Berbat bir evliliğim var?

Eşim başımıza bir şey geldiğinde hemen annesini arıyor bütün hayatım eşim ve annesi çemberinde geçiyor. Geçen gün araba bozuldu kaportacıya gittik. Kaportacı, aracın hasarını şişirmeye başladı eşimde arabanın içinde dinliyor bende onu gözlerimle telkin ediyorum’’Hani bir durum yok merak etme ben halledeceğim.’’diye. 5 dk sonra bir baktım annesi beni arıyor adamla konuşurken araç hakkında. Hayatımızda ki bütün olumlu olumsuz şeyleri anında annesine anlatıyor.
Eşim hamile ve ben onu gerçekten çok seviyorum. Hamile olmadan önce de bu şekilde davranıyordu. Annesi hakkında şikayet ettiği her şeyi bütün kavga sebeplerini bana karşı aynılarını yapıyor. Her zaman suçlayıcı. Yanlış yola girsek büyütüp senin yüzünden demeye başlıyor ve anneside yıllarca ona böyle davranmış. Bu davranışlarıyla ilgili ne kadar konuşsamda rahatsız olduğum şeyleri ne kadar söylesem de en ufak bir çıkmazda bunu sorun yaratıp kabahati bende arıyor. Ben çok sakin bir insandım fakat evlendiğimden beri her şeyi sinirlenmeye başladım işimde de öyle sosyal yaşamımda da böyle artık her şeye her an patlayabilecek noktaya geldim. Demek istediğim bu eşimden ve annesinden kaynaklıdır demiyorum sadece hayatın zorluğu da bana böyle yapmış olabilir bilmiyorum kafam çok karışık belki de bir psikoloğa gitmem gerekiyor içimi dökmek için. bugün tartıştık ve ağlamaya başladı araba olayından sonra niye böyle yapıyorsun diyince hiçbir şey istediğim gibi olmuyor diyor. Dedim ne mesela evimiz var çocuğumuz olacak diyorum bana sürekli arabayı deiştiremediğimizden yakınıyor annesine de şikayet ediyor hatta bu konuda annesini suçluyor ben aralarına girip tartışmalarını ayırıyorum. Kafam çok karışık olay örgüsünü bile karışık karışık yazdım kusura bakmayn

Berbat bir evliliğim var?