1 yılGelecek olgulara yönelik sorular çoğunlukla yapay zekaya sorulur. İnsan beynin varsayımlar üzerinde açılımını ifade eder. Önceleri taşlara kartlara atfedilen zeka günümüzde bilgisayarlara ve bilgisayar kartı olan cihazlara yüklenmektedir. Kartlar belli ifadelere işaret ederken bilgisayar kodlaması da öğledir. Buda demek oluyor ki insan kaderini bilemez. Ve hayatını kendi kontrol edemez. Çünkü canlı yaşam bir bütündür. Özellikle toplumsal yaşayan insan için. İnsanlığın gelişimi yani gelecek hakkindeki öngörülerimizi tercih etmemiz yönünde bir kontrolümüz var. Çiftlerin çocuk istemesi iki değişkenli olmakta. Evet ve hayır. Sonuç ise üçtür. Ya evet ya da hayır ya da hiç biridir. Hiç biri olduğunda çiftlerinde birbirinden ayrılması gündeme gelir.
Kontrolümüz dışında eşim hamile kalınca. Eşim aldıralım dedi ben hayır, doğuralım dedim. Çünkü baştan düşünüp tedbir almamız lazımdı.
Diğer taraftan insanlar akıl vermeyi sever. Yapay zeka sunumuna kalkışır. İnsanların bu özelliğini bilen fırsatçılar büyücülük yapar. İnsanları etkileyecek özelliklerde bir yapay zeka kurgusu oluştururlar. Tezgah kurarlar.
Netice olarak pişman olur musun olmaz mısın sorusuna gelirsek. Bu zamana kadar doğrulan çocukların kaderi değil midir? Kimi isteyerek dünyaya getirir kimi istemeyerek. Kimi istememiştir ama çocuğunu çok sevmiştir. Çünkü kelebek etkisi olsa dahi her an dünya değişmekte davranışlarımız farklılaşmaktadır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
En kötüsü de bu işte kafa yapınıza uymayan birine aşık olmak 🤦 Gerçekten insanın hayatını mahvediyor düşünsene birini çok seviyorsun çok aşıksın ama kafa yapılarınız uymadığı için bir yere varamıyorsunuz ne yaparsanız yapın anlaşamıyorsunuz çok kötü bir şey gerçekten ben bir kere yaşadım biri vardı hayatımda çok aşıktık birbirimize çok seviyorduk ama hayat tarzımız kafa yapılarımız hiç uymuyordu bu yüzden hiçbir konuda anlaşamıyorduk çok mücadele ettik bunları aşmak için çok uğraştık ama olmadı o beni değiştirmeye çalıştı ben onu değiştirmeye çalıştım bu yüzden çok üzüldük çok yıprandık en sonunda da ayrıldık zaten şimdi geriye dönüp bakıyorum da keşke hiç tanışmasaydık diyorum keşke hiç karşılaşmasaydık onunla gerçekten hayatımın en kötü günleriydi 😔 ve bu bana iyi bir ders oldu artık karşımdaki insanı iyice tanımadan asla yakınlık göstermiyorum sınırlarımı koruyorum baktım ki bana uymuyor hemen yol veriyorum siz de öyle yapın bir insanı iyice tanımadan önce asla seviyorum aşığım moduna girmeyin kendinize zaman verin. Eğer çocuk konusu senin için çok önemliyse mutlaka anne olmak istiyorsan hiç düşünme hemen ayrıl yoksa çok üzülürsün yok benim için çok da önemli değil olmasa da olur diyorsan devam et derim iyi düşün bir karar ver
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılburada yazan erkekleri dikkate alma derim. Hepsi de akilli çikmis. Tek dertleri burdaki kadinlara kotu etki etmek hayatlarindaki erkeklerden ayril diye tutturmak. 37yasinda rahatca cocuk dogura bileceginizimi dusunuyorsunuz? Karsiniza iyi biri cikmissa bunu degerlendirin heleki de seviyorsaniz. Cocugu olan herkes mutlumu? Onemli olan iyi biriyle huzuru bulmak anlasamadigin anormal biriyle olup cocuk yapip bosanmak ta var ne siz ne o cocuk mutlu olur o zaman. Bu yuzden mutluluga gidin cocuga degil
Benim şahsim fikrim tabiki. Benim 29yasim var artik cocuk icin gec diye dusunuyorum hatta. Cocuk icin olup bitenler bence erken evlenmeli yapmali ne kadar istiyorsa hayatini da onlara adamali ve de maddiyati yeterliyse.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yıleşimin isteği düşüncesi daha önemli
10 Yorumla İlerleyen zamanda sen çocuk itaeyecesiin ve keşke demek canını acıtır. Bir kadinin bir erkeğe duyduğu sevgi başak bir şey evladına duyduğu sevgi başka bir şey ikisi de birbirinin yerine konulamaz. Ben başka çocuk istemiyorum demesi de bence bencilce o bu tadı almış ama senin almana engel olacak. İleride çok büyük pişman olursun. İnsanın evladı olmadığı için evlat sahibi olamaması ayrı bir şey eşi istemedigi için evlatsız kalması ayrı bir olay bence ve bir kadın anne olma hakkından mahrum kalmamalı. Sevgi ilgi açısından bir çocuğa varlığı yetecekse hele ki
10 YorumlaGördüğüm kadarıyla bu senin ilk evliliğin olacağı için sıkıntı olabilir Çünkü belli bir zaman sonra herkes çocuk sahibi olup sen olmadığın zaman bir eksiklik hissedebilirsin Bu yüzden iyi karar vermelisin Eğer çocuk istiyorsan çocuk istemeyen biriyle evlilik yapman doğru olmaz çünkü evliliğin geri dönüşü olacak bir şey değil. Çevrendeki insanlar çocuk sahibi olacak bu sefer sen onlara özeneceksin senin olmadığı için üzüleceksin Bence uzak durmakta fayda var. Burada Senin isteğini ön plana basıyor ve evleneceğin kişiyle bu durumu açık bir şekilde konuşmalısın çocuk istediğini anne olmak istediğini söylemelisin. Ama kesinlikle O kişi bunu istemiyorsa belli bir zaman sonra bu senin için sorun haline gelebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnne olmak için fazla zamanınız kalmamış. 30'lu yaşlardan sonra yani geç yaşlardaki doğumlarda çocuğun kalıcı hastalıklara sahip olma orası birkaç yüz kat artıryor maalesef. 37 yaşına kadar niye anne olmadınız? Teknoloji gelişse de klasik yöntemlere baktığımızda şuanda da hamile kalmanız bir 25 yaşındaki kadın kadar kolay olmayacak. Belki 2 - 3 yıl rahme çocuk düşmeyecek. Beyefendi de kendince haklı düşünüyor ama size de pişmanlık yaşatmak istemiyorum. Neden çocuk sahibi olmadım vesaire gibi geriye dönüp pişman olmanızı istemiyor anladığım kadarıyla.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadınlar doğurmak ister. Şimdi isteğinden, Zaman zaman sıyrılsan da, ilerde zaman zaman pişmanlık duyacaksın çocuk yapmadım diye. Ayrıca üvey anne olma psikolojisini kaldırabilecek misin? Bence dengini bulsan iyi edersin. Senin gibi çocuksuz birini ve çocuk isteyen birini. Ayrılamam diyorsan, zamana bırak. İllahaki menepoza gireceksin. Ozaman evlenirsin. Şimdi evlenme 😅 şimdi evlenirsen. Yok çocuk yok bilmem ne. Menepoza gir. Zaten doğuramıycan, adamda istemiyor zaten. Sende istesende doğuramıycan ozaman neyse. Ama üvey anne psikolojisi oda öz annesi sahiplenir falan belki öyle kurtarırız. Ama illahaki babasını ziyarete gelecek. Evlenip, çocuk yapıp boşananlara karşıyım bu yüzden işte. İnsan sırf çocuk için katlanır yinede boşanmaz. Bunlar çocuğun psikolojisiyle oynuyor boşanıyor. Narşistler. Evladını düşünse boşanmazdı.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO çocuk sevgisini tatmış ve senin anne olma isteğini kabul etmiyor. Sevgi tamam önemli fakat eşe karşı olan sevgi ile evlat sevgisi ve torun sevgisi çok farklı olsa gerek 👍
Aile büyüklerimiz evlat ana para ise torun kar derdi. Yani kar ana paradan çok daha tatlı olur. Eş ise iş demek 👍 yani çalışıp iş yapıyorsun her insan bir dönem işini sever bir dönem nefret eder. Para her zaman sevilir ve kar en güzeli 🤔🤔🤔
Bilmiyorum anlatabildim mi =))
Çocuk sahibi olmayacaksan zaten evlenmeye ne gerek var?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılsenin anne olma hakkını elinden alamaz benim eşimin de 2 cocuğu vardı ben pazarlık yaparak çocuk istediğimi söyledim oda razı geldi evlendim evlenir evlenmez hemen tüp bebek yapalım dedi yok öyle yok böyle oyaladı sonra kanser oldu yalvardım yakardım sperm saklatalım saklatmadı sonra öldü ölmeden ben seni benim anne olmama engel olduğun için asla affetmeyeceğim dedim şimdi arkasından rahmet dahi okumuyorum seninkinin de yaptığı bencillikten başka bir şey değil bu adamla olmaz seni gerçekten sevse bir tane dahi olsa çocuğa razı gelirdi
14 Yorumla- 1 yıl
Sizin yasiniz kac
Cevap sahibi1 yıl@regolit öldü
Cevap sahibi1 yıl@_Armstrong_ Gizli Üye
Gizli Üye
(36-45) ne yazıyor?*
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılAdam haklı gerçekten çocuk büyük sorumluluk büyütürken de hep hayalin çocuk büyüyünce şunu yapcam bunu yapcamla geçiyor
E şimdi sil baştan tekrar aynı yorucu tempoya girmek gerçekten kabus kendim yaşadım ordan biliyorum.
Senin tarafından düşününce de sen haklısın bir kadın için annelik yavrunu dünyaya getirmek büyütmek en kutsal şey
İyi düşünün kimse üzülmesin sonra10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Benim de bir çocuğum var. Bekarim ve evlenecek olsam evleneceğim kisinin çocuğu olmasa onu Annelik duygusundan mahrum birakamam. Karsimdakinin de hakkidir. Rızkı veren Allahtır. Seni çocuksuz birakmakla sana en büyük kötülüğü yapiyor bana kalirsa ama nedense böyle adamlar seviliyor.
16 Yorumla- 1 yıl
Ne güzel söyledin abi
- 1 yıl
Soru yazan ben değilim
- 1 yıl
☺
Aile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. eğer sen çocuk istiyorsan maalesef ondan ayrılman gerek çünkü adam istemiyormuş ama şunu da unutma her şey çocuk değil. Eğer evleneceğin adam çok iyi biriyse çok iyi anlaşıyorsanız çocuğa da gerek yok ama sen illaki anne olmak istiyorsan bu baya zor olacak yaşın içinde. Belki evlatlık edinebilirsin eğer doğuramazsan. Bence kendin iyice otur düşün. Eğer karşındaki kişiyi çok seviyorsan çocuktan vazgeç sonra ilerde başkasıyla evlenip çocuğun olduğunda pişman olabilirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBence ikiniz de haklısınız. Yanında bebeği ile seyahat eden çok insan var. Bence bu bir engel değil ama elbette çocukla ilgili hem maddi hem manevi seninle eşit sorumluluğu üstlenmeli. Sen de anne olmak istiyorsun, doğal olarak bu hakkın.. Eğer beni gerçekten seviyor ve istiyorsan bu hayalimi bırakamam diyebilirsin. Yani bence geri adım atma derim, ileride pişman olabilirsin. O kişiden ayrılabilirsin de, her şey olabilir. Senin içine sinmeyen bir şeye evet deme derim..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılÇocuğun olsun isten ama Çocuğu olan birisiyle evlenirsen o duyguyu yasayaman..
Tavsiyem Çocuğun olmasını o kadar çok istiyorsan başka birisiyle evlenmeni tavsiye ederim..
Ama bu zamanda da çocuk büyütmek gerçekten çok çok zor bunu 2 kere düşünmeni öneririm.. ama tercih senin tabi..
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. Kendine güvenemiyor ilerisini göremiyor zaten bir çocugum var diyor eski hanimdan bundanda bir tane olursa işimiz var diyor açikcası çocuk istemeyen adamda çocuk sevgiside olmaz insanda sevemez Bence bu senide sevmiyor Sevse zaten senden çocuk isterdi.
00 Yorumla
1 yılSiz kadınları anlamak çok zor, beraber olduğunuz kişiyi olduğu gibi kabul edin, değiştirmeye çalışmayın ve ileride değişir ya da ben değiştiririm düşüncesiyle bu ilişkiyi sürdürmeyin, bunu kabul etmeyin. Kendinize ve o kişiye saygı duyup ilişkinizi bitirin..
00 Yorumla
1 yılBu haksizlik. sizinde çocuğunuz olmalı.. neden evleniyrosunuz ki? adam sizi seviyor olsaydı mutlaka çocuk isterdi. beni linç edeceksin belkide ama düpedüz bakıcı ariyor. hem kendisine hem çocuğuna. bence bu düşünceye sahip bir insanla ilerleme ayrıl derim sizin isteğinize saygi duyarsa sizi sevip önemsediğini düşünürüm. Fakat bu konuşma ve şartlara bakarsak, bakıcı istiyor hepsi bu. ev temizlik utu yemek çocuğa bakıcı vs. bana belki kızıyor olabilirsin ama durum ortada mantikli olun lütfen
00 Yorumla
1 yılKendi çocuğuna kaliteli var senin çocuğuna yok bence dul bir erkeke evlenme Adam bıkmış hayattan iki çocuğa bakmaya aciz çocuk riskiyla gelir sana bir örnek ramazanda niyetlendik insanları iftara cagiracaz ama imkan kısıtlı olgugu için biraz cekindik ama misafir gelneden riski geldi iki katı eve para girdi her taraftan erzak geldi demekki Allah yardım ediyor bir çocuğa bakan ikiyede bakar üçe de bakar o kadar hayattan korkmayin çocuk berekettir bu adam bencillik yapıyor birazda sen baskın ol
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSen ilk defa evleneceksin ve ilk defa bir çocuğun olacak bu isteğin gayet normal ve makul o nasıl ki daha önceki evliliğinde evlenip çocuk yaptıysa senin de bunu istemen gayet doğal ve saygı duyması lazım eminim onun da çocuğu olmasaydı bunu fazlasıyla isteyecekti o yüzden bu konuda bencillik yapıyor daha şimdiden bunu düşünen erkek ileride bu konuda sana çok sıkıntı yapar
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yıl37 yaşından sonra çocuk olmasın o çocuk büyüyünce sen yaşlı hastalıklı bir anne olacan çocukla aranızda uçurum olacak yaş olarak ağlamasına kafan kaldırmıcak ve çocuk kötü bir çocukluk geçirecek ergen döneminde sen onu zaptedemicen çünkü yaşlı biri olacan o yüzden çocuk yapma o yaşta adam haklı
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 939 cevap paylaştı. O kendince haklı, sen de kendi yönünden haklısın. O babalığı tatmış, senin anneliği tatmanı engellemesi bana bencilce geldi. Herkes evlât bambaşka der. Bana kalırsa çocuk istemeyen biriyle evlenirsen zamanla pişman olursun.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKanka net cevap vereyim ara ara da istiyorsan ve bu düşünce aklına geliyorsa bu iş olmaz derim ama sen de hiç çocuk istemiyorum kafasında olsaydım tamam derdim.
kendini kandırmaya gerek yok.
Başta yapabilirim dersin sonra hopp aklına bir düşer ya bir çocuğumuz olsa dersin.. bu sefer onunla aran bozulur.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBizde sevgilimle ciddi düşünüyorduk iyi de anlaşıyorduk ama sırf çocuk muhabbetinden dolayı ayrıldı benden, istemeyen taraf bendim. Çünkü çocuğa iyi bir gelecek sunamayacaktık yani ama o içgüdüsel olarak illa çocuğunun olmasını istiyordu yani cocuk istemesinde mantıklı bir yan yoktu “biz nasıl büyüdük o da büyür bi şekilde” kafasındaydı
02 Yorumla- 1 yıl
boş ver gitsin Napcan çocuk isteyen biriyle evlensin. Cahil bir kafa yapısı var.
Cevap sahibi1 yıl@Pembistann teşekkür ederim güzel yorumun için bende aynısını dedim zaten ona
Gizli Üye(25-29)1 yılBence hiç evlenmemiş bir kadın çocuğu olan erkekle evlenmemeli tamam sevgin ağır basıyor ama sen her zaman kocanın gözünde ikinci planda olacaksın ilk planda hep kendi çocuğu olacak kendi çocuğuna değer verecek. Sen ise sevgi kırıntılarıyla yetinmeye çalışacaksın. Tam tersi olsaydı sen çocuklu olsaydın o bekar olsaydı seninle evlenmeyi kabul eder miydi acaba?
00 Yorumla
1 yılBu istegi çok bencilce. Çocuk sahibi olan evlenmiş boşanmış bir kadinla evlensin. Size net söyleyebilirim ki birbirinizin dengi değilsiniz. Başkasına ait olan bir çocuğun anneligini dahi yapacaksınız ve bu zamanla size batmaya başlayacak.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Yani yazık etmeyin kendinize çocuk istiyosaniz çocuk isteyen birini bul
Ki kadın için ağır bı yük bence senin kanından canından olacak bı çocuğu istememesi
Yine düşün bence yaşında çok büyük değil..00 Yorumla
1 yılBir kere ayrılmıs herseyi tatmış size sıra gelince yan çiziyor bence erkegi başlayan bir şey yok... kadın cocuga tamam diyorsa erkek hayır demekte 2. planda bence demekki ayrılma ihtimalini düşünüyor sizde net bu cevap bence
00 Yorumla
1 yıl37 yaşına kadar çocuk sahibi olmamışsın bundan sonra evlenip mutlu olmaktan bahsediyorsun fakat bu yaşta bir çocuk doğurmak senin fişini çeker evlilikten hiçbir şey anlayamazsın hayatın Zindan Olur güveniyorsan Evlen çocuk yapma
032 Yorumla- 1 yıl
Ne biçim bakış açısı 37 e kadar diyerek, kız destek için yazmış şu yazdığına bak, ayıp be ne ilkel kafan var, . çocuk isteyen niye zindan olacakmış ayrıca 42 yaşında halen kaçıncı çocuğu olan bile var, gerçekten kötü kalbin var
- 1 yıl
Sana kötü bir şey mi teklif ettim Kalbim Neden kötü olsun ki
- 1 yıl
Senin çocuğun var mı sen o yaştan sonra çocuk büyütmenin ne kadar zor olacağını insanı eskiteceğini psikolojik olarak da kötü etkileyeceğini evlilikten hiçbir tat alamayacağını anlayamayacak bir kapasiten var
- 1 yıl
Kız destek olmak için yazıyor, 37 sinde çocuğum olsun diye hayal kuruyor, gelmişsin bu yaşına kadar neredeydin, düzgün adam mı var, herkes aynı şartlarda mı, bana karşı olmasan da o kıza öyle dediğin için kötüsün
- 1 yıl
He he
- 1 yıl
42 43 yaşında bile kaçıncı çocuğu olan var diyorum sen de 37 de yapma diyorsun, çocuk yapmamaya teşvikten sizi devlete şikayet etmek gerekir
- 1 yıl
Aman şikayet etme çok korkuyorum
- 1 yıl
Busun işte kötü kalpli
- 1 yıl
Derdin ne yahu Sen evde mi kaldın acısını benden mi çıkartıyorsun
- 1 yıl
Kadın 40ında bile doğurur asıl erkek için sıkıntı
- 1 yıl
Erkek için neden ne sıkıntı
- 1 yıl
Işte Şu an geç diyorum anlamıyor musun Her şey zamanında olur o yaşlardan sonra insanlar manevi olarak dinlenme ihtiyacı hissederler fakat 38 yaşında doğrulan bir çocuğu büyütmek insanı çökertir Siz yapmak istiyorsanız yapın çocuk 38-40 yaşında kimsenin şeyini tutmuyorum Benim fikrim bu yapmak isteyen yapar
- 1 yıl
@istavritliasure çocuğa maddi anlamda yetemez. Zaten erkekler gençliğinde bile çocuğa çok ilgili değilken 40ından sonra hiç çekemezler çocuğu. Evlenecek okula gidecek babanın emekli maaşı yetmez.
- 1 yıl
Maddi durum yeterli değilse Zaten erken yaşlarda da fazla Çocuk yapmanın bir anlamı yok Önemli olan yapmak değil onları hayata hazırlamak
- 1 yıl
Abicim memursun diyelim gençken çocuğunu evlendirirsin maaşın yeter ama emekli olduğunda maaşın yarıya düşecek. Zaten 40ından sonra çocuk yapan adam bir çocuğu hayata hazırlayacak kafaya sahip değil o enerjiye sahip değil artık.
- 1 yıl
Genç çıtır alsın 37 yaşındaki ablama 25 yaşında çıtır yakışır
- 1 yıl
Kaç tane yapabildiğinin bir önemi yok burada mesele onları doyurmak değil ki Maddi yönden değil zaten çoğu zaman manevi yönden sıkıntı oluyor fazla çocuk Hayata bir sefer geldik bu kadınlara da yazık değil mi sürekli bir uğraş içinde 12 kardeş olduğunu söylüyorsun Eskiden insanlar manevi yönden daha güçlüydü bazı yükleri kaldırabiliyordu Öf Bile demiyordu şimdi Sen yapabilir misin 12 çocuk Bence yapamazsın sen değil Bu zamanda hiç kimsenin yapıp da bakabileceğini zannetmiyorum o eskidendi bitti O bizim annelerimizin zamanındaydı
- 1 yıl
Erkek gençken çocuk yapmalı aksi halde tahammülüde yetmez parasıda. Gençken gerekirse 3 işte çalışır evlendirir oğlunu kızını ama 60 70 yaşından sonra çalışamayacak memur maaşıyla evlendirip okutamaz
- 1 yıl
Maddiyat da önemli tabii fakat maddiyat olsa bile insanın dinleneceği yaşlarda sürekli sıkıntı ile sorunla uğraşması kolay bir şey değil
- 1 yıl
Soru sahibi Eminim şu an bize küfür ediyordur sürekli telefonu bildirim sesi
- 1 yıl
Bende onu diyorum sen mesela bu yaştan sonra çocuk yapamazsın artık 20 sene sonra 67 olacaksın çocuk üniversiteye nasıl gidecek nasıl evlenecek mesela senin emekli maaşınla erkekler 40ından önce çocuk işini tamamlamalı. Erkekler için ideal çocuk yaşı 25 35 arası
- 1 yıl
Zaten çocuk yapmak isteyen ben değilim yapmanın da doğru olmayacağını söylüyorum o saatten sonra Allah korusun Ben bir daha hayata gelsem yaptıklarımı da yapmam
- 1 yıl
Sen sordun ya erkek için neden zor diye bende açıkladım
- 1 yıl
Tamam işte doğru manevi açıdan çok zor erkek için erkeğin dinlenmeye başlaması lazım o yaşlardan sonra Ben hangi açıdan öyle yazdığını merak etmiştim şimdi anladım
- 1 yıl
Maddi manevi zor diyorum MADDİ
- 1 yıl
Yav sanki 20 30 yaş arası çok kolaymış gibi yazıyorsun, her yaşta çocuk bakmanın zorluğu var
- 1 yıl
@Gizliuye1343434 erkek için diyorum erkek.
- 1 yıl
Ben sana yazmadım esra, Geri kafalıya yazdım
Eğer bu adamla evleneceksen cocuk yapmamak daha iyi bir fikir sen de onun çocuğuna elinden geldigince annelik yaparsin ama eger sizin de cocugunuz olursa bu cocukla sizin çocuğunuz aile kaosu yaratacaktir ilerde
00 YorumlaAmma o adama desenki kısır kari ile evlen kusurlu diyip evlenmiycek. Çocuğu ola bilme ihtimali olan birisini niye engellesinki, git baskasiyla evlen sen. Yok amma evde kalcan diye korkuyosan evlen, boşandıkdan sonra da adam çocuğunu alip gider sen popo gibi kalirsin ortada
10 Yorumla
1 yılO baba olmuş o duyguyu tatmış. Evliliği de görmüş geçirmiş. Senin hevesler kursağında kalmasın dikkat et iyi düşün
22 Yorumla- 1 yıl
Siz evli misiniz?
1 yılOlabilir. Belirli bi sure sonra istersin. Ha seninde istememe bir durumun varsa gercekten o zaman olur ama istiyorsan icinde bir isik varsa olmaz. Ilerde tartismalar cogalir bosanmaya sebeb bile belki olur, iyi dusun. Cunku cocuk bu dunyada en guzel seydir🤍
00 Yorumla
1 yıl40 yaşında adam tekrar bebek bakmak istemeyebilir ama senin ilk evliliğin ve anne olmak istiyorsun bu konuda uyumsuzsunuz. "Bence" yol yakınken vazgeçmelisiniz
00 Yorumla
1 yılEğer sen çocuk istiyorsan olmaz bu evlilik yürümez. Daha en baştan belirtmiş sana. O yüzden sen de çocuk istediğini konış daha yolun başında güzelce ayrılın bence
00 Yorumla
1 yılBaşkası için kendi fikirlerinden vazgeçme bence çünkü Biz kadınların bir yaştan sonra istesekte çocuğu olmuyo tabi hayat senin ama bazı konularda bencil olmak lazim
00 Yorumla
1 yılÖnce sevdiğime kulak verirdim. Onu seviyorsan da zaten çocuğunu kendi çocuğun gibi sahiplenirsin ve özlemini çekmezsin bence.
011 Yorumla- 1 yıl
neden sahiplensin elalemin bencil adamın çocuğunu kendi çocuğu oluyorsa kendi yapsın
- 1 yıl
@huzunluyurek öncelikle elalem dediğin kişi evlenmeyi düşündüğü kişi, yani kocası olacak kişi. Bencil olduğunu neye binaen söylüyorsunuz ve bir de bu düşünceniz çok yanlış. Sevdiği kişinin canından olan birine sahip çıkmak, sahiplenmek ne zaman hata ya da yanlış oldu? Bu bakış açınızı beğenmedim.
- 1 yıl
beğenmezsen beğenme çok ta umrumdaydı adam bencilik yapıyor kendi çocuğu var diye kendi çocuğu olabilir karşı tarafın çocuğu yok bunu kadına diretemez
- 1 yıl
@huzunluyurek üslup sorununa bi çare bul. Sana laf bile anlatmam sen bu tavırdayken!
- 1 yıl
atma at diye yok
- 1 yıl
@huzunluyurek yorumum altına eleştiri getiriyorsun. Sağlıklı iletişim kurabiliyor olsan laf anlatacağım da o yok sende. Yazmazsan ikimiz için de sağlıklı olur.
Soran1 yıl@huzunluyurek zaten diretmiyor. Bunu önceden söylüyor ki iki gün sonra evlenirsek sana bu haksızlığı yapamam diyor. Nasıl ben çocuk istiyor isem o da istemiyor yani ve bunu önceden konuşuyorz ki ileride problem olmasın.
- 1 yıl
ben kendi fikrimi sunuyorum kadının çocuğu yok sırf adam istiyor diye anne olma isteğinden neden vazgeçsin bunu yapan adam karşısındaki kadını sevmiyor demektir ayrıca kadının çocuğu olmaz tamam sizin dediğimiz gibi kucaklasın çocuğu kadın genç ve sağlıklı neden adamın veletine annelik yapsın kendi doğurma şansı varken ayrıca çok rahatsız oluyorsanız engelleyin
- 1 yıl
@huzunluyurek kadına baskı yapmıyor ki burada. Önceden konuşuyorlar. Ön yargı ile okuma yazıyı. Konuşuyorlar ki düşüncelerini bilsinler. Sürpriz olmasın sonrası.
- 1 yıl
kadında bunu demiş adam bencil işte bu adamla olmaz
- 1 yıl
@huzunluyurek 😮💨😮💨😮💨
Tamam.
Bu abladan size izin çıkmadı soruyu soran. Takdir senin:)
1 yılHiç evlenmeyen bir adam bak kendine, madem 2. çocuk bakamaz büyük sorumluluk dedi o zaman maddi durumuda yok, kendini harcatmış olma.
10 Yorumla
1 yılValla abla çocuk istiyor musun istemiyor musun karar vermen gerek. Yanlış anlama tek sıkımlık kurşunun kalmış. Biyolojik saat işliyor senin için
00 YorumlaEmpati yapıyorum, çok pişman olursun. Sonuçta çocuk var, bakıldı ve büyüdü ama senin değil. İlerde çok ağır gelir sana.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılSizi bir arada tutacak en büyük ve ortak neden çocuk olacaktır. Artık köprüden önce son çıkıştasın, çocuk yapmazsan daha da yapmazsın zaten...
00 Yorumla İnsanlar sürekli değişirler.. bugn çocuk istemez, yarın isteyebilir. ;) bence sevyosan ve seviliyosan pişman olmazsın. ;)
00 Yorumla
1 yılNiye bu kadar ısrarlı davranıyor? Her çocuk kendi rızkı ile gelir derler.
Bende çalışırım çocuklarımıza imkan sağlarız de bence.00 Yorumla36 yaşına kadar nerde kaldın diyeceğim ama kırılmayın yaşınız da çocuk için biraz geçmiş niye kendinize evlenmemiş birini bulmuyorsunuz
018 Yorumla- 1 yıl
Sen de geri ilkel kafalısın 42 43 yaşında bile kaçıncı çocuğu olan var, niye geç kalacakmış gerçekten kötü kalplisin
- 1 yıl
Ondan koca da olmaz baba da, 20 yaşında riskin olmaması garanti yazabilir misin şuraya
- 1 yıl
Neden riskli yazdıysan ondan istedim
- 1 yıl
Kendine göre birini bulsun, risk derken hangi risklerde bahsediyoesun
- 1 yıl
Tamam 20 yaşında birinde hiç olamaz mı garanti verebilir misin
- 1 yıl
Olan oluyor, buradaki kız heveslenmiş, hamile olur muyum demiyor, koca adayından bahsediyor, sense hamile olman riskli diyorsun, hoş mu sence
- 1 yıl
Bilemeyiz, umutsuz konuşmak iyi değildir
- 1 yıl
İyi düşünmek istiyorum, hayırlısıyla olur inşallah diyorum
- 1 yıl
Tabi lütfen
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSenin düşüncelerine önem vermeyenden eş olmaz palada dana bir yararı olmaz
Olsada
Ondan adam olmaz00 Yorumla Yok ya benim kızım var dünyaya bedel çocuksuz ev olmaz ya
00 YorumlaSiz çocuk istiyorsanız içinizde ukde kalabilir belki
00 Yorumla
1 yılIlerde cocuk isteyebilirsin. Iyi dusun karar ver. Sıkıntı olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılKız çocuğu hayalim var, Çocuk yapma gibi bir plan yoksa Allah yolunu açık etsin
00 Yorumla
1 yıl1 tanede olsa istersin bence. iyi düşünmek gerekir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılBence isteyen her kadın anne olmalı
Ben şahsen istemezdim
00 Yorumla
1 yılEvlilik içinde ikna olabilir başta istemese bile. Bazen sonradan isterler, çocuk güzel bir şeydir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDelik condom planı yapabilirsin 😅
ne zaman çocuk istersen 3-4 tane delik açarsın 4. Ayda cinsiyetine bakarken söylersin 😂 geri dönüşü de olmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılİstemeyen adama çocuk mu yapacaksın zorla😏 ya sende istemicen ya ayrılıcan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKolay yolu var prezervatifi delersin iğne ile 3 aylık olunca aaa hamileymisim dersin 🤣
her şeyi biz mi diyelim. Biraz saksıyı çalıştırır 🪴
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Onun çocuğu olabilir ama ben sahsen istiyor isem bu doğrultuda evlenirdim.. İsteyen bir adamlaa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuk önemli tıbbi olarak çocuğun olma derlerse anca bu koşullarda çocuk istemeyen birisi ile olurdum şahsen ki onda bile çocuk evlat edinmek isterdim.
00 Yorumla
1 yılBu yaştan sonra çocuk zaten riskli değil mi? Hem gelecek için hem sağlık açısından.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. istemiyor olabilir bunu sana söylüyor en azından çocuk istiyorsan başka biriyle evlenmen gerekiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk dünya meyvesidir çocuk istemeyenle olmaz evlilik
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılEğer çocuk yapmak istiyorsan ki bu senin en doğal hakkın, o da karşı duracak, problem yaşarsınız.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Istiyorsan bebek pisman olursun neticede anne olmak seninde hakkın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
1 yılHayat çocuksuz olmaz Kendi düşüncemde çocuk şart
00 Yorumla - Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne