Selam arkadaşlar, bu sene evleniyorum hayırlısıyla. Uğraştırıcı şatafatlı işleri pek sevmiyorum. Söz-nişan bir arada olacak daha sonrasında da nikah düşünüyorum. Düğün masrafına girmek bana saçma geliyor, kına içinse yapmak istemiyorum çok yorucu ve uğraştırıcı geliyor. Hep bu şekilde düşündüm ama çevremden tepki geliyor içinden ukte kalır, yap gitsin ne olacak eğlence olmazsa olmaz gibisinden. Söylenen çok laf varda umursamıyorum açıkçası… Nikahtan sonra zaten yakın dostlarımla after party olacak. Ben kafam rahat ilerlemek istiyorum insanlarda garip bir tepki tamam adet olabilir ama ben istemiyorum içimde de ukte kalmaz. Sevgilimle de bu durumu konuştuk, hiçbir şey içinde kalmasın istiyorum dedi fakat bu durum için saygı gösterdiğini söyledi. Herkes benimle hem fikir olmayabilir, sürekli de insanı linçleyerek eleştirmek çok saçma yani. Sizin düşünceleriniz neler bu konuda?
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEvlenecek olan sensin, gelin olan sensin, karar senin kararın, sen el alemin gelini değilsin , sen kendi masalının prensesisin ve bence çok doğru bir karar vermişsin, düğünleri sevmeyen birisi olarak katılıyorum kararına, gösterişten başka bir şey değil bana göre, dahası fuzuli masraf, çoğunluk mecburiyetten orada, sıkılıyor falan, dedikodu yapmak için de düğünlere gidenler var, ses gürültü falan çekilecek şeyler değil, halbuki nikah öyle mi, daha sade, daha mütevazı, düğüne hiç gerek yok, yadırgayanları da boş ver, bir gün konuşurlar, iki gün , sonra da susarlar, he he de yoluna bak, insanlar her zaman konuşacak bir şey bulur, elalem için değil kendimiz için yaşıyoruz
22 Yorumla
Soran1 yılAyyy aşkımm ya ne de güzel yazmışsın. Zaten benim içimde ukte kalacaksa, zaten yaparım. Ama yok istememek ve sevmemek var bu işin içinde. Kına dahi yapmak istemiyorum, adettendir onu yap bari diyorlar. Kafam nasıl rahat edecekse o şekilde ilerlemeye devam
- 1 yıl
Bak kınayı ben de sevmiyorum. Adetleri kim belirlemişse, her adete uyacak olsaydık, içinden nasıl geliyorsa öyle yap, önemli olan senin mutluluğun ♥️
En İyi Cevaplar
boş ver sen onları o parayla bi bilezik al tak koluna artı balayına gidip bir güzel eğlenirsin gelin sensin sen nasıl istiyorsan öyle olur çok direten varsa ver parayi hemen düğün yaparım dersin sesleri çıkmaz.
Bir şey söyleyeyim mi ben nişanımı aile arasında yapacağım ayrıca kına gecem olmayacak kim ne derse desin hiç umrumda değil
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılBoş ver ağzı olan konuşur ikiniz ne karar verdiyseniz en iyisi güzeli o tabi içinde kalmaması ayrı bi konu ama onuda başka birşeyle tölare edersiniz düğün isteyenlere söyleyin oynamaya çok meraklılarlarsa düğün masraflarınıza ortak olsunlar gelip oynasınlar borca girip sıkıntıya düşücek olan sizsiniz onlar değil
12 Yorumla
Soran1 yılBen dans etmeyi de oynamayı da severim, sülale çok geri kafalı onlarla asla eğlenemem. En sevdiğim dostlarımla gider bir yerler anlaşırım sonuna kadar eğlenirim de ki öyle yapmayı düşünüyoruz
- 1 yıl
En iyisi ikiniz nasıl mutluysanız öyle olsun
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Umarım kıymetin değerin bilir. Bu kadar anlayışlı bir kadın kolay kolay çıkmaz her erkeğin karşısına. Oda zaten fikrine saygı duyarak en iyisini yapmış. Mantıklı düşünceler bu devirde düğün salonuna vereceğin parayı tatil için harcansa düğünde yaşanan tedirginliklerden daha güzel anılar birikir ilişkide.
22 Yorumla
Soran1 yılAçıkçası hep böyleydi benim düşüncelerim, istiyorum ki sevdiğim insanlarla bir şeyler yapayım. Diğer türlü rahat edemiyorum geriliyorum, sade ve güzel şekilde hallolsun istiyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ne kadar güzel ve kendine özgü bir duruşun var! 💕 Evlilik senin en özel anın ve bu anı nasıl yaşamak istediğin tamamen senin kararın. Bir sürü şatafatlı iş ve masraf yerine sade bir nişan ve nikah düşünmek oldukça mantıklı görünüyor. Hele ki senin ve eşinin buna saygı duyması, bu konuda hemfikir olmanız çok kıymetli. 💍✨ After party fikri de harika! En sevdiklerinle, keyifli bir şekilde bunu kutlaman yeterli. Çevrendeki tepkilere çok takılma, kimseyi yüzde yüz memnun edemezsin. Şayet içinden gelirse küçük, samimi jestlerle ruhuna hitap edecek bir organizasyon zaten seni çok mutlu eder, kimseyi de memnun etmek zorunda değilsin. 💖 Bolca mutluluklar dilerim şimdiden! 💞
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yıldüğünsüz evlilik olur tabi ki de.. düğün çok gereksizdir zaten
10 Yorumla
1 yılSonunda beynini kullanan bir Türk kızı, düğün yapacak parayı ve harcamaları gereksiz bulan ve yapacağı harcamalarla sülaleyi çatlatayım diye düşünmeyen... Başımıza taş yağacak. Burada da anlayışla karşılayan kızlara bakma sen, ailem istiyor bu istiyor şu istiyor, ilk kez evleniyorum diye yaptırırlar düğünü. Bu yüzden seni takdir ediyorum. Türünün son örneğisin acil çoğalman lazım ki. Soyun tükenme tehlikesi altında. 😅
61 Yorumla
Soran1 yılYa normalde uzun uzun yazardım metin kısmına evlilik aşamalarımızı şu şekilde düşünüyoruz diye ama üşendim :) :) Örf ve adet olarak bakıyorlar tamam anlıyorum ama ben işin kolay ve rahat şekilde ilerlemesini isteyen birisiyim. Neden bu kadar tepki gösteriliyor anlamıyorum, ben düğün ve kına istemiyorum nasıl olsa after party yapacağız şeklinde plan yaptık dedim aileme sen nasıl istersen diyorlar. Çünkü babam iki erkek evladı evlendirdi, zorda kalmak ne demek biliyorum.
egerki evleneceginiz insan gercekten insan gibi insan ise, allahtan korkusu var ise, ahlakli sadik durust saygili hosgorulu bir insan ise, serefsiz yalanci dolandirici itin onde gideni degil ise, kimsenin dedigine bakmayin, evlendikten sonra yasadiginiz hayatta kimse elinizden tutmayacak, kimsenin umrunda olmayacaksiniz.
20 Yorumla
1 yılErkekler sizi böyle kandırıyor işte 😂 after party aynen kanka sen zaten hailey Bieber arkadaş grubundan bir kız olmalısın ne öyle düğün falan varoş varoş adetler çok banal. Hayatınızda bir kere prenses gibi olma şansınız oluyor ona da yok diyorsunuz inan erkek evinde değerin olmaz durumu varsa yapsın niye istemiyorsun düğün istemez isen 3 bilezik yaparlar yarın onu da alırlar ben hiçbir şey istemeyen kadının değer gördüğünü görmedim erkekler para harcadığı kadına değer verir
26 Yorumla- 1 yıl
Bu kafayla daha çok tükenirsin.
- 1 yıl
@DeliAdam31 hiç alakası yok durumu varsa yapsın sanki o para ile tatile dünya turuna gidilecek hepsi fasa fiso
- 1 yıl
Saygı duyup köşeme çekiliyorum 😃
Soran1 yılAşkım zaten aileler karışmıyor, siz nasıl isterseniz öyle dediler. Sevgilimle normalde de after party tarzı eğlencelere katıldığımız için yapmayız etmeyiz yok aramızda. Düğün hayatımda hiç sevmedim, saatlerce herkesin için de hele ki akrabalarımıızn bulunduğu yer de yani, hiç gerek yok.
- 1 ay
Kafaya bak😂😂😂😖
- 1 ay
Herkes seninle aynı hayatı yaşamiyor bile bu yaptiğin yorum saçma
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. En mantıklısı, bu pahalılıkta kimsenin keyfi için kimseyi zengin etmeye gerek yok, düğüne ve kınaya vereceğin parayla ev düzersin ya da ev alacaksan evin ilk bir kaç taksidini ödersin, hiç olmadı eşinle dünya turuna çıkarsın.
Mutluluklar dilerim, şanslı bir eşin var :)
10 Yorumla
1 yılDüşünmeyebilirsin. Çoğu adetten başka bir şey bilmeyen klişe düşünen insan düşüncesi. Düğün zaten gereksiz. 3-4 saat için para harcayıp insan eglendirmenin diger adı. O parayla altın al koy kenara. Ben de düğün yapmadım. Gereksiz... kimseyi dinleme. Kararı siz verirsiniz, gerisi uyar, sevgiler :)
10 Yorumla
1 yılBi yerden başlamak lazim valla boyle boyle adetleri bitiririz belki. Helal kiz arkandayim hdhdh
22 Yorumla
Soran1 yılÇok fazla gelenekçi birisi değilim açıkçası dklsnkf
- 1 yıl
Gelenek de gelenek olsa bari
- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
1 yılBenim büyük halamın oğlu nikah yaptı akşamına kokteyl verdi gelin gelinliğini giydi damat damatlığını
Arkadaş çevresi ile. ihtiyar tayfası yok sadece analar babalar sağsa dedeler falan gayette güzel oldu düğüne harcayağacı parayla 15 gün hawaide balayı yaptılar
Mükemmel oldu kısaca. Sülalenin Şaziye teyzeleri göbek atıp yanık külot kokusu dinlemek için eşek yüküyle para harcamayın😅
10 Yorumla Bu senin hayatın ve masrafları eş adayinla birlikte ödeyeceksiniz. Bence sen haklısın isteme ve nişan bir zaman sonrasında kına gecesi ve nikah yaptık. İyi ki öyle yaptık. Herkes adet bilmem ne diye kendi hevesini yaşamaya çalışıyor ama borcu siz ödeyeceksiniz bedeli siz ödeyeceksiniz. İkiniz anlaşın geri kalan her şey boş.
00 Yorumla
1 yılArkadaş arasında da olsa bi after falan düzenle bence, böyle evlenip de ben gelinlik giyemedim diyerek 45 yaşında tekrar evlenenleri biliyorum. Düğün yapıp da sadece dedikodu peşindeki akrabalara pasta yedirip müzik dinletmek için girilen masraf çok gereksiz zaten ama eğlenmeden de evlenme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
1 yılBende nikah taraftarıyım ama düğünü erkek tarafı ayarlayacağı için çokta umrumda değil süslenir gelirim. Istersem otururum istersem oynarım banane.
Kınayı bende yapmayı düșünmüyorum onun yerine bride to be gibi sadece yakın arkadaṣlarla yemeli oynamalı küçük bi parti
Söz-niṣan zaten bir oluyor bizde
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılMillet yiyeceği pasta ile meyvesini dedi ne düşmüş senin masraflarını önemsemiyor ne altın ne büyük para kimse takmayacak yaptığın bütün masraf üstüne belini bükecek nikahta takmak isteyen zaten takar gerisi de gelse de olur gelmese de eğlence after da bence çok mantıklı dusunmussunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBüyük şehirlerde nikah zaten düğünün kısaltılmış hali gibi 👍
Nikahta gelinlik giyip davetliler olacaksa ve nikahtan sonra yakın dostlarla bir şeyler yapılacaksa düğüne gerek yok =)) millet kafayı yemiş gelin ve damadın düşüncesine hiç saygı duymuyor. Siz düğün istemiyorsaniz başkaları mutlu olsun diye düğün mü yapacaksın? 😏😒😏😒 Düğün isteyen varsa kendi yapsın. Sen ne istediğine yoğunlaş.
02 Yorumla
Soran1 yılHer şeyin sadesi ve pratikliği iyi. İsteyen istediğini düşünsün, ne kendimi ne de karşı tarafı zora sokmak isterim. Yapmak isteyen yapsın zaten :)
Cevap sahibi1 yılAllah bir yastıkta kocatsın inşallah =))
Darısı başıma hayırlısıyla 😅😅
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle hayırlı olsun her şey gönlünce olsun. Bu devirde düğüm çok gereksiz. Ulaşım rahat ve herkes her yere gidebiliyor. Eskiden yakınları gelsin yesin içsin diye yapılıyordu ama şu an fuzuli bir şey. Bizde yaşamadık ve bir yerimiz eksilmedi. He ama eğlence için kına yapılabilir maddiyat el veriyorsa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOlur, ve olacağını siz de iyi biliyorsunuz niye her şeyi sorma gereği duyuyorsunuz, herkes sizi niye ilgilendiriyor, beyinsiz insanlar illaki bi şeyler söyler siz mutluluğunuza bütçenize bakın ona buna yemek pasta yedireceğinize balayı yaparsınız işte ne güzel.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKına zaten varoşların işi, bence kararında haklısın.
Gizli Üye(36-45)1 yılOlur tabi bende hiç sevmem düğünleri ve bana gereksiz masraf olarak gelir.
düğğn sahibi hariç herkes eğlenir ama gelin ve damat için hem borç hemde sters yüküdür. Hazırlığı ayrı dert herkesin karışması ve fikir vermesi ayrı dert. Düğünsüz en iyisi ✌️
00 Yorumla
1 yılDüğün gereksiz para israfı. Düğüne vereceğin parayla tatile gider, evine harcar, çocuğuna saklarsın. Millet eğlenemeyecek diye kızıyor kızanlar. Anneme de için de ukde kalır demişler ama 22 senedir evli “iyi ki yapmamışım” diyor.
10 YorumlaNe güzel bir düşünce tebrik ederim. Bunca israf şafşata vs çok gereksiz işler. Kaldıki bu israf olmayan şeyler dize yarayacak. Bence çok yerinde bir karar. İnsanların çoğunluğu her zaman haklı değildir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılEn iyisini yapıyorsun, çok akıllıca. Altın takacak, ev hediyesi verecek olan nikahta verir. Yeni evli olarak millet göbek atsın diye kendini yıllarca ödeyeceğin bir borca sokmak neden? Elalem bunu bekliyor diye düğün ve kına yapmak ne saçmalık ama…
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 859 cevap paylaştı.
1 yılDüğünsüz evlilik gayette güzel olur. Bende senin gibi düşünüyorum ve tepki alıyorum. Fakat yine de hangi şekilde mutlu olacaksak onu yapmakta fayda var. Yani kimseyi dinleme kendi isteğini yerine getir. 😄
00 Yorumla İçimdekini söylüyorum yazıyorum bence iki insan biribirine aşıksa düğün olmalı ya.. görenler çatlamalı duyanlar hayran kalmalı ve düşünsene göz göze eriyip dans ediyorsun onunla owww
03 Yorumla
Soran1 yılYaa tabi herkesin düşünesi farklı elbette ama benim karakterim bu şekilde. Durumumuz var fakat dediğim gibi sevmiyorum hiç düğün kına filan
- Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı.
1 yılDüğün kadar saçma bir organizasyon görmedim. Boşa masraf
20 Yorumla peygamberimiz en bereketli nikah kulfetsiz olandir demis. bu devirde dugun ve kina masrafini dusunursek nikah yapip gecmek ve arkadas arasi bi eglence esiniz ve sizin icin de iyi olur. dugune kinaya harcanacak parayla iyi kotu ikinci el bi araba alirsiniz. insanlar eglenicek diye siz niye yillarca borca giresiniz. bosverin dugunu ben vallahi arkanizdayimmm
10 YorumlaYazdım yazdım sildim keşke zamanında kendime aklım yetseydi. Ki zaten yetse bile bendeki baba varken sonuç daha kötü olabilirdi şükür halime. Bence düğün yapmasan bile en azından bir kına gecesi duzenle yakın eş dostla bı ,30 kişi kadar eğlenin oynayın bitti gitti.
10 YorumlaÇok mantıklı hareket 👏
Takmayın önemsiz tepkileri..
Bence düğüne harçanacak parayla yurtdışına filan gidilir, eşinle daha güzel anılar biriktirsiniz
Şimdiden mutluluklar 👏💫10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı.
1 yılolur ama ben yinede küçük bir arkadas grubu ile kutlanmasından yanayım
masraf şart değil herkes kendi parasını öder
bir kutlama lazım neden dersen, hayat güzel anılardan oluşuyor
10 Yorumla Eşinle senın arasında bir karar bu sız nasıl uygun görürseniz öyle yapın gercı artık evlenende yok kolay kolay kına düğün pas gecıyor yapanda. Nikah sonrası yemek veriyorlar hepsi bu
00 Yorumla
1 yılSöz nişan bir arada oldu sadece anne baba kardeş ve en iyi arkadaş vardı bir de dayım. Nikah yaptik sadece çok da iyi oldu yani boşa masraf olmamış oldu
00 Yorumla
1 yılSadece bir akrabamız düğün olmadan evlendi. Kimse de 'düğün yapmayacak mısınız' tarzında saçma sapan sorular sormadı. Önemli olan senin ne istediğindir. Kimseyi dinleme, mutluluklar🌺
00 Yorumla
1 yılBende öyle istiyorum ama yine hep bir tepki dul kadın gibi mi gidiceksin diyorlar saçma sapan zihniyetler. Bence çokta güzel olur.
01 Yorumla
Soran1 yılYaa daha neleri var, ben sevmiyorum istemiyorum yani bitti bu kadar nedenini sormakta doğru değil bir de üsteliyorlar.
1 yılSiz öyle uygun gördüyseniz öyle yapın kimin ne dediğinin önemi yok zaten düğün de yapsanız bir kusur bulurlar boş ver takma 😅
02 Yorumla
Soran1 yılDediğiniz gibi düğün yapsak, erkek kız tarafından kaç kişi gelmiş etmiş diye bakarlar. Ve farklı farklı yorumlar
- 1 yıl
Aynen öyle o yüzden başkalarını memnun edicez diye uğraşmak yerine siz memnun mutlu olun gerisi arkadan havlarlalarlarlar 😅😅😅
1 yılEn mantıklısını düşünüyorsun. Kimse sizi düşünmüyor. Kendini düşünüyor. Çevreye ne deriz diye. Bildiğiniz yoldan şaşmayın. Strese ve masrafa girip evlenecek olan sizsiniz. Başkası değil.
00 Yorumla
1 yılGayette olur asıl düğün saçmalık nikah hem daha huzurlu nikah kiyiliyo takı takılıyo herkes evine dagiliyo en güzeli
01 Yorumla
Soran1 yılİnanın en güzeli bu, daha geçen gün arkadaşım evlendi. Takısı takılır takılmaz anında eğlenmeye gittik, garip garip bakan akraba yokk. Miss gibiydi
Direkt nikahı yap geç, nişan bile fazlalık hemde içi boş bir kelime
11 Yorumla
Soran1 yılNişandan kastım orada detay vermemişim aslında şöyle, kız isteme söz aynı anda olacak ya hani; nişan olarak baktım olaya :) :)
Düğünsüz daha iyi için rahat olsun, sen rahat edeceksin ve mutlu olacaksın önemli olan o. Senin günün, onlar seni memnun etmeli. Sen onları değil.
00 YorumlaTabiki olabilir isteyen istediği gibi ilerletmeli bu süreci sonradan pişman olacağın keşke yapsaydım dediğin bişey yoksa sorunda yok karar sizin
00 YorumlaBu senin düğünün. Gönlün ne istiyorsa onu yap ve dediklerinin hiç birinde haksız değilsin zaten bence sadece ikisini yapmak daha mantıklı
00 Yorumla
1 yılSonra masrafları onlar çekmiyor bence ikinizde aynı düşüncedeyseniz ona yapacağınız masrafı kendinize ayırın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yıl35 yaş altında aklı selim düşünme örneği... İncelenmeli...
02 Yorumla
Soran1 yılÖnceden de düşünürdüm böyle, aynı şekilde devam
- 1 yıl
👏👍
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılNasıl istenirse öyle. Ben de kına gecesi yapmadım, hep içinde ukte kalır dediler, hiç pişman değilim. Düğün istemedim ama mecburen oldu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılSen nasıl. isriyorsan öyle yap ki düğün çok saçma düğüne verilecek masrafla yurt disjna tatile gidilebilir
00 Yorumla Akıllı bir kızı daha elimizden kaçırdık başkası kaptı
10 Yorumla
1 yıloldukça yerinde bir karar vermissin, aldirma kimseyi keyfine bak , mutluluklar.
10 YorumlaValla ben olurda ilerde evlenirsem sadece nikah düşünüyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı. Çok güzel olur düğün salonuna vereceğin parayı Avrupa turu yaparsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
1 yılBu kadar insan bişey diyorsa bi bildikleri vardır, dinle derim.
00 Yorumla
1 yılBen de senin gibi düşünüyorum. Başkalarını önemseme önemli olan senin mutluluğun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ben yaptım kadın düşününce kendini kötü hissediyor. Kına yok düğün yok falan sürekli yüzüme vurdu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılGelenekleri eski kafaları yıkmak zor bence gereksiz işler
00 Yorumla
1 yılMamtikli dusunmussun gereksiz ya dugun vs bos iş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılSiz en güzelini düşünmüşsünüz düğün zaten çok gereksiz büyük bir masraf
00 Yorumla Eğer Nisan yapacaksan nişanı yerine düğünü yap o zaman
01 YorumlaBence düğünsüz evlilik olur yani olmaz diye bir şey yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 647 cevap paylaştı.
1 yılOlur da bizim toplum gösteriş kölesi oldugu icin tepki alırsın.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. Düğün isteyenler k*çlarını eğlendirme peşinde. Düğün parasıyla gezin dolaşın
00 Yorumla
1 yılYavv nasıl istiyorsanız öyle yaşayın şu hayatı, sonra eve sizinle girmeyecekler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı. Amaaan bal gibi de olur nasıl içinden geliyorsa öyle hareket et
00 YorumlaKına olsun millet kullarını döker diğerlerinden tasarruf hiç borca girmeden evlenin inşallah
00 Yorumla
1 yılDüğünsüz evlilik olur ama bizim geleneklerimizde bu yok ve çok yanlış anlaşılırsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBeynini kullanabilen bir hemcinsim. Tebrik ederim, mutluluklar.
00 Yorumla - Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat