- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılBunu diyenlerin hayatı huzuru ne kadar yolunda? Hiç yolunda gitmeyen işleri veya ilişkileri yok mu? Sen maddiyatı değil sevgiyi seçmişsin , İnşallah eşin kıymetini bilir , herkes kendine baksın, bu sözler kimsenin haddine değil. Sen takma kafaya. Ayrıca bu tip insanlar , hayatımızda her ne durum olursa olsun olumsuz bakmaya alışmış ve dedikodu insanlarıdır. Onları hayatımızdan çıkarmak , çıkaramadığımız kişilerse de mesafeli olmak en iyi durumdur. Bu tipler herşeyiyle yolunda olan yuvaları evlilikleri yıkarlar. Sonra birde bunun dedikodusunu yaparlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılher şey ev araba para değil. Evi yoksa belki üç beş sene sonra alınır. O evin içinde huzurun olmalı kiralık veya kendinin farketmez. Huzur olmadıktan sonra sarayda bile yaşasan boş o yer cehennem olur sana..
Bide şöyle bir şey var ev olanın ömür boyu garantisimi var? Yarın ne olacağını kimse bilmez bı bakarsın evini satmak zorunda kalmış. ya da deprem oluyor görüyoruz.
Yani sen mutlu isen kimseyi dinleme. Zaten bu devirde kimse mutluluk çekemiyor. Seni mutlu görünce bozmak için uğraşıyorlar bozuncada ben demiştim diyip rahatliyorlar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkın maddi şartlarla ölçülemediği gerçek bir klasik, aynen! 💖 Kirada oturan birini seçmek cesaret ve yürek ister, bence tebrik ediyorum seni! Akrabaların lafına takılma, önemli olan senin mutluluğun. Onlar belki anlamıyor ama senin hislerin tam da doğru! Her aşkın farklı bir hikayesi var zaten, seninkisi de süper renkli ve özel!😍 Ailenle aranı nasıl düzeltebilirsin sence?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılakrabaları takmayın siz de
00 Yorumla
1 yılMaddi durum her şey değildir. Sevgi, saygı, anlayış ve destek gibi manevi değerler mutlu bir evliliğin temelini oluşturur.
Herkesin hayata bakışı farklıdır. Akrabalarınızın değer yargıları sizinle uyuşmayabilir. Bu onların fikri, sizin gerçeğiniz değil.
Sizin hayatınız, sizin seçimleriniz. Başkalarının beklentilerine göre yaşamak zorunda değilsiniz. Kendi mutluluğunuzu ve ilişkinizi önceliklendirin.
Bu zorlu süreçte size destek oluyor ve mutlu bir evlilik geçirmenizi diliyorum. Başkalarının ne dediğine takılmayın, kendi yolunuzda ilerleyin. ❤️10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
1 yılValla bu yaşa kadar sıkıntı çekmeden yaşadıysan eğer evlenince çok zorlanırsın. Geçim derdi çok zor. Bende sıkıntı çekmedim borç bilmedim ve evlenince ufak bir borç bile strese sokup uykularımı kaçırdı. Evlendim evleneli düzenimiz yok belimiz doğrulmadı. Para yoksa sıkıntı oluyor hep kavga gürültü. Ha ben lüks yaşayan biri değilim öyle hep ihtiyaç olmayan isteklerim yok ama yinede para yoksa sıkıntı. İyi düşün taşın, kaldırabilir misin stresi borçu harcı? Sevgi var tamam ama sadece sevgi yetmiyor
14 Yorumla- 1 yıl
Sadece sevgi yetmese de sevdiği adamın eli armut toplamıyordur herhalde...
- 1 yıl
@Freddy1616 bazıları armut bile toplamıyor, armut piş ağzıma düş istiyor o zaman olan çok seven kadına oluyor
- 1 yıl
Öyle yetiştiriyor çünkü kadınlar oğluşlarını
- 1 yıl
@Freddy1616 tabi tüm suç kadınların, babalarıneğer asma olup evlat yetiştirmeye özen gösterirse bu sorunlar olmaz.
Gizli Üye(30-35)1 yılben lojmanlarda büyüdüm ve 30 yaşında ailemle kirada yaşıyorum. üstelik kazancımız kirayı zar zor karşılıyor. fakat şimdiye kadar hiç bir maddi stresim olmadı. çünkü maddeyi gaye edinmedim ve mutluluğumu maddeye bağlamadım. sevdiklerimle, sağlıkla, hayatı sırtlanmak şükür ve mutluluk sebebim. bu nedenle şu yazdığın şey beni dehşete düşürdü. evlendiğinde kirada yaşıyor olmayı kendine mesele edinmen vahim bir durum bana göre. maddeyi gaye edinmek insanı açgözlülüğe sürükler ve gerçek huzuru bulamazsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBizde kirada oturuyoruz. Sikt** akrabaları zorluğu var mı evet var. Ama yanındaki adam ve sen karakter sahibiyseniz bir şekilde mal mülk işi hallolur yeter ki aramızda güven sevgi sadakat olsun. Akrabaların bir şey söyleyince de bir kaç kere tersle ya da dalga konusu yapınca eğleniyor musun ya da bunu yapmak sana ne kattı gibi ters köşe sorular sor. Onlar gidecek ve sen eşinle yalnız kalacaksın. İmkanınız coj yeri şeyse bir evalirsiniz düğün hediyesi de ya da. Morarmalarını izle sende çok alınıyorsun derler yüksek ihtimalle. Sizde uzatmayın bu meseleyi evlenecek olan benim sizin uzerjize vazife değil deyip ortamı terket. Herkes haddini bilmeli ve öğretecek olan sensin. Psikolog Tülay Kök'ün YouTube kanalında sınırlar eğitimi video oynatma listesini izle. Evlenince de rahat bırakmazlar yoksa seni
10 Yorumla
1 yılBende zengin bir aileden geldim eşimin durumu normalin baya altında ama memnunum hatta altı aydır işsiz bir şekilde idare ediyoruz kiradayız dediğin gibi ama kimsenin dediğini umursamadım. Kimse bizi mutlu etmiyor biz nedn başkalarının laflarına göre hareket edelim? Onlar öyle diyeceğine yardımcı olsunlar ama yok ne olacaklar, milletimiz kötülemeyi çok sever sen kafana takma her şey olur gider
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Geçim derdi zor ama asıl arada sevgi, uyum var mı o önemli ev sahibi olup, iyi durumda olup boşanan da var. Sadece maddiyatta etmiyor ilişkiyi kurtarmaya ama ev olması artı bir durum taşınmak, sürekli yer değiştirmek stres aynı evde uzun zaman oturabilirseniz kirada da oturulur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. artık toplum değişti. erkekler ve kızlar evlenirken misal durum soyle. erkek tarafı kirada oturacagımız diye sen bi üzülmüşsün ya bu görevi erkeğe yüklemişsin ya. erkekte kirada oturacagım bi kızla evleniyorum diyor ya da kira konusunda dert etmiyor o dert 2mizin diyor. o zaman kız para vercek ya da kayınpeder vs diyor. zihinde olan bu. tam eşitlikçilik.
00 Yorumla
1 yılKimsenin ne dediğine bakmayın. siz birbirinizi seviyorsanız gerisi yalan. Siz mutlu olacaksınız. herkes kapıyı kapattı mı içerde onu Yaşar.. birinin durumu birinden iyi olabilir Ona Yapacak bir şey yok kirada da bir sürü insan var yaşıyor. Elalem ne der diye düşünmeyin. o Elalem denen tayfayı :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu devirde evi var diye tercih edersen birini, %99 ihtimalle evlendikten sonra huzurun olmayacak ve hatta şiddet görme ihtimalin bile yine %99larda olacak. Akrabayı dinlersen bunlar olacak. Kalbini dinlersen sevdiceğinle mutlu huzurlu kirada da olsanız yaşayacaksınız
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
1 yılVazgeç. Hayata 1 kere geliyorsun onu da böyle bir adamla heba etme. Bu saate kadar neden yapmamış , yapamadiysa 1 ev evlenip milletin kızını sefalete mahkum etmesin. PARASIZ MUTLU OLAMAZSIN
413 Yorumla- 1 yıl
Ben de yapmadım, çünkü yapmak istemedim. Başka hayallerim vardı... O adam da benim gibi olabilir...
- 1 yıl
Evleniyorsa mecbur herşeyi dört dörtlük yapacak yok öyle dünya
- 1 yıl
@Açelyagülçiçek yani evleninceye kadar yapmamış olabilir başka öncelikleri vardır demek istedim
- 1 yıl
Bu bizi ilgilendirmez ozmn evlenme kanka
- 1 yıl
@Açelyagülçiçek evlenmedim zaten...
- 1 yıl
Yatırım yoksa evlenme zaten başkasının başını yakmaya hakkın yok
- 1 yıl
@Açelyagülçiçek neden başını yakmış olayım ki?
Beraber de yatırım yapılabilinir - 1 yıl
Sen geleceğini düşünmediysen kimsede senle yatırım yapmak zorunda değil boş boş konuşursun işte anca
- 1 yıl
Öyle bi enayi varsa
- 1 yıl
@Açelyagülçiçek evlenmek aynı çatı altında birlikte yaşamak değil mi?
Ayrıca ben tum ömrüm boyunca yatırım yaşıcam karşılığında o zaman o bana ne verecek? - 1 yıl
Senin yanında olması için istediği herşeyi yapman lazım zaten uymuyorsa evlenme hadi defol çocuk
- 1 yıl
@Açelyagülçiçek Ben dw onun yanında olmuş oluyorum dedim o bana ne verecek o halde yanında olmam için?
- 1 yıl
Evi arabasi hicbirseyi olmayanlar evleniyor adam daha kendisine bakamiyor çocuk yapıyor sonra çocuk aç kalıyor duzgun yediremiyor kirasini odemiyor kavga çıkarıyor olan karisina ve çocuğuna oluyor gene durumu yoksa evlenmemeli
Gizli Üye(25-29)1 yılKirada yaşamak zor ama bu devirde ev almakta çok zor. Yani eve en az 80 bin para girmesi lazım birikimi vs olması lazım aile de destek olması lazım ancak öyle biraz da borç para alırsan ancak ev alabiliyorsun. Yoksa çok zor bir ömür kirada yaşamakta zordur kiralara sürekli zam geliyor tek çalışansa hele dahada zor olabilir. Kendin kararını ver sende çalışıyorsan şayet üstesinden de gelebilirsiniz
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılGerçekleri söyledim fakat içinden geleni yap elalemi dinleme sevgi her şeyin üstesinden geliyor bunuda aklında çıkarma her olumsuz söyleneni kafaya takarsak yaşamak zulüm olur.
Gizli Üye(36-45)1 yılKirada oturmanın hiçbir sakıncası yok. Önemli olan işi. Bende yeni evlendiğimde kirada oturdum. Ama şimdi birkaç ev lüks arabalar filan…Şuan birçok kişi imreniyor eşimin hayatına. (Tabi eşim bunun karşılığında bana napıyor, o ayrı mesele)
Sonuç olarak önemli olan evlenirken parası değil, iyi ve garantili bir işinin olması, aklı başında biri olması, vicdanlı olması vede senin kafa dengin biri olması.
Bunlardan biri eksik olursa maalesef samanlık seyran olmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılAkrabalara boş konuşmayın de. Ben olsam çoktan demiştim ve annem bana öyle dediğim için kızmıştı. Kızdığı için de anneme kızmıştım 😂 haha sonra da akrabalar bana gram takardı sadece, kendi akılları kadar taktıkları için sorun etmezdim 😆😆
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yılDalga geçen geçsin siz boşverin mutluluğunuza bakın güzel günlerinizi düşünün dışarıdan kim bakarsa baksın konuşması çok kolay her zaman... Kimse sizin mutluluğunuzu da üzüntünüzü de anlayamaz ne kadar yakın olursa olsun. Mutluluklar.
00 Yorumla
1 yılValla millet hep konuşur hani derler ya ağızları torba değil ki buzesin sen kendi kalbinin sesini dinle sevgi saygı sadakat olunca her şey asılır rabbim mutlu etsin akrabaları da bence salla pardon akraba diycektim hahah
02 Yorumla- 1 yıl
*akbabaları da salla
1 yılValla benim annem babamla sırf evi var malı mülkü var diye evlenmiş ki 30 yıl öncesinden bahsediyoruz 20. Yüzyıla ait düşünce yapısı bile buymuş şu an 2025 yılındayız 21. Yüzyıldayız sen düşün gerisini
04 Yorumla- 1 yıl
Evi olması büyük bir artı ama evi yoksa anadan babadan zengin değilse kendisi de bu yaşına kadar ev alacağı parayı biriktiremediyse onun suçu mu hayır birlikte çalışıp bir ev alabilirsiniz aşk herşeyin yolunu bulur yeter ki sevdiğin insanın elini tüm ömrün boyunca tut
- 1 yıl
Bu devirde nasıl ev alsın allah aşkına kızların bu konuda erkeklere hak vermesi lazım bir ev olmuş 5 milyon
- 1 yıl
Ben iki açıdan da düşünmeye çalıştım ama para için sevmediğin insanla evlenmek mi doğru olan bu da doğru değil mesela annem geçenlerde karşıma geçip sevmediğin adamla evlenme kızım diye ağladı annem de böyle bi m.. anyak 😂 lakin babam adam gibi adamdır orası ayrı
- 1 yıl
Demek ki mal mülk karın doyurmuyor
1 yılAkrabaların b** yesinler önce dönüp kendilerine baksınlar sırf kendi evinde oturacaksınbdiye hayatının sonuna kadar mutsuz mu olacakmışsın? Hem sevgi olduktan sonra her şey ardından gelir zaten
10 Yorumlaarkadaşlar kim bu ülkede kolay bi şekilde öyle altına ev araba çekebiliyor o akrabalarını tek tek oturt karşına sor bakalım hangisi evlendiğinde kocalarının nesi varmış
ne aptal insanlar var ya10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Dalga geçen akrabalar ev versinde size o zaman onda oturun. Ağzı olan konuşuyor. Türkiye'nin yarısı kirada oturuyor zaten, parasını ödedikten sonra bunun nesi ayıp?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İki gönül bir olunca samanlılar seyran olur. Yeter ki kalp, akıl, ruh ve ten uyumunuz olsun. Sonsuz saadetler. Daima mutlu olun. Birbirinize sımsıkı sarılın olur mu… 💦🪷✨😎
00 Yorumla
1 yılBen epey bi akraba sitmiştim, dalga geçicek halleri kalmadı, hepsi kendi hallerine acıyıp ağlıyo , aileleri darmaduman :)
Akraba dediğin şey lüzumsuz insan müsveddesi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
1 yılHayat senin, onlara ne ki... Sevdikten sonra maddiyatın ne önemi var ki. Her şey para değildir açıkcası. Para ile sağlığını, aileyi ve huzuru satın alamazsın. Maddiyat amaç değil; araç olmalı.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılEtrafındaki insanları takarsan ve en sevdiğin şey sevdiğin adam değil de parası ise zaten hiçbir zaman mutlu olamazsın..
13 Yorumla- 1 yıl
@Aydkekjsj thank's))
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılMaddiyat önemli ileride geçim de sorunlar başlar ise sevgi ile karın doymaz hele çocuklar vs de gelince emin ol ama umarım güzel bir gelecek olur
12 Yorumla- 1 yıl
Önemli hemde çok önemli ömür geçmez o adamla
- 1 yıl
@Açelyagülçiçek kesinlikle
Aile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. Maddiyat önemli değil diyorsun ama akrabalarinin söyledikleri yüzünden soeu açmışsın. Akrabalarina göre ne
10 Yorumla
1 yılKitabın ortasından gireceğim. kirada otursan dahi kirayı ödeyecek ve geri kalan para ile rahat gecinebilecek bir geliri var mı ?
12 Yorumla- 1 yıl
Neden sadece erkeğin gelirini soruyorsun ki?
- 1 yıl
@Freddy1616 bu soruda sadece erkekten bahsadilmis. neden olcak
Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı. Ne istedigini iyi belirlemelisin. Hayal kirikligina ugramamak icin. Iyi ev istemekte seni hakkin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 788 cevap paylaştı. Matematiğinizi yapın, uyuyorsa size evlenin, başkasına ne ki. Ailenin durumu iyiyse zaten ihtiyaç halinde size destek olurlar.
00 Yorumla
1 yılCevapta, akrabalarına sövesim geldi, içimdeki akraba nefreti bana düzgün ve saygılı yorum yaptırtmayacak sanırım.
00 YorumlaNiye dalga geçiyorlar mis evlenecegin kişinin ev ödeyebilecek imkanı varsa tamam önce senin güvenmem onemlj tabi
10 Yorumla
1 yılYa bu illahi evi olacak arabasi olacak parasi olacak diyenlerinki altin kaplama mi a. mk 😀ne sunuyosun ne vadediyosun da bunu istiyosun 😅
00 Yorumla
1 yılGit akrabaların ile evlen o zaman yol yakınken. O adamın da hayatını karartma bu düşünce ve kafa yapın ile
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Evi olan biriyle evlenip mutsuz da olabilirsin. Seviyorsan böyle şeylere takılma. Çalışır beraber ödersiniz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılAkrabalara eşek değilsiniz artık evide Siz alın diye laf vur. Her türlü kazanırsın, ya evin olur ya da çenelerini kapatırlaf 🤔🤔
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 531 cevap paylaştı.
1 yılMaddi durumu iyi evin kızının oturacak evi yok. Türkiye'de ortalama kişilerin kendini iyi durumda zannetmesi çok komik.
01 Yorumla- 1 yıl
Soran kız kirada miymis
1 yılEv almaya gücü yetiyorsa ev alsın derim bu zamanda kira gerçekten sıkıntı ve verdiğin paraya hiç bir zaman senin olmayacak eve veriyorsun paranı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇok seviyorsan kulağını kapat söylenenlere sevgi böyle birşeydir o yuvada huzurla yaşamanızı dilerim mutluluklar 🥰💐
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
1 yılAkraba kimmiş? her şey para mı allah için ya güzel bir evde oturacaksan bence hiç sorun değil. Birde seviyorum diyorsun
00 Yorumla Akrabaları takmamayı öğren inan böyle daha mutlu olacaksın hem kirada oturmak kötü bir şey değil ki beraber çalışıp kendi evinizi de alabilirsiniz
00 YorumlaBurada dalga geçilecek hiçbir şey yok Sen de onlarla dalga geç o zaman ya da onlar Bir tarafları ile dalga geçsinler☺️
00 Yorumla
1 yılBence bu tarz şeyler dile bile gelmemeli. Kime ne kirada ya da kendi evinde yaşamaktan. İnsanlar çok garip
10 YorumlaEv (lilik) olarak bakıyorlar evlilik müessesine demekki. Evlilik kelimesinde adı geçen EV sizin huzur, mutluluk ve birlikteliğiniz 👍👍
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Akrabaların terbiyesiz, bende kirada evlenmiştim zamanında, kimseyi dinlememlisin, sen tapu ile koca ile evleniyorsun...
00 Yorumla
1 yılBana kalırsa atmissin akrabaların sabanci ailesinden değilse boyle bi şey ile dalga geçmek akıllarına gelmez bile uydurma
00 Yorumla
1 yılO gereksiz tipleri boş ver. her şey para değil. Belki ilerde çok daha iyi bir yaşamında olabilir, belli olmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAh sevgili kardeşim akrabalar akbabadan ibarettir onlar sürekli konuşup durur. Sen bunları kulak ardı etmelisin adamını seviyorsan gerisi teferruat
00 Yorumla
1 yılakrabaları sktr et sanki kendileri Beyaz Ev'de oturuyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılSen o akrabaları def et. Zaten her şeyi bi onlar biliyor.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Açsınlar kendi bi taraflarına gülsünler, sevmişiniz evleniyorsunuz ve mutlusunuz
00 Yorumla
1 yılTakılma kimseye ya akrabalarla mı evleniyorsun sanki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Allah mutlu mesut etsin kardeşim 🌹 sorumluluk sahibi biri olsun mutlu olursunuz İnşallah
00 Yorumla
1 yılBoş ver akrabaları seviyorsan ve sen bundan rahatsız değilsen bu yeterli kimseyi umursama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılSende onlarla dalga geç mutlu değiller diye mutlu olan insan diğer insanlara laf etmez
00 Yorumla
1 yılNeyi soruyon tam olarak anlamadım? Bir sürü savunma da yapmışsın. Soru ne?
00 Yorumla
1 yılKira verebiliyorsanız ev almak şart değil zaten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılMilleti çok takıyorsunuz gerçekten. Bunu diyenler 50 yaşında ev almıştır millete ne
00 Yorumla
1 yılsen yoluna bak her konuşanı ciddiye alirsan yaşamak çok güçleşir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılAkrabalarının hepsi ev sahibi mi? Ne zaman ev sahibi olmuşlar yaşları kaçmış?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSizin için demiyorum Yanlış anlamayın. niye siz ve akrabalariniz hatta sizin soy ve kan bağlarınız kraliyet ailesinden mi çıkmışsınızki. öyle kolay mı ya artık evi bırakın araba bile almak çok zorlaştı kaldı ki ev millet ay sonunu getiremiyor ve eski kişilerin zamanındaki gibi değil durumlar
00 Yorumla- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat