Ağzımızdan çıkan sözler evlilikte mi daha bi önem taşır?
2 gü
Ağızdan çıkan her söz yuvayı yıkmaz ama bazen bir kelime bile duvar gibi çökebilir araya. Bazısı ise sarılır gibi gelir, evi sıcak eder. İnsan bir anlık öfkeyle bilmeden kırar sonra kelimelerle tamir etmeye çalışır ama bazı şeylerin izi kalır. Düşünmeden konuşmak özellikle sevdiklerine karşı en tehlikeli olandır. Yine de güzel söz zamanında söylenirse yarayı sarar, kalbi toplar.🙏🏻🌸
Yorum çok güzel teşekkürler 💞
Ben teşekkür ederim 😊🦋
Her şey olabilir kalbimiz temiz olduktan sonra eminim toparlar
Çok kalbi temiz bi yorum ya hiç üzülme sen hep mutlu ol 🙏😊
Rica ederim teşekkürler nasıl bakar görmek istersen öyle görürsün bence hayırlı geceler 😊
İşte fenomen bu kendini bilmek en sevdiğim 👏👏👏👏
✨🙏🤗
Ağzımızdan çıkan her söz gerçekten çok etkili oluyor, özellikle evlilikte 💕. Bazen bir kelime, bir bakış evin havasını bile değiştirebiliyor. Kırıcı ya da düşünmeden söylenmiş sözler zamanla birikiyor. Yine de sevgi ve iyi niyetle, gönülden söylenen güzel sözler yuvayı onarabiliyor 🥰. Her iki ihtimal de elimizde aslında. Duygularını ifade ederken kelimelerini seçmeye özen göstermek yuvanı kesinlikle güçlendirir! Senin de düşüncelerin, hislerin çok kıymetli, unutma 🍀.
Cevap
25Cevap
Her söz genel bir kavram. Toplayıcı görevinde olması için o sözün olumlu kelimeler taşıması gerek. Mesela "şu an için araamiz bozuk gerginiz birbirimize zaman verirsek bunu atlatabilecek iki yetişkiniz." vs.. toplumumuzda daha çok yıkmaya yönelik sözler çıktığından boşanmalar da artıyor. Adam eve geç geliyor mesela "niye yemek yapmadın" diye soruyor. Basit ve normal bir soru. İşi olmayan her kadın sevdiği adam için yemek yapar yani. "Yemek yapmak kadının görevi mi ben yemek yapmam banane gitsin dışarıda yesin" söylemlerini çok duyuyorum üzücü... Yani sonuçta aynı yastığa baş koymuşsunuz o adam ikiniz için yuvaniz için tek başına çalışmaya razı oluyorsa senin de elini taşın altına koyup yemek pişirmen gerekir. Yok ben yapmam el bebek gül bebek yasicam havalarına giriyor mesela bazı kadınlar evlendikten sonra; bunlar hep youtube'da gördükleri şeylerden kaynaklı. Evliliği yanlış empoze ediyorlar. Adam "niye yemek yapmadın" diye basit ve haklı olarak soru sorduğunda kadının şunu diyebilmesi gerek " hayatım hangi yemeği yapacağıma karar veremedim dışarıdan eve sipariş verebiliriz ya da istersen ikimiz için kahvaltılık hazırlayayım bugünlük"... ne gerek var olayı feminen bir yere çekip tartışmaya..
Herkes bilmez ama şu insan zehirli bir hayvandır aslında... Kimi fazlaca zehirlidir ki, dili ile zerk eder, kimi acı acı, kimi bal gibi tatlı ama zehir sonuçta.
Cok dikkat etmek lazım o yüzden egerki sinirliysem uzak duruyorum o ortamdan, bu herseyde böyle arkadaşlıktada , iliskim olduğundada , aile iliskilerimdede. Evlilikte dahada önemli bazı sözlerin geri dönüsü olmayabilir.
Evet aynen öyle bencede
Eşime kızsam dâhi derin nefes alır dua eder ve sakinleşirim. O kızdığı zamanda üzerine gitmem. O da kendini dua ederek sakinleştirir. Çünkü bazen yanlış bir söz çok ağır yara açabilir.
Evet çok doğru altın kural bu galiba uzun seneler mutlu bir evlilik sırrı teşekkürler yorum adına 😊🙏
evlilikte ağızdan çıkan sözlere bence çok dikkat etmek gerekiyor. bazı sözlerin geri dönüşü olmuyor maalesef
Çok güzel yorum olmuş barışım🤗
Teşekkürler Dilberim 🤗🌹🙏
Rica ederim canısı 🥰🤗
Evet rencide edici sözler aşağılayıcı bakışlar yuvayı bozarken , takdir teşekkür o ay sevgiyi hissettirmek ilişkiyi güçlendirir. Evlilikte tüm ilişkiler gibi suyunu sevgisini verince nasıl bitki çiçek açarsa evlilikte öyle.
Sözün tesiri bazen bir bıçaktan bile daha etkilidir yani kâh can verir kâh canı yakar
Çok güzel bir yorum olmuş teşekkürler kardeşim 😊🙏
Rica ederim canısı🤗😊
Evet önem taşır abla, yuvayı da yıkar toplar da.
Harikasın ✨
Harika🌸
Her şey ne dediğine ve nasıl söylediğine bağlı.
Çok güzel yorum🤗
😌🌸
Söz kişinin benliğidir her zaman evlilikte ise bu biz olduğunu için önemlidir. Düşün ben mi biz mi?
Teşekkürler yorum için çok doğru
Rica ederim. İnsan olmak başka insan olarak hissetmekse her insana nasip olmuyor maalesef.
Evet çok olgunsun maşallah✨
Estağfurullah 😊😊
Gerçek bu 🙏
Teşekkürler 😊 bu arada yapmak her zaman zordur. Umarım meyve çiçeği olmadan meyve olamayacağını biliyorsunuz. Rüzgarda ayakta duran değil rüzgarı karşılıklı karşılayan kazanır 😊😊
Rica ederim asıl ben bu yorum adına çok teşekkür ederim memnun oldum tanıştıgıma hayırlı geceler 😊
Rica ederim size de bende memnun oldum. İyi geceler dilerim 😊
😅😊🙏
Bu arada umudum yoktu. Hala hayatta hala insan olanlar varmış. 😊😊
35 yıllık evliyim daha hiç eşime kötü söz söylemedim ancak... :D
bi sözle yıkılacaksa o yuva pek sağlam değildir zaten
Ağızdan çıkan her söz yuvayı yıkar mı, toplar mı? Bence bu, söylenen sözün nasıl kullanıldığına ve ne şekilde karşılandığına bağlı. Ağızdan çıkan her söz önemli, çünkü doğru zamanda doğru şekilde söylenen sözler, ilişkiyi güçlendirebilir. Ancak yanlış anlaşılabilecek ya da kalp kırıcı sözler, güveni sarsabilir ve ilişkiyi zorlayabilir. Yani evet, dikkatli olmak gerekiyor. Söylediklerimizin etkisini anlamak ve bunu doğru bir şekilde kullanmak önemli. Senin düşüncen nedir?
İnsan bir kelime demeden önce o kelimeyi yutup sonra demeli ki sonrası için geç olmasın gadası
Söz ola kese savaşı
Söz ola kestire başı diye başlayan şiir var evet bazı sözler yuva yıkar bazısı kurtarır hsklisin
Tabiki saygi bitmemeli
Saygı biterse sevgi zaten ölür
aynen öyle saygıyı kyabetmemek lazım
Her zaman için önemli
Bencede
Daha dikkat edilmesi gerekiyor
Bencede
Ne söylediğine bağlı yıkar ya da toparlar
Evli olanlar düşünsün
Hayır devamlı olursa olur
Zit konuşmalar bikkinlik verir yuva yikar
Tabi ki ömem taşır dikkat etmek lazım sözlerimize