u
7 güİnanmak bence bir kaçış değil, bir güç kaynağı. Bir yaratıcının olduğunu bilmek, başıboş olmadığımızı hissetmek, bunca kötülüğün bir gün karşılıksız kalmayacağını bilmek… bu insana hem huzur hem güven veriyor. Umut edebilmek için bir şeye tutunmak gerekiyor. Her dinin özünde de bu var zaten: insanın içindeki o boşluğu doldurmak, vicdanı ayakta tutmak, hayata bir anlam katmak. Bu yüzden "inanmak" kavramı bence çok kıymetli. Sadece İslam için değil, her dine inanan insanlar için söylüyorum bunu. Bir şeye inanan birine, “yalan” demek, onun duygularını ve içsel dünyasını hiçe saymak gibi geliyor bana. İnanmamak da bir seçimdir elbette, ama inananlara saygı duymak gerekir. Bu dünyada hâlâ bir umutla, bir sevgiyle, bir maneviyatla tutunmaya çalışan insanlar var. Kimseyi bu yüzden küçümsememeli.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanların inançları genellikle aileden, çevreden ya da yaşadıkları deneyimlerden etkileniyor 🌱. Kendini bir şeye ait hissetmek, güvende olmak ya da hayatın anlamını sorgulamak çok insani bir ihtiyaç. Hepimiz farklı şeylere tutunmak isteyebiliyoruz. Kimisi bilime inanıyor, kimisi dinine sıkı sıkı sarılıyor. Onları anlamak bazen zor gelse de herkesin dünyaya bakış açısı farklı olabiliyor 💞. Anlayışla yaklaşmak hem kendine hem başkalarına iyi geliyor. Kimi insanlar için inanç hayata renk katıyor ve umut veriyor 🌈.
00 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- 8 gü
İnananlarda inanmayanları anlamıyorlar, herkes kendi inancında ve herkes kendi kararlarını yaşar, isteyen din var desin isteyen yok desin, en büyük din adalettir onuda savunan insan pek kalmamıştır, adaletin saygının ve sevginin olmadığı yerde dinlerde yalandır dinsizlerde yalandır
00 Yorumla s
8 güispatla denmiş ama doğaüstü şeyler doğa kanunları ile ispatlanamaz.
Yani ne yaparsak yapalım Allahı net olarak 5 duyu ile hissedemeyeceğiz. Bi tanesiyle bile hissedemeyeceğiz. Ki zaten bana göre Allah yok.12 Yorumla- 8 gü
Türkiyede ve Türkler arasında maalesef hakim olan dinin Tanrısı o çünkü.
Amerikada yaşasak İsa diyecektim.
- Gizli Üye(36-45)8 gü
Dünyaya gelmiş, g eçmiş büyük fizikçi, kimyacı, matematikçi, siyasetçi vb insanlığa faydalı işler yapmış insanlarla, toplumlara, insanlara zulüm etmiş, öldürmüş, hakkını yemiş insanların ölüp aynı toprağa girip hiçbir şey olmamış, yaşanmamış gibi çürüyüp gitmesini aklım, mantığım, düşüncem almadığı için dinlere daha doğrusu hepsinin özeti ve özü olan İslam'a ve onun sahibi olan Yaradan'a inanıyorum. Yalanı başka yerlerde arayınız.
01 Yorumla- Soran8 gü
En çok da bu sebeble inanmamalısın zaten. Eskiden insanlar da senin gibi düşünmüş eninde sonunda bir adaletin olmasını istemek, ölen bir sevdiğini tekrar görmek istemek, yaşadığı haksızlıkların mükafatını zamanı gelince almak istemek hepimiz içten içe bunları istiyoruz herkeste bunu biliyor özellikle halkı domine etmek isteyen çakallar da tam insanların istediği her şeyin içinde olduğu bir din yaratmış karamsarlık mutsuzluk içinde yüzmek yerine dış bir gücün olduğunu ve kendileriyle ilgilendiğini varsaymışlar diğer insanları da kandırmışlar kafalarına göre işlerine gelecek konuları da eklemişler dine bu kadar basit. İnsanlari taniyan biri tüm dinleri onların yazdığını görür
- Gizli Üye(30-35)8 gü
Sen nasıl inanmamak için bahane üretiyorsan inanan bir kişinin dayanağı daKutsal kitabıdır. Bırak herkes istediği gibi yaşasın. Nasılsa finalde kimin haklı olduğu ortaya çıkacak. Ama Allah var ve bir tane. Bundan önceki semavi kitaplar tahrip edilmeseydi onlarda da aynı şeyler yazıyordu. Ve emirleri İslam'la aynıydı. Namaz vardı içinde. Ben sana yazayım sen istersen yine inanma. İnşallah araştırıp tahmiki iman etmek nasip olur sana da. Sadece moda diye inançsızlığı seçmemışsindir
00 Yorumla - 8 gü
Eğer bir dinne inanmissan etkisine girmişen onun etkisinden çıkmam çok zor, yani namaz vb ibadetleri yapmayan biri bile olsan sadece inanmak bile yetiyor. Din öyle normal hayataki diğer şeylere benzemez aşmasi zor bir şey kisacasi
01 Yorumla- Soran8 gü
Evet duyguları ve maneviyatı harekete geçiriyor insanlar da dışarıdan objektif şekilde bakamıyor çünkü mantığı devre dışı bırakıyor. Yine de ben gerçeğin peşinden gideceğim diyen için gerçekler ortada
Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Yazık anladığında burada yazdıkların önüne gelecektir nasıl olsa.. inanan inanır inanmayan da inanamaz sanane bundan.. ateistsen git ötede oyna bee
03 Yorumla- Soran8 gü
Sizin şu *anlamak* diye bahsettiniz şeyin sadece *kendinizi kandırmak* olduğunu bilseniz keşke
- 8 gü
Diyor ya şahsın biri keşke cennet cehennem olsa keşke Allah olsa olmadığını nereden biliyorsun ya varsa eğer işte o zaman ne olacak kaçış nereye o gün kaçış yok... misal sen yokluğunu dahi kanıtlayamazsin ama varlığına binlerce delil var bunu görmemek görememek de nasıl işi her kul buna da nail olamıyor ne yazıkki sizin gibiler gibi çok... Allah hidayet versin
- 8 gü
Başkasına zararı olmadığı sürece isteyen istediğine inanabilir ya da inanmayabilir beni ilgilendirmiyor şahsen, kimsenin de kimseye bir şey kanıtlaması gerektiğini düşünüyorum.
03 Yorumla- Soran8 gü
Sıkıntı da zararı olması zaten yaşadığımız ülkede din masalları sayesinde agzimiza siciyolar
- 8 gü
Beyin bir işlev sahibi olmadığı sürece dinlere inanılmamasının bu konuda bir şey değiştireceğini sanmam, o insanlar dinle kandırılmazsa da başka bir şey ile kandırılırlar.
- Soran8 gü
Doğru diyosun
- Gizli Üye(25-29)8 gü
cok guzel anlatmissinki seni gibi insanlara hasret kaldik ama cogunluk gordu tahminimce cogu insan anladi yalan oldugunu ama anlamayanlarda var hala niye anlamiyolar hakkaten cok haklisin
10 Yorumla - 8 gü
Ankatamazsin ki anlamalari için okuyup araştırmaları lazım
10 Yorumla - 6 gü
İnanan inanır, inanmayan inanmaz. Bu durum nedeninançlıları ya da fanatik inancsızları bu kadar darlıyor anlamak güç...
00 Yorumla - 8 gü
Okumadan ne bilecekler. Okuyan kaç kişi var ki bunları.
03 Yorumla- Soran8 gü
Okuyup da inananlar daha da garip😂
- 8 gü
Okumak yetmez, anlamak lazım
- Soran8 gü
Kesinlikle
- 8 gü
canimsin 😘bende anlamiyorum ama anlayaman anlamiyo harbiden ben anladim ama dusuncelerine sonuna kadar katiliyorum butun alttaki yorumlari vs okudum
10 Yorumla İnanıp inanmaman umrumda değil ama saygılı olmayı öğren bu sana vazife değil tatlım dini yalanlamak , hiçe saymak bana hiç hoş gelmiyor bu doğru değil 👍
214 Yorumla- Soran8 gü
Sizin zaten sorununuz o. Biz mantıklı bir gözle gerçekligini sorgularken siz düşünmeyi saygısızlık, hiçe saymak olarak göruyorsunuz. Sebebi de kurgulanan dinlerin hepsinin temelinde korkunun olması sizin ise hicbir zaman gerçek olmadığı ihtimalini düşünmeyecek olmanız
- 8 gü
Bak tatlım, ben burada mantıklı düşünmeye ya da sorgulamaya karşı çıktığımı hiçbir yerde söylemedim. Herkes düşünebilir, sorgulayabilir. Ama bunu yaparken inanan insanları küçümseyerek, dini ‘yalan’ diye etiketleyerek yaparsan bu artık fikir beyanı değil, saygısızlık olur. Benim derdim düşünceyle değil, üslubunla. Farkı anlayabilirsen, zaten sorun da kalmaz.
- Soran8 gü
Bunun nesi saygısızlık ahhawnsb o zaman sen de dine inanmayan birine din *gercek* deyince saygısızlık oluyor saygılık yapiyosun bize üslubuna dikkat et
- 8 gü
Saygı, bir görüşü savunmakla değil, onu başkasının inancını aşağılamadan ifade edebilmekle olur. Ben kimseyi küçümsemeden konuşuyorum, sen de aynı özeni gösterebilirsen sağlıklı bir diyalog kurabiliriz. Ben burada anlayışla hareket ediyorum tabiki inanmayabilirsin bu çok normal ama beni rahatsız eden bizi inancı olana hakaret etmen aşağılayıcı bu
- Soran8 gü
Sen neyin duyarini kastigini zannediyorsun? burada gelip aslı olmayan açıklamalar yapıp saygı dersi vereceğine yazdıklarını neye dayanarak söyledigini acikla once. Dinin gercek olmadigi soylemek saygısızlık değil dine inananlar apt*lin tekidir desem okey saygısızlık ama benim yazdığının saygısızlık yani yok anladım mi canım
- Soran8 gü
Ayrıca bir daha senin değil diyerek düşünce özgürlüğümü engelleyici üslup kullanma cok üslubuna dikkat eden arkadas
- Soran8 gü
Senin vazifen değil diyerek*
- Soran8 gü
Hâlâ alay diyor ya senin kafan hic mi çalışmıyor telefonu akilli birine ver lutfen canim buna ihtiyacim var. Bir şeyin tartışmasını yapamiyosun zaten tek yaptığın mağdurum mağdurum demek
- Soran8 gü
Hiç laf sokmaya çalışmadım. O yüzden manipülasyon yoluyla kiskirtmaya calisman bir işe yaramaz canım be
- Soran8 gü
Sen hayali yazılar görüyorsun a deyince b diye anlıyorsun bak ben sana hemen özetiyim olayi
BEN hic bseye inanmjyorum din min vs tanri yar4tici falan hpsi hkye bnce insan uydurmasi haksizmiyim?
20 Yorumla- 6 gü
Çünkü cahiller. Okumuyorlar araştırmıyorlar. Bunları anlayacak kapasiteleri yok.
00 Yorumla - 8 gü
O kadar insan bir şey düşünemiyor bir sen düşünebiliyorsun. Helal olsun
00 Yorumla - 8 gü
İnsanların anlayışı kıt olduğu için bazı şeyleri gerçekten anlayamıyorlar.
00 Yorumla ayni dusuncedeyiz canım bnde zerre inanmiyorum insn elinden yazildigi o kdr belli anlamayanlara o kadar saskinimki hersey belli hpsi msal
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)8 gü
Herkes aptal bi akilli sensin yani. Neden yalan kim de yalan diye nasıl kim onayladı bunu sjdhshs
02 Yorumla- Soran8 gü
Bu hayatta çoğunluğu her zaman aptalların oluşturduğunu öğrenmiş olman gerekirdi
- Cevap sahibi8 gü
En zeki sensin knk harcanıyorsun
BNDE Inanmiyorum dnsizim daha mutluyum herseyde ozgurum dinler zten yalan hersey yalan anlayan ozgur mutlu yasar zten cnku her seyin msal oldugunu anladigi icin kendini cok sevmeye basla ozgurce daha mtlu yasar
01 Yorumla- 8 gü
yorumlara baktimda kjzlar olarak daha dinsisjz 😀bnde katiliyorum sana bnde inanmiyorum
10 Yorumla - 8 gü
Bizde inanmayalar neye güveniyor da inanmıyor bunu anlamıyoruz üstün zekalı mısınız yoksa shsjsjs
01 Yorumla- Soran8 gü
Güvenilecek bir şey yok ki ben doğduğumda hicbir şey bilmiyordum ve sonra gelipte anlatilan hicbir kanıti olmayan dine de inanmadim
- 8 gü
Olabilir umurumda değil
10 Yorumla - 8 gü
dinsizlikte bir din... bunu da anla...0 din diye bişey yok
seninki sananlar var00 Yorumla - 8 gü
Salla be kanka ne yapacaksın milletin inanışını
16 Yorumla- Soran8 gü
Sen de benim sordugum soruyu salla madem be kanka gelip yorum yapmayiver
- 8 gü
Ergen
- Soran8 gü
Neye sinirlendin? Agresif bir ergen olan sensin sanki
- 8 gü
Sorundan anlaşılıyor kimin olduğu
- Soran8 gü
Soru aklını kullanan insanlar için sen üstüne alınma
- 7 gü
Çok şey yazardım ama cevap kaldırılıyor diyeyim sen anla hahahahah
Aile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı. Kime göre neye göre yalan
01 Yorumla- Soran8 gü
Bunu hicbir kanit olmadigi halde inanmak yerine kime göre doğru bunlar da inanacağız? Demiş olsaydınız keske
- 8 gü
Oldukça saygısızca
03 Yorumla- Soran8 gü
Saygisizca olan ne
- 8 gü
İnanan insanları yargılaman
- Soran8 gü
Siz ne aglak çıktınız ya 😂 hangi yargılamaktan bahsediyosun? Onlar gercek diyor ben de uydurma diyorum ama siz her şeyi cok sevdiğiniz dinciğinize olan saldırı sandığınız için normal
u
8 gükendi kararları özgürler
01 Yorumla- Soran8 gü
Hadi canım öyle miymiş
- 7 gü
Ya gerçekse? O zaman hapı yuttun!!
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ne yapalım ya krem peynire mi tapıcaz
00 Yorumla- 7 gü
Bunu ben sorsam beni deli gibi linclerler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 820 cevap paylaştı. Yalan olduğunu ispat eder misin?
04 Yorumla- 7 gü
- 7 gü
@Bedelodedik Ne kadar işlerine gelmeyen, zihinlerinden geçirdikleri pis işleri Din engelliyor diye hemen din yok millet niye anlamıyor.
Din dediği şeyin daha farkında bile değil, Cehennem iyi ki var diyoruz. Şimdi O da Cennete giderse ben isyan ederim, Tabi inanmadığı için Cenneti rüyasında da göremez ya içim rahat. - 7 gü
Zaten ben müslüman ama dini hiç birşeye karıştırıyorum başıma gelen şeyler din ilen alaka tutmuyorum
- 7 gü
@Bedelodedik Zaten şu an sorun sen değil, Totosu yemeyen Gizli üye ile soru soran bu kendini bilmez kişisi.
- 8 gü
Öleceğin zaman göreceksin kim yalanmış...
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)8 gü
Ben apateistim ama dini bir yaklaşımım olsa semavi dinlerdeki şeytanı benimserdim.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)8 gü
Anlamak zorunda değilsin ki
02 Yorumla- Soran8 gü
Geldi bi tanesi
- Cevap sahibi8 gü
Burada bir eleştiri ya da laf sokma değil...
- Gizli Üye(36-45)8 gü
Aferin sana sen akıllısın devam et böyle
00 Yorumla - 8 gü
Şeytanla aran nasıl
01 Yorumla- Soran8 gü
Şeytanın masalı daha da komik
- Gizli Üye(30-35)8 gü
bnde inanmjyorum asla
11 Yorumla- Cevap sahibi8 gü
hersey apacik masal oyun belli akilini kullanan mantiken gerceksi dusunen goruyo
- 8 gü
yalansa yalan doğruysa doğru knk
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)7 gü
Beynin olmadığı için anlamazsin
00 Yorumla ispatla
09 Yorumla- Soran8 gü
Supermenin gercek hayatta olmadigini ispatlamakla ayni sey
- Soran8 gü
Elimdeki kanıt kitabın insan aklından çıktığının cok belli olması gerçekte bir tanrı olabilir yaratıcı olabilir ama bu tanrı bize din gönderdi ve bunları yapmamızı emretti diyenlerin kendi uydurmaları olduğu cok açık ortada
- 8 gü
İnsanlar sana inanmıyorsun diye yargılayıp küçümseyici konuşmuyorsa inananlara da aynı saygıyı göstermek zorundasın kimin dini inancı ne umurumda değil. Ama bir topluluk için kutsal olan birşeye Hristiyanlık bile olsa böyle seviyesiz ve saygısızca konuşman hiç hoş değil. İnanan inanır inanmayan inanmaz senin hayatını etkileyen bir şey yoksa yargılamak sana düşmez kendi hayatına bak
- 8 gü
Sana demedim sorana dedim
- Soran8 gü
@ucamayan_baykus ülke din siyasetiyle yönetiliyor beni her türden etkiliyor kulağıma da ezanınız okunuyor her gün vermek istediğiniz başka rahatsızlık var mıdır müslüman hazretleri
- Soran8 gü
@ucamayan_baykus ayrıca önceki yazdıklarimda da hicbir saygısız bir şey yok sen gerçek diyosun ben yalan diyorum nerede yargılamak 😂 hemen mağdurda yatiyosunuz saldırıyorlar dinime yaaa
Detaylı bilgi