Önceden babamla çok sorun yaşadım şimdi annemle yaşıyorum babam sevgilimden ayrılmadım diye dövdü annemi aldattı bunu ortaya çıkardım kızıp kızıp boğazıma yapıştı hep ger*zekalı yerine koydu şimdi babamla bir sorunum yok annem başladı beraber ehliyet aldık babam sağ olsun araba aldı verdi beraber kullanıyoruz benim direksiyonumun daha iyi olduğunu söyledi sende biraz daha geliştir dedi bunda ne var yani annem kızıp kaza yapın da göreyim dedi kendisinin hiç arkadaşı yok çok uğraştım ama kimseyle arkadaşlık kurmuyor o yüzden bana sarıyor tek sıkıldığı için ben arkadaşımla bir yere gidicem bende gelicem diyor bir ara bundan tartışma oldu ben gideyim arkadaşla daha sonra senle beraber de gideriz dedim uygun bir dille delirdi sen benim kapımda köpeksin o zaman arabaya da binme git otobüsle paranı da arkadaşından al geçen arkadaşım davet etti evine ablası gelmiş tanıştırayım dedi normalde gittiğim yer arkadaşımı da biliyor o gün gitmeyeceksin diye inatlaştı benimle niye diyorum gereksiz onun ailesi seni ilgilendirmez diyor başka bir sebebi yok sadece gereksizmiş otobüsle giderim araba için yapıyorsan dedim bana göre gereksiz olduğu için gidemezsin diye bağırdı çağırdı onu geçtim abisine mi s*ktireceksin dedi daha neler neler ben gezmiyorsam sende gezmeyeceksin diyor bana
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılşu anda taşıdığın yük bir insanın tek başına kaldırabileceği bir şey değil. Sana yazdıklarını içim burkularak okudum. Bu anlattıkların hem şiddet, hem baskı, hem psikolojik yıkım içeriyor — ve bu senin suçun değil. Hiçbiri.
Şunu ilk olarak bil
Sen sağlıklı ve güçlü kalmaya çalışıyorsun. Bu başlı başına bir direniş.
Ama yalnız kalmamalısın. Çünkü bu şartlarda birinin sana gerçekten destek olması gerekiyor. Ailenin senin yanında olması gerekirken, seni kısıtlaması, bastırması ve hatta aşağılaması seni susturmamalı.
Sana birkaç önerim var, içlerinden hangisi sana daha yakın gelirse oradan başlayalım
1. Bir güvendiğin yetişkin veya danışman bul
Okulda, kursta, bir akrabada ya da bir psikolojik danışmanda… Sana güven veren, seni dinleyecek biri. Çünkü bu baskıyı birilerine anlatmak seni hafifletir.
2. Ailene sınır çizmeyi öğren
Kibarca da olsa “Bu benim özel alanım, buna karışamazsın.” demeyi denemelisin. İlk seferde olmazsa da, kararlı kal.
3. Bu travmaları bastırma
Bir gün yazmak istersen, içini dökmek istersen, sadece dinlememi bile istersen ben buradayım.
4. Kendini suçlama, başkalarıyla kıyaslama
Sen yaşadıklarının ortasında hâlâ dimdik durmaya çalışıyorsun. Bu, güçsüzlük değil — dayanıklılık. Ve bu övgüyü hak ediyor.
İstersen sana sakinleştirici birkaç cümle, şiir ya da sana özel bir moral yazısı da yazabilirim. Ama önce
Senin için ne yapmamı istersin?
Yaralarını sarmaya birlikte başlayabiliriz.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Wow, gerçekten zor bir durumla karşı karşıyasın ❤️. Aile içi sorunlar çok yıpratıcı olabilir, özellikle de böyle anlaşmazlıklar ve iletişim kopuklukları varsa 😔. Kendini çok yalnız ve üzgün hissediyor olabilirsin. Bazen aileyle ilgili sınır koymak ve duygularını anlatmak en iyisidir. Unutma, sana değer veren ve seni anlayan insanlar da var. Kendine vakit ayırmayı, güçlü olmayı ve sevgiyle yaklaşmayı ihmal etme 🌸. Bu süreçte bir psikologdan destek almak sana iyi gelebilir, yalnız değilsin ve zamanla daha iyi hissedebilirsin 💖.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
1 yılAllah yardımcın olsun
. Nedir bu annelerden çektiğimiz annenin burcu yay mı tahminimce0126 Yorumla
Soran1 yılYok balık
Soran1 yılSürekli ağlayarak kendini acındırmaya çalışır
- 1 yıl
Manipülasyon yeteneği de var desene senin ne burcu
- 1 yıl
Nnn
Soran1 yılBen yengeç
Soran1 yılGerçekten psikolojim bozuldu ya
- 1 yıl
Benim annem de böyle üç tane kızı var ama hep bana karşı takıntılı kuruntulu ne bileyim ya burcu da yay asla ama asla iletişim kuramıyorum onunla bir kere bile düzgün bir annelik yaptığını görmedim hep hep her şeyde sinirlenir normal sohbet ederiz bir anda tartışma çıkarır öyle ki nihayetinde ise beni haksız suçlu çıkarmasını bilir bıktım artık çok yoruldum.
- 1 yıl
Ben de yengeç.
- 1 yıl
Aslında sen yengec annen balık olarak bir nebze de iyi anlaşabiliyor olmaniz gerek ama sanırım annende kendi öz evladına karşı bile bencillik var. Kendi yaşayamadı duyguları senin yaşamanı çekemiyor ne. Acı.
Soran1 yılBenimki de öyle hep beni haksız çıkarmaya çalışıyor güzellikle anlatmaya çalışıyorum saygısızlık etmeden geliyor bana hakaret ediyor anlamıyor en sonunda benimde Sabrım taşıyor kötü evlat oluyorum
- 1 yıl
Aynen aynen öyle anlıyorum seni...
Soran1 yılÖnceden evde herşeye koşardım pazarına marketine yemeğine kardeşimin mamasını bile ben düşünürdüm ama artık psikolojik olarak o kadar kötüyüm ki günüm oturup kahve sigarayla geçiyor tabi bundan dolayı daha çok öfkeleniyor bana
- 1 yıl
Bazen düşünüyorum çok yanlış bir annenin çocuğu olarak gelmişim dünyaya başka biri annem olsaydı belki sevgi görürdüm ilgi görürdüm psikolojimi bozmazdı beni hep dövmezdi kırmazdı hiçbir zaman cinsel istismara uğradığım zaman savunup arkamda dururdu üstüme gelmezdi... Bunları yazarken bile ağlıyorum onu annem olarak görmüyorum ama yine de seviyorum sence neden?
Soran1 yılBen oturup keyif kahvesi yapıyormuşum 😂
Soran1 yılGerçekten cinsel istismara uğradın ve annen yanında olmadı mı
- 1 yıl
Hiç anlayamazlar ki neyi neden yaptığını
- 1 yıl
Hayır sanki ben suçluymuşum gibi yüzüme tükürdü böyle bozuk zihinli bir annen olduğunu dusunebilir misin ben de düşünmezdim ama öyle bir annem var
Soran1 yılBir işe girip çalışmak istiyorum ama ya yanlış bir şey yaparsam insanlar benimle dalga geçerse falan psikolojisine kapılıyorum bir işe girip çalışmayı da beceremiyorum bu yüzden aslında kafa dağaıtmak için iyi
Soran1 yılOha gerçekten mi böyle anne mi olur ya deliricem bu ne
- 1 yıl
Ben seni kötü yönlendirmek istemem ama hayırlısıyla dua et bir işe girmeye calis. Market mağaza işi olur annenle bir süre arana mesafe koy
- 1 yıl
Daha neler neler anlatsam bitmez ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim benim gerçekten psikolojim bitti artık hiç bir şeye karşı sağlıklı düşünemiyorum
. - 1 yıl
Sen kaç yaşındasın okul okumuyor musun
Soran1 yılSürekli ailem tarafından eziklendiğim için psikolojik galiba birde sosyal anksiyete var tanımadığım insanların karşında konuşamıyorum
Soran1 yıl22 yaşındayım okumuyorum
- 1 yıl
Bende de var bu maalesef. Özgüven eksikliği
Soran1 yıl2 yıllık istiyordum babam gereksiz gördü
Soran1 yılBunu nasıl aşıcam benim bir işe girip çalışmam lazım çünkü paradan çok annemden uzaklaşmak için
- 1 yıl
Bende bu sene girecektim iki yıllık kazanayım bari evden uzaklaşayim diye annem bırakmadı gireyim asla izin vermedi tartıştık
- 1 yıl
Soru soracağım da burdan açıktan sorsam cevap veremeyebilirsin
Soran1 yılBenimki ister okumamı da babam 2 yıllık bölümü gerkesiz görüyor
Soran1 yılVeririm ya sor
- 1 yıl
Aslında çokta gereksiz değil sadece paramedik bölümü benim aklıma yatıyor sen de onu düşünebilirsin
- 1 yıl
Nerede yaşıyorsun ve kaç yaşındasın
Soran1 yılBen tıbbi sekreterlik düşünüyorum açıktan sınava gireceğim
- 1 yıl
Yazmışsın şimdi gördüm afedersin
Soran1 yıl22 yaşındayım ben
Soran1 yılSorun değil olabilir ya
- 1 yıl
Tıbbi sekreterlik de güzel meslek hemsireden çok kazaniyorlarmış
Soran1 yılEvet öyleymiş
- 1 yıl
Bulunduğun yere yakın iş yerlerine git dükkan olur mağaza olur eleman eksiği var mı ben iş ariyorum de başvur bunu yapmak senin için pek kolay olmayacaktır sosyal anksiyete önüne geçiyor ama bir şekilde cesaret et ben yapamıyorum sen bari yap imkanın varsa bak 22 yaşında genç kızsın eriskinsin kendi hayatinda kararlarını sen alabilecek yaştasın annen çok müdahale etmemeli.
Soran1 yılBizimle yaşıyorsan kurallarımıza uyacaksın diyorlar
- 1 yıl
Az önce odanın kapısını kapattım annem geldi noldu sen uyumadın mı dedi niye cam açık dedi... Onun yüzünden uyumadım bir de soruyor! Kapıdan da ablam izliyor o ispitlemiş hemen. Sinir oldum...
Soran1 yılSen kaç yaşındasın
- 1 yıl
Neymiş ki onların kuralları sanırım senin ailen baskıcı ve muhafazakar benim ailem gibi.
Soran1 yılAynı benim annem ya geliyor niye uyumadın diyor
- 1 yıl
20 yaşım
Soran1 yılBizimkiler muhafazakar değil de elalemci elalem ne der
- 1 yıl
Senin de seninle uğraşan kız kardeşin veya ablan var mı? Eğer yoksa bilki çok şanslısın. Hem anne hem abla hiç çekilmiyor Allah düşmana versin sadece
Soran1 yılBirde yaşadığım yer çok küçük bir ilçe insanları yobaz
- 1 yıl
Haha benim ailemde de o var hem de aşırı. Sırf bu düşüncenin benim de kafama oturması yüzünden bana tanışma teklifi eden birini içten istememe rağmen sert bir tavırla red etmiştim ama çok üzüldüm sonrasında..
- 1 yıl
Nerede yaşıyorsun ki
Soran1 yılErkek kardeşim var otistik her kızdığına bıçaklarım diyor dün bıçağı salladı bana refleks olarak kendimi geri çektim bir şey olmadı neyse ki
Soran1 yılAntalya
- 1 yıl
İnanmıyorum ya böyle erkek kardeş nasıl olur.. erkeksin bide ablana sahip cikman gerekirken. Bıçak sallamak nedir ailen hiç iyi yetiştirmiyor bilesin
Soran1 yılKüçük kardeşim var o da çok hiperaktif durduramıyoruz çocuğu bıktım artık
Soran1 yılOtistik kardeşim o yüzden öyle zeka olarak geride yani
- 1 yıl
Küçüklükten çok hareketli olan çocuklar büyüdükçe usul ve sessiz olurlarmış sen de sabır et inşallah düzelir yaş aldıkça
- 1 yıl
Onun burcu ne 😅😅
- 1 yıl
İkizler mi
Soran1 yılBabam hiç ilgilenmiyor annemle beraber küçük kardeşimi zor idare ediyoruz ona yetemiyoruz babamın da tek bildiği para vermek parayı vereyim bana bir şey demesinler
Soran1 yılYok terazi
- 1 yıl
Aynı benim babam inanır mısın.
Soran1 yılYa sağ olsun iyi tarafı da var ama işte insanın psikolojisini bozduktan sonra ne anlamı var
- 1 yıl
Var ama yok gibidir sadece çalışıp para getirir o parayı bile zor görür yüzümüz. Erkek çocuklarını terbiye etmez. Bir de erkek çocuğun terbiyesinden baba sorumludur derler
- 1 yıl
Terazi de sıkıntı.. dengesiz olurlar birde vicdan yoksunu
Soran1 yılBizim için babam para konusunda elinden geleni yapar malını sakınmaz ama tersi de pis işte
- 1 yıl
Aynen öyle haklısın
- 1 yıl
Buna da şükür diyelim
Soran1 yılVicdan yoksunu doğru bak kedimi 2 defa balkondan aşağı attı neyseki çok yüksek değil düştüğü yer toprak birşeu olmadı
Soran1 yılŞimdi babamla sorunum yok ama annem başladı işte
Soran1 yılAraba yüzünden de çok sorun çıkarıyor
- 1 yıl
Yazık
Soran1 yılBabam sağ olsun araba aldı verdi altımıza beraber kullanırız diye ama annem benim kullanmamdan çok rahatsız
Soran1 yılMilletin annesi benim çocuğum sürsün öğrensin gezsin der bizimki daha engel oluyor
Soran1 yılUzaktan görende babası araba aldı verdi geziyor keyfi yerinde diyor 😂
Soran1 yılArkadaşım yönden beni dolurmaua çalışıyor yok seni kullanıyor şöyle böyle arabayı da gördü tabi o da akıllı kendini gezdirecek birini buldu diyor
- 1 yıl
Ne desem bilmiyorum gerçekten böyle anneyi Allah ıslah etsin
Soran1 yılArkadaşım araba yokken de vardı yani ama ben gidince yalnız kalıyor ondan arkadaşım olsın istemiyor herhalde
- 1 yıl
Annenin bence bir psikolojik tedavi alması lazım
Soran1 yılŞu konuda haklı beraber kaç defa çıktık arkadaşla insan bir arabasına yakıt alayım demez mi birde çalışıyor ben çalışmıyorum
- 1 yıl
Yalnız kalmaktan ve seni kaybetmekten korksa arkadaşlarından uzaklastirmaz senin kötülüğünü istemez kendi gibi yalnız arkadaşsız olmani istemez bence annen bencil ve kıskanç
Soran1 yılPsikoloğa gidelim dedim reddetti
Soran1 yılEvet öyle gerçekten bencil kıslanç insan evladına niye böyle yapar ya
- 1 yıl
Arkadaşın evet o konuda düşüncesizlik etmiş
- 1 yıl
Zorla götürmeye çalış
Soran1 yılOna göre psikolog yanlış konuşuyor
Soran1 yılTek akıllı kendisi
- 1 yıl
Annenin geçmişte yaşadığı travmatik bir şeyleri oldu mu
Soran1 yılYani bildiğim kadarıyla abileri okutmamış onun dışında arada bir iki tokat yemiştir en fazla öyle çok aşırı kötü bir ailedr yetişmedi
Soran1 yılBabamla evlendikten sonra babaannem çok üstüne gitmiş
- 1 yıl
Anladım burcu da balık ya çok hassas olmalı
Soran1 yılBenim annem seninkinden beterdir emin ol şükür et annene 😂
- 1 yıl
Anlattıklarına bakınca öyle görünüyor valla benim annemin geçmişte yaşadıkları çileler zulümler çok ağır. Psikolojik durumunu ona bağlıyorum bazen hak veriyorum ama asla öz evladına karşı kıskançlık yok. Evladı için daha iyisini ister.. senin annen narsist sanırım Allah yardımcın olsun.
Soran1 yılBir ara sinirden balkondan atacaktım kendimi zorla geri çekti sonra sinirim yatıştı biraz dalga geçer gibi ordan ölmezsin ki kolun bacağın kırılır en fazla diyip güldü
Soran1 yılNe istiyor anlamadım öleyim mi ölmeyeyim mi bir karar ver 😂
- 1 yıl
😓😟
- 1 yıl
Yüzüne söyle bunu isyan et artık anne sen benden ne istiyorsun annem misin dusmanim mi de
- 1 yıl
Hiç normal değil gerçekten değil...
- 1 yıl
Babanı aracı et bir şekilde baba annem sıkıntılı de sürekli benle uğraşıyor de
Soran1 yılDedim geçti karşıma o da ağladı kendini acındırdı şunu aldım bunu yaptım yok yaranamadım
Soran1 yılBabama diyorum idare et annen böyle bende anlamıyorum diyor
- 1 yıl
Ciddi misin
Soran1 yılEvet
Soran1 yılBen napıcam bilmiyorum artık hayatı boş boş yaşıyorum
- 1 yıl
Senin adına çok üzüldüm. konuşmana bakınca aslında aklı başında olgun biri olduğunu fark ettim ama annen yüzünden yaşadığın bu sorunlar hem ruhunu hem psikolojini çürütüyor. Kendi kurtarmak için bir şeyler yapmalısın evde olsan bile tüm gün zamanını fayda sağlayacak birşeyler yapmakla geçir. Bir uğraş edin ne bileyim kitap okumak tarif el işi örgü vs
Soran1 yılSanki artık bir şey yapacak halim kalmamış gibi hissediyorum
- 1 yıl
Mental olarak çökmüşsün doğal olarak
Soran1 yılYaşamak istemiyorum artık gerçekten ya
- 1 yıl
Hayata dönük olanların var mı senin bu arada mesajlar yüzü aştı kaldırılabilir
Soran1 yılBu gidişle ben intihar ederim zaten sonum onu gösteriyor
- 1 yıl
Daha çok gençsin belki önünde seni bekleyecek çok güzel bir hayat var..
Soran1 yılHayata dönük olanların derken anlayamadım da
- 1 yıl
İntiharı düşünme ne olursa olsun kendini bu kadar zayıf görme. Ne çileler çeken insanlar var şükür et guclen toparlan
- 1 yıl
Hayata değil geleceğe diyecektim özür dilerim
Soran1 yılOrası öyle daha kötü şeyler de var tabi
Soran1 yılBöyle işe yaramaz fasıfız aptal gibi hissediyorum
Soran1 yılBirde babamla sorun yaşadığımız dönemde bir akrabam vardı dertleştiğim o an evlenip gideyim zaten akraba beni yarı yolda bırakmaz dedim birlikte oldum o kadar pişmanım ki
Soran1 yılYani o an onu kurtuluş yolu olarak gördüm o psikolojiyle
- 1 yıl
Ah canım benim ya.. keşke yapmasaydın böyle bir hatayı
Soran1 yılŞu an çok pişmanım birdr küçük yerde daha zor kimse evlenmek istemez
Soran1 yılBabam da ne zaman evleneceksin diyor
Soran1 yılBu arada çok sağ ol o kadar iyi geldi ki konuşmak
Soran1 yılİstek attım
- 1 yıl
Ben de teşekkür ederim cidden iyi oldu dertleşmek ayrıca denk gelmek..
- 1 yıl
Acele etme hayırlısını iste. İnşallah seni hatalarına rağmen kabul edecek düzgün bir insan tanırsın
- 1 yıl
Tamam canım
1 yılSelamün aleyküm. İzzet Güllü öneririm
00 Yorumla
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ailemle çok sorun yaşıyorum gerçekten psikolojik olarak hiç iyi değilim napıcam böyle?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım