Anneme sinirlenince kendime zarar veriyorum?

Bundan bir yıl önce annemle kavga etmiştik. Üzüntüden değil, sinirden ve inattan kolumda jiletle kesikler oluşturmuştum. Çok ağladım ama kavga ettiğim için değil, annem yüzünden kendimi ilk defa kesmiştim. Bir daha yapmamaya yemin ettim çünkü bu hareket fiziksel olmakla kalmayıp psikolojiyi de iyice zedeliyor. Yaklaşık bir ay önce tekrar kavga ettik. Sinirlendim, inat ettim ve çıldırmak üzereydim. Yastığa bağırdım duvarları yumrukladım çok ağladım ama yine sonunda kendimi maket bıçağıyla kestim. Dün ders çalışmaya zorlanıp duruyordum, annem istemiyorum dememe rağmen rastgele şeyleri çıkarıp indiriyordu. Sürekli konudan konuya atladı beni her yerden eleştirdi. Maket bıçağıyla oynuyordum. Dedi ki "Şu bıçağı da bırak şimdi bir yerin kesilecek başımıza iş açma" Sinirden deliriyordum ağlıyordum elim masadaki maket bıçağına gitti. Inat ettim. Keserken anlamıyorsun ne kadar kestiğini, ne kadar acırsa o kadar sakinleşiyorum gibi geliyordu bu yüzden elimin her tarafını kestim durdum. şu an baktığımda yaklaşık 10 tane kesik izi var. Kapatıcı sürdüm kapanmadı. Malum yaz belli de oluyor. Kedi falan diyorsun bitiyor. Ama sorun bu değil. Her annemle kavga ettiğimizde sadece elim bıçağa gidiyor ve sinirimi böyle çıkarıyorum. Ergen demeyin arkadaşlar evet ben ergen bir genç kızım eskiden bende böyle diyenlere ergen diyordum ama durumum cidden kötü. Bugün de yeterince çalışmıyorsun diye bağırdı çağırdı sonra milletin olduğu yere gelince yüzünü düzelt diyip sakin konuşmaya başladı. Kadın elalem ne der diye ölüp bitiyor ama bana gelince ben neden özgüvensizmişim. Annemin beni intihara sürüklediğini düşünmeye başladım. Yardımcı olun lütfen.
Anneme sinirlenince kendime zarar veriyorum?