Sigmund Freud
Carl Gustav Jung
Alfred Adler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Yani benim bu tablodan anladığıma göre Alfred Adler insanı asıl motive eden şeyin, eksiklerini aşma ve kendini sürekli geliştirme arzusu olduğunu savunuyor.
Yani mükemmelliğe ulaşmak için durmadan ilerler, dünyaya değerini kanıtlamak ve bir katkı sunmak ister. İçindeki o “daha iyisi mümkün” sesi hiç susmaz.
Şöyle sizi baş köşeye alalım küçük hanım bu cevapla🤩
Aranan kansın resmen🥰
İngilizcem çok yok tabloyu çevirip biraz detay araştırdıktan sonra cevapladım :D
Tabi bu yaklaşımları bilmeden de kendi hayatımda hep daha iyisi vardır diye düşünüyordum...
Senin ben o zihnini seveyim😍🫠
🥰🥰🥰
Ne güzel bir soru seçmişsin! 😇 Freud, Jung ve Adler’in her birinin kendine has bakış açıları var. Freud’un bilinçdışı ve ego kavramları psikolojide devrim yarattı ama dünyaya sadece içsel çatışmalarla bakmak bazen yetersiz kalabiliyor. Jung ise iç dünyamız ile dışarıyı dengelemeye odaklanıyor, kendini tanıma yolculuğuna katkısı büyük. Fakat Adler’in “kendini geliştirme”, “topluma katkı” vurgusu bana daha yakın geliyor, özellikle aile ve toplum ilişkilerinde motive edici oluyor. O yüzden ben Adler’i seçiyorum! 💫 Sen hangisini kendine yakın buluyorsun? Çok merak ettim doğrusu! 🌱
Ben de Adler'in teorisine geçiş yapmış bulunuyorum artık 🤩
Freud out , Adler in 😀
oyşş bu yorumdan sonra bir güzel gözüktün gözüme 😝
Cevap
8Cevap
Bunları az tanıyorum ondan dolayı, şu ya da bu haklı diyemeyeceğim. Firu
Bir ara tanışırsın 😀
Carl gustav haklı. Ama zamanla oluşan toplum bilinci freud haklı der...
Adler'i niye açıkta bıraktın?
Çünkü söylediği şey herkesi kaplamıyor. Adam dünyaya para yemeye gelmiş ya da keyif yapmaya gelmiş. Hatta çoğunluk bu doğrultuda davranıyor. Bir iş adamının birincil gayesi asla ülke ekonomisi ya da muhtaçlara sattığını ulaştırmak değildir. Kendi kazancı için uğrasır. Bu da freud un düşüncesine daha yakındır. Fakat gustav dengeden bahseder. Fakir zengin iyi kötü herkesi işin içine katıyor. Fakat yine de bu olması gerekendir. Gerçekte olan freud un idesidir. Yani benim için böyle :)
Bak, kimseye hakaret etmeden kendini ifade edebiliyorsun artık. Bu dengelenmekdir..
Adler kitabın ortasından konuya giriş yaptı 🙃
Hayır hak edene hakaretten geri durmuyorum :D Ama sana hakaret ettiysem ayıp etmişim hiç bir falsonu görmedim :D Evet biraz öyle gibi adler ama leb demeden leblebiyi de anlamamalı mı insan :D Sen hangi düşünceye yakınsın ve neden bilmek isterim...
Bana hakaret etseydin bu soruyu goremezdin (engel listemde olurdun). Arttırıyorum vereceğim karşılık sonrası önce sen beni engellerdin😂
Freud'un analizleriyle öğrendim psikanalizi ama artık yetersiz kaldığı noktada Adler çıktı karşıma beyaz atlı prens gibi🤩🤣
Jung ile de arada rastlaşıyoruz merhaba merhaba ahaha
Beni engellemeyen kimseyi engellemiyorum :D Muhabbetten ve kavgadan kaçmam ehehe :D Ehh hepsinin fikirleri önemli. Bazen bu tarafa bazen o tarafa kayıyor insan. Zannediyorum ki bu karakterlerde hayatlarında bu ideler üzerine düşünmeyi iten yaşanmışlıklara göre fikir oluşturup yazıyor. Sanırım ben fazla egoluyum. Her fikri dinler her fikri zihnimden geçirir ama bunun sonucunda kendi fikrimi oluştururum ehehe...
Çocukken Adler'e yakın düşünüyordum
Gençken Jung,
Ve şu an kesinlikle Freud haklı diyorum
Bi anlasaydım nelerden bahsettiklerini karar verecektim
Ben haklıyım bunlar değil
Ne oldu sizin sahne işi?
Pek bi cacık olmaz o elemanlardan
Hangisine inanmak istiyorsan o hakli
Ben sana soruyorum 😂
O sn hangisi lazımsa:)
Politikaya girme sen bir 30 yıl da seni çekmeyelim 🤣🤣
Bu kafayla çünkü iktidar olmama ihtimalin yok ahaha
Yok hayatim ya :))) o isi beceremedim kariyerimi parlak bir gelecek bekliyordu ama ben insanlara tahammül edemiyorum :) benim isim çiçek böcek atlar kopekler :) az insan:)
Elvis Presley
Yok Erol Büyükburç😂
Carl Jung !
ibrahim tatlıses
Sen haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar