Peki ya siz huzurunuzu bozan şeylere kaçarak mı doğru karar alarak mı mesafe koyuyorsunuz?

Peki ya siz huzurunuzu bozan şeylere kaçarak mı doğru karar alarak mı mesafe koyuyorsunuz?

Bence bulamayız. yani tabi ki de huzuru kaçıran şeylerden uzaklaşırsam kendimi mutlu hissederdim ama beni mutlu eden ve huzurumu kaçıran şeyler farklı olur. mesela diyelim ki huzurumu kaçıran şey uykusuzluk bunu çözersem rahatlarım ama mutlu eden şey de diyelim ki sevgili bulmak bunu çözemediğim sürece huzurumu kaçıran şeylerden uzaklaşmak da gerçek huzuru bana getirmez
gerçek huzuru ben, "huzur bozan şeylerden" kaçarak bulucağımızı değil, ne olduğumuzu bıraktığımızda, neysek o olabiliriz - şeklinde düşünüyorum.
Varlığının merkezinde
bulacaksın yanıtı;
kim olduğunu biliyorsun
ve ne istediğini biliyorsun.
"Eğer depresyondaysanız, geçmişte yaşıyorsunuz. Eğer endişeliyseniz, gelecekte yaşıyorsunuz. Eğer kendinizle barış içindeyseniz, şu an da yaşıyorsunuz."
Kişisel değerlerinizle uyumlu yaşamak ve hayatınıza anlam katan şeyleri keşfetmek, iç huzuru bulma yolunda önemli bir adımdır. Kendi değerlerinizi anlamak ve onlara göre yaşamak, içsel uyumu arttırabileceğini düşünüyorum.
Cevap
5Cevap
Huzurumuzu bozan şeylerden kaçmak huzuru sağlar ama bir nevi huzursuzluk içimizde olduğunda pek bir işe yarayacağını sanmam
Bazen uzak durmak, bazen görmezden gelmek bazen de üzerine gitmek gerekir..
Kaçmak çözüm değil.. Ne kadar kaçarsak kaçalım sorunlar da bizimle gelir.. En iyisi kaçmadan çözüm aramak ve mesafeyi koruyabilmek..
yüzleşerek huzur buldum
kaçamıyorsan yüzleşecek kadar cesur ve kabul edecek kadar olgun olacaksın
Huzurunu bozan seylerle önce yüzles ve kabullen görmezden gelme her kaçıs zayıflk göstergesidr
Kafanda götürdüğün sürece asla kurtulamazsın
huzuru bozanları hayatımızdan çıkararak
huzuru buluruz
Böyle durumlar da kaçmak yerine uzak durmak daha iyidir.
Hayir. Mesela kalabalik sevmeyen biri kalabaliktan kacarsa bi sure sonra psikolojik rahatsizliklari başlar anksiyete gibi. O yuzden bu hayatta yasamak icin tamamiyle refah alaninda huzurlu hissettigimiz icin kalmamaliyiz.
Sanmiyorum, illaki bir yerden pirtlar sonra
Evett
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?