ailesi kötü ama adamla mı evlencem sanki dememek lazım
Ailesi kötü ama amaan ailesi ile mi evlencem dememek lazım, yanlış yazmışım
Canım, hislerini o kadar iyi anlıyorum ki… 😥 Ev işleri ve yükler tabii ki yoruyor ama en çok insanı ilgisiz bir eş yıpratıyor. Paylaşılmadık sorumluluklar zamanla insanı yalnız ve tükenmiş hissettiriyor. Evlilik, iki kişinin omuz omuza verdiği bir yolculuk olmalı. İlgisizlik gerçekten içini boşaltıyor, değersiz hissettirebiliyor. Seni çok iyi anlıyorum, bazen pes etmek istiyorsun ama içindeki gücü unutma. Her zaman önce kendine iyi bak ve duygularını paylaşmaktan çekinme!🧡✨
Şey ben evli değilim🙄
Cevap
98Cevap
Ev işi ve yemek yapmayı bilmeyenler evliliği bunlardan ibaret intihar sanabilr amma asıl intihar yalnızlık korkusu, her seferinde gayrı eşrunun pişmanlığına kapılmadan helalin tadından soyut kalmak. Kendinden başka bir varlığı, kendin kadar bilmenin, ona güvenmenin hazzının yoksunluğu, alışabilmiş olmanın dinginliğinin yoksunluğu. Bir evlat sahibi olmanın bahtiyarlığının yoksunluğu, o rvladı büyütmek için aynı duyguları paylaşmanın yoksunluğu ve daha nicesi de var. Nispet değil, sana hiç değl ama gerçek bu.
Evladım yok diye mi tüm bunlar😪
Beyefendi çok güzel konuşmuşsun, alkışlıyorum.
Bulduğun eşe bağlı ama sen yinede en kötüsünü düşün ki hayal kırıklığı yaşamayasin..
Ben sana benim annem den örnek vereyim
Kendisi gibi bir dul adam buldu çocuklu nişanlandılar evli gibi birlikte yaşamaya başladılar ama adamın bir sorumluluğu yoktu sadece anneme ayda 2.000 tl verirdi evi hotel gibi kullanırdı adam eve gelirdi gece yemeğini yerdi sonra yıkanırdı sonra geyinip ya kaçar di ya da koltukta uyurdu anneme ne verdiği para yetermiydi, bişeye ihtiyacın var mı yok mu sormazdi..
Annem de her zamanki gibi alışveriş, her gün ne yemek yapacak, tüp alırdı, adamın çocuğu da bizimle birlikte yaşardı hal böyle olunca 4 kişilik yemek, bulaşık, çamaşır çıkardı, aldığı adam da tam 1 içkici ve sigara içen birisiydi kazandığı paraları hep ya meyhaneye ya da gereksiz şeylere para verirdi.. arada annem onu alırdı karşısına uyarırdi 1 defa 2 defa olmadı annesinin evine yolladı eşyaları da 3 yıl birliktelik den sonra sonuç hüsran oldu..
Allah herşeyin hayırlısını versin
İnşallah..
Bir kadının bir şeyden memnun olması pek mümkün değildir. Kadının evinde hizmetçiler olsa, yemek sorunu olmasa, ilgi sorunu olmasa da mutlaka kadın yine bir şey bulur... Kadının beyin yapısıyla erkeğin beyin yapısı çok farklı çalışıyor... Erkek için m harfi m ise; kadın bunu hem m harfi olarak görür, hem sola çevirir E olarak görür, hem de sağa çevirir 3 harfi olarak görür : ))
alla alla :)) siz sanki çok şeysiniz :d
Sanki biz çok neyiz : ))
mendebursunuz işte :d
Odun, kütük, kalas diye diye bizi siz mendebur yaptınız 😂
öylesiniz ama :))
İşte size layık olmaya çalışıyoruz, dediğiniz şekilde olarak : ))
:))
Hem de m harfini ters çevirip w olarak da görürler.
Bir kadını evlilikte en çok yoran, genellikle duygusal ihmalkarlık ve eşit olmayan sorumluluk dağılımıdır. İlgisiz bir eş, ev işlerinin orantısız yükü ve kendi ihtiyaçlarını sürekli ertelemek zorunda kalmak, ruhsal ve fiziksel olarak tükenmeye yol açar. Evlilik, karşılıklı destek ve anlayışla yürür; yoksa bir taraf için ağır bir yük olur.
:)
İntihar ne alaka anlamadım. Severek evlenmişse mutluysa, sonradan işler değiştiyse bu sadece kader olabilir. Hayatta kimse mutsuz olmak için evlenmez. Ev işlerine gelince, evlenmedende o ev işleri zaten olur. Hele kadınsan zaten aile evinde belirli bi işleri yaparsin. İlgisiz eşe gelince, hiç bir insan önceden ilgiliyken, sonradan ilgisiz birine dönüşmez."Bence" Öncedende vardir olan her şey. Sadece görmemiz gereken şeyleri zamaninda göremeyiz. Sonradan batar gözümüze.
İntihar kelimesini bir eylem olarak değil, metefor olarak düşünün.
yorar derken yap yap bitmeyen işler aklıma geliyor. sanırım cocuk sorumlulugu yorabilir. ev işleri sanmıyorum yorsun. herseyin makinesi var. çamasır makinesi kolay. sonra kurutma makinesine koyuluyor ki onu deneyimlemedim. sonra ütü makinesi yok işte:D niye böyle evlilik kötü algınız var anlamadım. yani bu işleri bekarken de birileri yapıcak yapıyor. evlenince artı 1 olur. toplu olarak yapılınca bence cok bi fark yaratmaz yani.
Annemiz bizi elin oğluna hizmet edelim diye doğurmadı. her şey ortak yapılmalı.
@flawsome25 @HayatKısaKşlrUçyr
istediğini yapabilirsiniz hanımlar. bütün ev işlerini eşlerinize yaptırtadabilirsiniz ortak da yapabilirsiniz. kişisel olarak algılamasaydınız keşke. ben ev işlerinden kaçıyormuşum gibi konuşmussunuz. eşime yaptırıyormusum gibi. hiç bir işe elimi sürmüyormusum gibi. bu konularda bilgi vermedim. yoracak kadar bi iş oldugunu düşünmediğimi söyledim makinelerden dolayı. makineyi kız mı erkek mi kullansın ortaklaşamı kullansınlar kısmına yorum yapmadım ki. sakin olun. bence yapay bir düşman üretmişsiniz ekrekler bizlere kitlicem evlenince ev işlerini kendimizi ezdirmeyelim. seven kadın kocam diyor severek yapıyor zaten. erkek dünyasında evleneyim karımın üstüne bincem vurucam kırbacı. en zor ütülenen gömleklerden alcam. sürekli spora gitcem kalori açığı oluşturmak icin sonra yemek yicem bol bol. yemeği de karım yapacak tabi. günde 2 tsört değiştircem yıkıcak hatun var nasılsa. evi dagıtcam kuruyemis kabuklarını halıya atcam. corbayı ayrı kasıkla ymeeği ayrı kasıkla yicem nasılsa ben yıkamıyorum. bunlar yok erkeklerde. böyle bir mücadale hali icinde değiler yani. umarım gönlünüze göre beyfendiler olur. karısının ayagını yıkayacak olan bile var artık bu devirde. hatta ev erkekleri bile var calısmayan komple evde takılan. evi cekip ceviren.
@HayatKısaKşIrUçyr ne alaksı var o elin oğlu dediğin adam mesela senin sevdiğin gönlünü kaptırdığın birine elin oğlu demek çok nankörce ve sevgiden uzak seçen kadın bunları yaparken hiç gocunmuyor veya kendini hizmetçi olarak görmüyor kocasını sevdiği için yapıyor erkek köle hizmetçimi peki sabahtan akşama kadar çalışıyor evine bakıyor tek taraflı bakıyorsunuz herşeye bir çay yaptın getirdin veya bir çamaşır yıkadın diye hitmetçi olmuş olmuyorsunuz haberiniz olsun
Valla ben gözlemimi söyledim. Evlilikten soğuma nedenim siz erkekler ve bitmek bilmeyen istekleriniz.
@flawsome25
Hangi kadın fıtık oluyor söylermisin bir her makineyle ne zor mesela bulaşık makinesi neyi zor mesela ya da çamaşır makinesinin ayar yapıyorsun düğmeye basıyorsun kendi yapıyor neyi zor bunun
@HayatKısaKşlrUçyr yazdıklarımı oku sadece
aşkım ev işleri dediğin nedir yaa. Önemli olan eşinin sana duyduğu aşk. Gösterdiği ilgi, hissettirdiği sevgi.
Eğer sen kendını her daim bulutların üzerinde hissedersen her şey sana çok kolay gelecektir. Seçtiğin eş önemlidir. Herkes birbirini severek evlenıyor ama etrafına baksana ne kadarı mutlu? Bu birlikteliğe , bu sorumluluğa ayak uydurabilecek adamla evlenmek asıl meziyet. İntihar demeyelim biz ona doğru eşi bulduysan eğer cennettir evlilik.
Bulamadıysa da cehennem😅
Ev işi de yorar, ilgisiz erkek de. O yüzden birbirimize ev işlerinde yardımcı olmaya çalışıp ilişkiyi mümkün olduğu kadar en baştaki gibi sevgili tadında diri titmaya gayret etmeliyiz. Monotonlasan evlilikler bir süre sonra tekdüze hala alır ve bitmeye yüz tutar. Güncelleyin ilişkinizi hep :)
Şey yeni sürüm de yükleyelim mi 😅
Sürekli diri titmak için evet :) güncellemek, sürekli heyecan katacak aktiviteler yapmak birlikte eğlenmek paylaşmak gerekiyor fakat çocuk olursa zor :)
Yahu ben günümüz kadınını anlamıyorum. Çamaşır, bulaşık yıkamıyorsunuz, süpürge yapmıyorsunuz, hepsini robotlar yapıyor artık. Bir tuşa basmaya "bugün çok iş yaptım" diyen bir sürü kadın görüyorum. Otur evinde kocanın parasını ye işte, dünya akıllı kadınlara güzel valla :))))
Kadın ruhundan anlamayan bir kütük daha🙄
işin kolayını bulmuşsunuz: "kütük"
Esas tüm gün bi tarafını yayıp evde oturup kocası eve gelince "ay bugün nasıl yoruldum anlatmam" diyerek önüne bi tabak yemek koymaya yerinen kadınlara demek lazım onu.
Sürekli bir "Kadın ruhu" mevzusu sürüp gidiyor. Erkeklerin ruhu yok mu? taştan mı yaratıldık biz? Bir kere de eğri oturup doğruyu konuşun Allah rızası için.
Evlilik.. Cinsiyet farketksizin oldurucudur... Yavaş yavaş yayılan.. Parça parça götüren sinsi bir virüs gibi :)).. Tabi ki bu döngüyü kıran istisnalar var onda harika bir nefes alanları birbirini anlayan iki insan olması gerekiyor ki bu çok.. İnsan olarakta anlamaya çaba harcamak cokta mayamizda yok. :))
Tam da bu :)))
Tek başına her şeyi taşımaya çalışmak. Kadın hem duygusal yükü hem ev işlerini hem çocuk bakımını hem ilişkideki sorunları hem de kendi içinde bastırdığı şeyleri üstlenmeye başladığında, yavaş yavaş tükenir.
Anlaşılmamak da yorar… Bir kadının derdi olduğunda “yine ne var?” diye bakılması, duygularının küçümsenmesi ya da susturulması, bir süre sonra içindeki sesleri bastırmasına yol açar. Bu da zamanla onu yalnızlaştırır.
Peki yalnızlaşmış bir kadın tehlikeli midir?
Yalnızlaşmış bir kadın tehlikeli değildir. Yalnızlık, insanın içinde bulunduğu bir duygu ya da durumdur; bazen tercih edilir, bazen zorunludur. Kişinin yalnız olması, onun zarar vereceği ya da tehlikeli olduğu anlamına gelmez. Aslında yalnızlık bazen insanın kendini tanıması, güçlenmesi ve olgunlaşması için bir fırsattır.
Tabii, herkes gibi yalnız kalan insan da farklı şekillerde tepkiler verebilir; ama bu tamamen bireysel ve koşullara bağlıdır. Genel bir yargı yapmak doğru olmaz. Önemli olan, insanlara anlayışla yaklaşmak ve onları etiketlemekten kaçınmaktır.
Peki böyle güzel cevap biri neden gizli :)
Kendimi bildim bileli hep gizliyim :)) Ama sorunu beğeniyorum.
Tamam gördüm :)
:))
Neden peki gizlisiniz :)
Amacım sadece güzel sorulara güzel yanıtlar vermek. Gizli olmak daha güvenli hissettiriyor. Çünkü zamanında biraz başım ağrıdı. O yüzden 2 senedir böyle takılıyorum :))
Peki saygı duyarım :)
Teşekkür ederim :))
:)
😊
Acaba sizi takip etmemde sakınca var mı? Sorularınız oldukça keyifli :)
Tabiki :)
Çok naziksiniz :)
Rica ederim:)
Merak ettim size göre en çok ne yorar :))
anlaşılamamak sanırım.
Kesinlikle.
Tek bırakılmak bu güne kadar çalıştıgım kadınların ortak özelliği herşeye ben yetişmek zorundayım makina gibi hissediyorum eşimden destek alamıyorum sen yaparsın halledersin demmesinden çok yoruldum biride beni anlasın istiyorum demeleriydi
Ahh kadın olmak çok zor bazen😪
Evlilik yorucu degil aslinda karsindaki insan bunu yorucu yapar insan anlaşılamadıgi değer görmediği saygi duyulmadigi sevilmedigi bir ortamda veya kişiyle yorulurAynı kayıkta iki kişinin zıt yönlere kürek çekmesine benzer:Kayık olduğun yerde döner durur, ne ileri gidebilirsin ne geriye. Yorulursun, sinir olursun, suyun ortasında kalırsın… ve sonunda biri ya küreği fırlatır ya da diğerini suya iter.
Evlilik her iki taraf için de yeri gelir intihar gibi olur. Çünkü aile nedir kavramını bilmeyen biriyle evlilik yıkıma hazırlık gibi bir şey olur. Yani bunun cinsiyet ile alakası olmaz. Bir kadını en çok ilgisizlik yorar. Çünkü kadınlar bizlerden daha duygusal olurlar.
artık boş konular kadınlar evlenemiyor evde kalan kızları orduya alsın devlet hudut hattını savunurlarr :)
Evde kalmak lafı da artık boş laf değilmidir?
kalanlar için boş laf :)
Doğru insanla evlenmek insani bir ömür mutlu eder. Ama anlayışsız bir insanlar evlenmek ise bir ömür zindan eder insan yorulur yıpranır. Kalbi güzel insanlara denk gelmek dileğiyle..
🙏
Hiçbir şey yormaz, bu cinsiyetin çocukluktan bu yana en büyük hayali ve başarı skalası evlenebilmek olduğu için, bilhassa evliliğin ilk dönemlerinde güle oynaya her şeyi yapar :d
Genel konuşmasak mı🙄
Çoğunluğun yaptığı yanlış bile olsa mı?
Peki teşekkürler :)
çocuk yorar ev işi yorar iş yorar koca yorar :)) aile yorar yorarda yorar ama bu hayatta en çok evlilik dışındada kadını yorar orasıda kesin kadınlar çiçektir :)))))
Erkekler de böcek mi :))
yani senin yaşadıklarıan göre bence böcek böceklere ölüm :)))))
ya ben benim neden hislerim beni hiç yanıltmıyo :)))))
:)))
kendimden korkuorum artık ya :)))
şu kadın ruhundan anlamayan adamları nasıl buluyosunuz çok merak ediyorum:) yolda çarpışıpmmı tanışıyonuz nedir:)
Adamları bırak, aşk bile kadın ruhundan anlamıyor :)
yoo anlayan anlıyo :)) anlatmak önemli olan:)) tek tek anlatcam ben sana uygun bi zaman:)
Olur😃
Tamam o iş bende sana yeri zamani söylücem :))
Erkekte her seyi yapmalı
@Maviigunlerr ben yapiyorum valla yapmayanlara söyleyinnn :)))
Sorunlarla başbaşa bırakılmak yıpratır.
Sorun olur illa ki ama yalnız başa çıkmak durumunda isen yıpranırsın
Kesinlikle.
anasının büyütemediğni enayi gibi büyütmeye çalışmanız
👍
İnsanı insan yorar beden yorgunluğu gecer gönül yorgunluğu ama çare yoktur bacım☺️
Haklısın :)
Bir kadını evlilikte en çok yoran şeylerden bir tanesi eşinin onu anlamamasıdır eşinin ona karşı olan ilgisizliği ve sevgisizliğidir bir kadın sevgiyi hissettiği anda tüm dünyayı karşısına alabilir çünkü...
Evli misin?
Hiç evlenmedim ama çevremde gördüğüm kadarıyla bitmek bilmeyen ev işleri, ilgisiz eş, bu ev işlerinin sanki sadece kadının göreviymiş gibi anlaşılması, çocuk bakımı kadını yorar.
Branş ne hocam?
Meslektaşız 😉
Bende 😉🤗
Atandınız mı?
Dilersen yaz 😉
Ev işi, varsa çocuğun maddi manevi bakımı kadını fazlasıyla yorar ve yıpratır. Ama en çok yoran kendisinin çabasını ve yorgunluğunu görmeyen, ilgilenmeyen bedenen yanında ruhen uzakta olan eşi yoruyor.
Sevgisizlik! bir kadını en çok yoran şey budur sevilen sayılan kadına dağ kadar iş olsada zor gelmez kadın başarır güçlüdür kadın ama sevildiği sayıldığı yerde güçlüdür
Vallaha annesi beni yordu lanet kadın ya uğraşmıyorum her halt karişir lanetin teki Allah onun belasını versin harbiden ya eşimle sorunum yok kıskançlık tan kudurur
Ne deyim Allah kolaylık versin :))
evlilik düşmanlarına anlam veremiyorum bir karşı cinsle ilişki kurulmayacaksa kadın olmanın/erkek olmanın ne anlamı var... hayatımıza doğru insanı aldıktan sonra ev işleri de bitiyor, güzel vakit de geçiriliyor, ilgiye sevgiye de doyuluyor.
İstediğinin aslında tercih ettiği kişi olmadığını kendine kabul ettirememesi.
Bu yüzden hep ve sürekli bir şey yaparak karşı tarafı değiştirmeye çalışması veya onun istediği davranarak mutlu görünmeye çalışması.
Evlilik kadının intiharıymış… sanki baba evinde kalsanız ya da kendi evinize çıksanız o işlere yapmayacaksınız😅 bu kafayla gitmeye devam edin emin ol çok kadın var sırada bekleyen dünyadaki tek kadın değilsiniz. Biz canım gibi o kadar maddi ve manevi zorluklara katlanıyoruz sizin için. Saçma sapan adetlerinizi yerine getirmeye çalışıyoruz ama iki tane ev işi ağır geliyor. Tüm kadınlara basıp geçmek lazım acımadan. Sonra dönüp dolanın sizi patlak alacak g*vat arayıp durun 😅
Senin gibi zihniyette biriyle hiçbir kadın evlenmesin zaten.
Kusura bakma ama senin gibi zihniyete ancak bu zihniyet olur
Tabi efendim
Evlilik intihar değildir, asıl intihar gibi olan şey yalnız kalmaktır. Kendisi gibi bir insana güvenmeyi bilememek, bir evlat sahibi olamamak, anne veya babalık hissinden yoksun kalmak, helalinden yaşanacak şeyleri haram yollardan yaşamak durumunda kalmak, asıl bunlar meseledir.
Fakat evliliği intihar gibi göstermeye kalkışan zihniyette olan bir insan gerçekten acınacak haldedir.
Bla bla bla bla.
Çok haklısın, katılıyorum.. 👍🏻
Evlilik intihar değildir, ancak çözümü bireysel yaşamda buluyorsa insan, bu da bir intihar değildir. Hepsi birer tercihtir.
fiziksel yorgunluk bir şekilde geçer bu yüzden ev işlerinden ziyade evdekiler yorar bu nedenle bunun yorgunluğunu almak da eşine düşer
İyi bir eş evin hem maddi hem manevi yükünü çeker evdekilerin ruhunu da doyurur diye düşünüyorum
Kadını demeyelim de insanı diyelim anlaşılmamak yorar.
Haklısın :)
İlgisiz eş bence. Eğer eşin sana ilgi ve sevgi gösterirse senin gözüne o ev işleri de görünmez, hatta hoşuna bile gider sevdiğin erkek olduğu için.
Noktayı koymada üzerine yok 😊
Yaaa abartıyorsun bence şapşik ☺️
Hiçte bile 😊
🙈🙏
Hele profile bak hele 😊o ne tatlı şey öyle
O senin Tatlılığın canım. Çok teşekkür ederim. Senin profilin de aşırı muhteşem
Teşekkürler şımartma beni 😊
Bence mutsuz evlilik ve eş ya es ve kadın ikisi birbirini anlıyor ise her şey üstesinden gelir kadına söz söylense arkasında durursa aynı şekilde kadın da öyle olursa evlilik te yürür mutlu da olunur
Birde süreli bir durum da değil ömür boyu bitmeyen durum. Aklı olan evlenmez çocuk yapmaz
Böyle yorumlar okudukça kendimi şanslı hissediyorum 🥹
Kadının intiharı, işte bunu çok sevdim. Tam oturmuş. Bu ülkede kadını köle olarak arkasını toplasın hizmetçi olsun diye alıyorlar tabi böyle demeden. Allayıp pullayip iki güzel söz, sonra kadın gerçeği fark edince boşuna boşanmiyor herkes
Boşanamıyor da ne yazık ki. Sokaktaki başıboş erkek tarafından katlediliyor.
İlgisizlik.. Erkeğin erkeklik yapaması kadına kadın gibi hissettirmemesi , evet evlilik bi intihardır
Ne imtihani ya sabah aksam kafasina gore hayat... boş vakitten artik psikolojik sorunlar uretmeye baslamissiniz it gibi sabahin korunde kalkip işe gidiyoruz. Hastaykende mecbur gidiyoruz her sartlarda gidiyoruz bence evli kadinlae evlendigine sukretmeli yoksa diger turlu evde kalip evdekilere yük oluyor (calismayanlar icin diyorum)
Fakirlik yorar... "Romantizm noksanlığı" gibi romantizm kokan cevapları saçma buluyorum açıkçası.
Evet bence de evlilik bi kadının ruhen intiharıdır, bitmek bilmeyen ev işleri ilgisiz odun bir koca ve onun ikiyüzlü fesat ailesi akrabalarıyla uğraşmak zorunda kalmak, evli sıradan bir Tc kadınının hayatı
Herşeyi üstlenmek herşeye yetişeceğini yetişebileceğini sanmak ve hiçbir şekilde destek alamamak yorar bence
Bence kaynama görümce fenaysa her şeye karisiyorsa sıkıntı
Bir de sürekli misafir eve geliyorsa yıpratıcı
Diğeri de kocan sorumsuz birisiyle işin zor
onu bilmem de ben aşık olsam karım için herşeyi yapardım. yorulmasına izin vermezdim ama kendi sıkıntılarımı çözemiyorum maalesef
Eşiyle/sevgilisiyle arası iyiyse, her iş basit olur bana göre.. Yaptığı işten keyif alır, aşkla yapar her şeyi..
Bir kadını evlilikte en çok seks yormalı başka bir şey değil diğer şeyler tek başına kadının görevi değil
Öyle deme baba evimdeyim de ne b. k oluyor? burada yaptığımı koca evinde de yapacam ayrıca orası tamamen benim kendi evim olcak hayatımı adadigim bir adam ve çocuklarımız olcak insan sevdiği insanla ayni evde yaşarken isterse 5 kuruş para olmasın oturup soğan ekmek yiyelim ama birazcık huzurumuz olsun ben kabul ediyorum
Bu yaşta neden baba ewindesin?
Öyle olmuyor işte soğan ekmek sen razisin ama evlatların razı olmaz üstelik bir de seni suclarlar razı oldun diye ayrıca birlikte çalışmak varken neden soğan ekmek edebiyatı
Bilmiyorum çok sevdiğim biri var evlenmek de istiyoruz baba evinde mutlu değilim kimse için saçımı süpürge etmem gider koca evinde ikimiz çalışırız gül gibi de geciniriz 2 maasla
Bize yeter
O zman uzun bir süre çocuk yapma birikim yap yoksa baba evini ararsın
Bir kadını en çok anlayışsız eş eşin ailesi ve akrabaları yorar
Evli misin?
Anlaşılmamak sevilmemek değer görmemek umursamamak yok sayılmak
Anlaşılmamak ve merhametsiz, gamsız bir kalbe denk gelmek
İlgisiz anlayışsız şüpheye mahal veren eş yorar ev işi falan hiçbir şey değil kafasında herhangi bir şüphe yoksa kendini güvende hissediyorsa ev işleri misafir falan hiç.
aldatan kocasının olduğunu bilmek ve bilerek susmak yorar.
İlgisiz bir eş en çok yoran etken bence ilgisi olsa diğer sorunlar çıkmaz
🙏Kadınlar çok değerlidirler. Görevleride Kutsaldır.
Destek görememek çok yorar bunaltir ve ilerisinde de soğur o adamdan
Belirsizlik, şüphe, ilgi görmemek, eşine ulaşamamak...
Eşi ve eşinin ailesi çocuklar ev ile ilgilenme vs
Katılıyorum. Bazı yerlerde de bekar kalmak alay konusu oluyor.
Eşinin ve eşinin ailesinin anlayışsız, insanlıktan nasibini almamış olması yorar bana göre.
Ne yorar 🤣Ev isine ara verebilir de yanlis adama denk gelirse vay haline...
Bir kadını en çok Dinlenmemek yorar ondan da fazla Dinlenilmemek yorar
Daha evlenmedim ama aile evinden soğudum resmen ev işi ailemle iglinme bissuru iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?