Öz babamı bulmak istiyorum?

Merhaba ben 19 yaşındayım ve 6 yaşımda evlatlık olduğumu öğrendim. Öz annemi tanıyorum ama babam hakkında pek bilgim yok. Tek bildiğim adı, nereli olduğu. Bu arada benim velayetim de reşit olmadan önce öz annemdeydi ve onun soyadını kullanıyordum. Yani babamın soyadını da bilmiyorum. şu an yaşadığım aileye belli etmeden babam hakkında bir şeyler öğrenmek ve ona bası şeyleri sormak istiyorum. Ailemin haberinin olmasını istemememin nedeni üvey annemin biraz kıskanç ve alıngan olması. Belki bunu öğrenirse kendini yetersiz hissedebilir veya onu artık istemediğimi düşünebilir bu yüzden öğrenmesini istemiyorum. Dolayısıyla öz anneme de bir şey soramam çünkü ağzı durmuyor hemen üvey anneme söyler. Anne tarafından öz olduğumuz bir kız kardeşim var onun babasıyla iyi anlaşıyoruz geçenlerde ona sordum öz babam hakkında bir şeyler biliyor musun diye ama o da annene hep soruyordum sen küçükken en azından kız büyüyünce babasını bulmak ister niyetiyle ama sadece annen sana hamile kaldıktan sonra gittiğini söylüyordu dedi. Öz annem çok da iyi niyetli bir kadın değil bu yüzden de babamı bulmak istiyorum. Belki benden haberi yok, belki annem beni hiç söylemedi, belki o zamanlarda evliydi, belki başka çocukları da var onlarla da tanışmak isterim hepsini öğrenmek istiyorum aklımda soru kalsın istemiyorum. Alttan alttan nasıl bir şekilde öğrenebilirim ben bu adamın kim olduğunu? Öyle saçma sapan müge anlıya çıkmak esra erola çık falan demeyin dediğim gibi annemler bilsin istemiyorum. Yani sizden istediğim birkaç fikriniz varsa yardımcı olmanız. Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden çok teşekkür eder, keyifli günler dilerim.
Öz babamı bulmak istiyorum?