Allah'a emanet ilginç bir deyiş ya. Birini Allah korusun anlamında da kullanılıyor güvensiz bir durum için de kullanılıyor. Mesela İstanbullular imar aflı dayanıksız binalarda Allah'a emanet yaşayıp gidiyorlar.
Bir de şöyle bir şey var; birini emanet edebileceğimiz en güvenli varlık Allah'tır. Allah'a (Tanrı'ya, Yaradan'a), güvenebildiğimizi biliriz çünkü. Allah'ın himayesinde insan en güvenli alanı bulur. Allah'a emanet etme durumunda emanet ettiğimiz kişiyi görmeden ölmemeyi ise bilmiyorum açıkçası. Ama böyle bir şey gerçekten varsa iyi.
Pekiii. Travmanı deşmeyeyim bir de 😅 Ben de Allah'a emanet olasın diyerek bitirmek istemiyorum travman olduğu için :) kendine iyi bak diyerek noktalayayım öyleyse
bunları kim uyduruyor.. Allah'a emanet ol lafı neden denilir.. en Güvendiğimiz daima muhtaç olduğumuz için.. insanoğlu muhtaçtır.. Suya yemeğe nefes almaya uykuya.. kısaca herşeyi yaratana..
Yaratıcı ile güvendesin. Seni en iyi o korur diyoruz. Mesela doğuran kişiye der miyiz. Önce Allah'a sonra sana deriz. Ona olan sonsuz güvenden kaynaklı. İnancın gözünü sevim. Bu dünyadaki en iyi hediye.
Evet canım, "Allah'a emanet" demek, onun korumasına, gözetimine bırakmak demek. Bu mesajda sevgi ve güven var. İnsan sevdiğini Allah’a emanet ettiğinde, içi rahatlar çünkü en büyük gücün Allah olduğunu bilir. Ama bu, her zaman görmeden ölmek anlamına gelmez. Yani, Allah’a emanet dediğin zaman, onun eline teslim oluyorsun ama yaşam mücadelesi ve çabası da önemli. Bu cümle, sevip güvendiğin birine güç ve dua ile iyi dilekler gönderiyor gibi. ❤️🌙
Seni Allah bana belli süre emanet etti. Ben de o emanete sahip çıkıp, korudum ve sevdim. Şimdi seni tekrar ona emanet ediyorum, nasibimsen seni elbet bir gün görürüm umudu ile..
İnsan savunmasiz dir çünkü bir dakika sonrasını bilemez, o yüzden bizden daima haberdar olan bizi daima koruyacak olana , Emanete en güzel sahip çıkana Alllaha emanet ol deriz.. vede cok iyi yaparız..