Hayatımda ağzıma bile sürmedimde
İçince ne hissediyorsunuz
Dertleri unutturuyormu
Nasıl bişey?
İçince ne hissediyorsunuz
Dertleri unutturuyormu
Nasıl bişey?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Alkollü içkilerin tadları çeşidine göre farklılık gösterir.. Hemen hiçbir tadını alkolsüz içeceklere benzetemesekte size en yakın tadları birkaç örnekle vereyim. Bira : Ekmek hamurunun bir bardak suda iyice eritilerek içildiğini düşünün.. Bunun biraz ekşimsi tadıdır. Rakı: Ağızdan mideye her noktada farklı bir tad verir.. Dil ucunda su hissi verirken dilin ortalarında tuzlu su tadında boğaza geldiğinde anasonun (pastalarda da kullanılan) tadı hissedilir. İçildiği anda acı bir his verir ancak kısa süre sonra alkol, mentol etkisi yaptığından tekrar içme isteği gösterir. Şarap: Normal üzüm suyunun ekşitilmiş halidir. Ağızda hafif bir buruk tad bırakır. Viski: Sek (sade) içildiğinde keskin sirke gibi bir tadı vardır. İlk defa alkol alanları bir daha içmemeye yemin ettirebilir. Karışım ile ekşi elma suyu tadına benzer bir tad alır. Malibu: Şekerli gazozun sütle karıştırılmış hali gibi bir tad verir. Vodka : Acıdır ağızı yakar gibi bir tad bırakır. Genellikle karışım olarak içilir. İçkilerin çekici tarafı içilirken alkolün uçuculuğu nedeniyle dokunduğu yerleri soğutması dolayısı ile rahatlık hissi vermesidir. Buruna çekilen kolanya da aslında bir alkoldür. Ama kesinlikle içilmesi ölüm tehlikesi yaratır. Çünkü İçilen alkoller etil (bitkisel) alkolden üretilir. Kolonya metil (petrol) alkolden üretilir.
Hmm thanks for the information
Not at all pretty :)
al işte...
Neyi alayım
çay al çay boşver alkolü
tamam :D güzel fikir çay bitanedir ya
erdaaaal abiiii çay banaaaaaaa
https://www.youtube.com/watch?v=dT2tUBDqlvE
:)))
candır
Önemli olan içkinin tadı veya verdiği his değil..
Tüm içkilerin içerisinde Alkol olduğu için haliyle oo bal kaymak bir tat vermez ilk etapta. alıştıktan sonra güzel gelir. :)
Ama esas olan içilen ortam edilen muhabbet, kurulan masa. bunlar kötüyse içtiğin ne olursa olsun kötü ve yavan gelir bacım.
sonunda içmeyi bilen biri çıktı :d
saolasın :)
rakınında tadı az sulu çıkar öyle keser tadını alırsın cankuşş :)) nickini sevdim
Ben ortamı npim
Dertlerimi unutayım die içmeyi düşünüodum vazgeçtim
Zaten o muhabbet ortamını bulsam içkiye gerek kalmıycak
İncir reçelinde ne diyor?
Geçiyormu içince?
Geçmiyor, acıyı alıyo bir nevi anestezi..
yani unutmak için içmek yerine unutmamak için içeceksin.
Unutmamak içinmi? Anlamadım
Unutmamak için tabi. geçmişte unutmak istediğin her şey seni sen yapan şeyler.
Unutmayacaksın ki tekrar etmeyesin ders alasın.
Çok haklısın.
Ama sürekli elinde olmadan düşüyor insan aynı hatalara ve üzülüyor dolayısıyla unutmak istiyor
hiç bir şeyi unutmuyorsun balım. Alışıyosun birlikte yaşamayı öğreniyorsun
Doğru insan acılarla birlikte yaşamayı öğreniyor
Kesinlikle eig sin :)
Biraz erken seçtim sanırım
Gönüllerin EİG olmak daha güzel bacım sorun yok :)
:)) aynen
Votka ictim bir kere. Baya bir yakiyo bogazi yani yok boyle bir yakis. Sonra hafif gidiyo kafa her seye gulesim geliyo falan basa hafif bir agti yapiyo. Tavsiye etmem diycem ama icesim geldi l*n tekrar :D gerci ben kolaya ve visne suyuna karistirip ictim. Kolayla feci yakisiyo
Votkayı tonik ile dene bacım :) buzları kır tonik+votka 2 tane nane yaprığı 2 dilim lime. ;)
Yakiyo ya harbi kolonyagi icmek belki daha kolaydir :D
Cevap
41Cevap
İçki bir karışımdır tadı, aroma, aldısı verdisi sürtünme kuvveti önemli değil. Önemli olan alkoldür. Alkol bazı içkilerde kendini yağ gibi üste çıkarır, hissettir (Votka, Viski) Votkadan örnek alalım votka vişne yaptık afiyetle içiyoruz. Vişne tadı gelir ilk olarak sonra alkol tadı. Vişne tadı geldikten sonra içilmesi mümkündür sek içimlerde alkol tadından mide bulantısı çoğunlukta olacağından genelde kokteyl yapılır. Alkolü sana örnekle açıklayayım hepimiz yüzümüze kolonya sürmüşüzdür ferahlamak rahatlamak için eğer kolonyanın damlası bile gelse tadını alabilirsin. Ayrıca kolonyada da alkol bulunur.. Alkol yanıcı etkendir konuyla alakası yok, herneyse...
Dertleri unutturmaz alkol! Halil Sezai'ninde dediği gibi "Bir nevi anestezi, acıyı alıyor." Alkol yalancı bir mutluluk ve cesaret sağlar. Bu yalancı mutlulukla dert-keder ört pas ediliyor tabi ayılıncaya kadar... Ayıldıktan sonra baş ağrısı görülebiliyor alınan miktar fazla ise. Hafızayı zayıflattığıda bir gerçek örnekle açıklayalım...
144p kalite ile kaydedilen video ile 1080p HD kalite arasında fark çoktur. Alkol kaliteyi düşürür herşeyi tam seçemez iyi hatırlayamazsın.
Beyine giden hava akışını etkiliyor diye biliyorum. Başın arka bölümünde bulunan soğancık diye tabir edilen dengeyi sağlayan organı doğrudan etkiler bu ve yürüyüş zorlaşır hatta imkansız olur.
Çok teşekkürler :)) okudum
Şöyle söyleyeyim içki Tatı güzel değildir ama tat veren içkiler var ama icmene tavsiye etmem çünkü beyindeki elektrik düşüncesini öldürüyor her gün içsen mesela beynin eskisi kadar düşünmez ne doğru ne yanlış da bilmez!
Üstelik sarhoşken düşünmeden konuşuyorsun ve karşındakini kolayca kıra biliyorsun..
İçki kaç saatline eğlence vere bilir ama onun sonrası da var baş dönme migde bulantısı ve kusmak..
Yani arkadaşların bile dese sana çek bir yudum onların hatırı olarak içme daha doğrusu hiç içme,
Çünkü içki zamanla ciğerlerini maf ede biliyor.
Abartanlar var Suyunu çıkaranlar ve sırf bu yüzden son derece zararlı ama benim gbi yaparsan sadece şarap içersen çok güzel eşki ve acı karışık Yemeyin yanında içersen sana çok zevk vere blir. Kafam döner Gülersin bir rahatlarsın Biraz daha fazla içersen unutturur vet bir anda olsa unutturur o an kafan döner Gülersin sadece bu normal kafayla kafan hep düşünür bunu nasıl yapacam bunu nasıl yapacam falan İçince öyle bir skıntı olmaz :) Tercihim votka ve şarap Votka 35 lik 2 arkadaşla içerim nadiren İçeriz sonra bir köşede sızar sabaha kadar uyuruz sahil kenarında çok sızdım ama sabahı çok güzel olur bir rahatlık falan :)
Hmm kendini kaybettiriyor yani
İçki içtikten sonra bişey hatırlamıyormusun
evet :D Tabi oan kendine hakim olmayı bilecen Bilmezsen kafana esen herşeyi yapa blirsin Ben bikere çarpıldım 3 tburg İçtim yola sallana sallana arkadaşla gdiyoz kafamdan Tabelaya tekme atmak geldi yumruk tekme griştim Ama atmaya blirdim sadece istedimyim için drek daldım hani o an Kafada ayıptır saçmadır düşüncesi yok. ama bence içeceksen Evde odada Sahilde kmsenin olmadıgı biyerde iç ve içtiyin gbi uyu ozmn daha Güzel olur Ama Çarşıda içersen benim gbi göle bile atlamaya kalkışırsın arkadaş zor tuttu. :D
Offf :DD
E direk yatacaksam ne anladım ben onu
Ama yok ya içmiyecem :)
Hahahaha
Bira sade soda gibi
Şarap sirke gibi :p
Ya şöyle söyliyim alkolün tadı çok kötü kolanyayı diline değdir hafiften nasıl yakıyosa nasıl kötüyse alkolde öyle
He işte içine üzümle dövüp şarap atıyolar ya da bişey karışıtırıp viski yapıyolar ya da vodka falan ama alkol oranı yüksekse okadar yakar ve acı olur.
anladım tşekkür ederim :)
Bende öyle tahmin ediyodum
Ama b*k gibi bişey hepsini içtim en güzelli bokun en güzeli işte :
:DD haha tamam içmiyecem zaten tşkr
Artık Çok Üzmüyor Beni ,
Hiç Bişiy Hissetmiyorum Hatta ,
Bir Kaç Anı Sadece Onlarda ,
Silinir Nasılsa Zamanla ,
Bırakmıştım Uzun Zamandır Ama ,
İhtiyacım Var Şuanda ,
Bazen Bir İçki Şişesi ,
Yaşam Destek Ünitesi.. !
https://i.hizliresim.com/N3lj3k.jpg
https://i.hizliresim.com/14VRk1.jpg
Hahaha günah ya
Alsana Alkol Piskolojisi :D
En Sağlamlarından..
Baslarda iğrenç bir tat verebiliyor. Kesinlikle dert falan unutturmaz öyle olsa her derdi olan içerdi. Aslında saçma bişey ama güzel iste
Allah Allah kafam karıştı
Hiç tavsiye etmem :(
Biz bulaştık sen bulaşma yani o kadar güzel bir tadı değil genel olarak acı bir tadları oluyor dışardan göründüğü gibi değil yani heveslenme boşuna
tamam merak ettiğim için soruyorum
Bide dertleri unutmak için denesemmi die
tamam
Vodka, tekila, viski, rakı, bira, rom, cin, şarap.
Hepsini denedim içtim.
İçme hiç bir zaman. İyi değil.
tamam
Birçoğunun tadına baktım, beğenmedim. İçen birisi değilim ve tadları acı şuruplar gibiydi.
Demek acı bişey neden içiyolar ozaman
içki bilincini ve bilinç altındakileri gün yüzüne çıkaran aslında unutmaya değil hatırlamaya yönelik bir araç, her şeyi daha fazla görüyorsun ve algılıyorsun;çok fazla tüketimde kendinden geçtiğin için hatırlamıyorsun ama etkisi geçtiğinde yine sen yine sen;tadına bakmak amaçlı denedim çoğunu sanırım eşik değerim yüksek ki sarhoş olmadım ama birgün başlarsam sadece viski diğerleri fısss
İçki hiçbir derdi unutturmaz dert çoğaltır, zaten kendi bir derttir tadıda iyi değil zaten başlama
tamam
Bende bu yaşıma kadar 1 kez bile kullanmadım. Duşunmuyorum da.
Helal olsn :)
Ben 3.5 duble rakı içtim ilk sarhoslugum onunla olmustu ilk yudumda bir miden bulanıyor ama sonra direk iciyosun benim moralim cok bozuktu cabuk sarhoş oldum agladim falan ama hepsini hatırlıyorum boyle cok hos bir his tabi aşırıya kacmazsan
Tadı kötü, dertleri de unutturmuyo sadece biz muptelasi olmusuz artık
Hmm yani bişeye faydası yok diyorsun
dertlerini unutmak için içip ipin ucunu kaciranlar, baş ağrısı gibi yeni dertlere sahip olurlar. bu yüzden bir bakıma unutturdugu doğru denebilir, canının derdindeyken elin kızı çok ufak bir derttir artık :)
Çoğunun tadı kötüdür, zevk için içilmeyecek kadar kötüdür..
Ama yaptığı kafa, hissettirdiği duygu o iğrenç tadı çekmeye değer..
Hayret adınla hiç uyuşmuyor yazdıkların
Ne gibi?
Allah diyen portakal
Ve içkiyi bu denli bilmen
ahaaha canım ya :)
Birincisi dertleri unutturdugu felan yok onu bil tadi serttir begenmezsin ama icmek rahatlatir o anki duygu halinde onemlidir genelde cesaretlendirir ictikce arkadas ortaminda guzel muhabbetler olur. Ama cok merak edilecek birsey yok yani
Icki icince rahatliyorum dans ediyorum arkadas ortaminda eglencede icince daha iyi oluyorum ama icki icmenin de adabi vardir her icki her yerde icilmez.
İçki kötü birşey , tadıda kötü
Rahat hissettiriyor ve mutlu bazen keyifli bazen daha başka
hic iyi bisey değil . agzininn tadini bozuon durduk yere.
türlü türlü içkiler var kimisi ağır kimisi hafif belirli bir cevabı yok ki..
Aci bir tadi var kafayi bulunca iyi oluyo ama ertesi gun durum vahim:)
Hmm tamam
ısnandan ınsana degısr eksı var tatlı olan var yanı rakı ıyıdır o acı eksı ama ıcıyorsun boyle kafam rahatlıyor
Tadı yokdur be prenses
içmeye başladığın zaman herkes kaybettiği kadar içer
tadını sen belirlensin acı günlerinde acı neşeli günlerinde tatlı gelir
Hmm...
öyle işte tadını aldın kı dersen almadm masadan en son hep ben kkalktım
Çok gereksiz bir şey sadece bir an olsun eğlence ve bir an olsun boşluk hissi verir. Genellikle güçsüz insanlar hayatının acılarından azıcık olsun kurtulmak için içerler. Hayatımda hiç ağzıma bile almadım. Hem zararlı hem de günah.
içki yaşam şerbetidir
içki yudumunda haytı kendine dolduran
içki vucudunu ısıtan
içki bir aşktır
içki sevgilidir
içki dokunamadığın duyguların açığa çıkmasıdır
böyle sıralanıp gider
Yoh canım sende :)
Tadı başta kötü gelir ama iki kadehten sonra sen çölde susuz kalan birisindir.
Icki unutmak dertlenmek icin icilmez. Dost muhabbeti icin icilir. Tadi muhabbete gore degisir.
Dost bulsam içkiyi napim
viski tadı güzel ama acı
vodka+vişne, vodka+redbull şurup gibi
tekila acı ama güzel
şarap çok mayhoş ağzımı buruşturuyo
bira tadı fena değil
En acısı Tekila mı?
şu an damalarımdakı kanın bile o merete ihtiyacı var
Ama ne hissettiriyor tarif etsene biraz
valla bende ortamlarda içerim içkiye para vermek hiç istemiyorum :D
İlk içtiğimde direk başım ağrımıştı. Tadı da çok güzel değil. İçince beni biraz rahatlatıyo o kadar
içmeden bilemezsin, bugüne kadar gerçek mutluluğu bir tek içtiğimde tatmış oldum, en mutlu anlarımda bile sıkılan biriyim ben ama içersem sıkıntı gidiyor mutluluk geliyor. ama abarttığın zaman zararları gelir.
dert unutmaya degil keyif icin guzel, yuz turlu cesidi var zevkine uyanı icicen
Tadi güzel yani
Herkez acı diyor
Zevk için içilmez diyor
hiç şeyini içtin mi aynı o içme :)
:)) gerçek?
Neye benziyor
Yok saol :)
Tadı hiç hoş değil, gereksiz bir şey.
Dertleri unutturmaz sadece acini hafifletir guzellestirir seni :)
kolonya tercih etmelisin...
Ahahaha tadı onamı benziyor
kesin çözüm olabilir senın ıcın dıye duşundum..
Peki kafanda ne tür bir etki yaratıyor
denemeliyim önce..
Hiç denemedinmi yaa :D
Adamın kare köküsün :))
senın ıcın denıycem bunu:)
Yok canım deneme günah !
Tadını bilmiyorum
Bilmek de istemiyorum
Aci bir tadi var ben hic sevmedim
İçki yi öğrenmeden önce bir vesayre konusuna acıklık getirmeni isterdim. Yre ney len
Tadi etkisi vede kokusu nu kast ettim
Yani bir insanda uyandırdığı duygular
Piskolojiye desteğini merak ettim canım
Birincisi ben senin canın değilim. Tanımadığın insanlara canım diyerek kendini daha da alçaltna.
Bu güzel kelimeyi de piç ettiniz zaten. Yapmacık olduğunu belli ediyorsun.
Alkol kısa bir süre beyin hücrelerinin uyusmasi na neden olur. Öyle dertleri felan silip attığı yok.
Kimi bir anlık ta olsa hayattan zevk almaya bakar. Kimi de rahatlamak için içer.
Mesela ben güzel uyumak için içerim. Ve bende oluşturduğu Melankoli yi seviyorum. Güzel satırlar karalamami sağlıyor.
Bu yüzden alkol iyi ama aynı zamanda kötüdür.
Zaten hayatta güzel şeyler hep kötü dür.
Bu yüzden kötü şeyler i severim.
Anlık tepki için kusura bakma.
İlginç...
hiç bir güzel yanı yok tavsiye etmem
Soracağına iç güzelim ;)
İyide faydalarını öğrenmem lazımki zararlarına katlanayım :D
Ne faydası HARAM bir kere
tamam tamam şakaydı içmiyecem
Ben ona para harcıyorum o benim başımı döndürüyor
Hmm
en güzeli bir ve viski
Bakkalda var 5 tl al dene
Hayır
İçmdn anlayamazsn
İç gör tat anlatilamaz yaşanır
içememki günah
Biliyorum
tadı berbatta kafası güzel
İşte o kafayı tarif et
Dertleri unutturmuyoda dünya seninmiş gibi hissediyon her şeyi yapmak istiyon kafayı bulunca :D
Ha sendeki sınırları kaldırıyor yani özgür hissettiriyor
Gibi gibi
Bekarete bemzer bitince bir pişmanlık 😂
Leş gibi
Yok dertler için değil keyif için içiyoruz biz
Unutturmuyor , acıyı alıyor bir nevi anestezi.
İçme
Seks gibi birşey anlatılmaz yaşanır :D
Yürü git
ne içeceğine bağlı
Misal şarap
boktan bişi :D
Esek sidigi derler
:DDD
İgrendim yani
Rakıya zemzem katarsan super oluyor 😋
Saçmalama günah böle şaka yapma bidaha
Günah bizim işimiz 😁