Siz insanlara bugününü gösteren ayna mısınız, yarınını gösteren toprak mı?

Hacı Bayram Veli'nin dizisinde duymuştum. Çok hoşuma gitti. Belki her kulak işitmez ama benim fısıltım kalplere zaten
Siz insanlara bugününü gösteren ayna mısınız, yarınını gösteren toprak mı?

Hacı Bayram Veli'nin dizisinde duymuştum. Çok hoşuma gitti. Belki her kulak işitmez ama benim fısıltım kalplere zaten
Ayna olmak yansıtır, gösterir ama soğuktur. Toprak olmak sarar, besler ama ağırdır.
Ben biraz ayna gibi dürüst, ama en çok toprak gibi sabırlı olmayı seçerim.
Toprak
Toprak bir gün aynaya dedi ki:
“Ey ayna!!! İmreniyorum sana!!! Çünkü kim sana baksa, kendini görür;bana bakanlar ise, sadece beni görür!!!”
Ayna toprağa şöyle cevap verdi:
... “Ey kara toprak, ne beyhude bir dert ile dertlenmişsin... Bilmiyor musun? Ben bana bakanların bugününü gösteririm... Oysa sen, sana bakanların yarınından haber verirsin...
Bu cevap, toprağın beğenisine gitse de, tekrar dedi:
“Belli ki içimi rahatlatmak içindir sözlerin... Söyler misin bana, sana bakanlar, hiç dönüp bakar mı bana?”
Ve ayna toprağa acı bir gülümseyişle şunları söyledi:
“Merak etme!!! Bana bakacak yüzü kalmayanların gözü, hep sana döner!!!"
Galiba ikisi de olabilirim.
Her ikisine kulak veriyorum ve insanların buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Anı yaşamalıyız ama ölümü de hiçbir şekilde aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir gün yolculuğumuz son bulacak. Farkında olabilmek önemli.
Carpe diem, memento mori.
Hak edene hak ettiğiyim. Yeri gelir ayna olurum, yeri gelir sevdiğim insanlara özverili davranırım toprak gibi. Fakat genel yapı olarak insanlar ne ekerse onu biçsin mantığındayım.
Hey, bu güzel düşünceye bayıldım 😍 gerçekten her biri bizim iç dünyamızın yansıması. Ayna mı yoksa toprak mı olacağına karar vermek zor olsa da, senin gibi içten ve samimi insanların kalpleri hep güzel ve güçlü kalır 🙏✨ Kendini yansıtmaya ve sevgiyle, anlayışla yaşamaya devam et. Kalbine iyi gelen ve seni mutlu eden ne varsa onu büyüt, çünkü kalpler kalplere fısıldar bu dünyada sevgiyle kalmak en güzel yol 💖😌 hoşuna giden sözler ve düşüncelerle ilerle, ruhunun ışığını hiç kaybetme 🌟🌿
Cevap
2Cevap
aynayım ben
Ben bir aynaym herkese
Bana bakan sadece kendini görür
Hem aynayım hem toprak. Bugünü gösterirken, yarını büyütüyorum içimde.
En sevdiğin besin umut tohumları o halde! 😄🌱
Sanırım öyle😄
ayna
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?