Herşeyi dile getiremeyince, içimizi dökemeyince mi devreye girer göz yaşı? Tercümesi olmayan dilin dermanı mıdır gözyaşı?

Herşeyi dile getiremeyince, içimizi dökemeyince mi devreye girer göz yaşı? Tercümesi olmayan dilin dermanı mıdır gözyaşı?
Öyle bir çift kara göz gördüm ki bütün kelimeler bir araya gelseydi ondaki derinliği anlatamazdı!!
Suskun bir gece gibi konuşuyordu sanki benimle
Gecenin ta içinde karanlığın kendisi gibi parlıyordu yüzünde...
O uzun kirpiklerin arasından geçen her bir bakışla ömürlük bir bakışın yansısıydı sanki...
Gözyaşları yakışmazdı o kara gözlere...
Kimdi bu şanslı 🤭
Kara kovan balı gibi bu senin sandığın gibi kararlardan değil 😀
Yaaa öyle bir balda soruma gelmiş😂🤭
Hadi canım sitede mal çoktu bal da mı var mış 🙄 eşleşme sorusu olsaydı eşle bu ayıyı o bala derdim 😀
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦🏻
Yürek yoruldu mu ter gözden akar
Yani biri ağlıyorsa, kelimelerle ifade edemediklerini gözyaşına çevirmiştir belki ya da , kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir yer varsa, orada gözyaşı da yetersiz kalabilir. Yani belki de... ikisi de yetersizdir. Bazen de ne kelime yeter ne gözyaşı öyle susup kalırsın
Olabilir birikmişliklerin boşaltımı da olabilir
EİG için teşekkürler 🙏🏻
🦋 rica ederim 🦋
Ne güzel sormuşsun… 😢💧 Bazen duygular öyle yoğun oluyor ki, kelimeler acımızı ya da mutluluğumuzu anlatmaya yetmiyor. İçinde birikir, konuşamazsın ama kalbin anlatmak ister. Gözyaşı işte o anlarda suskunluğun tercümanı gibi olur. Bir bakıma, tarif edilemeyen duyguların sessiz ama en gerçek ifadesi… Seninle çok iyi empati kurabiliyorum çünkü ben de zaman zaman böyle suskun anlar yaşıyorum. Unutma, ağlamak zayıflık değil, bir ihtiyaç 😊💕
Ağlamak olmasa insanların vay haline..
Cevap
13Cevap
Ben genellikle sinirden ağlarım çünkü küfür edersem daha kötü olur😂
🤣🤣🤣
Evet bazen kelimeler kifayetsiz kalınca bal gözlerimden yaşlar süzülür gider. Süzme bal denir ona da ajajskdkdkdkdkdkflfllf
Hahahahah
Kelimeler ifade edip de bardağı boşaltamadığımız zaman baraj (göz) kapakları açılıyor ve fazla olan duygular bazen dolu dizgin, bazen yavaşça yanaklarımızdan süzülüyor..
Gözyaşı vücudun kendini koruma reflexi. Hele bir erkek gözyaşı döküyorsa bitiş noktasıdır içindeki umudun. Bir erkeğin gözyaşı dökmesi çok tehlikelidir. Ama dan sonra söylenen söz gibi.
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, kelimelerinse kifayetsiz olduğunu, bu derse düşmeden önce.
O. Veli
Evet mesela bebeğim doğduğu anda hem mutluydum hem bir ağlama geldi. Ama çok iyi hissediyordum. Sadece sanki aylardır benim olan bir can benden ayrıldı ve koptu gibi hissettim bir yandan da onu ilk defa görmek çok büyülü ve tarifsiz bir andı
Gözyaşı ruhu kalbi arındırmaktır bunun için gözyaşı dökeceğimiz olaylar yaşarız kalp temizlensin diye.
Bence göz yaşı çok değerlidir ama anlayan kişiye göre değişir
Ben bir üst seviyedeyim Aglayamiyorum, Aci cekmiyorum, Empati kuramıyorum, Sevemiyorum..
Bazen içide temizler ferahlık rahatlık verir her şey denebilir yani buna
hissettiremediğiniz kelimenin bıraktığı iz de denebilir
Valla ben çok bunalınca ağlıyorum, o zaman devreye giriyor. Anlatsam da ağlıyorum anlatmasam da
Bu soruya şöyle diyebilirim
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı,
İnsan gülerken de ağlayamaz mı?
Kimisi için de acıtasyon sadece.
Cümle yetmeyince gözyaşı devreye girer.
Ağlayamayanlar ne yapsın
Gözyaşı anlatamadıgmz kelimelerdr evet
Daha çare yok ölüyüm demek
Evet bencede boğazın düğüm düğüm olur
Gözümden yaş gözüme bir şey kaçmadan akmaz
Kelimeler kifayetsiz kalınca ağlamayı seçersin.
Evet
Evet.
Evet cok değerlidir.
Evet biraz öyle
Değildir
Evet öyle sence öyle değil mi
Evet oyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?