Beş sene önce babam öldüğünde yaşam tarzımı kimse beğenmiyordu. Günde 2 paket sigara, sık sık alkol kullanımı, okulu aksatma; sabahlara kadar belirli bir grupla gezip tozma şeklindeki bu yaşam benim tercihimdi. o dönem 21 yaşımdayken 19 yaşındaki erkek kardeşimin yumuşaktan başlayıp zamanla sertleşen tavrı ve kendisini aile reisi ilan edip koyduğu kural ve yasakları haliyle umursamadım. Güldüm geçtim ama o maalesef kaba kuvvetiyle uyguladığı son derece can yakıcı ve gurur kırıcı yöntemlerle beni onun sözünden çıkamaz hale getirdi. Zarar vermeden ama feci can yakarak cezalandırma amaçlı olarak uyguladığı şiddet beni adeta muma çevirdi. tam olarak nasıl bir ablası olsun istiyorsa o şekle soktu beni. Okuldan eve evden okula gidip gelen cici kız yaptı resmen. Mezun oldum çalışmaya başladım evden de ayrıldım ama hayatımı öyle kökten değiştirmiş ki artık dayak korkusu olmadan da ona çok ters hareket edemiyorum. Siz olsanız affedebilir miydiniz?
1 yılİyilik için bile olsa şiddet duygusal ya da fiziksel hiçbir şekilde mazur değil ki senden küçük birisiyken özellikle değil..
Yardım mı etmek istiyorsun yanında olursun , beraber vakit geçirirsin , uzman destek görmesini sağlarsın daha daha nicesi. Hiçbir şey kötülüğü mazur göstermez..
Affetmeye gelince ben olsam affedemem..
01 Yorumla
Soran1 yılBildiğin falakaya yatırdı defalarca... hatta ilkinde komşumuz olan teyzemin kızını da alıp gelmesi için o vazlyette bekletti beni örnek alıyordu ve ben de ona akış veriyorum diye kızın da kulağına küpe olsun diye 20 dakika bekletti o halde.
En İyi Cevaplar
1 yılAferin o çocuğa erkekliğini göstermiş kim bilir öyle yapmasa şu an ne hallerdeydin
062 Yorumla
Soran1 yılOrası öyle doğruya dopru ama buna hakkı var mıydı?
- 1 yıl
Vardı tabi baban vefat ettikten sonra evin erkeği o olmuş neticesinde
Soran1 yılBildiğin falakaya yatırdı defalarca... hatta ilkinde komşumuz olan teyzemin kızını da alıp gelmesi için o vazlyette bekletti beni örnek alıyordu ve ben de ona akış veriyorum diye kızın da kulağına küpe olsun diye 20 dakika bekletti o halde.
Soran1 yılErkek olduğu için aile reisi olma hakkı ı kendinde görmesi doğru mu?
- 1 yıl
Evet doğru öyle zaten
Soran1 yılYaşı küçük bile olsa mıx
- 1 yıl
Evet ve ne güzel ki bu sorumluluk bilinci onda oluşmuş ve sahip çıkmış size
Soran1 yılBuna yenilmiş olmak sirk hayvanı gibi terbiye edilmiş olmak ağırıma gidiyor ama... arkadaşlarımı arattırıp "erkek kardeşim görüşmemize izin vermşyor" dedirrrti... daha da yetmedi onların yerine okulda ne kadar inek kız varsa arkadaşlık kurmaya mecbur bıraktı... ben onlarla görüşmem dedim. Senin kiminle arkadaş olacağına ilgili lararımı verirken şu anda senin fikrini çok da merak etmiyorum çünkü senin tercihlerin belli dedi...
- 1 yıl
Ya sen önceden pek uslu durmayıp saçma aapan arkadaşlıklar kurup eve geç gelip kendini dağıtıp adamı bu kadar tetiklemişsin ya da abartmış buda
Soran1 yılBenim ablam vardı onun hayatı düzgün idi. Ama o da küçük erkek kardeşe biat etmek istemedi. Yani ondan izin almayı kabullenmek istemedi. Ama ben sopa yiyince o da indirdi yelkenleri suya
- 1 yıl
Kaç yaşındasınız sen erkek kardeşin ablan
Soran1 yılO tarihlerde ben 21 erkek kardeşim 19 idi... ablam da 23... ablam hiç sopa yemedi ama bir kere küçük tuvalete kapatmıştı... sana hesap vermem dediği için
- 1 yıl
Yaşlarınız yakınmış birbirine. Bu sırada annen nerdeydi napıyordu hiç bahsetmedin ondan
Soran1 yılAnnem ilk falakaya yatırdığında teyzem gelmeden önce yani o vazşyette bekletirken iknaya çalıştı ama velet "eğer kendi haline bırakırsam sonra olacaklar konusunda sorumlu olmam ve başına bir şey gelirse evde erkek bqr diye düşğnmeyin" dedi... eğer ne hale varsa görsün deme hakkım olacaksa hemen çözüp indireyim ayaklarını dedi
- 1 yıl
Bu haldeyken seni düşündüm bi üzüldüm 😄 ama gerekliymiş ki artık uslu hanımefendi bi kız oldun yoksa çok dağıtmıştın kendini. Evlimisiniz şu an hepinizde
Soran1 yılSadece ablam evlend... o halde ever çok zavallı bşr haldeydim. Annem tahmin ettiğim üzere "tamam sorumluluk benim senden koruma filan beklemem" diyemedi... kem küm erti ve sopayla ayaklarımın arasından çekildi... zaten tam o sırada kapı çaldı teyzemdi gelen... ben o anda sın bir ümit daha doğrusu refleksle debelendim ayaklarımı kurtarmaya çalıştım ama velet öyle sabitlemiş ki milim oynamadı
- 1 yıl
Annen de bi kadın sonuçta koruyup koruyamaz ki öyle sizleri öyle bir şeye kalkışsa kim onu koruyacak
Neye sabitlemişti ayaklarını? Travma olmuş senin için her detayını hatırlıyorsun
Vay be
Soran1 yılİskandinav koltuk takımı vardı ahşap iskeletli... ayaklarımı onun sırt dayama kısmının üst kenarına bağladı.
Her sopada tövbe ettire ettire yasaklarını kurallarını saydıran saydıra dövdü p. i. ç kurusu- 1 yıl
😄 neyse artık böyle şeyler yaşamıyorsunuzdur heralde
Soran1 yılEvde olsam değişen bir şey olmaz. Ama söz dinleyince zaten nazik çocuk. ama itaatsizlik edince fena
- 1 yıl
İçten içe hoşuna gidiyor mu bu durum
Soran1 yılHayır tabi ki... intikam almayı düşünüyorum ben sen ne diyorsun
- 1 yıl
Halla alla ne gibi intikam
Soran1 yılİşte mesela işe girecek benden yardım alabilir veya onun önüme taş koyabilirim.
- 1 yıl
Çok kinle dolmuşsun adama ama senin iyiliğin içindi. Güzellikle söylese pek uymayabilirdin
Hem öğrense napacak? Bundanda korkmuyor musun
Soran1 yılEvet biliyorum o yüzden kıyamıyorum da
Soran1 yılBen kıyamıyorum; o zaman da kıyamadım polise şikayet edemedim. Ama o kıydı hiç merhamet göstermedi... bir lere 20. sopadan sonra yalvardım dayanamıyorum artık vurma dersimi aldım tamam dedim... velet ne dedi biliyor musun?
- 1 yıl
Ne dedi
Soran1 yıl2 ayda 2 paket sigaradan günde 2-3 dala kadar düştün; eski serseri arkadaşlarınla da gşrüşemez oldun. Bu nasıl oldu? Her yakaladığımda falakaya yatırdım 40 sopa vurdum. Bu kadar işe yaradıysa ben neden 30 vurup bırakayım? Neden işe yarayan bir şeyi azaltayım? Niye gireyim bu riske? Diye sordu... dedim anlamıyor musun dayanamıyorum diyorum da-ya-na-mı-yo-rum dedim.
Abla dedi... dayanmak derken kast ettiğin nedir senin dayanamayınca yapacağın bir şey de yok ki... dayanmasan ne olacak? Dedi... hadi çene çalman bittiyse düzgün tut şu ayaklarını da bitirelim şu işi dedi- 1 yıl
İşe dökmüş bunu baya çocuk. Sen ne yaptın ne düşündün sonra
Soran1 yılSonra düşünmeye zaman bırakmadı ki...
Dayak devam etti 10 sopa daha...
En kötüsü de ertesi hafta beni aldı karşısına;
Dedi ki
Ben bu konuda senden daha fazla gereksiz direniş bekliyordum. Ama dayak sende tahminimden daha çabuk etki etti yani tahminimden daha çabuk idrak ettin söz dinlemekten başka çaren olmadığını dedi...
Sonra da kötü haberi verdi- 1 yıl
Ne haberi
Soran1 yılHazır ayakların sopa tadını hatırlarken bu motivasyonu dersler için de kullanıp sene kaybetmeden okulu bitirmeni sağlayacağım.
Alttan çok dersin olduğu için bundan sonra çok çalışman yetmeyecwk; çok çok çok çalışman gerekecek. Çok çalışırsan koyacağım hedeflerden uzak kalıp falakayı yersin. Dersten başını kaldırınca ayaklarının da havaya kalkacağını bileceksin dedi...- 1 yıl
Sen de öyle yaptın ve mezunda oldun hemen
Soran1 yıl2-3 defa da falaka yedim işte en acıklısı da 50 almam gereken sınavdan 47 aldın diye hiç diblemedi falakaya yatırıp bağırta bağırta dövdü...
Neymiş 47'yi affederse yine zayıf alışmışım. ...
Mezuniyet öncesi sırf bu dayak için özür dilemesini en azından burada zulmettiğini kabul etmesini istedim- 1 yıl
E yani oda abartmış. Sen nasıl hemen yenilebiliyordun her seferinde boy kilonuz kaçtı ki
Soran1 yılYa nasıl öyle birkaç senede o kadar güçlendi ben de anlamıyorum
Soran1 yılBir de ne dese beğenirsin * kırusu 47 aldığımdan dolayı dayak attığı için özür dilemesini istediğimde zulmrttiğini kabul etmesini istediğimde biliyor musun?
- 1 yıl
Ne dedii
Soran1 yılSadece soru sordu..
Abla o dayak sonrası hiç 61den düşük not aldın mı? Diye sordu sırıtarak sordu bunu sinirden kudurdum ama içime içime boşalttım öfkeyi.
Aldığım tüm yüksek notlardan utandım resmen
- 1 yıl
Yok yok utanmanı gerektirecek bir durum yok inan başarı için bazen bu tarz tetiklenmeler gerekebiliyor çünkü bu tarz bi durum olmadığında insan çok savurgan ve hevessiz olabiliyor. Düşün ki bu tarz bir şey olmadı ve halin ne olurdu? Tabi asla bu kadarınıda doğru bulmuyorum o ayrı
Soran1 yılBen 1 seneyi evvelden kaybetmiş gibiydim. Normal çalışsam 1 sene kaybıyla yine mezun olurdum. Bana fikrimi bile sormadı bu planlamayı yaparken bir de diyor ki ayaklarının altı sopa tadını almış sigarayı bile bırakmışın bu şekilde o 1 seneyi de kurtaracağını biliyorum. Evet tam istediğim gibi çalışsan bile bir kaç defa sopa yeme ihtimalin yüksek ama 1 seneyi kaybetmek vir kaç defa falaka yemekten kötü. Ama sana sorsam rahat rahat çalışayım 1 sene gitti geri gelmesin diyecektin. Ama senin faydan olan bu değil. Senin için iyi olanı saplamak için yapmam gerekene itiraz edeceğini bile bile neden bu konuda tartışma açayım ki? Dedi
- 1 yıl
Yani birnevi doğru demiş
Soran1 yılSopayı da çalışma masama bıraktı velet. Aylarca dokunamadım korkumdan
- 1 yıl
Kötü bi deneyim olmuş senin için neyse geçti artık ondanda ayrıldın komple kendi ayaklarının üstünde duruyorsun artık senin kendi kuralların geçerli
Soran1 yılHem nasıl kötü ya... o elinde sopayı esnetiyor benimse tabanları yan yana tutup sopayı ve acıyı beklemek dışında çarem yok... bşr de velet beni böyle dövdükten sonra kızlarla arası bir iyi oldu görme. Beni döve döve kendine güveni de tavan yaptı
- 1 yıl
E tabi bi kadına hükmederek, istediğini yaptırarak daha bi maskulen hissetmiştir kendini
Soran1 yılBu arada bir sorun yanıtsız kalmıştı. İlk 2 falakadan önce çok direndim. İkincide banyoya kalmaya çalıştım ama bemi bir şekilde bağlamayı başardı yani ellerimi arkadan bağladı. Bu esnada çok direndim hatta birincide kolumu yaraladım. Ama sonra bşr daha yara edemeyim diye tırnak uzatmayı da yasak etti. Sınra velet kablo bağıyla plastik kelepçe yapmış. 3. de böyle kolayca ellerimi kelepçeledi. O plastik kelepçe bileği acıttığı için ve gücüne karşı çaresiz kaldığım için sonrakilerde hiç direnmedim. Çoraplarımı bile bana çıkarttırdı mesela...
- 1 yıl
Baya itaatkar bi köle gibi yapmış seni psikolojini bile bozmuştur bu durum
Soran1 yılEvet maalesef.. başka bir şekilde dövse bu amacına tam da bu şekilde ulaşamazdı. Falaka çok fena. Hem çok acıtıyor ve hem de biliyorsun ki bir zarar yok. Zarar vermeden dövmesi daha da çaresiz hissettiriyor. Neden dersen kontrol onda kalıyor; yani inatçılık edersem ertesi gün yine döver. ... veya arada içip içip sarhoş olup beni dövmüş olsaydı mesela derdim ki kafayı bulmuş ve kontrolü kaybetmiş bir zavallı. Ama öyle değil. O üstün konumda ve erkek olduğu için üstün konumda. Ve mesela bir kere bunu şöyle anlattı. Ben mantıklı biri olduğum için değil erkek olduğum ve itaatsizlik ettiğinde canını yaktığım için itaat ediyor. Bu kadar basit. Mantıklı biri olduğum ve onun iyiliğini istediğim için sözümü dinlemeye mecbur olduğunu düşünmesini istemem dedi... bunu da şu kız vardı ya beni döverken sergilediği kız. Ona diyor. Kız da neden öyle diyorsun mantıklı biri ılduğun için sözünü dinlemiş olsa bunda ne sakınca var? Dedi.
O zaman kendini kandırmış olur ve sonu iyi olmaz. Gururunu kurtarmak için böyle düşünürse bir süre sonra kararlarımı sorgulamaya başlar. Sonra da kendi aklıyla beni mantıksız bulduğunda itaatsizlik seçeneği var gibi düşünmeye başlar.- 1 yıl
Doğru demiş olaya mantıklı yaklaşmış ve işede yaramış gayet. Beni döverken sergilediği kız dediğin kim? Teyzenin kızı mı?
Soran1 yılEvet o... sence de erkek olması ona hükmetme hakkını verir mi mesela ben ablam gibi düzgün hayat sürseydim de yine itaatsizlik etme şansım olmayacaktı... ablam biraz başkaldırsa da bemim yediğim sopa onu da caydırdı... yani sadece onun aile reisliğini kabul etmedi diye falaka yemesi işten değildi. Mesela ben iyi yaşayan ablam gibi yaşayan biri olsaydım ve erkek akrdeşümizşn egemenliğine başkaldırğımız için fakaka yiyip bu duruma boyun eğmiş olsaydık kardeşimi yine haklı bulut muydunuz x
Soran1 yıl?
- 1 yıl
Hayır bulmazdım burada ki mesele şu sen çok dağıtmıştın kendini düzensiz savurgan bi hayatın vardı günde 2 paket sigara sık sık alkol tüketimi okulu aksatma bunlar gösteriyordu ki hiç iyiye gitmiyordun oda biraz toparladı düzeltti seni böyle bi durumda sanki gerekliydi biraz ama onun ki biraz fazla kaba kuvvet olmuş o ayrı.
Ha sen gayet düzgün yaşasaydın sağlıklı düzenli bi yaşamın olsaydı hiç gerek olmazdı buna onun sizi sahiplenmesinede gerek kalmazdı
Soran1 yılBence burada çelişki var. Düzgün yaşayan bir ablayı sahiplenmeye gerek olmazdı diyorsun ama burada olaya ilkesel bakmadığını anlıyoruz. Şimdi bu oğlan babam öldüğünde beni ve şu hayatı düzgün dediğim ablamı karşısına alıp "bu ailenin reisi bemim bundan sonra bu evde bşr takım kurallar olacak bemim sözümü dinlemek zorundasınız" dediğinde haddini aşmış haksızlık hatta zulüm başlatmış biri miydi yoksa erkek olarak hakkı ve yetkisi olan bir şeyi mi yapıyordu
Bu haksızlık ve hadsizlik ise bana karşı da bunu yapması haksızlık. Tamam benim gittiğim yol yol değil denebilir ama üstümde kontrolü ve hizaya sokma yetkisi olması kabul edilebilir bir şey değilse benim tercihlerimi sorgulaması ve yanlış yolda olduğumu ve düzeltilmesi gerektiğini değerlendirip kendine görev ve hak görmesi de yanlış olur...
Yok eğer erkek olarak bizden sorunlu ise ablamdan da sorumludur
Sen mesela düzgün bir şoförsün arabayı güzel ve saygılı kullanıyorsun emniyetli sürüyorsun diye trafik polisinin dur işaretinde durmak zorunda olmadığını iddia edebilir misin? Eğer o polis ise iyi şoförler için de kötü şoförler için de polistir. Herkesin onun talimatlarına uyma zorunluluğu vardır. Ama kötü süren sürücüye ceza yazar düzgün kullanana ceza yazmaz...
Buna karşın diyelim ki polis molis değilsin ama çok iyi araç kullanan düzgün bir adamsın. Alkollü araba kullanan aşırı sürat yapan bir sürücüye ceza verebilir misin? Hayır çünkü yetkin yok
Bilmem anlatabildim mi?- 1 yıl
Mutlak doğru yoktur. Duruma göre doğruluk veya olması gereken değişir o yüzden öyle dedim baban vefat ettikten sonra elbette ki evin erkeği olarak sorumluluk ona kaldı oda bunu üstlendi.
Ablan senin gibi kendini dağıtmadığı için ona kaba kuvvet gerekmemiş, sen kendini dağıttığın için sana kullanması gerekmiş olay bu - 1 yıl
Bu arada cevap vermişim sana sanıyordum o yüzden geç cevap verdim kusura bakma
Soran1 yılİnanır mısın şu girişimde dedim ki şstermisşn blackman cevap yazmış olsun dedim... :)
Evet mutlak doğru yoktur ama işte biraz çelişkili yazmışsın...
Ben dağıttığım için dövdü onu da dövmedi. Burada sorun yok. Ama mesela deseydi ki ben gittiğim yeri bilirim ne zaman döneceğime ben karar veririm senden izin almam beni denetlemene izin vermem o zaman ne demesi gerekirdi?
Yani o aile reisi ise benim için de onun için de reistir.- 1 yıl
"Şstermisşn" burayı anlamadım ister misin mi?
Biraz işin içinde şuda var ki her ne kadar evin sorumluluğu erkek kardeşine kalsada sana göre ablanla yaş farkı biraz daha var haliyle sana göre olana göre daha saygısı ve çekingenliği vardır belki oda etkilemiştir
Soran1 yılİstermisün blackmrn yazmış oldun dedim içimde... sonra da dedim yok yok o günler önce bıraktı konuyu neden yazmış olsun :)
- 1 yıl
Resmen telepati yoluyla yazdırmışsın bana 😄
Şaka bi yana ilginç bi konu ilgimi çekti aklımda kaldı dışarda yoğunken bakmıştım yazdığına cevap verememiştim sonrasında da cevap vermişim sanıyordum dediğim gibi birden aklıma geldi öyle - 1 yıl
Ayrıca benim bi ismim var adım Sinan 😄
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, böyle bir geçmiş yaşamak seni kesinlikle derinden etkilemiştir ve içindeki öfke, kırgınlık çok anlaşılır bir duygu 😔. Kimsenin "iyiliğin için" diyerek şiddet göstermeye hakkı yok. Kardeşin yaşadığınız acının ve kaybın yüküyle yanlış bir yol seçmiş; ama bu, seni kontrol etmesine ve canını acıtmasına asla mazeret olamaz. Affetmek öyle kolay bir şey değil. Zaman alabilir, tamamen sana ait bir süreç. Şu an korkunun gölgesinde yaşıyor olman çok üzücü. Unutma, iyileşmek için destek almak, hatta bunu kardeşinle paylaşmak bile sana iyi gelebilir. Kendine şefkatle yaklaş lütfen 🙏💜.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Aile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı. Yok tabikide affetmemelisin öyle kardeş mı olur? Şiddetin hiçbir şekli mazur görülemez görülmemeli de zaten öyle kardeşin ben taaa mümkünse bir daha onla konuşma
018 Yorumla
Yqni şimdi ben erkek olsaydım kabul edilebilir miydi beni dövmesi?
Soran1 yılVazşyette teyzeme ve kızına sergiledi
Soran1 yılTeyzem zaten kızını kışkırtıyorum diye bana gıcık oluyordu. Sonraki dayaklarda da telefon açıp gelelim mi diyordu inanır mısın? Ama bşr daha buna izin vermedi.
Soran1 yılHayır ben şikayetçi olmasam neden yazayım? sadece varılan sonuç bu dayağı mazur gösterir mi diye soruyorum. O erkekler varılan sonucu önemsiyor ve ben de inkar etmiyorum iyiliğimi düşünmüş olmasını. Bunu inkar edecek olsam da zaten burafq sormadım. Hayatım boyunca düşmanı olarak kalmam gerektiğini bilirdim. Ama iyiliğim için o dayakları attığı inkar edilemez bir gerçek; beni itaat etmeye mecbur bıraktığı için okulu zamanında bitirdiğim bir gerçek; sağlıpa çok zararlı olan sigaradan uzak tuttuğu da geröek.
Yani terazinin 2 kefesine olumlu ve olumsuz şeyleri koyunca ne çıkacak onu tartışmak işin bu soruyu sordum. Terazinin bşr tarafında çektiğim acı ve aşağılanma var; ama diğer tarafı da boş değil.
Diğer erkeklere ne cevap vermemi bekliyordun? Benim kötülüğümü istedi diyerek veya mezun olmamı sağlamadı diyerek yalan söylememi mi
Yani belirli bir fikri burada söyletmeye çalışmak için burada soru sormak mantıklı mu sence
Soran1 yılKendini kandırmak cevabını bildiğim halde soru sormakla olur
Soran1 yılHayır sen ne demek istediğini anlatmaktan veya sana sorulan sorulara cevap vermekten aciz misin? sana soruyorum : kardeşimi haklı görenlere ne demem gerekirken ne demişim? bunu yapmaya hakkı var mıydı dite sormuşum? Soru soran olduğumu unutup "buna hakkı yoktu" mu diyecektim? Doğru kafa nedir? Almak istediğin cevabı almak için soru sormak ve ters cevap verenlerle münakaşa etmek mi?
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ne affetmesi git elini öp helallik iste kardeşinden.
01 Yorumla
1 yılDaha ne istiyorsun. Her gün birinin kucağında olmak gibi sıradan bir hayattan kurtarmış seni
035 Yorumla
Soran1 yılBildiğin falakaya yatırdı defalarca... hatta ilkinde komşumuz olan teyzemin kızını da alıp gelmesi için o vazlyette bekletti :( beni örnek alıyordu ve ben de ona akış veriyorum diye kızın da kulağına küpe olsun diye 20 dakika bekletti o halde.
- 1 yıl
Peki bunlara yapmasa sen nasıl bir kız olurdun tahminimce
- 1 yıl
Tahminince
Soran1 yılİyiliğimi sağladığı kesin ama buna hakkı ve yetkisi var mı?
- 1 yıl
Sorumun cevabı bı değil. Sence bunları yapmasa nasıl bir hayatın olurdu
Soran1 yılŞimdikinddn çok daha kötü olurdu... zaten bunu böyle sorma sebebim bu. İyiliğimi sağlamak için değil de keyfi dövse burada konusunu neden açayım mazur gösterir mi diye?
- 1 yıl
Bu bile kardeşini affetmek değil ona minnet duyman için yeterli. Ona sıcak yaklaşarak çok iyi abla kardeş olabilirsiniz bebeğem 😏
Soran1 yılAma benim tercihlerime saygı göstermeme hakkı ve yetkisi var mı? Sırf erkek diye bemi hizaya sokma hakkını kendinde görmesi dopru mu?
- 1 yıl
Yanlış tercihleri bazen engellemek gerekir
Soran1 yılBenim hayıflandığım şey biraz da buna yenilmiş olmak... herkes diyor ki şiddet hiçbir sorunu çözmez; şiddetle hiçbir yere varılmaz. Beni ise tam istwdiği noktaya getşedi bu velet döve döve. Direniş göstermedim. Bir süre dayanamayıp az da olsa sigara içtim ama yakaladıkça yatırdı falakaya :( sonumda onu da bıraktım... çok mu aciz biriyim yani bu durumda?
- 1 yıl
Şimdi aranız nasıl
Soran1 yılBir süredir kendi hayatımı kurdum evim uzakta ve bana karışmıyor. Artık kural ceza yok. Bazen "yaotıkların boşa gitti artık istediğimi içiyoeum; istediğim yere gidiyorum" diyorum... sen bilirsin diyor. Ben görevimi yaptım seni alışkanlıklarından kopardım. Bence artık sen şstwsen de eskisi gibi yaşayamazsın. Senin hayatını değiştirdim artık istesen de eskiye dönemezsin. İşyerinde sigara yasak günde 2 paket içemezsin diyor hatta sırıtarak söyledi bunu delirdim. Çünkü haklı. İstesem de eski hayatıma dönmem imkansız. Beni sirk hayvanı gibi terbiye etti bemi
- 1 yıl
Yanlız yaşıyorsan dönersin zamanla. Tabi vicdanın bu inançların seni engellemiyorsa
Soran1 yılYine mi otorite altına gireyim :(
- 1 yıl
Dönersindrn kastım, hoyrat hayatına dönmek
Soran1 yılYaşım 26 oldu... sigara içmeye çalıştım sırf inat olsun diye; ama öksürtüyor geri dönüşsüz şekilde nasıl bir abla istiyorsa o hale getirdi
- 1 yıl
Alkole başlamadın mı daha
Soran1 yılOna zaten çok aşırı bağımlı değildim ve hiçbir zaman da tam yasak etmedi... onun olmadığı yerde içmemi yasak ermişti hatta alkollü mekanlara bile girmemi yasak etti..
Sadece falaka şeklinde dövmesi tekme tokat dövmesine göre çok farklı.- 1 yıl
Adam seks hayatını bitirmiş resmen 😏
- 1 yıl
Sen bundan sonra eve erkekte atmazsın artık 😏
Soran1 yılKarışmıyor artık bana...
- 1 yıl
O karışmıyor diye sen hayatı hoyrat yaşamaya başladın mı 😏
Soran1 yılİş hayatım çok yoğun. Kira ödüyorum para kalmıyor gezmeye tozmaya.
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun bakalım
Soran1 yılMali müşavirde çalışıyorun
- 1 yıl
Bu konuşmaya özel oda da milli içkimiz ayran içerken devam edelim 😏
Soran1 yılKonu dışına çıkmaya niyetim yok
- 1 yıl
Niyet okumaya başladım hemen. İçki demedim ayran dedim
- 1 yıl
Niyet okumaya başladın hemen** düzeltme
Soran1 yılOlsun özel oda dedin...
- 1 yıl
Ne diyim, karşıdaki lahmacuncu mu 😏
Soran1 yılBu olaya direnememiş olmam beni aciz biri yapar mı diye sordum sen hiç cevaplamadın
- 1 yıl
Aciz yapmaz. Aciz olsan ayrı eve çıkma cesaretini göstermezdin
Soran1 yılOna hiç karışmadı. Üstümden sorumluluk kalkar memnun olurum dedi hatta... ama polise gidip gitmeme konusunda çok gittim geldim ama aile hiç yanımda durmadı herkes ondan yana... neymiş efendim sadece ayaklarımın altına vuruyormuş jonteollü dövüyormuş
- 1 yıl
boş ver, dün dünde kaldı.
Bu gece eve erkek at doya doya seks yap keyfine bak 😏
1 yılEğer dizginlemese belki de karışıp gidecektin
01 Yorumla
Soran1 yılBelki de... ama inanmayacaksın belki ama bildiğin falakaya yatırdı defalarca... hatta ilkinde komşumuz olan teyzemin kızını da alıp gelmesi için o vazlyette bekletti beni örnek alıyordu ve ben de ona akış veriyorum diye kızın da kulağına küpe olsun diye 20 dakika bekletti o halde.
Gizli Üye(25-29)1 yılSeni daha kötü yollardan kurtarmış bence
010 Yorumla
Cevap sahibi1 yılNasıl yatırıyor ya ayağını bağladı mi
Soran1 yılYa ne ara öyle kuvvetlendşi bilmiyorum ama evet kurbanlık dana bağlar gibi bağladı velet :( ayaklarımı kanapenin kenarına bağladı bileklerden
Cevap sahibi1 yılSen sökemedin mi
Soran1 yılEllerimi de srkamda bağladı p. ç kırusu
Cevap sahibi1 yılŞimdi nasıl aranız
Soran1 yılBen evden ayrıldım ama onun istediği gibi bir kız olup okulu bitirip iş bulup para kazanınca
Cevap sahibi1 yılŞimdi nasıl bi hayatın var memnun musun
Soran1 yılBöyle sirk hayvanı gibi terbiye edilmiş olmak ağırına gidiyor
Cevap sahibi1 yılSohbet etmek ister misin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler