İyiliğimi sağlayan şiddet intikamı hak etmez mi?

26 yaşımdayım 5 yıl önce babam vefat ettiğinde çoğunuza ters gelecek bir yaşam tarzım olduğu bir gerçek ama hür irademle seçtiğim bolca sigara alkol tükettiğim gece gezdiğim kimselere hesap vermediğim bu yaşantımı kendim seçmiştim. Babam bile karışamazdı ama babamdan sonra benden 2 yaş küçük velet yani velet diyorum ama canavar mı demeliyim bilmiyorum; bana bu hayatımı değiştirmem için baskı yapmaya başladı ve zamanla bu baskıyı fiziksel şiddete vardırdı. Küçük tuvaletlere kapamadan tut, ek ayak üstünde bekletmeye kadar aşağılayıcı cezalara katlanmak zorunda kalmamın sebebi son derece acı ve aşağılamayı içeren şiddet uygulamalarıydı. Bir an öfkeyle uygulanabilecek türden değil tamamen cezalandırma amaçlı bedenimin alt kısımlarına özellikle de ayaklarımın altına ince oklavayla vurma şeklinde adeta falaaka şeklindeki cezalar sonucunda asıl gurur kırıcı olan şey gerçekleşti ve ben kayıtsız şartsız teslim oldum. o beni nasıl bir abla olarak görmek istiyorsa öyle biri haline geldim. İçki, sigara, serbest yaşam, kafa dengi arkadaş gurubu bunların hiçbirinden kırıntı bırakmadı hayatımda; hatta onların yerine kimleri arkadaş edeceğim konusunda bile bana söz hakkı tanımadı. Ailede ve yakın çevrede onun bu başarısının takdir edilmesi ve benim dayakla pek çok sorunun "çözülebileceğine" dair bir örnek olarak sürdürdüğüm hayat çok onur kırıcı. Bana zorla okulu bile zamanında bitirtti. Sonra iş buldum evden de ayrıldım ve artık özgürüm ama benim hayatımdan bazı şeyleri öyle bir çıkardı ki şimdi sokamıyorum da. Şimdilerde o da okuldan mezun oldu ve benim çalıştığım yerde ona referans olmam halinde işe girebilir veya onun girmesine engel olmam da mümkün. Kendisi oraya benim girmiş olmamı kendisinin beni zorla mezun edişine bağladığı için bu iyiliği en doğal hakkı olarak görüyordur eminim. Ben ise böyle sirk hayvanı gibi terbiye edilmiş olmayı kendime hala yediremiyorum ona bir kötülük etmem gerektiğini söyleyen ç sesim çok güçlü. Diğer yanım da affet diyor ama ortada bir özür bile yok.

İyiliğimi sağlayan şiddet intikamı hak etmez mi?