Diyanet: "Allah" yerine "Tanrı" denebilir Diyanet İşler Başkanlığı, "Allah" yerine "Tanrı" denmesinin İslam'a aykırı olmadığını açıkladı. Sözcü Gazetesinin haberine göre Diyanet'in Aylık Dergisi'nin Şubat sayısında yer verilen bilgide "Tanrı" kelimesinin, Arapça "ilah" kelimesinin karşılığı olduğu ifade edilirken "İlah" daha çok, Allah'tan başka ibadete layık görülen varlıklar için kullanılır" denildi. Doğru olanın "Allah" kelimesini kullanmak olduğunu belirten Diyanet, buna rağmen, Allah'ı "Tanrı" diye anmanın sakıncası olmadığı vurgulandı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Diyanet, "Allah" ismi yerine "tanrı" kelimesini kullanmak caiz midir?" sorusuna şu yanıtı verdi:
Zaten Tanrı Türkçe kelimedir Allah Arapça kelimedir her ikisinide söylemekte sakınca yoktur Dilimiz gereği Türkçe olan Tanrı kelimesini kullanmamız lazım ama doğduğumuz günden ve dinin islam olmasından dolayı ağız alışkanlığı olarak Allah deriz
Diyanet bunu daha Ali BARDAKOĞLU'nun başkan olduğu dönemde açıklamıştı ki zaten.
''Tanrı'' kelimesi bizde ''Tenri''den gelir. 12'nci yüzyılda Rabguzi tarafından yazılmış bir eseri tercüme ettiğimde, adam neredeyse hiç ''Allah'' demiyor, ''Tenri Teâlâ'' ve ''Tenri Azze ve Celle'' diyor.
Hatta cennet yerine uçmağ dediği de oluyordu. Bu adam 12'nci yüzyılda yaşamış bir şahsiyet. Biz 21'inci yüzyıldayız ama hâlâ bunun tartışmasını yapanlar var.
Diyanetin başındaki adamın ben Müslüman ve insan oluğuna inanmıyorum emperyalizmin orya görevlendirdiği kukladan ibaret biri dediği hiç bir şey benim için muteber değildir destekleyen Türklere hitaben söylenmiş bir söylem.