Bu yaşına kadar evlenemediysen sorun sendedir diyorsanız ama inanın bana sorun bende değil.. eleştiriye açık biriyim ve kendimi zaman zaman eleştiriyorum hatalarımı kusurlarımı bulmaya çalışıyorum.. hangimizin kusurları yokki.. fakat evlenmeyi bir türlü başaramadım ve artık bu saatten sonra olmayacak gibide umudumu yitirdim.. bazi şeyler ne kadar zorlasak ta olmuyor bu kader olabilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılHer şey kaderdir, sabrınızla, azminizle imtihan olursunuz ve Allah'a dua edip etmediğinize, takdirine razı olup olmadığınıza bakar.
Elbette Allah'tan, eğer sizin için hayırlı ise, size hem bu dünyada hem de ahirette iyi bir eş olacak bir eş vermesini isteyebilirsiniz ama bu bütünüyle bir yolculuk ve anlayış meselesidir. Evlilik büyük bir imtihandır, bazen Allah bizi yalnız bırakır, bazen de yolumuz için henüz doğru zaman gelmediği için Allah'ın bizim için takdir ettiği diğer yarımızı bulana kadar bazı imtihanlardan geçmemiz gerekir. Bunu bir eksiklik ya da ihmal olarak değil, bir yolculuk olarak görmek gerekir; Evliliğin amacı bütünleşmek ve bu hayatı huzur içinde atlatıp bir sonrakine geçebilmektir. Evlilik kaderdir ve herkesin yolu farklıdır, sınavları farklıdır, iç dünyanızı gözden geçirmeli ve bugüne kadar neler yaşadığınızı anlayarak neyi, nasıl yapacağınızı bilmelisiniz. Allah işinizi kolaylaştırsın, herkesin bu hayatta kendisine biçilen bir yarı vardır, her şey ancak bize verilen yola, bizim amellerimize ve ilerlememize bağlıdır. Bu hayatın amacı, yük ve sıkıntı veren her şeyden arınıp, huzur ve uyum içinde bir araya gelmektir. Kaderinizde, kaderinize uygun şekilde uyum sağlamanız gerekiyorsa, bunun için çalışın ki Allah size eşinizi versin. Evlilik ya bizi dönüştürecek bir imtihandır ya da Allah'ın bizi ileriye taşıyacak ve ahiret hayatımızı inşa edecek bir hediyesidir.08 Yorumla- 1 yıl
Allahın işi çok çetrefilli be hacım, yani ben 40 yıl hamster gibi kovaladım durdum, hep bi flulk var :) sonunda, attım köşeye, tefsirlerimde kaldırıp attığm gibi, seküler'e döndüm, bi dert azaldı. 30 ağustosta cumaya, so bayramda namaza gittim,3 salladım bi eğildim, budur. Derin düşünce kasıyo o nokta.. zihinsel kayıp da yaşadım zaten, şeyden muafım ben
- 1 yıl
@DeaconnFrost Bu hayat, her insanın yaşamak, peşinden koşmak veya anlamak zorunda olduğu şeylere bağlı olarak sürekli bir mücadeledir.
40 yıldır bir hamster gibi kuyruğunuzu kovalıyorsunuz, ama kendinizi kaybetmemek için kendinizi değerlendirmeniz ve anlamaya çalışmanız gerektiğini söylüyorum, çünkü suda yürürken çarkın içinde koşmak da görünmez arayışın belirli bir şeklidir, azminizle sınanabilir ve maddi yanılsamaların ötesini görebilirsiniz, çünkü bunu yapma kapasiteniz var.
- 1 yıl
@DeaconnFrost Anlamaya çalışırken kendinizi ruhsal olarak tükettiniz ama bazen cevaplar geç geliyor, bir dengeye ihtiyacınız var, her şeyi hemen bilemez ve anlayamazsınız, yaşanacak sınavın inceliği bu.
Laikliğe doğru ilerlemek hiçbir şeyi çözmüyor, ara verdiniz ve mücadelenizden vazgeçtiniz çünkü insanoğlu olarak her şeyi anlayamayız veya bilemeyiz. Ancak bilmeniz gereken bir şey var: daha derine inmek yerine, daha az bulanık sularda gezinmeye çalışın ve küçük, istikrarlı adımlar atın. Bu bir maraton değil, bir yolculuk.
Yeteneklerinizle, araçlarınızla ve kaderinizle çalışın. Allah'ın dili her kuluna uyum sağlar. Birine gösterdiğini diğerine de gösterir. Hiç kimse bir başkasının hayatını yaşamaz ve Allah herkese farklı bir dil ve farklı işaretler iletir. Asıl olan anlaşılan dersler ve geçilen sınavlarla kişinin hayatında ilerlemesidir. Yaşadığınız zihinsel kayıp, geçirdiğiniz sınavların bir parçasıdır. Ruhunuzdan gelen bir çığlığın ardında sizi kendi içinizde bir şeyleri anlamaya çağıran bir mesaj olabilir, bir şeyleri derinlemesine anlamaya çalışırken kendinizi tükettiniz ve belki de sezgilerinizi yeterince dinlemediniz ve içinizde biraz daha ruhani bir tarafın gelişmesine izin vermediniz. Ama bilin ki dünyada yaşadığımız sürece bir gemide yol alıyoruz ve elimizden geldiğince tüm fırtınalarla yüzleşiyoruz ve eğer bir gemi kazası yaşarsak derinlere atlıyor ve cesaretimizi toplayıp yeni bir gemiye biniyoruz. 40 yıl bir insan için uzun bir süre, ancak evren ölçeğinde hiçbir şey değil :)
- 1 yıl
@yildizdeniz06 aynen öyle. Ve o kaparsite, sürekli sabır ve şükür falan için fazla, ok, nankörlük etmeyelim, ama, ciddi adaletsiz bi mekanizma karşısında da insan sürekli stabiil kalamaz.
- 1 yıl
@DeaconnFrost Algımız uzay-zamanla sınırlıdır. Kendinize iyi bakın ve hayatınızda ve duygularınızda dengeyi korumaya çalışın. Beklemeyi bilene ve bu hayatın akışını anlayana her şey zamanı gelince gelir, hayat yaşamak ve sınanmak, anlamak ve öğrenmek, yaşamak ve ölmek, düşmek ve yeniden kalkmak, gülmek ve ağlamak, sevmek ve sevilmek, güvenmek ve bazen savaşmak için bile kendi mücadeleniz olmak içindir. Başkaları bazen bizim aynamız, bazen de biz karşımızdakinin aynasıyız. Bir dost düşman olabileceği gibi bir düşman da dost olabilir. Gerçek zafer sonuna kadar direnmektir, her şeyi başarmak ya da her şeye sahip olmak değil, her şeye rağmen çaba göstermek ve istekli olmaktır. Kimse her şeyin düz bir çizgi üzerinde olması gerektiğini söylemiyor, bazen yokuşları aşmanız, dağlara tırmanmanız, düşmeniz, sonra tekrar kalkmanız ve kaderimiz olan uzun merdivenin son basamağına ulaşmanız gerekir, gerçeğin kapısını açmak ve yarısı zaten yazılmış olan ve diğer yarısını kendimizin yazıp tamamlamak için harekete geçtiğimiz yazılı senaryomuzun gizemi bölümünün sonuna ulaşmak için. Hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz ama her birimiz kendi kaynaklarını kullanıyoruz :)
- 1 yıl
@yildizdeniz06 https://voca.ro/14SCqMWI6kzG
- 1 yıl
@DeaconnFrost Allah işinizi kolaylaştırsın. Varoluşsal bir kriz yaşadığınızı anlıyorum. Yaşanması en kolay şey değil ama bence sen bunu yaşıyorsun çünkü çok büyük iç kaynaklara sahip birisin ama şu anda sanki iç kaynaklarına ulaşamıyormuşsun gibi hissediyorsun.
Depresyon mu yaşıyorsunuz yoksa bundan daha derin ve travmatik mi? Allah seni Korusun - 1 yıl
@yildizdeniz06 kaotik
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılben aynı durumdayım. bu iş kısmettir. bazen kücüktür büyüyemez uzaktır gelemez derlerya. öyle. ama 2 taraflıda bu iş. iyileri kapıyorlar be gizli üye. hani tamam kısmet olmadı denk gelmedi de yine bi şekilde iyi düzgün kızı yaşatmazlar:D ya da erkeği. herkesin kusuru vardır. ama düşünme bence bu konuları. ben de deli gibi istiyorum evlenmek. care bence bu. sallamamak. insanlara da diyemiyorsun ki bunu bi de erkek olarak. ben kari istirem mi diyelim. erkeksin git bul tavla derler. benimde dadım kactı. gökten kız düşsün o da kucagıma düşsün moduna giricem sanırım bu gidişle. belki de kaderde bekarlık aşksızlık var. haftaya gidicem kardesımın nısanına. kardes kucuk nisanına giden kocaman işinde gücünde büyük bekar abi olcam. acıtıyor mu evet. davetiye gondermiş bana. acamadım. bi kalbim acıyo. kısadan nisana katılıp tekrar yasadıgım sehre geri döncem. o atmosferi yaşayamıcam misal. kader işte bu.
03 Yorumla
Soran1 yılNerde yaşıyorsunuz
Cevap sahibi1 yılAnkara
- 1 yıl
Ne yapiyorsun
Gizli Üye(25-29)1 yılSenin şimdiki zamana kadar, bütün hayat serüveninde ki bütün olmuş olanlar ve olmamış olanların her biride kader içinde bulunuyor, yâni her şey kadere bağlıdır. Lâkin bu mesele kaderde öyle olacağı yazıldığı için değil, sen o yoldan gitmeyi seçeceğin için yazılmıştır. Yâni senin hayatında ki bütün seçimler senin özgür iradene bağlıdır.
Evlilik meselesi de buna dahildir, yalnız evlilik meselesinde ki maksadında yetişmek şartlara bağlıdır. Yâni evlilikte olmak zorunda olan yedi temel şart vardır. Yani burada işâret edilen mânâ şudur ki, karşı cinsimiz bir eşya değil o da bir insandır ve onunda hayat hakkı, seçim hakkı iradesi ve rızasının olması iktizâ ediyor.
00 Yorumla
1 yılYa belli bir yaştan sonra hadi evleneyim deyip kafana Uyan birisini bulursan olur ama çocuk düşünmüyorsan evlenmene bile gerek yok Hani ben evlenemedim ne olacak benim durumum diyorsan bunu çok dert etme derim. zaten Evli insanların daha hayatı genelde monoton ve standart gidiyor. hepsi çok mutlu görünüyor ama içlerinde, genelde erkeklerin.. dünyaları çok daha farklı dönüyor :) Bir Çocuğum Olsun düşüncen yoksa, artık aile evinden göçmem lazım birini bulayım da gideyim düşüncen yoksa bekar takılabilirsin, çok dert etme :)
02 Yorumla
Soran1 yılAile evinde de olmuyor artık olmuyor
- 1 yıl
Evden kurtulmak için de evlenilmez ama.
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce şu duygunu çok iyi anlıyorum. Yalnızlık bazen içimizi kemiren bir şey olabilir ve insan kendini sorgulamadan duramıyor 😞 Hepimiz hata yapıyoruz tabii, ama evlilik insanın “başardığı” bir şey değil, hayatında denk gelen bir yolculuk aslında. Bana göre bazı şeylerin biraz kadere, biraz da doğru zamana kaldığını düşünüyorum. 💫 Zorluyorsan ve olmuyorsa kendini suçlamak yerine hayatına biraz akışta kalma izni verebilirsin. Umut, her yaşta var. Belki de kendi yolun, başkalarınkinden biraz farklı şekilleniyor. Sen kendi kıymetini bilmeyi sakın bırakma 💗
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
48Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kadınların evlenmeyi başaramamalarının nedenleri var tabi. Kariyer yolunda olan kadınlar 30 lu yaşlarına kadar kpss ile atanana kadar hayatlarına kalıcı olarak birini alamayıp kararsız kalıp sadece flörtöz olup takılmalık ilişkilerle psikolojilerini bozmuş durumdalar. Önyargılarla beraber belli bir yaş ve olgunluğa erişince de kimseye olan güvenleri kalmadı. Farklı bir neden olarak beğenmemezlik, yetersiz çevreye sahip olmak, kriter olarak denk birine gelememek. Başka bir neden ise güvensizlik hissinden dolayı hayatına birini almakta zorlanmak aldatılma korkuları. Bunların çevre hariç hepsi kişinin kendisinden kaynaklı. Nede olsa kader dediğimiz şey de kendi çabamıza ve seçtiğimiz kararlarımızdan çıkılan yollara bağlı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 837 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmenin maliyetini biliyorsunuz, birkaç milyon liradan başlar eğer ev satın alınmazsa. Benzer yaşlardayız sanırım bende evlenmedim ve şu saatten sonra da evlenmem diyorum bu zamana kadar evlenmediysem zaten bu ekonomide zor. O yüzden yeni model beraber yaşamak. Misal ben artık evlenecek eş aramıyorum, sadece FB arıyorum. Mesele sadece kağıda imza atmak değil, üstelik ayrılsan ömrü billah nafakası var bu işin, evlilik öyle toz pembe değil.
12 Yorumla
Soran1 yılDaha evlenmeden ayrılıp nafakayi da düşünmez insan😂
- 1 yıl
Günümüzde nafaka ödemek için hapse girenler bunu önceden düşünmediği için sürünüyorlar inthar ediyorlar zaten düşünülmez mi? :D Fb olmanın en müthiş yanlarından biri kesinlikle birbirinden keyif aldığı için yanında duruyor kadın ve erkek çünkü bağlayıcılığı yok, ortada bir imza yok, akrabalar ne der mevzusu yok, çocuk kimse kalacak derdi yok, boşanma davası ve nafaka problemi yok, bir araya gelmekteki amaç belli ve baştan ona göre bir plan yapılıyor. 3 MİLYON TL harcayıp söz, nişan, kına, nikah, düğün vs. yapıldığını düşünün ve 1 yıl geçmeden anlaşamayıp ayrıldığınızı düşünün? Bunları kadın milleti düşünmez, erkek düşünmek zorunda gerçi ben henüz yatak odasını ve kınayı üstlenen kız tarafından daha ilerisini ne gördüm ne duydum, sorsan hayat müşterek, sorsan kadın erkek eşit. :D
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılGerçekten evlenmek isteyen bir şekilde evlenir. Ne güzel demişsin hepimizin kusuru var ve bunu göz önünde bulundurup ona göre kusurunu tolere edebileceğin birini bulunca evlen 👍
Birde olmuyor diye bırakma her şeyin vakti zamanı var ve vakti gelince her şey bir şekilde oluyor.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılBu konu aslında kaderden öte kişilerin istek ve tercihlerinin sonucu olarak bakıyorum.
Çünkü tercih eden kadın , isteyen erkek.
Kadın kendi hayatı aslında büyük oranda kendisi belirliyor , erkeğe göre biraz daha fazla.
Erkeğin bazı şeyleri yön verebilmesi bir yere kadar.
Fakat kadın durumu biraz daha farklı.
Herkesin gittiği yolda ilerleyip yolun sonunu farklı beklemek kader kısmetle pek ilgili değil aslına bakarsanız.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılevlenmemiş olmak bence esas başarı. bu kadar evlilik manyaklığı olan ülkede bekar kalmak güzel bişey. çünkü evlilik dediğiniz şey şu: düzeni 10 yıllar sürmüş bi evden yeni bi düzen kurmak için sınırlı sürede onlarca karar alıp iki tarafın ailesininde gönlünü hoş etmeye çalışmak.. sıçayım böyle işe diyeceksiniz en sonunda. bakire kızlar yok bakire erkeklerde yok. bakire olarak yazıyorum yalnızlık çok güzel.
07 Yorumla
Soran1 yılBende hala bakireyim ama bununla övünmuyorum.. insan helaliyle yuvasını kurmalı bence..
Soran1 yılYalnızlık nereye kadar? insan başını yaslayacak bir omuz arar, sarılacagi bir dal.. karsilikli oturup sohbet edeceği her konuda fikirleşecek birisini arar.. yalnızlığin da bir suresi var...
Cevap sahibi1 yılben bunca sene aradım bulamadım. ya kaderimdeki buymuş diyerek gönlünün çokta onaylamayacağı biri ile beraber olacaksın ya da asil bi yalnızlığı tercih edeceksin. Yani bu benim yolumdu. seninki başka tercihler başka seçeneklerle doludur belki.
Soran1 yılAslında çok fazla enerji hapsediyoruz, serbest bırakmak lazım..
Cevap sahibi1 yılsevişmemiz lazım haklısın
Soran1 yılBunu mu anladın 😂
Cevap sahibi1 yılelbette hayır ama sevişsek güzel olurdu
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet kader olabilir. Neden olmasın. Evlenmek için uğraştın diye düşünüyorum ama olmadı. Yani ben de mesela bir adamı seviyorum diye kimseyle evlenemiyorum ve başka insanla evlenmek istemediğim için hep o sevdiğim adamı bekliyorum. Kader böyle maalesef. Ben 30 yaşındayım ve 15 yaşından beri yuva hayali kurdum cunKu normal bir ailem hiçbir zaman olmadı, bunun hasreti ile yaşıyorum ama evlenemedim. Kader böyleymiş.
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet sevdiğim kişi evlendi
Soran1 yılAllah sabır versin
- 1 yıl
O zaman senin bekleyecek bi durumun kalmamış
Yürürken Sürekli arkasına bakan insan yürüyebilirimi bi düşünün yürüyemez düşer ayağı yerlere takılır sizde önünüze bakacaksınız Allah’a dua edip sevdiğinizi değil sizin için hayırlı olan kim ise onun karşınıza çıkması için dua edeceksiniz
1 yılKader seni bugüne kadar bekletti her şey vaktikde esirdir bende 34 olacağım ama bir türlü bir nasi0 kısmet diye diye tanışma ve ciddi bir ilişkim olmadı. Senin için beklemiş olabilir miyim? Ne dersin tanışmak ister misin
02 Yorumla
Soran1 yılNerelisin?
- 1 yıl
Tokat
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBalım evliliği neden gözünde büyütüyorsun ki evlilik güzel bir müessese ama bazen çok çekilmez oluyor herşeyin hayırlısını nasip etsin Rabbim ama illa evleneceğim diye evlenmek doğru değil sonra mutsuz kadınlar mutsuz çocuklar oluyor insanlar
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik gibi büyük bir karar da sadece bireysel çabayla şekillenmeyebilir. Karşılıklı istek, doğru zamanlama, hatta belki de yollarımızın kesişeceği o özel kişinin henüz hayatımıza girmemiş olması gibi pek çok etken var
00 Yorumla
1 yıl- Tabii ki!!!
- Daha çok insan tanıyacak, farklı insanlar ile iletişim kuracaksınız.
- Umarım size sizden daha fazla değer veren birini bulursunuz.🌹
01 Yorumla- 1 yıl
Teyzem 35 yaşında evlendi şu an 40,45 yaşlarında
Sorun sizde değil
Türkiyede güvenilmesi gereken pek az insan var
Evli kişilerin aldatmalarina şahit olunca bunu yapan benim kocamda olabilirdi o evdeki kadına yazık diyorum. şu an bekar olarak iyiyim aldatılmaktan çok korkuyorum. Aldatilmak, boşanmak, evlilik, anlasilamamak bunlar insanı çok yoruyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kafanıza takmayın belki olmaması daha iyidir. Amaç evlilik olmamalı mutlu evlilik olmalı zaten. Yoksa herkes evleniyor bir şekilde ve boşaniyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 370 cevap paylaştı.
1 yılHer zaman söylerim sorun sende değil zaten çevrede bu evlenmedi bunda sorun var diye değil çevreye bakmak lazım birazda özellikle şu devirde biraz zor valla
10 Yorumla Neden öyle düşünüyorsunuz her şey nasip işi 50 yaşına kadar hiç evlenmemiş insan tanıyorum 50 yaşında evlendi Allah hayırlı birini çıkarsın karşınıza
00 YorumlaBundan sonra olmayacak dersen zaten olmaz. Ağzından çıkan şey seni bulur. 30 undan sonra zok mutlu güzel evlilikler yapan insanlar gördüm. Umudunu yitirme. Ehline denk gelmemişsindir henüz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.
1 yılYaş 30 oldu evlenmek istemiyorum ama ne gariptir ki her yerden kısmetim çıkıyor. Bu da benim dötümü kaldırıyor yalan yok
00 Yorumla
1 yılDeğil. aynını yaşadım ve sonra zirvede kapadım o defteri. gerçi, ondan dolayımda burada taşlanıyom da :)) napalım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBazı şeyler kader önüne geçilmez ama bazisida bizim elimizde birşeyler için çalışıp çaba sarfedin deniyor
00 Yorumla
1 yılOlabilir, ben de aşk hayatında başarısız ancak geri kalan bütün konularda diğerlerinden daha üstündüm.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 731 cevap paylaştı. Evlilik bir amaç zorunluluk değildir ki her insanın hayatı yolu sınavı farklıdır kimi 18 inde evliliği hayırlıdır kimininde 38 inde
00 Yorumla
1 yılŞanssız olduğumu düşünüyorum ben. Artık olmaması pek umrumda da değil ama sanırım umut bitince olur bazı şeyler ya bilmiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
1 yılSenin gibi günde 20 kadın aynı soruyu soruyor demekki bir yerde yanlış yapıyorsunuz ya da düşünce tarzınız yanlış
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evlilik çocuk oyunu değildir
İnsan kendini tamamen hazır hissetmedende yapılmaz
Bunda sizin bi suçunuz yok
Nasipte ya vardır ya da yoktur00 Yorumla
1 yılKaderindekinin de bir zamanı var. Niyetini bozma demekki hayirli degilmis
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı. Sana bağli kadinligini kullan erkegi baglamasini bil illahaki bir sazan düşer
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bir toplumda evlilik azaldıysa kadınların beklentisi yükselmiş demektir.
00 Yorumla
1 yılher şey kaderdir. Siz çabanız gösterir, olur veya olmaz, orasını biz bilemeyiz.
00 Yorumla
1 yılEvlenmek bu kadar kutsal bişey gibi başarı başarısızlık gibi görmeyin derim
00 Yorumla
1 yılBu kesinlikle senin tercihin olduğu için böyle.
00 YorumlaZaten her şey kader anasını satım herseyide bağlayın kadere kim ulan bu KADER çıksın ortaya 🤣
00 YorumlaKaderci bakış açısına sahip biri olmasam da nasıl evlenemediğime şaşırıyorum bende
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Öyle olsa gerek tabi evlenmek için uğraşıyorsan😉
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılNasip bacım nasip seni begenene sen isinmiyorsun senin beğendiğin yüzüne bakmıyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı. Bu donemde cok yaygin bu durum ne yazik ki, erkekler evlilige yakin yetistirilmediginden
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
1 yılkader hakkında konuşulan yerden kalkın gidin diye hadisi şerif var ama evet bu da kader.
00 Yorumla Evlenmek bir başarı değildir bir şunu anlayalım da. Onun dışında kader vardır mı bence vardır evet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılkısmetsizliktir kısmet olursa 1 haftada evlenirsin:)
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılBen de bilmiyorum üstelik tatlı güzel biriyim de
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılBizi beğeneni biz
Bizim beğendiğimiz
Bizi beğenmiyor
Ondan böyle00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok yanlış düşünüyorsun. Yanlış bir kalbe denk düşmektense geç olması ve doğru kişiye denk düşülmesi daha iyidir.
02 Yorumla
Soran1 yılYa o doğru kişi karşımıza hiç çıkmazsa
Cevap sahibi1 yılBilemeyiz, belki de yakınlarındadır. Akışına bırakmak en iyisi. Aynı yaş aralığında görünüyoruz. Geç kalınmışlık yok. Doğru kişi gelmezse de kendi kaybeder, yaşamaya, mutlu olmaya devam ☺
Gizli Üye(36-45)1 yılKeşke ne kadar şanslı olduğunu bilseydin bunu başarısızlık olarak görmezdin. Şansının kıymetini bil
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Kenank07 sene bu yorumu boşuna mı yaptım
Cevap sahibi1 yıl@Kenank07 hayır tam olarak öyle değil
bende başaramadım o kadar da istedim birini hayatımı aldım 5 yılımı aldı sonuç başarısızlık. bende artık bu saatten sonra olmayacağını düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu işler nasip. Elbette eleştirecek, düzelecek yönlerimiz vardır her insan gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi kendine evlenip mutlu olacağını düşünüp sevdiğin sevildiğin insanla evlenip hayatini kaydirmakta kadere dahil mi? Evet dahil her insan kendi kaderini kendi belirlermiş tercihim beni mahvettiğinde anladım..
00 Yorumla
1 yılVaktin varsa yazar mısın bu konu ile ilgili söylemek istediğim şeyler var
014 Yorumla
Soran1 yılBurdan sorun
- 1 yıl
Sormak için değil mevcut durumun ile ilgili konuşmak istemiştim
Soran1 yılMevcut durumum dediğin hangi anlamda
- 1 yıl
Soruda yazdıkların ile ilgili
Soran1 yılAynı değişen birseu yok
- 1 yıl
?
Soran1 yılNe diyorsun anlamıyorum
- 1 yıl
Lütfen rica ediyorum
- 1 yıl
Bana normal den yazar mısın
Soran1 yılNeden ama?
- 1 yıl
Çünkü seni çok iyi anlıyor ve sorun ile ilgili cevabı konuşmak için
Soran1 yılCinsel sorular sormayacak sin umarım
- 1 yıl
Kesinlikle sormam oyke edepsizlikler yapmam
Soran1 yılPeki takip aticam
1 yılkader kader dert edersen keder dert etmessen seni sever
00 YorumlaBu hayatta her şey istisnasız imtihandır.
02 Yorumla
Soran1 yılPeki imtihan ne zaman biter?
32'de evlendim sorunla ilgili değil kısmet.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı. Kadere inanmasam da şans diyebilirim kesinlikle
00 Yorumla
1 yılGün geçtikçe daha da zor olacak
00 Yorumla
1 yılKader tabikide ama bence kafaya takma
00 Yorumla
1 yılTa, da olacak. O da dahil.
00 Yorumla
1 yılEvlilik bir başarı değil
00 Yorumla
1 yılEvlenmek marifet değil ki takma kafana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 839 cevap paylaştı.
1 yılYok kaçmaya uzak durmaya beceriksiz olmaya dahil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBulunduğu il ve ilçe bile etkiliyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Kaderimizi kabullenmemiz gerekiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılnasıl evlenemedin ya :D
00 Yorumla
1 yılEvlenmek gerçekten bir başarı mıdır?
02 Yorumla
Soran1 yılToplum baskısı da insanı yipratiyor.. her şekilde yıpratıyorlar evlensende evlenmesende..
- 1 yıl
Bu konuda daha derinlemesine konuşabiliriz istersen
Gizli Üye(25-29)1 yılNe meraklisiniz ya şu işe
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?