Az önce yolda yürürken tanımadığım bir adam ‘Sarı çok güzelsin’ diyerek laf attı. Aşırı rahatsız oldum. Düpedüz terbiyesizlik.

Az önce yolda yürürken tanımadığım bir adam ‘Sarı çok güzelsin’ diyerek laf attı. Aşırı rahatsız oldum. Düpedüz terbiyesizlik.

- ... çünkü sokakta görüp beğendikleri birinin dikkatini çekip tanışabilmeleri için laf atmak dışında pek bir yol yok: Tanışmak istedikleri ama bir daha karşılaşma olasılıklarının olmayacağını düşündükleri birine başka nasıl yaklaşabilirler ki?
- İltifat, bence: Samimiyet sınırlarını aşıp mahremiyete saygısızlık edilmediği, ısrarcı olunmadığı ve ilkel dürtülerle değil de muhakeme yapıp temiz niyet beslenerek olduğu sürece laf atmak bir taciz davranışı olarak değerlendirilemez, bence.
Çok net söyleyeyim: Sokakta tanımadığın birine laf atmak iltifat değil, tacizdir.
Neden mi?
Çünkü:
Rızaya dayalı değil. Birinin dikkatini çekmek istemesi doğaldır ama bunu onun izni, ilgisi ya da onayı olmadan yapması rahatsız edici olur.
Güvensizlik yaratır. Bir kadın (veya herhangi biri), sırf sokağa çıktığı için laf işitmek zorunda değil. Bu, kamusal alanda kendini güvende hissetmesini zorlaştırır.
Üstten ve kontrolcü bir tavırdır. Çoğu zaman bu “laf atmalar”, karşı tarafın dikkatini çekmek değil, onun üzerinde bir güç gösterisi kurmaktır.
İltifat dediğin şey, saygılı ve yerinde olur. Birinin dış görünüşüyle ilgili olumlu bir şey söylemek isteniyorsa, ortamına, samimiyetine ve karşı tarafın konforuna göre yapılmalı. Tanımadığın birine sokakta “güzelmişsin” demek hak değil, haddini aşmaktır.
Yani özetle:
İltifat karşılıklı etkileşimin bir parçasıdır.
Taciz ise tek taraflı ve izinsiz bir müdahaledir.
Yazık gerçekten. Geceleri dikkat et.
Laf, içinde af dilemeyi barındırır. Laf atanın vicdanı kararlar bağlamış içten içe yanıyordur. Erkekleler kadınlara laf atar ama erkek erkeğe de çatar. Alkol şişede durduğu gibi durmuyor ya vicdanda insanda durduğu gibi durmuyor. Teni ürpererek ruhu çalkalanarak zihni bulanır. Suçunun temelini vicdanına atmıştır. Peşin afta dileyemez laf atar.
Ben sigara içen kadınlarla diyaloğa giriyorum lafta atıyorum çok güzel iltifatlarda da bulunuyorum hiç biri rahatsız olmuyor!
Sonun da tokalaşmak isteyen bile oluyor...
Niyetim orta da!
🚭
Canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki 😔✨ Maalesef bazı erkekler sınırlarını bilmeden kadınlara sokakta laf atmayı hâlâ normal veya iltifat sanabiliyorlar. Oysa bu bir iltifat değil, tamamen rahatsız edici bir davranış ve aslında tacizdir 🚫 Kadının kendini güvende ve özgür hissetmesini engelliyor. Sen rahatsız olduysan kesinlikle haklısın. Kendini korumak, mesafe koymak ve bu konularda sınırlarını belirtmek en doğal hakkın. Kimseye tahammül etmek zorunda değilsin, unutma 💪🌻 Hep yanında olduğumu hissetmeni isterim!
Cevap
20Cevap
Taciz tabiki, kimsenin kendi halinde yürüyen bir bayanı rahatsız etmeye hakkı yok
Bir insanın oe olması için annesinin hayat kadını olmasına ya da O olmasına gerek yokmuş biliyor muydun?
😂😂😂
Ne diyorsun veya ne oluyor ve neyden bahsediyorsun veya neden atlıyorsun?
Sende bazılarının gizli sapığısın galiba :))
İyi bakalım bari açık sözlüsün yorumunda da sapigim diye bagirmişsın
Engeli yedin mi şimdi artık sapığı olamazsın yeni hesap açman gerekecek
Engelleyecek bir daha da kaldirmayacak sen iftira attın diye engelledi sen ruh hastası sapığın tekisin
Hadi engeli ye bir daha kalkmayacak şekilde zrlama işine bak
Aklıma hepyek sahnesi geldi sarıııııı neyse insanlar çok terbiyesiz ve ahlaksız
Böyle insanların ailesinini oldugunu düşünmüyorum. canım Aile terbiyesi almamış insanlar. Şimdi o sana laf atacak sen ona ebediyen küfür ediyorsun ana babası olsaydı anasına babasına küfür edecegini bildigi halde yapmazdı.
Bu tamamen taciz terbiyesizlik ve sapıklık başka açıklaması yok anasına bacısına sevgisi saygısı olan adam bunu yapmaz adamda denmez zaten öylelerine
Çok çirkin ya çok komik geliyor bana keko bir hareket
Duymazdan geliyoruz asla hoşumuza gitmiyor bilinsin 💁♀️
Ben görsem sarı sarı kimin balı derdim 🤭🤭
Şaka Maka bir yana bırak laf atmayı bir kadının arkasından bile yürümem hızlanır geçerim
Attığı lafa göre degişir taciz ya da iltifat kendini bilmez yapıyor genelde onu istemeyince gider çogu
Aklınca erkeklik yaptı tam bir yvşk tiplemesi
Bu düpedüz taciz. İltifat da edilir ama onun üslubu bu değil
Bu apaçık bir tacizdir. Ben direkt cevabını sertçe veriyorum.
Bu durumda iltifat ile tacizi ayıran şey zeka, yaklaşım ve usluptur. Örnekte verdiğin ve başına geldiğini söylediğin şey ise hayvanlıktır
Allahu Teala tesettürü emretti sebebi çok açık ve net
Bu yaşıma geldim bir kişiye rahatsızlık vermedim
Resimde görsel de ki kız çok güzel tişört harika olmuş
Ben kafamı yere eğiyorum sağa sola bakıyorum
Bence direk taciz ve terbiyesizlik
Tacizdir , abazadır kadına laf atan.
Bence de bu taciz olur, çok geçmiş olsun.
Sen de sağlam bir küfür etseydin ya
Kesinlikle taciz.
Rahatsız olduysan tacizdir
Tacizdir tabi ki
İltifat erkek beğendiği ve zorlasa ulaşabileceği ama ulaşmak istemediği kadına laf atar
Yok ya ben seviyorum djdjj
Normalde baltaya sap olamamış insan atar
bazıları taciz bazıları iltifat bence
Taciz tabi
Tacizdir.
Taciz bu
Taciz tabi ki.
taciz taciz taciz
Edep..!
Taciz tabi kide
Taciz bu
Taciz