Teyzemle din yüzünden kavga ettik. Sizce konuşmalı mıyım?

Teyzem çok dindar bir insan ve bize sürekli dini dayatmaya "doğru yola" sokmaya çalışıyor kendince. Ben ateist bir insanım ve o bunu biliyor fakat bana saygı göstermeyip bana doğru yolu zamanı geldiğinde bulacaksın (ona göre islam) diyor. Sürekli benim ateizmimi kabul etmeyip bana akıl vermeye çalışıyor. İslamla bir derdim yok herkesin dini kendine ama bana dayatması sinirimi bozuyor bana saygı duymayıp bir de aksine beni ikna etmesi. Evimize geldi ben de allaha ağzımdan kaçırıp annemle konuşurken küfür ettim. Bunu teyzem duydu ve vay benim halime. Normalde sesi çıkmayan kadın. Şovmen kesildi asla susmuyor. Küfür etme diyor. Ben de dedim ki teyze senin bana dini dayatmanda bir küfür. Direkt sövmemiş olman küfür ve saygısızlık olmadığı anlamına gelmez. Onlar saygısızlık yapınca oh ne ala. Ben onların yaptıklarının milyonda birini yapınca benden kötüsü yok. Biz tartiştık baya neyse işte ben hem ona özellikle de kendime zarar vermemek için bir süre onunla konuşmayacağım. Tamam teyzem ve ben onu hala seviyorum. Ama bana yapılan şeye de sesimi çıkartmadan duramam. Onu kırmamak adına konuşmayacağım çünkü çok sinirliyim. Anneme de bunu söylediğimde misafir o asla olmaz. Yarın öbür gün giderse beni istemiyorsunuz diye çok ayıp olur diyor. Ben de yarın ona şöyle diyeceğim. Teyze seni seviyorum ve seni kırmamak adına bir süre konuşmayacağım sakinleşene kadar. Sizce doğru mu yapıyorum bu adımda çok kararsız kaldım?
Teyzemle din yüzünden kavga ettik. Sizce konuşmalı mıyım?