Cennette bütün kötü duygularımız elimizden alınacak mı?

Eğer doğruysa bu bizim zekamızın da elimizden alınacağı anlamına gelir. Mutsuz olamayan sorgulayamaz sorgulayamayan isyan çıkartamaz. Yani mutsuz olamayan insana kalizasyon bile cennet gibi gelir. Cahillik mutluluktur sözü de buraya cuk oturuyor. O yüzden hiç düşünmedim değil acaba yasaklı meyve bize zeka mı veriyordu? Ya zekayı bize Allah değil de iyiliğimizi isteyen şeytanın tavsiyesiyle yediğimiz yasaklı meyve verdiyse. Kadınları mahkemede yarım şahit sayan. Kadınların erkek kardeşine göre daha az miras payı almasını isteyen bir varlığın adaletli olduğunu söylemek zaten düşük zeka belirtisidir. Kendi ağzıyla zina işlediğini söyleyen birisinin 99 kırbaç vurulmasını isteyen bir tanrıların hoşgörülü olduğunu söylemek zaten düşük zeka belirtisidir. Kuranı bir süzgeç gibi düşünün ya Allah yasaklı meyveden az etkilenmiş yani düşük zekalı insanları ayıklamak için bir yöntem olarak İslam dinini ortaya attıysa. Sizce yasaklı meyveyi yemeden önceki hayatımızı nasıldı nereden bileceğiz Allah da güvenilir biri değil şekil A1 görüyoruz kadınları yarım şahit yapıyor. Ya bizi O meyveyi yemeden önce it gibi kullanıyorduysa bir avuç yulaf için saatlerce yarıştırılan at gibi kullanıyorduysa. Bizler zeka sahibi olduktan sonra korkup neler yaptığı anlaşılmasın diye anında cennetten attıysa nereden bileceğiz. Sizi mizi bilmem ben buradaki esas kahramanı şeytan olduğunu düşünüyorum. Esas kötü karakterinde Allah olduğunu düşünüyorum. Bir de üstüne üstlük Allah olayları çarpıtıp mağdur edebiyatı yapmış.
Cennette bütün kötü duygularımız elimizden alınacak mı?