Evlilik için sadece nişan ve nikah düşünüyorum çok tepki gördüm. Düğünsüz evlilik olmaz mı?

Selam arkadaşlar, bu sene evleniyorum hayırlısıyla. Uğraştırıcı şatafatlı işleri pek sevmiyorum. Söz-nişan bir arada olacak daha sonrasında da nikah düşünüyorum. Düğün masrafına girmek bana saçma geliyor, kına içinse yapmak istemiyorum çok yorucu ve uğraştırıcı geliyor. Hep bu şekilde düşündüm ama çevremden tepki geliyor içinden ukte kalır, yap gitsin ne olacak eğlence olmazsa olmaz gibisinden. Söylenen çok laf varda umursamıyorum açıkçası… Nikahtan sonra zaten yakın dostlarımla after party olacak. Ben kafam rahat ilerlemek istiyorum insanlarda garip bir tepki tamam adet olabilir ama ben istemiyorum içimde de ukte kalmaz. Sevgilimle de bu durumu konuştuk, hiçbir şey içinde kalmasın istiyorum dedi fakat bu durum için saygı gösterdiğini söyledi. Herkes benimle hem fikir olmayabilir, sürekli de insanı linçleyerek eleştirmek çok saçma yani. Sizin düşünceleriniz neler bu konuda?

Güncellemeler
1 yıl
Bu arada tekrardan yazmak istedim. Düğün ve kına düşünmüyorum hiç :) :)
Evlilik için sadece nişan ve nikah düşünüyorum çok tepki gördüm. Düğünsüz evlilik olmaz mı?