Anneme kırgınım?

Araba alırken annemden borc olarak altın aldım. Annem çalışmıyor bir süte pazarcılık yaptı. Pazarcılık yaparken kazandiğı paranın neredeyse tamamıni babama verirdi. Babama vermediği küçük bir kısımla kendine altın biriktirmişti. Çok şükür borcumu ödedim ama beni çok kıran bir şey oldu. Tam olarak 29,06 gram altın almıştım annemde. İlk zamanlar borc olarak aldığım için ve annemin başka birikimi olmadığı için tamamını ödeyeceğim düşuncesindeydim. Ama zamanla (zaten asgari ücretin altında bir maaşla çalışiyorum) altının çok hizli yükselmesi ve maaşlarımızin zamaninda yatmamasıyla beraber çok strese girdim. Hiç bir şekilde anneme borcum konusunda yardımcı olmasını rica etmedim dile getirmedim. Ama annem de bu konuda çok katıydı 29.06 gramın tamamıni ödememi bekledi öyle ki sondaki 0.06 grami almayacağım (200 liralık altın yapıyor) düz 29 gram ode demedi. Bu borç ödeme surecindeyken annemin telefonu bozuldu ben de ucuz da olsa gücümün yettiğince ona bir telefon hediye ettim. Ama bunu içimden geldiği içın yaptım herhangi bir beklentim olmadan. Ben telefonu hediye edince altının 2,3 gramını almayacağım senden demeye başladı ama bunu kabul etmedim. Ama eger ilk zamanlarda destek olmak için deseydi kabup ederdim. Benim destek gormem için illahi bir seyler mi yapmam gerekiyor karşıliksız destek götemeyecek miyim? Benim iyi niuetle yaptığim bir hediye sonunda beni kıran bi şeye dönüştü. Evet annemin başka birikimi yok ama bundan 3 sene önce anneannemden ona kalan mirastan abime neredeyse 20 gram altın parası vermişti hem de karsılıksız anneannem yaşli olduğu için maaşıni annem yonetiyor abime anneannemin maasından belli bir miktar para vermişti ve o parayı da almadi bunun yaninda babama yillarca kazandıgı paranin tamamini teslim etti. (Bu bahsettigim paralar neredeyse 3 ev parasi yapiyor)

Ben 93 model bir arabanin borcunu ödemek için aylarca parasız gezdim. Sizce kırilmakta haklı mıyım yoksa abartıyor muyum?

Anneme kırgınım?