Eski mimarilerde eve girmeden önce bizi bir avlu karşılardı. Bazı Osmanlı camilerinde de bu örneklere rastlanır. Siz ne düşünüyorsunuz bu evler geri gelmeli mi? Şahsen ben çok seviyorum
Bizim köyde ki evler hâlâ o şekil avlulu ev ve en güzeli de o tür evler. Çünkü huzur var avlunda bir bahçe yapabilir orada bir şeyler ekip üretebilirsin veya bir çardak yaparsın yanına yazları orada yersin kutlama yaparsın en güzeli... Ama şimdi ki nesiller para ile bungalov evlerinde tatil yapmak istedikleri için hep unutuldu eski güzellikler...
çünkü bilgi seviyesi artıkça refah kültür gelişir estetik ve sanat daha ileri seviyede olur bizim toplumumuz maalesef şu an mağra insanı gibi sadece temel ihtiyaçları önemsiyor bilgi seviyesi yerlerde kendisi yetişmemiş milyonlarca insan çoçuk yetiştiriyor iyi bir çoçuk yetiştirmek istiyorsan kendini yetiştir çoçuklar zaten yetişir bu şekilde toplum gelişir
Merhaba, Çok güzel yazmışsın, bende çok severim, eskileri severim, gecekondumuz vardı küçükken sonra arazi mafyası aldı elimizden, gökdelen diktiler oraya, yine ofsayt! 😅
Evet maalesef ülkemiz bina apartman çöplüğü oldu. Ben müstakil evde buyudum. Hayatımın en güzel ve cennet zamanlariydi. Sonra Avrupa'ya taşındık neyseki şimdi orman kenarında bir kaç katlı bahçeli evde oturuyorum. Türkiye insanı bazı şeylere hayır demedigi ve karşı cikamdigi müddet e hep böyle en adi en ucuz şeyleri yasiyaxak maalesef cunki bastakiler bunu layık gördüler bu millete.