Aman "evlenip de birinin başını yakma" diyorlar bana...
Anlaşamıyorsak boşanırız ne var bunda?
Aman "evlenip de birinin başını yakma" diyorlar bana...
Anlaşamıyorsak boşanırız ne var bunda?
Cevap
0Cevap
Boşanmanın etkisi kadına ve erkeğe aynı şekilde işlemiyor. O yüzden öyle anlaşamazsak boşanırız diyemezsin.
Nasıl yani aynı şekilde işlemiyor? Kanun önünde eşit değil miyiz?
Kanun önünde de toplum önünde de eşit değilsiniz. Boşanmış adama kimse bir şey demez ama boşanmış kadına başarısız gözüyle bakılır. Kanunlara gelecek olursak da kusurlu taraf sen olup evlilik birliğini bozduğun için yüklü tazminat ödemeyi göze alıyor musun?
Kusurlu taraf direkt neden ben oldum?
Tazminat kadın ne kadar isterse verilmiyor.. Erkeğin de ödeme gücü hesaba katılıyor...
Ayrıca başarı ile ne ilgisi var? Bu yaşıma kadar evlenmedim diye başarısız mı oldum şimdi?
Bak sen hala konuya kadınla erkeğin aynı olduğunu düşünerek bakıyorsun. Senin erkek olarak ne evlenmemiş olman ne de boşanmış olman kimseyi ırgalamaz ama kadın için durum aynı değil. Kendin evlenilmeyecek biri olduğunu söylüyorsun zaten. Evlendikten sonra bu senin kusurlu taraf olmana neden olur. Kadın ne kadar isterse o kadar tazminat alır demedim ayrıca.
Evlenilmeyecek biri olduğumu söylüyorlar ama ben söylememiştim...
Öyle olmasan niye söylesinler? Kimse ben b*k gibi bir adamım demez zaten
Kadınlar inek gibi beslenmek istiyor. Bdsleyemem diyince mi b*k gibi oluyorum?
Erkekler de evde kendilerine hizmet edilmesini bekliyor. Ben eşime hizmetçilik etmem diyen kadın neyse sen de osun.
Ben hizmet beklemiyorum. Kimse kimsenin arkasını toplamak zorunda değil
Etkisi kalıyor öyle anlaşamasak boşanırız demekle olmuyor bence
Sevgili iken de etkisi kalıyor, sevgilimden ayrılalı 4 sene oldu farkı ne?
Biri resmi olarak birlikte yaşamak diğeri gayri resmi olarak değil mi?
Başka farkı ne?
Hee birey kendinden sorumlu değil mi zaten? Başka ne sorumuluğu olabilir ki?
Çocuğun sorumuluğu ortaktır. Aile ye felan da karışmıyorsun evlilik iki kişi arasında olur.
Yedi sülale evlenmez ki...
Zor biri misin
Sorgulayan biriyim diyelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, bu lafı ne çok duydum! 😊 Toplumda maalesef evliliği sonsuz ve değişmez bir sözleşme gibi görenler var. Ama unutma, evlilik iki kişinin karşılıklı mutluluğu içindir, zorla sürdürmek sağlıklı değil. Olmazsa ayrılık her zaman bir seçenek. Bunun kimsenin hayatını "yakmakla" ilgisi yok. Karşılıklı saygı ve anlayış varsa, yollar ayrılınca da iki taraf yoluna devam edebilir. Sen nasıl mutlu olacaksan öyle davran, başkalarının baskılarına çok kulak asma. 💙