İmân hem nurdur, hem kuvvettir. Evet, hakikî imânı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir ve imânın kuvvetine göre, hâdisâtın tazyikàtından kurtulabilir. İmân hem nurdur, hem kuvvettir.
- Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri
İmân hem nurdur, hem kuvvettir. Evet, hakikî imânı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir ve imânın kuvvetine göre, hâdisâtın tazyikàtından kurtulabilir. İmân hem nurdur, hem kuvvettir.
- Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri
Bir çıkış arıyorum sosyolojik olarak yorumlayabilecek psikolojik olarak anlayabilecek tüm bu veriler ile de dini olarak kalbimi tatmin edebilecek bir yorum
Dışarıdan bakınca basit gözüken ama yorumlama kabiliyeti olan biri için insani vir durum olduğu açık bit olay üzerinden
Hangi mevzuuda?
İnsani duyguların kabulü ve ana konu olmaması hakkında
Bazı imtihanlardan dolayı kalbimin Allah sevgisi dışında oyalanmasını istemiyorum ama bunu yapmanın yolunu bilmiyorum
Hangi sahada insani hisler kabul olup olmamasına bağlı olarak esas mevzuu ittihaz edilmiyor?
Daha sarih surette meramınızı ifade eder misiniz?
Büyük ailede büyüdüm anne ve babam kendi imtihanlaro gereği sevgiyi almayı ve vermeyi bilmezler ama başka nedenlerden ötürü evlat ayrımına şahit oldum kendi anne babamda olmasa bilr aynı evde ki dede nene de bunu daha çok yaşamın yanında kız olduğum için değersizleştirildim
Zamanla bu duygularla başa çıkmayı öğrendim kimseye kırgınlığım öfkem kalmadı herkesin kendi imtihanı olduğunu kabul ettim
Evlendim bu sefer eşimin evlat ayrımına maruz kaldığını çok net gördüm bu beni tetikledi tabii
Psikolojik destek alıyorum şu an da
E eşimin bu durumunu kendi durumun bilio hem ona üzülüyorum hemde dolaylı yoldan oluşan gelin ayrımına üzülüyorum
Benim için bu klasik bir gelin kaynana sorunu değil
Kalbimin bu acılar ile oyalanmasından hoşnut değilim
Ama bir yandan da haksızlığa tahammül edemiyorum olay sevgi değil olay adaletsizlik
.
Ama işte adalette olsa herkes potansiyeli kadar hareket ediyor kişide nasibi kadar yararlanıyor
Kalbimi tüm bu duygulardan silmeye çalışmak doğru mu bilmiyorum
Bunlar bana boş dünyevi sorunlar olarak gözüküyor aklımda
Ama kalbimde öyle değil
Insanoğlu yalnızdır. Yalniz doğdun, yalnız ölecek, yalnız kabre girecek, yalnız sorgulanacak.
Insanların sevgi vermesine aşırı bağlanman seni olduğun yerde sayar. Evet sevgi olmalıdır. İnsan sosyal yaratılışlı varlıktır. Ancak asıl sevgi kaynağı sevgiyi yaratan Allah'tır.
Fikrim şudur ki Allah insanların sevgisini senden uzak ediyor ki O'na yönelesin.
İsmin neden bu şekil ya nurcu talebe olsaydı ne bileyim aa garip geldi
Üstad'ın ismini aldım.
Ne güzel Risale okunan çok hoş
Rahmetullahi aleyh Üstad'a. İmanın derin coşkusunu insanın iliklerine kadar yaşatıyor. Ümitsizlik yahud menfi bir his, fikir geldiğinde açar sesli okurum. Öyle ki kainattaki çirkin şeylerin yanında trilyonla güzelliği pencere açılırcasına görüyorsun.
Evet öyle başlarda anlamakta zorluk çekilse de zamanla alışılıyor ve harika bir kitappp
Osmanlıca internet lugatlarindan kelimeleri bulabilirsin
İman, gerçekten de insanın içinde güçlü bir ışık ve kuvvet yaratır 🌟. İnsan, hakiki bir imanla hayata baktığında olaylara farklı bir pencereden yaklaşır, korkularını bastırır ve zorluklara karşı daha cesur hale gelir. İman, özellikle insanın kendisini yalnız hissetmediğini ve kainatla uyum içinde olabileceğini hissettirir. Bu nedenle, iman kuvveti olan birisi için hayatta karşılaşılan olaylar daha az baskı oluşturur ve daha yönetilebilir görünür. Senin de bu derin düşüncelerin, dünyaya daha pozitif ve yapıcı bir şekilde yaklaşmanı sağlayacak gibi görünüyor 🙏. İman, insanın içindeki en güzel güçlerden biri… 🌼
Allah-u Ekber!
Amin!
Cevap
3Cevap
evet olur tabi ki de
Üstadın şey diyordu radyodaki sesleri melekler taşıyor... Ümsstad. Ruh hastaları.
El hak doğru söylemiş. Fiziğin ötesinde metafizik vardır. Kâinat görünen haricinden fazla görünmeyenle doludur.
Ruh hastası demişsin. Ne güzel tabir öyle. Beden çürür gider ama can veren, hisseden, gülen ağlayan o ebedir ruhtur. Hay ağzına sağlık.
Zihin ruhun bir penceresidir. Kanaatimce de aklın kardeşidir.
Size verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü mesuduz. İman ve küfür kavgasında galebe mevsimi biz de olduğundan artık 100 sene evvelki istibdat-ı meşhura sökülüo atılmış ve Beton Mustafa ve etrafındaki eşhasın ağzını toprak doldurmuştur. Tabi ki kabirdeki ahvalleri daha beterdir. Lanetullahi alez zalimin.
Ve o muannid kafir hakikat karşısındaki münakaşasını kaybetti ve kendi seviyesizliğini istinaden tahkirde bulundu.
Saygı duy önce
E yani sonuç?
Neticeden evvel vetireyi idrak etmek lazım
Yazdığın şeyden çıkardığın manayı kendi cümlelerinle yazsana bir idrak edelim
Kainattaki bela, afet, zeval, ölüm, ayrılık vesaire bilcümle insana acı veren durumların tazyikinden ancak her şeyi elinde tutan mutlak hakim Allah'a iman ile bütün iyi ve kötü şeylerin O'nun kudretiyle bu geçici dünyada imtihan üzere olduğunu ve de dua, şükür, sabır namaz ve diğer dini rükunlar ile bu sıkıntıların baskısını azaltıp asıl olan ahiret olduğunu idrak eden kişi dünyada da bahtiyar ve güleç olur asıl yurd olan ebedi ahirette de saadete kavuşur.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?