Farklılık ne yönde o çok mühim.. Pozitif negatif enerji mi veriyor, ya da farklılık adı altında fazla ve aşırı macera peşinde mi koşuyor.. Bütün bunlar değerlendirilip ona göre karar verilmeli.. Ama genellikle bu zamanda farklı olanlar bir nebze tehlikeli oluyor..
Aslında bu biraz karışık bi yaklaşım... Öncelikle neye göre kime göre farklı olduğuna göre değişir... Yani aslında hepimiz birbirimizden farklıyız sadece benzer özelliklerimiz olabiliyor...
İtici mi yoksa çekici mi kısmına gelirsek eğer, farklı olduğunı varsaydığımız kişinin neden farklı olduğunu değerlendirebiliriz... Yani bi insanın kötü sayılabilen özelliklerinden kaynaklı mı? yoksa iyi sayılabilecek özelliklerinden mi? kaynaklı olduğuna göre değişir bu...
Bazılarına göre rengarenk giyinmek... Kadınların saçını kazıtması... Küpe takan erkek... Saçların renkli boyatılması... Benim sesimin olduğu gibi aşırı ince olması veya aşırı kalın sese sahip olmak... Fiziksel ve görünüm olarak farklılıklar olabilir...
Kişilik olarak bakarsak polyanacılık yapanlar... Aşırı yalan konuşanlar... Bahane üretme olayını abartanlar... Birilerini rahatsız edenler...
Kısaca toplumda aslında sürüye uymayan aynı görünüşe sahip olmayan hep farklı kabul edilir...
Bana göre farklı olunan konu, tavır veya durum gerektiğinde iticilik veya çekicilik getirir...
Herşeyden önce karşımızdakini anlamak dinlemek tanımak önemli... Yargılamadan...
3
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle biraz karışık sonucta farklılıklar tartışmaya açık bir konu.
Elinize sağlık çok güzel bir yorum olmuş.
Yargılamadan anlamakta önemlidir ve ne yazıkki çoğu zaman bunu unutuyoruz.
Onların meslekleri aynı yani ikisi de bir kutup 😀 Fakat temelde bile ayrılar biri erkek biri dişi 😂 Tam da dedigim sebeple bir esmer olarak bir beyaza ilgi duyarsın çünkü senin teninden farklıdır. Bu nasıl acaba olarak merak edersin.
Bütün gurbetçilerde bizim aşiret erkekleri ilgisi var mesela 😂
Bir ara çekici buldum az kaldı hayatıma kayıyordu 😂Arkadaşlar siz siz olun tercihinizi mantıkla yapın. Yalnızca heyecanı kıstas alırsanız büyük risk almış olursunuz ⚠️
Biraz değişik bir soru olmuş. Neye göre kime göre bir farklı insanlar. Çok geniş ve detaylı yorum çıkarılır ama şunu demek isterim, eğer sosyal medya, çevre, söylentiler gibi popüler kültür kölesi değilse kendi düşündüğü gibi davranan, başkalarının düşüncelerini umursamayan ve dürüst olan insanlar... Farklıdan kastımız buysa çekicidir. Tabi bunu çekici bulup bulmayan insanlarda var. Bana göre çekici öyle söyleyeyim.
psikolojiye göre insanlar benzer yaralara, benzer tanıdıklara, benzer kültürlere, benzer olanları daha çok sever. çünkü bu bilinç dışında güvenilir olan demektir. ayrıca ilişkilerdeki çatışmalar farklılıklardan gelir. ilk başta sorun olmasa da insanlar çevrelerinden bağımsız olamadıklarından (ağaç kavuğundan çıkmadık nasılsa) zamanla o insanlarla anlaşamamaya başlıyorlar.