Dindar olma yolunda olan bir erkeğin karşı cinse tutumunu nasıl ayarlayabilirim?

Merhaba KS üyeleri, biz müslümanlar biliyoruz ki dinimiz gereği karşı cinsle karşı belli bir sınırlamalar koymamız gerekiyor. O yüzden bu soruyu sormak istedim. Gerçekte karşı cinsle caiz olmayan şeyler bellidir: onunla keyfi konuşmak (zaruri konuşmalar hariç); erkek için nikah düşen birisinin saçına, koluna, bacağına vs. bakmak, aynı kapalı odada beraber bulunmak, sevgili yapmak, mesajlaşmak vs. Şimdilik sayamadıklarım var ama aklıma gelenler bunlar. Normalde bir Müslümanların bunları uygulaması gerekiyor. Ancak bende Allah korkusu daha fazla olması gerekirken, insanların yargılar korkusu bende daha ağır basıyor. Ve kızlar çevremde var iken onlarla hiç konuşmamam bende boşluk hissine ve yanlış anlaşılma korkusuna neden oluyor. Şimdi bir de şunu söylemek istiyorum. Karşı cinsten beni yargılamayacak kadar emin olduğum kişiye bunları anlattım. Mesela karşı cinsle tokalaşmak haram, dokunmak haram, gereksiz konuşmak ve muhatap olmak haram vs. Herşeyi o kıza anlattım. Beni anlayışla karşıladı, bu görüşlerime saygıyla karşıladı ve bunun kötü bir şey olmadığını söyledi. Bana küsme dedim kıza, yok küsmedim merak etme dedi. Gerçekten kız erkek fark etmez birisi benle küserse dünyam yıkılır, depresyona girerim ve kafaya çok takarım. Diğer kızlara pek güvenmiyorum. Çünkü beni yargılayabilirler ve gıcık kapabilirler. Bu durumu istemiyorum ve olursa kafaya çok takarım. Çünkü biraz anksiyeteliyim. Sizin bana önerecekleriniz var mı? Biraz zor durumdayım. 😢😢

Dindar olma yolunda olan bir erkeğin karşı cinse tutumunu nasıl ayarlayabilirim?