Sanki siz 4 4 lüksünüz hiç hata yapmıyosunuz tövbe ya.
Tamam soruyu değiştiriyorum İmanın değil İslamın şartı
namaz kılmayanın da İslam'ı yoktur?
(imanın şartları)6 Allah’a inanmak, Meleklere inanmak, Kitaplara inanmak, Peygamberlere inanmak, Ahiret gününe inanmak, Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna inanmak... bunların bırını ınkar edersen dınden cıkarsın.. inanmazsan yalanlarsan yıne (islamın şartları5) Kelime-i şehadet getirmek, Namaz kılmak, Zekat vermek, Oruç tutmak, Hac etmek... adından anlaşıldığı gibi kelime i şahadet islama giriş anahtar... zekat, hac eğer durumun varsa ailenin ihtıyaclarını karşılıyorsan ve harıcınde paran artarsa yukumlusun.. hac, oruç, namaz bedenen yapılan ıbadetler yıne sağlığın el verıyosa yıne yukumlusun. terk etmek bunlerın tumunu ımkanların varda yapmıyorsan Allah ı ınkar etmesende Allah a karşı görevini yapmıyosun demektır kı ona gore mukafatını alırsın ki Allah ın merhametı ve rahmeti sonsuzdur.. bir iyilik yapmışssın butun yapacağın ve yaptığın ıbadetlerini gecivermiş.. zaten ıbadetler ınsanların iç huzuruna kavuşması kotuılukten uzklaşması için Allah ı surekli olmasada belli vakıtlerde anmış oluyosun.. buda guzel bişeydir..
Namaz İslamın şartı arkadaşım. İslamın şartı 5 , namaz, oruç, zekat , hacca gitmek, kelime-i şehadet
İmanın şartları Allah a iman, Kitaba iman, Peygamberlere İman, Meleklere İman, Ahiret Gününe İman, Kaza ve Kadere İman..
Ve evet bunlardan birisini inkar edersen imanın gider biter. Bu iş çocuk oyuncağı değil. Namazı kılmamak bir Müslüman için günahtır. Ama imanı gitmiş olmaz. Ama namazı gereksiz bulmak namazın önemini inkar etmektir ki bu da senin imanını götürür... Nefse uyup eringenlik yapıp günahkar olmak başka, inkar etmek başkadır. İnanç mevzusu hassas bir mevzudur. Bu yüzden bin düşünüp bir konuşmak lazım
Namazı hiç kılmamış birisinde İslam var mıdır?
Eğer ki gereksiz bulduğu için kılmıyorsa o zaman kafir sayılır ama imanın tüm şartlarına inanıyor, namazı da inkar etmiyor ve önemli olduğunu biliyor ama eringenliğinden dolayı, nefsine ağır geldi diye kılmıyorsa bu çok büyük bir günahtır evet ama hala Müslüman'dır yani bu insana kafir diyemeyiz. Günahkar diyebiliriz...
O zaman ben erindiğim için hacca da gitmeyin erindiğim için hiç namaz kılmayım
böyle iş mi olur yazdığına sen inandın mı?
Erindiği için namaz kılmayacak ve hala o Müslüman sayılacak bak sen :D
Erindiğin için namaz kılmazsan erindiğin için hacca gitmezsen o halde ibadetlerini aksatmanın cezasını çekersin cehennemde, ben cezasız kalmaz demiyorum ki sen nasıl okuyorsun benim yazdıklarımı kardeşim? "Çok büyük günahtır" diyorum iyi oku. Zaten namaz oruç hac mesuliyetleri sadece Müslümanları ilgilendiren bir borçtur. Sana borç yazması için Müslüman olman gerekir. Eğer ki kafir olursan sana borç yazmaz , çünkü zaten bitmişsindir, cehennemin dibindesindir. Sen kolay mı sanıyorsun tek bir günlük namazın cehennemdeki kefaretini. Bilip bilmeden gelip soruyorsun sonra da gelmiş ahkam kesiyorsun burada, çok inanmıyorsan git öğren o zaman.
Günahta aşırı gitmek insanı dinden çıkartırm ı?
Peygamber namaz kılmayan kafir olur diyor sen ise sadece günahkar olur diyosun hangisine inanayım? :)
Peygambere mi inanayım sana mı?
Günahta aşırı gitmek insanı kafir eder mi etmez mi? :)
Sana sadece şunu söylüyorum inkar olmadıkça kimseye kafir diyemezsin. Günahkar ya da fasık denebilir. Sen gidip cinleri inkar edip geriye kalanları kabul etsen bile kafir olursun. İnanmak esas.. Namazı terketmenin günahı çok ağırdır, en ağırıdır belki de bilinmez, tövbe ettikten sonra da bu günahın affedilip affedilmeyeceği de Allah'ın takdirine kalmıştır. İstersen git araştır oku. Bir insana kafir demek , dinden çıktı demek kolay mı? Adamın inkarını görmedikçe ben gidip de ona kafir demem, isterse dünyanın en günahkar insanı olsun... Ne çabuk hüküm kesiyorsun öyle? Git istersen o bahsettiğin hadisin açıklamasını ve Mezheblerin delillerini de oku. Bu iş benden çıktı artık hadi güle güle.
işte burada çok ince bir çizgi var şöyle ; bir kimse sadece namaz kılmazsa islamdan çıkmaz şöyle demesi lazım çıkmaması için; namaz Allahın emridir fakat ben şeytana uyuyorum bu büyük günahtır Allah affetsin derse islamdan çıkmaz ama kalkıp namazda neymiş ya bunca işin gücün arasında bide onlamı uğraşıcam derse islamdan çıkar. günah gibi düşün bir insan günah işlerse dinden çıkmaz, ama hem günah işleyip hemde o günahın günah olmadığını iddia ederse o zaman dinden çıkar. şunun gibi ; bir kimse içki içip; içki haramdır ama ben nefsime uyup içiyorum günahımdır Allah affetsin derse dinden çıkmaz ama kalkıp içkinin nesi haramya yok öyle bişey derse dinden çıkar. o şartlara uyup uymamak veya ret etmekte bunun gibi iman veya inanma meselesi var ama uygulayıp uygulamamada açık kapı bırakmışlar...
Namaz kılmayanın dini yoktur. [İbni Nasr]
Namaz kılan, kıyamette kurtulacak, kılmayan perişan olur. [Taberani]
Namaz kılmayan, kıyamette, Allahü teâlâyı kızgın olarak bulur. [Bezzar]
(Bizimle kâfir arasındaki fark namazdır. Namazı terk eden kâfir olur. [Nesai]
Peki Peygamber sav böyle söylüyor? Sen mi daha iyi biliyosun yoksa Peygamber mi?
her hadis sahih diyorsan sana bir hadis yazarım haşa peygamber küfre düştü dersin
Bunların içinde sahih de var.!
hangileri onlar? şeceresini dökeyim sana o hadisin?
birde hadisler öyle yazılmaz onların numaraları ve hatta o hadisin kimlerden nasıl nakledildiği şeklinde yazılır öyle yaz bakalım?
Namaz Imanin sarti degil Islamin sartidir. Bak güzel kardesim; Islam in sarti 5 tanedir. 1 Kelime yi Şehadet getirmek 2 Namaz kilmak 3 Oruc tutmak 4 Zekat vermek 5 Hacca gitmek. Iman in sarti ise 6 tanedir. 1 Allah a iman 2 Peygamberlere iman 3 Kitap a iman 4 Meleklere iman 5 Kaza ve Kadere iman 6 Hayir ve Şerrin Allah tan geldigine iman. Islam in 5 sartindan ilkini yerine getirmezsen Allah muhafaza dinden cikarsin. Diger 4 tanesini yapmayan da müslüman. Ama Iman in sartlarindan herhangi birini yerine getirmezsen direk dinden cikarsin. Iman in sarti daha önemli yani. Insallah anlatabildim
Cevap
19Cevap
sana şunu söyleyim müslümanım diyen herkes imanın şartını yerine getiriyor diye düşünülüyor sorun islamın şartında niye? namazdı hacdı oruç bilmemne bitmiyorda bitmiyor diye düşünüyo insan nefsi lakin insan ömrü sonsuz olmadığı için bunlarda sonsuz değildir Allah bana iman et şunları yap dediği halde yapmıyosan zaten Allaha iman etmiyosundur ve imanın şartını da yerine getirmiyosundur zaten allaha iman etsen islamın şartını koşulsuz eksiksiz yerine getirirsin yani hem islamın şartını hem imanın şartını kabul etmiyosun ozaman imansızsındır bunu çözmek zor değil """evet imansız oluyor.""" zaten paran olsa bile hacca gitmek kaderde yoksa.. o nasip kısmet işidir mesela benim dayım 2 sene sonra hacca gidicem dedi fakat gidemeden vefat etti.. önemli olan niyet kardeşim inanmak isteyene aydınlık inanmak istemeyene karanlık bol..
Dayın neden 2 sene sonraya bırakmış :D
İnsanın eğer imkanı varsa farzı yapması gerek.
Bence dayın eğer gerçekten niyetinde ciddiyse gerçekte gidecekse Allah bilir onu diğer tarafta hacca gitmiş kadar sevap alır bence
Anladığım kadarıyla yaşlıydı. Allah rahmet etsin.
Bence nasip olmadı falan deyip suçu Allah'a atmak olmaz.
Çünkü eğer samimi dua edersen Allah da nasip eder. Mesela namaz kılmıyorsan dua et Allah yaratsın sana kılma isteği versin gibi yanlış mı düşünüyorum
celalettin rumi ne diyor sende kapıya vurmadan açılmasını bekleyenlerden misin? Diyo
Ya bazıları da mesela benim ailem gibi.
Atıyorum sen git ev al araba al ama Hacca gitmeye param yok de.
Ben karı koca 10 liralık sigara içip de hac için param yok diyeni biliyorum.
Karı koca günlük 20 lira eder Yani 2-3 ay içmeseler giderler :D
Amin kardeş bende düşünüyorum belki imanım artar
imanin-sarti-kactirİmanın şartları kaçtır, nelerdir?
Eğer Bir kişi iman etmek istiyorsa İman Etmeyi Gerektiren Şart ”Altı” dır
1: Allah Teala’ya inanmak, ( Allah’ın Varlığına İman Etmek )
2: Meleklerine inanmak, ( Allah’ın Meleklerine İman Etmek )
3: Kitaplarına inanmak, ( Allah’ın Kitaplarına İman Etmek )
4: Peygamberlerine inanmak, ( Allah’ın Peygamberlerine İman Etmek
5: Ahiret gününe inanmak, ( Ahiret Gününe Yani Kıyamet Gününe İman Etmek )
6: Kader ve kazaya inanmak. ( Yani Alın Yazısına İnanmak. Buna İslam Kader Diyor, )
Kaynak: https://www.urfa63.net/imanin-sarti-kactir.html
İmanın Şartı Altıdır. Namaz Kılmak imanın değil islamın şartıdır.
İmanın Şartları;
Allaha, Meleklerine, Kitaplarına, Peygamberlerine, Ahiret Gününe, Öldükten sonra Dirilmenin Hak olduguna İnanmaktır.
İslamın Şartı ise 5tir.
Kelimei Şehadet Getirmek, Namaz Kılmak, Oruc Tutmak, Zekat Vermek, Hacca Gitmek
Açıklamayı oku istersen bir daha.
İmanın şartı 6 dır ve onlarla amel edilmez, yani fiziksel ibadetler değildir. İnanılır. Bir maddesine bile inanmayan dinden çıkar. Hatta şüpheli inansa bile.
İslamın şart ı ise 5 tir ve amel edilir. Bunlari yapmayan ise günahkar okur dinden çıkmaz. Fakat ahirette işi çok zor olacaktır.
Ohaa çok yanlış biliyorsun.
İmanın şartı ile amel edilmez mi? Amel edilir.
Amel etmezsen dinden çıkarsın.
Mesela Peygambere inanan onun yap dediklerini yapar.
Ona uyar.
Hayır uymak gerek. Tevhidin ilk şartıdır. Eğer Uymuyorsan sen Müslüman değilsindir.
İnanmak gerçektir.
Ben hanefiyim bir cemeaate de bağlı değilim neden sordun ki?
Kelime-i Şehadet getirirsen Müslüman olursun. Ve günahların fazla ise sevaplarından. Günahlarını çeker tekrar Cennet e gidersin. Okyduğunu yanlış anlayana deist, hiç anlamayana ateist denir. Atesitler kafayı kuma gömüp her şeyi reddetmenin rahatlığını yaşıyor. Fakat popoları dışarıda bunun farkında değiller.
O sözler Peygamberin sözleri.
İmanın şartlarından birini inkar eden imansızdır. Allahın merhametinden uzak kalacaktır ve hiçbir müslüman bile Allahın rahmeti olmadan cennete giremez.
İslamın şartlarını yerine getiren müslümandır. İslamın şartlarını yerine getirmeyen günahkar olur. Bu günahları Allah isterse affedebilir. Bu yüzden önce imanın şartları yerine getirilmelidir sonra islamın şartları yerine getirilmelidir. İmanın şartları yerine getirilmeden islamın şartları yerine getirilse bile nafiledir, boşunadır.
Namaz kılmak İslam'ın şartıdır :D İmanın değil..
Sadece iman ettik demekle Müslüman olunmuyor... Kur'anda İman eden ve salih amel işleyenlerin kurtulacağını söyler...
O zaman İslamsız yani dinsiz oluyor :D :D :D
O sadece bir örnek mesela kullandım. Senin gibi sığ görüşlü olmaktan Allah kurtarsın bizleri.
Tamam da soruyu anlayıp soruma cevap versen anasını satayım sanki siz 4 4 lüksünüz hiç hata yapmıyosunuz gelmiş dalga geçer gibi yanıtlıyor
4 4lük Müslüman olup olmamı sen veya ben belirlemiyorum... İman, emin olmak demektir... Eğer İslamdan eminsen , İslamın şartlarını yerine getirirsin...
İmanın kimde olduğunu bilemezsin? Kur'an'ı okursan anlarsın sorunun cevabını :D Ben verince dalga geçermiş gibi oluyor o zaman Kur'an oku...
İslâmın şartı kardeşim o :D İmanın şartlarından birine inanmaz ya da inkâr edersen dinden çıkarsın...
Allah a iman
Meleklere iman
Kutsal kitaplara iman
Peygamberlere iman
Ahirete iman
Kaza ve kadere iman
Örnek verdim ulan zaten soruya cevap versenize
Üst tarafı okursan akıllı arkadaşım cevap orada :)
sağol neyse :D
Kardeşim imanın şartlarını geçtim türkiye kaçakçılık olsun hırsızlık olsun ilk sıralarda yer alıyor sorsan herkes müslüman adam cumaya gitmiyor cenaze namazı kılmıyor
iman etmek inanmaktır
allaha inanmıyorsan
kuranda adı geçen peygamberlere inanmıyorsan
meleklere inanmıyorsan
kaza ve kadere inanmıyorsan
ne yaparsan yap boş
inkar etmek büyük günahlardandır
Namaz kılmayanın İslamı yok demek olmaz. Eğer imanın şartlarını yerine getirdiyse iman ediyordur. İslamın şartlarını yapmayan günahkar olur, eğer namazı orucu inkar etmiyorsa. Nefsine ağır gelip yapmıyorsa ona günah diyebiliriz.
Hayır yanlış bence nerden öğrendiniz bu yanlış bilgiyi?
Peygamber bir hadisinde namaz kılmayanın dini yoktur tarzı söz söylüyor? Şimdi Peygamber yanlış mı biliyodu tövbe haşa?
Haşa, öyle şey olur mu?
Namaz kılmayan günahkar olur kardeşim, iman etmişse ona dinsiz ya da kafir diyemeyiz, hadisi tam olarak oku
Yeterli mi?
Sen bunları biliyorsan burdaki soruyu neden sordun, şimdi anlayamadım ne demek veya ne sormak istediğini?
burada yazılanları yorumlamak da önemli, hocalar o zaman derdi ki, namaz kılmayan kafir, istediğin kadar iman et. Böyle birşey duydun mu sen bu kadar alimden?
Hocalar diyor da para ile çalışanlar demiyor :D
Arkadaşım siz iyimisiniz ya?
Kuranı kerimde bazı şeyler farklı şekilde yazar, onları yorumlamak için de fıkıh, hadis vs. hocaları var. Hocalar ne diyorsa odur bazı şeyler için, bizim yorumlayamadığımız şeyler için var o hocalar. Neyse siz devam edin, hocaya inanmayın, herşeyi yorumlayacak kadar iyi müslümanlarsınız
Sen hocayı bırak da Peygambere İnanıyor musun?
Al sana Peygamberin sözleri işte.
Amacın ne hala çözemedim senin, neyse he he sensin.
Peygamberimiz s. a. v.'e inanıp inanmadığımı da bu şekilde yargılayamazsın, onu söyliyim de o sana kalmaz, hakkıma da girdin şimdi, neyse..
Hocaların dediğini Kur'anla düzeltmezsem Kur'ana göre günahkar olurum :D :D
Yahu andaval mısın :D :D O hadislerin doğru olduğunu bana kanıtlar mısın? Ne biliyorsun uyduruk olmadığını :D :D Kur'an'a uyuyor mu diye bak bir eğer uyuyorsa doğrudur... Kur'an namaz kılmayan dinden çıkar demediği için İbni Nasr'ın hadisini kabul etmiyorum...
Bana kopyala yapıştır yapıp durma :D :D Anlayamıyorsun hala... Ulan Musevi-Arap geleneklerini din diye uyduruk hadislerle sizin gibi mallara kitliyorlar , adam Kur'an'a uyuyor mu uymuyor mu bakmıyor bile yazık l*n !!
Sadece soruyorum çünkü çok yanlış biliniyor
Hakkına ne gircem Peygamberin sözüne karşı söz söylüyosun
@EnYobaz ben de onu diyorum zaten, Kurana uyuyorsa sahih hadistir
internette bilgi kirliliği var, her yazılana inanacaksan, ohoooo, bunu soran arkadaşa dedim.
kuranı kerimi tam bilmiyorsan bu tür tartışmalara girme soran, okuyup anladıktan sonra sorun varsa daha net algılarsın
Peygamberin sözü olduğunu nereden biliyorsun :D :D Kur'an'a uymayan peygamber sözü mü olur kafan mı iyi?
Kur'an da namaz kılmayan dinden çıkar demiyor..
Rivayette namaz kılmayan dinden çıkar diyor :D
Allah'ın hükmü yerine Hz. Muhammed'den 250 300 yıl sonra yazılmaya başlanmış hadisler daha önemli dimi...
Bu sözler kurana uyuyor.
Kuranda namaz kılmayan günahkardır kafir değildir diye ayet mi var lan? :D
Off Off Kur'an da namaz kılmamanın cehenneme gidiş sebebi olduğu söylenir.. Ama dinden çıktı denmez.. Hala dinde olduğu ama günahkar olduğu anlaşılıyor.. Hadiste namaz mı kılmadın , dinden çıktın deniyor :D bir sentez yapmayı felan öğrenin gözünüzü seviyim ya :D Adam ayet yazamıyor Allah'ın ayetini yazamıyor , bana rivayet kopyalıyor sadece ya...
Niye Kur'andan kanıt getirmiyorsun arkadaşım? Yoksa sende Hz. Muhammed'in en büyük üzüntüsü olacak olan Kur'an'ı unutanlardan mısın? Böyle ayet vardır :D
Sen mezheplere göre konuşuyorsun... Bazı mezhebe göre Kırmızı giymek haram , diğerine göre haram değil..
Kur'an'a bakıyorsun güzellikleri kullanın diyor :D Yani haram değil... Şu Kur'an'ı anlamaya lütfen çalışın.. Adam bana rivayet kopyalıyıp duruyor.. Ulan Kur'an'ı anladın mı da rivayetlerle ilgileniyorsun
Eğer sen yoksulu doyurmazsan da günahkarsın ama dinden çıkmazsın.. Namaz kılmazsan da günahkarsın ama dinden çıkmazsın...
Namaz islamin sarti ;) imanin sarti 6 dir altta arkadas yazmis.
Hayir olmaz islamda sartlar brlidir gunah islemekte olabilir yapmadigin sartlarin vebalini cekersin dinsiz falan olmazsin :)
Neden şimdi parası olup da hacca gitmeyenin İslamı yoktur çünkü şartını yapmamış?
Neden olmasin? Sadece sarti yerine getiredgi icin gunahkardir eger musluman ve inanci varsa cezasini cekip cennete gidecektir.
Namaz kılmak
Oruç tutmak
Hacc a gitmek
Hacc dan gelmek :FFWL:D:D:Dd
Hacdan gelmek ne diye farz ln :D
Gelmezsen Hacc da kalırsın :D
Müslüman değilsin anlarım saygı duyarım da dalga geçmek niye?
Dalga geçmedim Elhamdülillah Müslümanım. Sen 5 vakit namazını kılıyorsunda benı mı sorguluyorsun _?
Namaz kılmıyorsan kafirsin :D
namaz islamın şartı kelime-i şahadet hariç diğerlerini yapmaman dinden çıkarmaz. ama imanın şartlrından bir tanesine inanmazsan din min kalmaz sende. hiç namaz kılmaya günahkardır. alimlerim coğuna göre dinde kalır ama büyük günah tövbe etmelidir.
Günahta aşırı gitmek insanı kafir yapar mı?
günahta aşırı gitmek kafir yapmaz ama bu yaptığım günah değil dersen kafir olursun. ayetleri inkara girer. Günahta ısrar etmenin çok kötü sonuçları vardır. Ayet ve rivayetlerde bu durum şiddetle kınanmış ve küçük günahın büyük günaha dönüşmesi, takva dairesinden çıkılması, bedbahtlık, itaat etmemek, insanı küfür ve ateitstlik sınırına götürmesi gibi bazı kötü sonuçlarına işaret edilmiştir. Günahta ısrar ve tekrar etmenin kötülüklerinden biri dünya ve ahiretteki cezasının artmasıdır. Mesela büyük günah işleyen ve iki kere had uygulanan kimse üçüncü defada öldürülür.
Sen git biraz Kuran oku. Günahta aşırı gitmek insanı kafir yapar! Bu temel konular be bir de !
hadi kardeş ayeti yazda görelim. bugün bir sürü namaz kılmayan var hepsi kafir o zaman. ahkam kesme
yazdığın sorudan da temel konuları ne kadar bildiğin belli.
Bunlar hadis. Peygamber sözü yani.
Birazdan da günahta aşırı gidenin kafir olduğu ile ilgili ayeti atıcam bir sn.
O ayeti bulamadım nette şimdi 6000 küsür ayeti tek tek bakamam uzun sürer :/
Yanlışlık yapmış olabilirim
Namazı, kıymetine ve önemine inandığı halde tembellikten dolayı kılmama hususunda iki farklı görüş mevcuttur. Birinci görüş Hanefilerin, Malikilerin ve Şafilerin görüşüdür ki, bu üç mezhebe göre, namaz kılmayan kişi, çok büyük bir günah işlemekle birlikte yine de Müslümandır. Namazı terk etmesi onu dinden çıkarmamaktadır. Bu kişi, günahkâr bir Müslüman olmakta ve namazı terk etmesi sebebiyle küfre girmemektedir.
Hanbelî mezhebine göre ise namaz kılmayan kişi kâfirdir. Hanbelî mezhebine göre, mazereti olmaksızın tek bir vakit namazını kılmayan kişi kâfir olur. Bu kişiye, dinden dönenlere tatbik edilen hükümler tatbik edilir. Ölünce yıkanmaz, kefenlenmez ve cenaze namazı kılınmaz. Bir çukur kazılarak cenazesi içine bırakılır ve üzeri toprakla örtülür.
Hanbelî mezhebinin görüşü olan, namaz kılmayanın dinden çıkması ve küfre düşmesi, aynı zamanda birçok sahabenin de görüşüdür. Hz. Ömer, Abdurrahman bin. Avf, Muaz bin. Cebel, Ebu Hüreyre, İbn-i Mes’ud, İbni Abbas, Cabir İbni Abdullah, Ebu’d Derda gibi sahabelerin büyükleri; ayrıca İshak b. Râhuye, Abdullah bin. El-Mübarek, İbrahim en-Nehai, Hakem bin. Uteybe gibi adlarını saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok İslam âlimi de, Ahmed İbni Hanbel gibi, namaz kılmayanın dinden çıkıp kâfir olduğuna hükmetmişlerdir.
Demek namazı terk etmenin hükmü şöyledir: Namazı küçümseyerek ve ehemmiyet vermeyerek terk eden ittifakla kâfir olur. Ebedi olarak cehennemde kalır ve cennet kendisine haram olur. Küçümseme olmaksızın, tembellik gibi bir sebeple namazı terk edenler hakkında ise ihtilaf vardır. Üç mezhebe göre, iman dairesinden çıkmamakla beraber büyük bir günah işlemektedir. Hanbelî Mezhebine göre ise, bu kişi dinden çıkmakta ve kafir olmaktadır ki, isimlerini saydığımız birçok sahabe ve âlim
de ahmet bin hambel hz lerinin görüşüdür.
kardeş bak hadislerinde izahları olur. ve dereceleri olur bazıları sahihtir bazıları ise hasen ve zayıf. nasıl ki ayetlerin tefisiri olursa hadislerinde yorumları olur. bunları büyük alimler mezhep imamları tartışmış çoğunluğu büyük günah olduğunu ama dinden çıkarmayacağını söylemişlerdir.
mesela diyorsa hadiste Allah'ı kızgın bulur. e büyük günah işleyen zaten Allah'ı kızgın bulur. yorumları farklı.
Tek bildiğim şey zaten namaz kılmıyorum diyip oruç tutmamak veya zaten hacca gidemem diyip zekat vermemek hangisini yapabiliyosan yap Allah herşeyi affeder
insanın dini kendinedir o Allah ile kul arasındadır 3. bir kişi giremez.
biz girmedik ki
namaz kılmayan imansız değil de namaz dinin direği, eksik yani.
o zaman dinin direği kırmış olur namazı kılmayarak dini düşer Dinsiz olur?
Bak ya sen nerden öğrendin yavrum?
O zaman şeytan da müslüman sizin kafanıza göre?
Ben ateist değilim ki :D
Hem ateist kardeşim dediğine göre sende dinsiz oldun :D
Soran kardeşim , Dünyadan haberin yok evrenden bahsediyorsun...
Namaz dinin direğidir cümlesi Namazın önemini belirtmek içindir.. Namaz bir emirdir.. Yerine getirirsin veya getirmezsin orasını sen bilirsin...
Kur'an okumamışsın çıkmış dır dır ötüyorsun anca... Böyle Müslümanlara da hayranım :D Dünyadan haberleri yok , evrenden bahsediyorlar
Namaz dinin direği sözünü Peygamber söylüyor.
Hadis de geçer. Namaz kılmayanın dini yoktur diye de başka hadis de geçer :D
Off Off :D Kur'an da namaz kelimesinin geçmediğini biliyor musun :D Namaz Farsça bir kelimedir..
Dinde hiçbir çeşit zorlama olmadığı için , Namaz kılmayan dinsiz demek değildir... Biraz Kur'an okusanız anca rivayetlerle din öğreniyorsunuz...
Namaz kılmayan dinsiz olur veya böyle birşey ima edilmez Kur'an da... Kur'an okumak yerine, rivayetlerle dinini öğrenen birine neyi anlatacağız bilmiyorum
Ezan okunurken bile '' Haydi Namaza'' tabiri geçerken nasıl namazı böyle dersin gerizekalı :D
Soran abim cahilsin sus istersen :D Kur'an namaz tabiri yoktur..'' Salat '' kullanılır.. Salatta dua demektir.. Namaz arapça değil Farsçadır yani Kur'an arapça olduğu için yoktur :D :D
Namaz Allah'ın emridir ama kılmayan günahkar olur...
Kur'an okumamışsın , uyduruk olup , olmadığını bilmediğin hadislerle dinini öğreniyorsun...
Namaz kılmamak büyük günahtır ama kılmayan dinsiz değildir şunu anla bi..
Namaz kılmayan insan dinden çıkıyor.. Sonra namaza başlıyor ee adam dinde değildi niye başlıyor :D Namaz kılmayan tövbe eder namaz kılmaya başlar...
Canımın içi İbni Nasr'ın yazdığı Namaz kılmayanın dini yoktur Hadisinin Hz. Muhammed'in ağzıdnan çıktığını nereden biliyorsun :D 300 400 yıl sonra yazılmaya başlandı hadisler :D :D
Kur'an da namaz kılmayanın dinden çıkacağı söylenmediği için , bu hadiste Kur'an'a ters olduğu için beni ilgilendirmiyor...
100 bin sahabe Peygamberin sözünü karıştıracak değiller ya :D
Daha Peygamber cuma vaazı verirken başak diyardan gelen birisi elinde kağıt kalem konuşmasını sav. Yazıyordu kendi ülkesinde yaymak için sen neyin kafasındasın :D
Sonra ise hadisi yazmaya izin verdi izin verdiği hadis de var? :D
Dönem dönem değişiyor. Mesela bir dönemde yazdığı hadisler bazı şairler alay ediyor falan. Sonradan izin veriyor.
Elimizde olan hadislerin %90'u Kur'an'a uymayan sallama rivayetler... Dine adetleri soktular sonra millete din diye adetleri kakaladılar...
Yok neymiş Kur'an'a dokunmadan önce abdest al , sonra şöyle yap , sonra şöyle yap ulan bu nedir? Adam Kur'an'a dokunmak için binbir türlü durumdan geçmek zorunda... Kur'an'a bakıyorsun böyle birşey söz konusu değil.. İnsanları dininin kitabından uzak tutmak için uydurdular da uydurdular...
Kur'an da mezheplere ayrılmayın diye emir verildiğini biliyor musun :D Müslüman olup mezhepsiz olan var mı :D :D Hep o uyduruk rivayetler yüzünden..
imanlı olmanın tek şartı var dürüst olup hak hemeyeceksin yiyenede karşı olacaksın. gerisi hikaye
Namaz kılmayacak mısın :D
hayır namazın dürüstlüğe katkısını söyler misin bana. 15 yıldır kılmıyorum.
Dürüst de ol Namaz da kıl :)
Bir örnek vereyim Zaten dürüst kişiler namaz kılarlar.
Allah'a İman ettim deyip dürüst olanlar. Yani Allah'a karşı dürüst olanlar namaz kılar.
Ben sana İman ettim işte bu da senin emrindir bunu yapiyorum. İşte bu dürüstlüktür.
Eğer sen 15 yıldır kılmıyorsan malesef Allah'a karşı yalan söylüyorsun ve hiç dürüst değilsin.
allahın öyle bir emri yoktur. allahın ne senin namazına nede orucuna ihityacı var. onun sadece senden istediği kamil olgun insan ol vasfını tamamla öyle gel. ben allaha yalan söylemiyorum ki. kılmadığımı zaten görüyor :D
İman ettiğin konusunda yalan söylüyosun zaten Sana inanıyorum ama emrini yapmıyorum? ne la dalga mı geçiyon? :D
Zaten namazı orucu kendin için kılacaksın kılmıyorsan cehenneme hazırlan knk ne yapan yani :D
Namaz imanin sarti değildir. Bilmiyorsan girme bu konulara.
Açıklamayı oku istersen
İmanın şartlarından birisine dahi inanmamış olmak , Kuran'ı reddetmek demektir. Bu da iman konusunda eksiklerin var demek.
Canim soru yanlis namaz islamin sartidir imanin degil
Evet düzelttim
İmansiz olmaz imani zayiflar sadece allah birdir dedigin muddetce imanlisin
Şeytan da Allah ın bir olduğuna iman ediyor :D
Evet ediyor ama ademle havva anamizi kabul etmedi saygi duymadi allahtan musade istedi kiyamete kadar inslr yoldan cikarmk icin
O zaman şeytan da İmanlı? Çünkü şeytan da Allah ın bir olduğuna inanıyor kurana inanıyor Peygamberlere inanıyor?
Altta yazdığın cümleyi bidaha oku
Normalde cennetteydi melek zaten ama sonra hersey degisti anliyorm seni ben nedemk istedini
Yani diyorum ki şu an ki şeytan Allah'la konuştu yani Allah'a iman ediyor. Peygamberin yanına gidip beni Allah gönderdi sen Peygambersin sor ne soracaksan dedi Yani Peygambere de iman ediyor. Bizimlerin Kuran okumamızı istemiyor ve kuran okurken vesvese veriyor yani Kuranın da Allah ın kitabı olduğunu biliyor.
Ee şeytan meleklere de inanıyor şimdi şeytan Müslüman mı?
Demek istediğim sadece inanmak yetmez uyman da gerek
Evet haklisn
alo fetva hattına sorman gerek
Aç sor knk de ki İslamın şartı olan namazı kılmayan İslamın şartını yerine getirmediği için onda İslam yok mudur? O dinsiz midir de :D
İslamın şartı o :)
İmanin şartları
Allah a iman
Meleklere iman
Kutsal kitaplara iman
Peygamberlere iman
Ahirete iman
Kaza ve kadere iman
Namaz dinin temelidir. Islam temiz olmayı ve iyi işler yapmayı öğütler. Namaz kılan insan 5 vakit temiz olur. küfür etmez. harama uzanmaz.
yoo namaz kılıp küfür eden çok kişi var :D
onlar gösteriş ve spor amaçlı kiyolar Allah biliyor onları. Ayrıca namaz kılmayan Islam sız yazmışsın İslamın şartlarından biride hacca gitmek ama fakir isen günümüz şartlarında hacca gidemezsin hacca gidemedigin için Islam sız olmazsın kadınlar regl döneminde namaz kilamazlar onlarda dinsiz mi olcak
Hayır ama mesela gidecek parası var ama gitmiyor kıyamıyor parasına.
Belirli bir mazareti olmadan yapmazsa islamsız oluyor bence
farz olan ibadeti yapmaz isen günahkar olursun
oha bunu ben bile biliyorum.
Farz ne demek? Allah ın emirleri değil mi? ee sen onu yapmazsan nasıl Müslüman olursun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar